واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارآفرینی با چشمان بسته! کرمانشاه - ایرنا - گاه کارهای بزرگ به دست انسان هایی نقش می خورد که جسمی سالم یارای خلق و جاودانه کردن آن را ندارند درست مانند بانوی نابینای کرمانشاهی که 50 نفر را صاحب پیشه کرده است.!
به گزارش خبرنگار ایرنا، ناهید شیخه پور، بانوی کارآفرین کرمانشاهی گرچه از سوی چشمانش محروم است اما ثابت کرده که کار نشد ندارد و حتی با چشمانی بسته هم می توان به 50 خانواده نان رساند.!
این نابینای مادرزاد اهل روستای "شاهینی" کرمانشاه، نقص جسمی نه تنها او را گوشه گیر نکرده بلکه با برنامه ریزی درستی که در زندگیش داشته، اکنون در متن جامعه قرار دارد.
گفت و گوی ما را با این بانوی کارآفرین می خوانید.
* دوران تحصیل را چگونه سپری کردید؟
- به دلیل مشکل جسمی و نبود امکانات آموزشی برای نابینایان در محل زندگی ام، در هیچ کلاس درسی حاضر نشده و به
یادگیری متون درسی در منزل پرداختم و تنها در زمان امتحانات آخر ترم به مدرسه می رفتم و توانستم دیپلم علوم انسانی را اخذ کنم.
* فعالیت هنری و اقتصادی شما از کی آغاز شد؟
- اولین کارم از سال 76 با حمایت جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در بخش ساخت صنایع دستی آغاز شد و در همان ابتدا به خیاطی، گلیم بافی و سرگل دوزی پرداختم و علاوه بر ساخت هنرهای دستی، به دلیل داشتن علاقه در کلاس ها و دوره های آموزشی همچون پرورش قارچ و آشنایی با گیاهان دارویی که از سوی جهاد کشاورزی برگزار می شد، شرکت کردم.
* از چه زمان قالی بافی را به صورت حرفه ای آغاز کردید؟
- پس از اینکه تصمیم به یادگیری بافت قالی گرفتم، مسوولین جهاد کشاورزی مربی بینایی در اختیارم قرار داده و و به من گفتند این کلاس برای شما برگزار می شود حتی اگر هیچ کارآموز دیگری در آن شرکت نکند و کمتر از یک هفته بر بافت قالی تسلط پیدا کردم و از سال 81 به صورت حرفه ای به بافت قالی پرداختم.
* با وجود نابینایی چگونه قالی می بافید؟
- تنها با استفاده از خط بریل و لمس تار و پودهای قالی این هنر را فرا گرفتم و هم اکنون این هنر را به تمامی بانوان روستای شاهینی آموزش داده ام تا به این وسیله بتوانند نانی بر سر سفره ها بیاورند.
* با وجود معلولیت جسمی چه عاملی شما را به سوی موفقیت سوق داد؟
- بارها به نقص جسمی خود و امثال خود فکر کرده ام ولی نخواسته ام همانند برخی از معلولین گوشه گیری انتخاب اول و آخرم باشد و تنها زانوی غم به بغل گیرم و افسوس بخورم که چرا من همانند دیگران نیستم و تنها داشتن همین روزنه امید آرزوهای اشتغال آفرینی در روستایم را به ثمر رساند.
* چه برنامه ای برای اشتغال زنان روستا در زمینه های دیگر دارید؟
- در روستای شاهینی با همکاری جهاد کشاورزی کارگاهی در زمینه بسته بندی زعفران ایجاد کرده ایم و درصدد توسعه این کارگاه در قالب تعاونی و کشت زعفران در این روستا هستیم.
* به عنوان یک پیشکسوت در عرصه کارآفرینی معلولان چه خواسته ای از مسئولان دارید؟
- من با چشمانی تاریک و دستانی خالی در عرصه کارآفرینی قدم گذاشته ام و هم اکنون خواهان حمایت هایی مالی در زمینه ارائه تسهیلات بلندمدت به خود و کارآفرینانی این چنینی هستم و شایسته است با دیدی دیگر به کارآفرینان معلول که خود برای اشتغال داوطلب شده اند، نگاه شود.
این بانوی روشن دل هم اکنون در نمایشگاه منطقه ای توانمندی زنان که از 15 بهمن در بوستان شاهد کرمانشاه برگزار شده، بخشی از هنرهای خود را به نمایش در آورده تا به همگان بفهماند با چشمانی بسته هم می توان اشتغال آفرید و کارآفرینی کرد.
در این نمایشگاه که تا 21 بهمن ادامه دارد، توانمندی های بانوان استان های کرمانشاه، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی و همدان در معرض نمایش گذاشته شده است.
روستای شاهینی در کیلومتر 12 جاده سراب نیلوفر در اطراف شهر کرمانشاه واقع شده است.
گفت و گو از زهره کریم زاده
4760/8066
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]