تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس با آبى غسل كند كه پيش‏تر در آن غسل شده است و به جذام مبتلا شود، كسى را جز خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817769551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نگاهی به نقش مردم قزوین در پیروزی انقلاب


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به نقش مردم قزوین در پیروزی انقلاب قزوین - ایرنا - پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نقطه عطفی در تاریخ کشورمان، در بهمن ماه سال 57به رهبری امام خمینی (ره) و حمایت قاطع قشرهای مختلف مردم در شهرها و روستاها بدست آمد.


به گزارش ایرنا، مردم قزوین نیز هم صدا و همگام با سایر هموطنان کشور در شکل گیری انقلاب و تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی نقش آفرینی کردند، لذا با مروری کوتاه به روز شمار جریان انقلاب در استان قزوین، خاطرات آن دوران را زنده می کنیم.
روز 21 مرداد سال 57 جمع زیادی از تظاهرکنندگان قزوینی در یکی از خیابان های شهر با سردادن شعارهایی دست به تظاهرات زده و با سنگ و چوپ به مامورانی که قصد متفرق کردن آنها را داشتند، حمله کردند که در پی آن، ماموران اقدام به شلیک هوایی کردند که مردم در واکنش به این عمل، شیشه های بانک صادرات در خیابان پیغمبریه را شکستند.
یازدهم شهریور سال 57، بازاریان قزوین به عنوان اعتراض دست از کار کشیدند و مغازه هایشان را بستند و شش روز بعد یعنی هفدهم شهریور، به دلیل تحرکات و گسترده تر شدن جریان مبارزه با رژیم استبدادی، از طریق رادیو در قزوین حکومت نظامی اعلام شد.
در همین راستا برابر اعلامیه شماره یک فرماندار نظامی عبور و مرور مردم از ساعت 21 تا شش صبح ممنوع و تانکها در تمام چهارراه ها مستقر و درهای اکثر مساجد بسته شد.
بیست و چهارم مهر، تعداد زیادی از مردم که در میان آنها دانش آموزان نیز به چشم می خوردند در تجمعی خواستار لغو حکومت نظامی، آزادی زندانیان سیاسی و مجازات عاملان کشتارها شدند، در این تظاهرات 10 نفر از مردم مجروح و بازار و اکثر مدارس و مغازهای شهر تعطیل شد.
بیست وهشتم آبان سال 57، اصناف قزوین همزمان با عید سعید غدیر در اعتراض به کشتار مردم و محکوم کردن اعمال ماموران حکومت و همدردی و همبستگی با روحانیت، پزشکان، کارمندان و اطاعت از رهبری امام خمینی (ره) به دنبال تعطیلات پیاپی، به مدت سه روز با بستن مغازهای خود اعتصاب کردند.
دهم آذر، مصادف با اول ماه محرم روحانیون در اعلامیه ای، بنا به دستور امام خمینی (ره) درمورد اینکه ˈاقامه مجالس باید مستقل بوده و منوط به اجازه شهربانی و یا سازمان امنیت نباشدˈ اقدام به برگزاری عزاداری دهه اول محرم الحرام 1399 کردند.
روز هفتم دی یکی از درجه داران ارتش که با ماشین جیپ ارتش به طرف پادگان حرکت می کردند، با شنیدن شعار ˈمرگ بر شاهˈ و ˈدرود بر خمینیˈ 9 دانش آموز را زیر گرفت و با این حمله وحشیانه دانش آموزان هر کدام به یک طرف پرتاب شدند.
مردم، مصدومان را به بیمارستان رساندند که از این میان زهرا کلانتری یکتا، افسر عباسی شهرکی، حمید اعرابی و امیر اره ساز شهید شدند و پنج دانش آموز دیگر نیز پس از مدتها درمان و از بیمارستان ترخیص شدند.
ششم بهمن، در این روز عوامل رژیم شاهنشاهی و مزدوران وابسته به بهانه حمایت از قانون اساسی با قمه، قداره، چوپ و چماق با حمایت فرماندار نظامی در شهر راهپیمایی کردند و درگیری های پراکنده بین مردم و چماقداران صورت گرفت.
دوازدهم بهمن، تلویزیون بطور مستقیم ورود امام خمینی (ره) را به میهن پخش کرد که ناگهان برنامه قطع شد، مردم بلافاصله به خیابانها ریختند و با پخش نقل و شیرینی و روشن کردن چراغ خودروها به شادی پرداختند.
شانزدهم بهمن، در پی انتخاب مهندس مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر موقت از سوی امام (ره)، مردم در حمایت از حکم امام و انتخاب بازرگان راهپیمایی کردند.
بیست ویکم بهمن سال 57، راهپیمایی های گسترده مردم قزوین که از یازدهم بهمن ماه آغاز شد، همچنان ادامه داشت و مردم با راهپیمایی در خیابانها و اجتماع در مسجد النبی (ص) به سخنان سخنرانان گوش می دادند.
بیست و دوم بهمن سال 57، بدنبال سقوط نظام استبدادی 2500 ساله، مردم به خیابانها ریختند و با پخش شیرینی و گل و روشن کردن چراغ های خودورها به شادی پرداختند و در مقابل مقر حکومت نظامی تجمع نمودند و نظامیان به مردم پیوستند.
7389/ 6128



19/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن