تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):فاطمه بانوى زنان بهشت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820223262




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تمدید مذاکرات به سود کسی نیست/ توافقی می خواهیم که برنده و بازنده نداشته باشد


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تمدید مذاکرات به سود کسی نیست/ توافقی می خواهیم که برنده و بازنده نداشته باشد


وزیر امور خارجه کشورمان در سخنانی در نشست امنیتی مونیخ ابراز امیدواری کرد، طرف مقابل در مذاکرات هسته‌ای متوجه باشد که تحریم‌ ها به کشورهای آنها نیز آسیب رسانده است. تلاش می کنیم به توافقی برسیم که برنده و بازنده نداشته باشد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد جواد ظریف، امروز (یکشنبه) در یک جلسه پرسش و پاسخ با مجری‌گری دیوید ایگناتیوس، از «روزنامه واشنگتن پست» به تشریح مسائل مهم سیاست خارجی ایران و نیز تحولات منطقه پرداخت.

وزیر امور خارجه، در پاسخ به این سوال که در مذاکره با وزیر امور خارجه آمریکا چه موانعی برای رسیدن به توافق وجود داشت، افزود: تنها راه رسیدن به توافق، همین مذاکرات است و این فرصت نباید از دست برود، چرا که هرگز تکرار نخواهد شد.

ظریف افزود: طرف های مذاکره کننده باید به دولت ایران احترام بگذارند و بازی برد و باخت را مطرح نکنند. تعریف من از شکست، با بقیه متفاوت است؛ باید تعاریف را درست تبیین کنیم.

وی افزود: واژه های تفاهم باید مشترک باشد تا بتوانیم به نتیجه خوب برسیم، ما می خواهیم به جهانیان نشان دهیم که حرکت هسته ای ما صلح آمیز است.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: برخی متاسفانه بر این باورند که تحریم ها اثر داشته است؛ اگر بخواهیم راه حلی داشته باشیم و در حوزه سیاسی به نتیجه ای برسیم، راه حلی که می تواند ما را به نتیجه برساند، مذاکرات است.

تمدید مذاکرات نتیجه ای ندارد

رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر در 24 مارس به توافق با گروه 1+5 نرسید، آیا پیگیر آن نیستید که برای رسیدن به توافق، زمان بخرید؟، گفت: اگر ما به توافق هم نرسیم، ما تلاش خود را کردیم و فرآیند دیگری را دنبال خواهیم کرد؛ اما امیدوارم طرف های مذاکره کننده فرآیندی را پیش بگیرند که همه متنفع شوند.

ظریف با بیان اینکه اگر به توافق نرسیم آخر جهان نخواهد بود، گفت: در واقع ما آنچه را  تمایل داریم، ادامه خواهیم داد؛ ما تلاش می کنیم و در ماه های آینده تا زمان تعیین شده، تلاش می کنیم و گسترده کردن زمان و تمدید آن موثر نخواهد بود و نتایجی به بار نخواهد داشت.

وی گفت: من و همکارانم مطمئن هستیم که دوستانی که در 1+5 با ما مذاکره می کنند همگی تلاش دارند که بتوانند هر چه زودتر به توافق برسیم.

ظریف همچنین در پاسخ به این سوال که اگر به توافق رسمی برسید طرفین چه موقعیتی خواهند داشت؟ افزود: ما از 6 ماه آینده برای رسیدن به راه حل استفاده خواهیم کرد نه برای این که به شکست برسیم و من فکر می کنم که ما باید به راه حل برسیم.

بحران های منطقه ای بدون حضور همه همسایگان حل نمی شود

وزیر امور خارجه همچنین درباره موضوعات منطقه ای هم تاکید کرد: مسئله ای که در حال حاضر ما با آن رو به رو هستیم، فقط منطقه ای نیست و مسئله جهانی است، رویکردها نسبت به آن هم باید همه جانبه و همه شمول باشد.

ظریف افزود: باید عوامل و فاکتورهای زیادی را در نظر بگیرید، همسایه های ما نباید از گفتگوهایی که درباره درگیری های منطقه ای صورت می گیرد، حذف شوند؛ متاسفانه ما خودمان به عنوان کسی که در منطقه درگیر با این مسائل هستیم از دور مذاکرات کنار گذاشته شدیم.

وزیر امور خارجه گفت: ایران بر این باور است که عربستان سعودی، ترکیه، مصر و همگی ما آمادگی داریم تا درباره موضوعات عراق و سوریه گفتگوهایی برای برداشتن درگیری هایی که در این مناطق وجود دارد، صورت دهیم اما متاسفانه در فرآیندهایی که پیش بینی شده ما در آن وجود نداشتیم.

ظریف افزود: در واقع این مذاکرات هرگز به نتیجه نخواهد رسید؛ اگر همسایه های نزدیک به این کشورها را در نظر نگیریم این درگیری ها در جهان مشکلاتی را برای بحث صلح منطقه ای و جهانی به وجود می آورند.

وی تاکید کرد: شرایط و پیش شرط هایی برای حل این درگیری ها می گذارند که ممکن است خود این پیش شرط ها خطرناک باشند.

بدبینی مردم ایران نسبت به غرب، منطقی است

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره انتقادهای اخیر برخی از نمایندگان مجلس از قدم زدن وی با وزیر امور خارجه آمریکا در جریان گفت وگوهای هسته ای اظهار داشت: من فکر می کنم باید این واقعیت را پذیرفت که در ایران افکار مختلف وجود دارد و جامعه ای یک جانبه نیست . ما رویکردهای مختلفی در جامعه خودمان داریم و این اصلا بد نیست.

وی تصریح کرد: در واقع بدگمانی بسیار زیادی در ایران نسبت به غرب بویژه به خود ایالات متحده وجود دارد و هر واکنش و پاسخی که از مردم ایران دریافت می شود، بخاطر همان عدم اطمینان و بدبینی است که نسبت به غرب وجود دارد.

ظریف تاکید کرد: علت این موضوع این است که غرب هم نسبت به برنامه هسته ای ایران بدبین بوده اما من نمی دانم که علت این امر چیست؛ اما مسئله حمایت آنها در سال های پیش از صدام برای حمله و جنگ با دولت دموکراتیک برآمده از خواست مردم ایران وجود دارد و تمامی این موارد باعث شده است که بدبینی هایی نسبت به غرب و آمریکا وجود داشته باشد.

وی گفت: آماده هستم که سوال هایی که از طرف مجلس درباره گفت وگوهای هسته ای مطرح می شود را توضیح دهم و بگویم که در گفت وگوهای هسته ای چه اقدامات و رفتارهایی صورت گرفته و تاکید کنم که که از عرف دیپلماسی خارج نشده و مردم می توانند درباره سخنان من قضاوت کنند.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: تمام علل بدبین بودن مردم نسبت به غرب، بسیار منطقی است و ایران پیش از این با ایالات متحده گفت وگو نمی کرد، اما در حال حاضر گفت وگو می کنیم و از من پرسیده می شود که آیا این گفت وگوها و صحبت ها آیا به نتیجه خواهد رسید یا خیر؟ ولی باید بگویم که ما نمی توانیم آن خصومت ها و دشمنی های آمریکا که نسبت به مردم ایران داشته است را در طول مذاکرات نادیده بگیریم.

ظریف تصریح کرد: مگر این که بتوانیم پیشرفت هایی در زمینه مذاکرات داشته باشیم و منتقدان ما در ایران حق دارند و من بر این باور هستم حتی اگر بتوانیم در طول مذاکرات به توافقی برسیم باز هم مردمی که در ایران حضور دارند، همچنان نسبت به رفتار غرب و آمریکا بدبین خواهند بود.

وی همچنین گفت: پیش از این قرار بود در ماه ژانویه به توافق برسیم و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم بر این اعتقاد بود که ایران تمامی قوانین آژانس را رعایت کرده و حتی یک مورد هم وجود نداشت که ایران قوانین را نقض کرده باشد، ولی متاسفانه در آن مذاکرات به توافق نرسیدیم.

مردم کشورهای همسایه مورد حمایت ایران هستند

وزیر امور خارجه کشورمان، در پاسخ به این پرسش که کنترل و حمایتی که از جانب ایران از دولت عراق وجود دارد را چه طور می دانید و چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: قدرت ایران در منطقه قدرتی انکارناپذیر است و مردمی که در کشورهای همسایه وجود دارند، همگی مورد حمایت ما هستند.

ظریف افزود: بدون در نظر گرفتن ایران، امکان حل شدن این مذاکرات وجود ندارد و باید تلاش شود تا این مشکلات ساده سازی شود.

جمهوری اسلامی ایران بازیگر مهم منطقه است

وی، جمهوری اسلامی ایران را بازیگر و عامل مهمی در منطقه دانست و گفت: می بایست این بازیگر مهم را در منطقه در نظر گرفت؛ در سطح گسترده تر هم ایران بازیگر مهم است.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: بر این باور هستیم اگر ایران بازیگر مهم است باید دیگر بازیگران مهم منطقه ای هم در نظر گرفته شوند؛ آن ها را نمی خواهیم از دور خارج کنیم.

ظریف افزود: اگر عامل مهمی در منطقه هستیم باید در مذاکرات ژنو 2 در مورد سوریه هم دعوت می شدیم.

وی تاکید کرد: بر این باور نبودیم که اگر عربستان آمده ما حضور نمی یابیم بلکه مساله این بود که اگر شما می خواهید ما را وارد بحث کنید به نحو درست تری بتوانید ما را در منطقه درک کنید تا بخواهیم در مسائل، مشکلات و درگیری هایی که در منطقه وجود دارد به نتیجه برسیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: حتی اگر همه تلاش ها در کنار هم قرار گیرد ما این مشکل عظیمی که در منطقه وجود دارد را شاید بتوانیم به سختی حل کنیم، بنابراین ما نیازمند حرکت های سیاسی دیپلماتیک بسیاری هستیم تا در این مساله در جای خودش به کار گرفته شود.

خواهان سلاح هسته ای نیستیم/ هرگز تهدید نبوده ایم

پرسش دیگر از وزیر امور خارجه این بود که رژیم صهیونیستی از کارهایی که ایران در منطقه انجام می دهد عصبانی است و ایران را تهدیدی برای خودش در منطقه می داند، اگر آن ها بر این باورند که ایران می تواند موجبات مشکلاتی برای آنان شود به ویژه در مورد این که اگر شما قدرت هسته ای تبدیل شوید برای آنان خطرناک هستید، نظر شما چیست؟

ظریف در پاسخ گفت: ما هرگز دنبال این نبودیم که سلاح و تسلیحات هسته ای بسازیم.

وی افزود: آنها به دنبال این هستند که ظلمی که بر مردم فلسطین انجام داده اند و حقوق آنان را ضایع کرده اند و یا در لبنان، مصر و کشورهای دیگر را پشت آن مائله و دورویی ها و تظاهرهایی که دارند، پنهان کنند.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: ایران هرگز تهدیدی برای هیچ کسی محسوب نمی شود؛ حتی اکنون ما دور میز مذاکره نشسته ایم که بگوییم ما هرگز تهدیدی برای هیچ کسی نبوده ایم و هر گز از زور و اجبار در روابط بین الملل استفاده نخواهیم کرد.

امیدوارم رضائیان در دادگاه تبرئه شود

ظریف در پاسخ به سؤالی درباره روزنامه نگار بازداشت شده واشنگتن‌پست گفت که ترتیبات لازم برای دیدار مادرش با وی را فراهم کرده و «تمام تلاشم را کرده‌ام تا به نحو بشردوستانه‌ای به وی کمک کنم.»   وی افزود: «امیدوارم وی از اتهاماتش در دادگاه تبرئه شود، چنین روزی روز خوبی برای من خواهد بود.»

رهبری از مذاکرات حمایت می کنند

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که برخی به مذاکرات خوش بین هستند، آیا شما هم این طور فکر می کنید؟ گفت: گزارش هایی را که پیش از این و در روزهای گذشته درباره ایران داده شده تصحیح می کنم؛ صحبت های ما فقط درباره مذاکرات بوده و پیش بینی آژانس های خبری درباره آنچه که من قرار است در آینده صورت دهم شاید درست نباشد. پیش بینی آژانس های خبری درست نیست.

ظریف تاکید کرد: آن چه مهم است این است که ما نظام سیاسی بسیار پویایی داریم و درکی که وجود دارد این است که دولت آقای روحانی و کل کابینه و بالاتر از آن، رهبر انقلاب امروز از حرکت ها و مذاکرات حمایت می کنند و همه باید برای رسیدن به مساله اقدامات لازم را انجام دهند.

وی تصریح کرد: ما این مساله را در نظر داریم که ما مسوول هستیم و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، خودمان را مسوول می دانیم. نمی خواهیم وارد بازی های دیگر شویم و ما درباره موفقیت صحبت می کنیم نه شکست، و به مردممان هم هم امید داریم.

سوال دیگر این بود که رویکرد منتقدان داخلی و مشخصا حسین شریعتمداری مدیر مسوول روزنامه کیهان درباره این که اجماع و توافق با ایالات متحده آمریکا زیر سوال بردن تمام حرکاتی است که به خاطر آن انقلاب شده است، این انتقادات چه نتیجه ای برای رسیدن به توافق دارد؟

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: پیش از این تمامی عللی را که برای بدبینی وجود دارد، گفته ام، من با آنها احساس همدردی می کنم، من هم مشکوک و بدبین هستم، ما داریم تلاش می کنیم به توافقی برسیم که برنده و بازنده نداشته باشد و همه داریم تلاش می کنیم تمامی منافع خود را در منطقه و جهان تامین کنیم.

ظریف تصریح کرد: من با ترورهایی صورت گرفته علیه داشمندان ایرانی، با این منتقدان همدردی می کنم، ما مجبور هستیم که وارد مذاکرات شویم حتی همراه با بدبینی های موجود.

از وزیر امور خارجه سوال شد افرادی در واشنگتن موجب شدند این تفکرات در شما به وجود بیاید؟ آقای کری و اوباما کارهایی را انجام می دهند که باعث شد این حرکات صورت بگیرد؟

همچنین درباره جزئیات مذاکرات هسته ای در تابستان و نوامبر گذشته و اینکه غنی سازی اورانیوم برای شما یک حق محسوب شد و یک سری اتفاقاتی رخ داد که قرار شده بود گام به گام به یک سری اهداف برسید و تحریم ها به صورت مرحله ای برداشته شود، این را چگونه می بینید؟

ظریف گفت:هدف ما فرایند گام به گام در مورد برداشتن تحریم ها نبود هدف اصلی ما برداشتن کل تحریم هاست و قرار نیست این جا مذاکره کنیم.

وی تصریح کرد: فکر می کنم تحریم ها درست نیست و برداشتن تحریم ها شرایطی را ایجاد می کند تا بتوانیم به توافق برسیم اگر این کار صورت بگیرد ،می توانیم به توافق برسیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: این مسئله ای است که ایران آمادگی مذاکره درباره آن را دارد، برای برداشتن تحریم مذاکره نمی کنیم. من اگر متن جزئیات مذاکره را داشتم، راحت تر می توانستم به شما جواب دهم .

ظریف با بیان اینکه «اجازه دهید از جزئیات عبور کنیم؛ نمی خواهم درباره جزئیات صحبت کنم»، با خنده گفت: شما می خواهید تصمیم نهایی را اینجا بگیرید.   منبع: تسنیم


یک شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن