واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۵ق.ظ)
سبحاني نيا در گفت و گو با موج؛ توافق دو مرحله اي، زمينه بهانه گيري بيشتر آمريکا را فراهم مي کند عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: از نظر مقام معظم رهبري توافقي که ابتدا با کليات بوجود آيد نمي تواند منافع ايران را در بر داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار فرماندهان و کارکنان نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران و پدافند هوايي که روز گذشته (يکشنبه 19 بهمن) انجام گرفت؛ با تبيين علت و هدف اصلي دشمني 36ساله و ادامهدار دولت آمريکا و خطاي محاسباتي آنها براي به زانو درآوردن و تحقير ملت ايران، به رفتار و عملکرد منطقي و مستدل ايران در مذاکرات هستهاي و رفتار غيرمنطقي و باجخواهانه طرف مقابل اشاره کرد. ايشان ضمن حمايت از ادامه مذاکرات و اصل توافق هسته اي به نکته مهمي اشاره داشتند و توافق دو مرحله اي را توافقي مردود اعلام کردند. در اين خصوص با حسين سبحاني نيا عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت و گويي انجام داده ايم که به شرح زير است.
ارزيابي شما از اظهارات روز گذشته مقام معظم رهبري درخصوص چگونگي توافق هسته اي چيست؟
مقام معظم رهبري در گذشته نيز همواره از تيم مذاکره کننده هسته اي کشورمان حمايت مي کردند و هم اکنون نيز به اين مسأله تاکيد داشتند. ايشان با توافق هسته اي موافق است اما با توافقي بد خير. توافقي مد نظر ايشان توافقي است که بايد جامع و کامل باشد و زمينه هاي برداشت نادرست در آن وجود نداشته باشد. اين اظهارات همچنين اشاره به منابع عظيم قدرت ايران داشت و اشاره به اينکه ملت ايران در 22 بهمن با مشارکت گسترده خود پاسخ رفتارها و اظهارات نادرست آمريکايي ها را خواهند داد.
علت مخالفت مقام معظم رهبري با توافق دو مرحله اي چيست؟
همان طور که ايشان بيان داشتند توافق بايد کامل باشد و پرداختن به جزئيات همان چيزي است که آنها (5+1) سالها دنبال مي کنند. طرف مقابل بويژه آمريکا با برداشت هاي نادرست و نابجا و دريافت گزارش هاي غلط از سوي رژيم صهيونيستي، منافقين و سلطنت طلبان به دنبال بهانه گيري هستند. بنابراين صحيح نيست که روي کليات توافق حاصل شود و سپس سراغ جزئيات رفت. توافقي که بتواند با کليات بوجود آيد نمي تواند منافع ايران را در بر داشته باشد. اين توافق زمينه هاي برداشت غلط را در طرف مقابل تقويت مي کند.
حمايت از مذاکرات بر نگاه مجلس به عملکرد تيم مذاکره کننده و شخص وزير خارجه که اخيرا به خاطر پياده روي با جان کري مورد انتقاد قرار گرفت، چقدر تاثير گذار خواهد بود؟
ديپلماسي براي دست يابي به منافع ملي روش هاي متفاوتي دارد. اگر در چارچوب اصول باشد مانعي براي اين ديپلماسي وجود ندارد. اين ديپلماسي از سوي ايران کاملا شفاف است؛ اما در طرف مقابل مي بينيم که حرف هاي ضد و نقيضي زده مي شود. اوباما از يک سو وتو کردن تحريم هاي جديد کنگره را پيش مي کشد اما از سويي ديگر مي بينيم که کنگره از نتانياهو دعوت مي کند طبعا اين جهت گيري از سوي آمريکا ضد و نقيض است و اين مسأله را نشان مي دهد که عزم جدي براي دست يابي به توافق در آمريکا وجود ندارد.
پاسخ سوال را نداديد! به نظر شما حمايت هاي مقام معظم رهبري از مذاکرات و تيم مذاکره کننده مي تواند از حضور ظريف در مجلس براي توضيح پياده روي اش با جان کري جلوگيري کند؟
به نظرم حمايت هاي رهبري ارتباطي با آن قدم زدن ندارد؛ به هر حال حساسيتي در نمايندگان وجود دارد که البته اين حساسيت براي دست يابي به منافع کلي در تيم مذاکره کننده نيز وجود دارد. عمده اظهارات آقا ناظر به حفظ خطوط قرمز نظام بود. اينکه توافق بد صورت نگيرد و اگر قرار است توافقي انجام بگيرد جامع و کامل باشد.
چرا مردود دانستن توافق دو مرحله اي از سوي مقام معظم رهبري، در اين مرحله از مذاکرات اعلام شد؟
توافق دو مرحله اي با توجه به سوابق نه چندان مطلوب طرف مقابل زمينه سوء استفاده را فراهم مي کند. توافقي که روي کليات باشد مسائل مشخصي را در بر مي گيرد همچون اينکه غني سازي ايران 20 درصدي نباشد و... . اين توافق مسائل اساسي را باقي نگه مي دارد. مسائلي از قبيل تعداد سانتريفيوژها، نيروگاه فردو، آب سنگين اراک، موشک هاي بالستيک و... اينها جزئياتي هستند که ضروري است توافق روي آنها صورت بگيرد. اينکه اين مسائل باقي بماند بدون شک مشکلاتي را براي ما بوجود خواهد آورد. مقام معظم رهبري با فرمايشات خود در هر مرحله، يک پرده از مسائل را باز مي کند و لازم بود در اين مرحله نيز مسائل ضروي بيان شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]