تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در عمل مؤمن يقين ديده مى شود و در عمل منافق شك.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805314666




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- پیشنهاد صلح اولاند و مرکل/ آخرین شانس اوکراین یا اروپا؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیشنهاد صلح اولاند و مرکل/ آخرین شانس اوکراین یا اروپا؟ تهران-ایرنا- پس ازآنکه بارها توافقنامه مینسک که ازسوی جدایی طلبان شرق اوکراین و نظامیان دولتی کی یف نقض شد ومیزان قربانیان این جنگ داخلی رو به فزونی گذاشت رهبران فرانسه و آلمان که تا چندی پیش از قدرت تحریم علیه کرملین سخن می گفتند این بار با طرح صلحی روانه مسکو شده تا درجستجوی راه حلی مسالمت آمیز باشند.


فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه و انگلا مرکل صدراعظم آلمان پس از دیدار با پترو پوروشنکو رییس جمهوری اوکراین، کی یف را به مقصد مسکو ترک کردند و شامگاه جمعه در دیداری پنج ساعته با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه تلویحا با اذعان به ناکارآمدی حربه تحریم اتحادیه اروپا در ره آورد صلح، در تلاش برای ضمانت اجرایی توافقنامه سپتامبر مینسک و حتی درصورت امکان بازنگری مفاد توافقنامه برای توسعه مناطق حایل و عاری از وجود سلاح های جنگی بر آمدند.
دولت اوکراین و جدایی طلبان، سپتامبر گذشته بر سر ایجاد منطقه ای غیرنظامی و حایل در شرق اوکراین توافق کرده بودند که به موجب آن دو طرف باید دستکم تا 15 کیلومتری این منطقه سلاح های سنگین را خارج می کردند تا منطقه امنی به وسعت 30 کیلومتر به وجود می آمد و منطقه نیز زیر نظر سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) قرار گیرد.
رهبران دو کشور تاثیر گذار اتحادیه اروپا که تا چندی قبل از موضع سخت گیرانه علیه کرملین سخن می گفتند این بار با در دست داشتن طرح صلحی در کاخ کرملین در تکاپوی احیای آتش بس و تحقق راه حلی مسالمت آمیز بودند که در سپتامبر (شهریور) در پایتخت بلاروس امضا اما اندکی بعد به کرات نقض شده بود.
از آن زمان جدایی طلبانی که برای استقلال بخش های شرقی اوکراین با نظامیان و دولت کی یف در جنگ هستند مناطق بیشتری را به تصرف خود در آوردند که این موضوع ، زنگ خطر را برای دولتمردان اوکراین، سران اتحادیه اروپا و نیز کشورهای غربی حامی کی یف به صدا در آورده و موجب اسباب نگرانی آنان به طور جدی شده است.
البته تلاش رهبران آلمان و فرانسه در کرملین برای دستیابی به صلح در شرق اوکراین و مذاکراه با پوتین رهبر روسیه در حالی ادامه داشت که برخی از سیاستمداران آمریکا از ضرورت ارسال سلاح به اوکراین برای تقویت نیروهای نظامی کی یف در مبارزه با جدایی طلبان سخن گفته بودند که این مبین تباین دیدگاه در رهبران ناتو در مسئله اوکراین است.
البته پیشتر سنای آمریکا طرح ارسال تسلیحات پیشرفته نظیر سلاح های ضدتانک، پهپادهای پیشرفته و تجهیزات مدرن مخابراتی به اوکراین و تشدید تحریم ها علیه روسیه را تصویب کرده بود که این دوگانگی و پارادوکسیکالی سیاست حامیان کی یف در قبال این امر، تا حدود زیادی تلاش رهبران دو کشور فرانسه و آلمان را برای موفقیت و حل مناقشه شرق اوکراین با ابهام روبرو می کند.
آمریکا اکنون سرگرم بررسی تقاضای ارسال تسلیحات به اوکراین است اما خانم مرکل در اظهاراتی معترضانه نسبت به این سیاست امریکا گفته است او نمی تواند "شرایطی را تصور کند که ولادیمیر پوتین تحت تاثیر بهبود تجهیزات و امکانات ارتش اوکراین، نظرش عوض شود و فکر کند که شکست می خورد.
این موضع گیری مرکل او را نیز در تقابل با فرمانده نظامی ناتو قرار داده که پیشتر گفته بود غرب نباید امکان استفاده از اقدام نظامی را برای حل بحران اوکراین کاملا نادیده بگیرد.
به نظر می رسد مسایلی از این قبیل نیز سبب شده تا رهبران روسیه، آلمان و فرانسه به رغم نشست و مذاکرات مهم چندین ساعته در کاخ کرملین، بیانیه و کنفرانس مطبوعاتی مشترکی نداشته باشند و مرکل و اولاند نیز بلافاصله پس ازگفت وگوی ظاهرا بی حاصل برای ترک مسکو عازم فرودگاه شدند.
ازسوی دیگر باید محتاطانه گفت که اگر چه این مذاکرات موفقیتی در پی نداشت اما تاکنون شکستی هم متوجه آن نیست و حداقل اظهارات عالی ترین مقامات سه کشور در این زمینه با یکدیگر هماهنگ بود و مذاکرات روز جمعه را در کلام و عرف دیپلماتیک "مهم و سازنده" خواندند و گفتند که رهبران سه کشور و به همراه رییس جمهوری اوکراین روز (یکشنبه) بار دیگر البته به صورت تلفنی گفت و گو را پیگیری می کنند.
تلاش های دیپلماتیک برای حل بحران شرق اوکراین روز گذشته نیز این بار البته در آلمان ادامه می یابد و بسیاری از کشورهایی که در این تلاش ها نقش دارند در کنفرانس امنیتی مونیخ آلمان حضور دارند که این کنفرانس به عنوان فرصتی جهت دستیابی برای صلح در اوکراین و یا دست کم اجرای دقیق توافقنامه مینسک است.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه درجریان مذاکرات دیپلماتیکی که درباره بحران اوکراین از روزگذشته (شنبه) درکنفرانس امنیتی مونیخ آلمان آغاز شده بود، گفت امیدوار است که این آخرین طرح صلح به نتیجه برسد.
درهمین ارتباط اولاند رییس جمهوری فرانسه گفته است طرح صلحی که همراه با آلمان برای پایان درگیری ها در شرق اوکراین ارایه کرده یکی از"آخرین شانس های" دستیابی به صلح در این کشور است.
از سوی دیگر آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز در اظهاراتی مایوسانه گفته است درباره موفقیت این طرح صلح اطمینان ندارد اما "قطعا ارزش امتحان را دارد."
رهبران فرانسه و آلمان درطرح صلح خود برای پایان درگیری ها در شرق اوکراین در منطقه ای که هم اکنون نقطه پیشانی درگیری ها است پیشنهاد کردند باید حریم عاری از تسلیحات به فاصله 50 تا 70 کیلومتر به وجود آید.
تاکنون جزییات کمی درباره محتوای طرح صلح اولاند و مرکل منتشر شده اما به نظر می رسد که این طرح تلاشی برای احیای توافق آتش بسی است که در سپتامبر گذشته در پایتخت بلاروس امضا شد.
اگرچه در تلاش اخیر رهبران دو کشور اروپایی درباره تغییرات احتمالی درتوافقنامه مینسک جزییاتی منتشر نشده است اما جدایی طلبان شرق اوکراین خواهان آن هستند که خط آتش بس بر اساس وضعیت جدید و با توجه به اراضی بیشتری که این نیروها تصرف کرده اند تعیین شود.
از زمان امضای توافق نامه مینسک اراضی تحت تصرف جدایی طلبان به دو برابر افزایش یافته اند. جدایی طلبان همچنین بر رفع تحریم ها از سوی دولت مرکزی اوکراین نسبت به مناطق تحت نفوذ خود تاکید دارند.
منتقدین این طرح می گویند ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته آمریکا به اوکراین به تشدید جنگ و درگیری های خونین در این کشور دامن خواهد زد.
درگیری های مسلحانه شرق اوکراین از سال گذشته میلادی تاکنون براساس آمار سازمان ملل متحد بیش از پنج هزار و 400 کشته، دهها هزار زخمی و صدها هزار آواره و بی خانمان بر جا گذاشت.
طی این مدت و پس از آن که جدایی طلبان طرفدار روسیه کنترل بخش های بزرگی از مناطق لوهانسک و دونتسک را در دست گرفتند، یک میلیون و200 هزار نفر پس ازالحاق شبه جزیره کریمه به روسیه که طی یک همه پرسی انجام گرفت، نیز آواره شدند.
1064 ** 1546



20/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن