واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ (۲۰:۵۷ب.ظ)
برنامه تفسير قرآن با حضور بانوان شاغل دستگاههاي اجرايي لرستان برگزار شد برنامه تفسير قرآنکريم با محوريت آيات ۵۸ و ۵۹ سوره نحل، عصر شنبه، ۱۸ بهمن با حضور بانوان شاغل در دستگاههاي اجرايي لرستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام والمسلمين سيداحمد ميرعمادي، نماينده وليفقيه در استان و امام جمعه خرمآباد در برنامه تفسير قرآن با محوريت سوره نحل که عصر شنبه، 18 بهمن ماه با حضور بانوان شاغل در دستگاههاي اجرايي استان در خرمآباد برگزار شد، گفت: زن برترين مخلوق خدا در هستي است، زن و مرد در مسئوليتپذيري و تکليف مشترک هستند.
وي با بيان اينکه صفاتي مثل صداقت، پاکي، احسان، ايمان و تقوا بين زن و مرد مساوي است، افزود: يکسري از صفات بين خدا و انسان مشترک است که از جمله اين صفات ميتوان از عالم بودن، رازق بودن نام برد که در اين نوع صفات زن و مرد با هم مساوي هستند.
حجتالاسلام ميرعمادي ادامه داد: به اقتضاي خلقت زن و مرد هرکدام از آنها احکام مخصوص و احکام مشترکي دارند مثلاً احکام مربوط به حجاب، روزه و حج براي هر يک از زن و مرد احکام مخصوص و احکام مشترکي وجود دارد.
وي اضافه کرد: در برخي کارها زن توفيقاتش بيشتر است مثلاً در بحث تربيتي، اخلاقي و عاطفي زن موفقتر است و در مباحث جنگ، قضاوت و برخي ديگر از امور سخت توفيقات مردان بيشتر است.
اين مفسر قرآنکريم با بيان اينکه خداوند متعال در عالم هستي بستر فعاليت را براي انسان مهيا کرده خواه زن باشد خواه مرد، خاطرنشان کرد: در تاريخ بهويژه در دوران جاهليت نوع نگاه نسبت به زن يک نگاه ظالمانه بود بهعنوان مثال مسئله زنده به گور کردن دختران که اسلام اين رفتار ظالمانه را اصلاح کرد.
نماينده وليفقيه در ادامه با اشاره به آيات 58 و 59 سوره نحل که ميفرمايد: «وَإِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالأُنثَى ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ کَظِيمٌ(58) يَتَوَارَى مِنَ الْقَوْمِ مِن سُوءِ مَا بُشِّرَ بِهِ أَيُمْسِکُهُ عَلَى هُونٍ أَمْ يَدُسُّهُ فِي التُّرَابِ أَلاَ سَاء مَا يَحْکُمُونَ؛ و هرگاه يکى از آنان را به دختر مژده آورند چهرهاش سياه مىگردد در حالىکه خشم [و اندوه] خود را فرو مىخورد، از بدى آنچه بدو بشارت داده شده از قبيله [خود] روى مىپوشاند آيا او را با خوارى نگاه دارد يا در خاک پنهانش کند وه چه بد داورى مىنند» گفت: اين آيات اشاره دارد به اينکه در آن زمان يکي از اصول غلط جاهليت مسئله زنده به گور کردن دختران بود.
وي افزود: در زمان جاهليت وقتي دو طايفه با هم جنگ ميکردند ممکن بود زنان و دختران به اسارت برده شوند لذا اين براي طرف يک ننگ بود و آنها ترجيح ميدانند براي حفظ آبرو دختران خود را زنده به گور کنند.
حجتالاسلام والمسلمين ميرعمادي ترس از فقر و تنگدستي، ترس از شوهر نکردن دختران بهخاطر برخي عيوب و همچنين خيانتي که برخي از زنان و دختران ممکن بود مرتکب شوند را از عواملي برشمرد که اعراب جاهليت بهخاطر آن اقدام به زنده بهگور کردن دختران و زنان ميکردند.
وي ادامه داد: زمانيکه اسلام آمد اولين کاري که کرد زنده به گور کردن دختران را حرام اعلام کرد و پيامبراکرم(ص) با کسانيکه اين کار را ميکردند برخورد ميکرد.
امام جمعه خرمآباد با اشاره به بياناتي از نبي مکرم اسلام مبني بر اينکه دختر گُل است و يا اگر خدا دختري به کسي بدهد دروازههاي رحمت را به روي او گشوده است، خاطرنشان کرد: پيامبراکرم(ص) در حديثي فرموده است: «بهترين فرزندان شما دختران هستند، آنها سرشار از محبت، کمککار و مؤنس هستند».
وي به توجه ويژه به زن در نظام خانواده اشاره کرد و گفت: پيامبراکرم(ص) زن را محور حانواده قرار داد و مهرباني به زن را اصل اخلاق خانواده قرار داد و فرمود: بهترين شما از نظر ايمان کسي است که به خانوادهاش مهربانتر باشد.
اين مفسر قرآنکريم با بيان اينکه حقوقي که اسلام براي زن در نظر گرفته در هيچ مکتبي در دنيا اين جقوق براي زن در نظر نگرفته شده است، افزود: اسلام برخلاف تمامي مکاتب دنيا زن را مالک دسترنج خود شناخت و مالکيت زن را به مانند مالکيت مرد به رسميت شناخت.
وي با بيان اينکه اسلام حُسن معاشرت با زنان و اخلاق نيکو و مهرباني و محبت به زن را حاکم بر خانوادهها کرد و زن را در انتخاب همسر آزاد گذاشت، افزود: اسلام براي زن دو امر مالي مثل وجوب نفقه و وجوب مهريه قرار داد زن ميتواند استقلال مالي داشته باشد، نفقه بگيرد و براي خودش داشته باشد و واجب است بر مرد که نفقه و مهريه زن را بپردازد.
حجتالاسلام والمسلمين ميرعمادي ادامه داد: حق ارث براي زن قائل شدن نيز از ديگر مواردي است که اسلام براي زن قائل شد، اگر به دقت به تمام موارد و طبقات ارث نگاه شود ميبينيم اسلام به همان اندازه حق ارث را براي زن قائل است که براي مرد قائل است.
وي گفت: اسلام براساس مصلحت و حکمت براي زن و مرد حق ارث قائل شده است لذا بايد گفت در اسلام تقسيم ارث براساس نياز است گاهي بهدليل اينکه آگاهي کامل در اين زمينه وجود ندارد برخي افراد شبهاتي در اين زمينه مطرح ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]