واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تروریسم خاورمیانه ای و آفریقایی و الزامات مقابله با آن تهران- ایرنا- «تروریسم» این روزها برای افکار عمومی جهان همراهی معنایی با خاورمیانه و آفریقا و مناطق مشابه یافته است و اگر در یک نقطه جهان از کسی در مورد آگاهی از تروریسم سووال شود، ناخودآگاه خاورمیانه و آفریقا به ذهن آنها متبادر می شود.
متاسفانه پدیده تروریسم خشن این سالها به هر دلیل و ریشه تاریخی و جدید (که قدرت های جهانی با سوء استفاده از این مبانی به آن ساخت و حمایت می دهند و جای تبیین آن در اینجا نیست)، چهره این مناطق را که دارای مهد تمدنی و خاستگاه ادیان بزرگ الهی و اکثریت جمعیت مسلمان هستند، مخدوش ساخته است.
آنچه این تروریسم جدید را متفاوت تر و ترسناک تر از نمونه های تاریخی آن ساخته و افکار عمومی جهان را فوق العاده به خود جلب کرده، استفاده آن از فناوری های جدید اطلاعات و ارتباطات برای راه اندازی یک پروپاگاندای خوفناک بوده است.
راز آن تبادر ذهنی پیش گفته در همین است که به لطف این ابزار؛ بشر امروز و افکار عمومی جهان از این پدیده و رفتار آن با اطلاع است و چون غالب جمعیت این مناطق مسلمانند به ذهن افکار عمومی یک هم معنایی میان تروریسم و اسلام بوجود می آید.
جمهوری اسلامی ایران دقیقا به همین دلیل، یعنی لزوم جداسازی میان تروریسم و اسلام و مسلمانان ، و ذهنیت زدایی از افکار عمومی جهان، است که در قبال تروریسم خاورمیانه ای و آفریقایی واکنش نشان داده و برای مضمحل ساختن آن مشارکت نشان داده است.
تحرک ایران را در قبال این پدیده شوم در واقع باید با این نگاه تحلیل کرد. دست کم یکی از دلایل اصلی ایران برای ایستادگی در برابر تروریسم خاورمیانه ای و آفریقایی و زدودن رنگ و اتهام تروریسم از چهره اسلام و مسلمانان و خاورمیانه و آفریقای مسلمان نشین همین موضوع است.
حضور مستشاری ایران در سوریه و عراق تروریسم زده و تمایل جدی و مجدد ایران برای ایفای چنین نقشی در آفریقای گرفتار بوکوحرام و سرشاخه های القاعده کج فهم از اسلام، در همین راستا قابل توجیه است و تحرک جمهوری اسلامی و مسوولیت شناسی آن در مقابله با این تروریسم، تفسیری جز این ندارد.
همانطور که پدیده توسعه باید درون زا باشد مقابله با تروریسم اسلام نما هم لازم است درون زا و در داخل این مناطق و توسط کشورهای آن شکل بگیرد.
امید بستن به کشورهای فرامنطقه ای و قدرت های جهانی برای مقابله با این پدیده شوم نه تنها سپردن سکان به دست طرف هایی است که از اهداف آنها بی اطلاعیم (گذشته از این که این کشورها خود بشدت در مظان اتهام همراهی و کمک به ایجاد این گروه های وحشت آفرین هستند) بلکه بهانه به دست تروریسم کور و کج فهم و ابزار دستی می دهد تا به بهانه خارجی ستیزی و کافر ستیزی امکان بقای خود را فراهم سازد.
بنابراین کشورهای منطقه خاورمیانه و آفریقا خود راسا می باید با کمک های نظامی گوناگون و حتی با استفاده از ابزارهای ارتباطی و فرهنگی به مقابله با این پدیده بپردازند. طرحی که جمهوری اسلامی به دنبال آن است و به عمل کرده است و اینک آفریقای گرفتار بوکوحرام می تواند از آن الگو و کمک بگیرد.
**1856**380**
19/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]