واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: حوزههای راهبردی فناوری اطلاعات به منظور ایجاد نگرش جامع برنامهریزان و سیاستگذاران کشور نسبت به موضوعهای فناوری اطلاعات استخراج و دستهبندی شده است.
حوزههای راهبردی فناوری اطلاعات به منظور ایجاد نگرش جامع برنامهریزان و سیاستگذاران کشور نسبت به موضوعهای فناوری اطلاعات استخراج و دستهبندی شده است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، به منظور ایجاد نگرش جامع برنامهریزان و سیاستگذاران کشور نسبت به موضوعهای فناوری اطلاعات و بهویژه نگاشت اسناد مرتبط، حوزههای راهبردی فناوری اطلاعات از اسناد ملی ایران و سایر کشورها استخراج و دستهبندی آنها ارائه شده است.
رسیدن به پیشرفتهای قابل ملاحظه در زمینه فناوریها از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از موضوعهایی است که همواره در اسناد بالادستی کشور و به ویژه سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ هجری شمسی به آن تأکید شده است.
اولین گام در این راه تعریف راهبردهای اینگونه از فناوریها در سطوح گوناگون است. با این حال، پیش از آغاز این کار باید اسناد مرتبط در این حوزه را مورد بررسی قرار داد. جستوجوی منابع نشان میدهد که تاکنون در جهان اسناد متنوعی در این رابطه و در سطوح گوناگون ایجاد شده است. تعداد زیاد اینگونه از اسناد لزوم دستهبندی آنها را توجیه میکند.
با توجه به این موضوع، پروژه مرتبطی در دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی تعریف شد که موضوعهای راهبردی فناوری اطلاعات و اطلاعات با بکارگیری اسناد مربوط به راهبردهای آن در قالب ساختار درختی استخراج شوند. این کار افزون بر سده کردن دستهبندی اسناد فناوری اطلاعات و اطلاعات باعث میشود تا برنامهریزان و سیاستگذاران کشور در سطوح گوناگون به نگرش جامعی نسبت به موضوعهای این حوزه دست یابند.
در این پروژه برای استخراج موضوعهای راهبردی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فرآیندی چند مرحلهای طی شده است. نخست اسناد این حوزه با کلید واژههای مرتبط با «استراتژی» و « فناوری اطلاعات و ارتباطات» در وب و پایگاههای اطلاعاتی مرتبط مورد جستجو قرار گرفت و در گام اول این مرحله، نزدیک به ۳۰۰ سند مرتبط یافت شد که پس از بررسی مجدد ۱۱۴سند شامل ۶ سند به زبان فارسی و ۱۰۸ سند به زبان انگلیسی بهعنوان اسناد راهبردی کشورها در زمینه فناوری اطلاعات انتخاب شد.
در گام بعدی موضوعهای راهبردی در سه سطح از اسناد استخراج و پس از پالایش و دستهبندی اولیه توسط تیم تحقیق با استفاده از نظرهای گروهی از خبرگان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دستهبندی نهایی تدوین شد.
در مرحله پایانی پروژه اسناد راهبردی پیش گفته (۱۱۴سند) و برخی اسناد مرتبط دیگر (۱۲۲۸ سند) با استفاده از روشهای هوشمند به حوزههای راهبردی فناوری اطلاعات پیوست و قابل بازیابی شد.
نتایج این پژوهش میتواند گامی مؤثر برای تولید ساختار پژوهشی مناسب و یک الگوی تفکیکی راهبردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات برای همه پژوهشگران این حوزه باشد؛ همچنین سیاستگذاران حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز میتوانند با بهرهگیری از این الگوی دستهبندی به نظاممند کردن هر چه بیشتر تصمیمات خود اهتمام ورزند.
بر اساس ساختار درختی ایجاد شده، موضوعهای راهبردی اصلی شامل کاربردها، فضای سایبری، اطلاعات و محتوای دیجیتال، منابع انسانی، صنعت، جامعه اطلاعاتی و دانش، زیرساخت، قوانین، مقررات و خط مشیها، اصلاحات، تحقیق و توسعه و ارتباطات است که هر کدام به زیر شاخههایی تعریف شده است.
نتایج این پروژه در وبسایت bamefava.scict.ir و در بخش «مقالات و حوزههای راهبردی» در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
مرجع : خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]