تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):در راه خدا از ملامت و نكوهش ملامتگران نترس.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843223295




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- چشم انداز جلگه تهران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چشم انداز جلگه تهران تهران- ایرنا- روزنامه «شهروند» امروز -یکشنبه- در یادداشتی با عنوان «چشم انداز جلگه تهران» به قلم «مصطفی عابدی» روزنامه نگار نوشته است: شهردار تهران در روزهای گذشته موضوع مهمی را درباره آینده منطقه شهری تهران بیان کرد و گفت: « آمار نشان می دهد که با روند مذکور تا سال ١٤٠٠ جمعیت مجموعه شهر تهران به بیش از ٢٢ میلیون نفر خواهد رسید که باید برای آن فکر و برنامه ریزی جدی شود.


وی با اشاره به این که نرخ رشد جمعیت پایتخت در حال حاضر به ٥/١ درصد رسیده اما در مناطق پیرامون شهر تهران این عدد برابر با ٧/٤ درصد است، گفت: این آمار نشان می دهد که با روند مذکور تا سال ١٤٠٠ جمعیت مجموعه شهر تهران به بیش از ٢٢ میلیون نفر خواهد رسید که باید برای آن فکر و برنامه ریزی جدی شود. شاید ما خط و خطوطی رسم کنیم که شهر تهران را در میان آن محدود نماییم اما برنامه ریزی باید برای کل منطقه تهران و جمعیت آن باشد، زیرا همان گونه که با موج های مختلفی ازجمله آموزش، مسکن، اشتغال و غیره روبه رو بوده ایم؛ در آینده موج های جدیدی ازجمله پیری و معضلات اجتماعی گریبانگیر ما خواهد بود. از شورایعالی نظارت بر توسعه شهری تهران می خواهم تمام توان خود را به کار گیرد تا سندی جامع و قابل دفاع در جهت حل مسائل مجموعه شهر تهران و اصلاح ساختارها در موضوعات سیاست، اکولوژی، امنیت اجتماعی، فرهنگی و کالبدی و فارغ از دیدگاه های سیاسی و مدیریتی تهیه نماید تا به مراجع ذی ربط و نهادهای بالادستی نظام ارایه شود».
اولین نکته مهم در این اظهارات، تفکیک نکردن جلگه تهران از شهر تهران است که شامل ٢٢ منطقه است. شهر تهران را به لحاظ اداری می توان واحد مستقلی در نظر گرفت، ولی جدا کردن آن از شهرک های اطراف و برخی شهرها مثل ورامین و پاکدشت و اسلامشهر و... غیرممکن است، به همین دلیل باید آینده این شهر را در ذیل آینده واحدهای مسکونی در جلگه تهران تصویر کرد و از این منظر، مدیریتی عالی برای آن باید تصمیم گیری و برنامه ریزی کند. همه موارد مناطق مسکونی در این جلگه به یکدیگر ربط دارند. از وضعیت به غایت بحرانی آب گرفته تا هوا و امور اجتماعی و اقتصادی، در این منطقه در هم تنیده است و نمی توان بدون لحاظ کردن وضعیت مناطق شهری جلگه تهران، شهر تهران را مدیریت و اداره کرد. فارغ از این نکته مهم که همسو با نگرانی طرح شده در جملات فوق است ولی تصویری است که از سوی آقای شهردار از تهران و شهرهای اطراف آن در سال ١٤٠٠، یعنی ٧ سال دیگر ارایه می شود، دقیق نیست.
ابتدا به نظر می رسد که آمار و ارقام ارایه شده درخصوص جمعیت تهران و اطراف آن و نیز رشد جمعیت این منطقه چندان درست نیست و برآوردهای ارایه شده بیش از واقعیت است. شاید برای جلب توجه مخاطب چنین برآوردهایی جذاب باشد، ولی وقتی که اعداد و ارقام مشخصی درباره آن ارایه می شود، این پرسش را ایجاد می کند که نکند، مجموعه نظام برنامه ریزی شهری براساس این برآوردهای غیرمنطبق بر واقعیت انجام شود. مطابق سرشماری سال های ١٣٨٥ و ١٣٩٠، جمعیت شهر تهران در این فاصله حدود ٤٠٠ هزار نفر افزایش یافته است که مطابق آمارنامه شهر تهران در سال جاری مندرج در سایت شهرداری تهران، رشد جمعیت تهران در فاصله این پنج سال کمتر از نیم در سال است و اگر این رشد کمتر نشود، و به همین شیوه ادامه یابد، تا سال ١٤٠٠، حداکثر ٧٠٠ هزار نفر به جمعیت شهر تهران افزوده خواهد شد. ولی جمعیت سایر شهرهای استان تهران که شامل شهرهای جلگه تهران به علاوه دماوند و فیروزکوه است، در این پنج سال نیز از حدود ٣/٣ میلیون به رقم ٣/٤ میلیون رسیده و تا سال ١٤٠٠ حداکثر رقمی که ممکن است با ادامه رشد فعلی در مناطق اطراف تهران بزرگ در جمعیت شاهد باشیم، حدود ٣/٢ میلیون نفر است که در نهایت در سال ١٤٠٠، جمعیت تهران و جلگه آن حداکثر ٣ میلیون نفر بیش از سال ١٣٩٠ خواهد بود که برابر ٧/١٥ میلیون نفر می شود و این رقم تا ٢٢ میلیون نفر اعلام شده خیلی فاصله دارد. لحاظ کردن جمعیت روستایی جلگه تهران نیز تغییر چندانی در این برآوردها نمی دهد. ولی نکته مهم تر این است که فرض کنیم این اظهارات و برآوردهای آقای شهردار درست باشد، چه باید کرد؟ پاسخ به این پرسش در حیطه مدیریت شهری کشور ازجمله شهرداری تهران است. تهران و مناطق مسکونی اطراف آن همین الان هم دچار مشکلات متعددی هستند و غیرطبیعی نخواهد بود که بحران آب در سال ١٣٩٤ گریبان این منطقه را بگیرد و از تابستان هم بحران برق آن را تشدید کند.

آلودگی هوا را هم که نمی توان فراموش کرد. وقتی که با همین تعداد جمعیت موجود ظرفیت های فعلی با نحوه مصرف ما همخوانی ندارد، وقتی که چند میلیون نفر دیگر هم اضافه شدند چه می توان کرد؟ مخاطب این هشدارها کیست؟ اینها تازه معلوم نشده از سال ها پیش چنین چشم اندازی وجود داشت. وقتی که درصدد افزایش جمعیت هستیم باید هم امکانات و ظرفیت های متناسب آن را فراهم کنیم. اینکه گفته می شود «هر آن کس که دندان دهد نان دهد.» درست است، مشروط به اینکه از عقلی هم که داده شده استفاده شود. عرصه سیاست و مدیریت اجتماعی را نمی توان به امان خدا رها کرد، زیرا خداوند قدرت برنامه ریزی و مدیریت و آینده نگری را هم به انسان عطا کرده است. آنچه در اظهارات آقای شهردار آمده، تصویر به نسبت هولناکی را از وضعیت جمعیت در منطقه تهران در دهه آینده ارایه می کند، ولی کدام مرجع باید در جهت تصحیح این تصویر گام عملی بردارد؟ گرچه دیر است ولی ماهی را هر وقت از آب بگیریم تازه است و امیدواریم که دستورالعمل آقای شهردار دارای برنامه زمانبندی شده باشد و نتایج آن به اطلاع مردم برسد و به بیان معضلات کشور بسنده نشود، بیان مشکلات در درجه اول وظیفه مردم و رسانه هاست؛ وظیفه مدیران ارایه راهبردهای موثر برای حل آنها و ایجاد اطمینان در میان مردم مبنی بر این که اراده و برنامه هایی برای حل مشکلات موجود است.
منبع: شهروند
اول**1368**



19/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن