واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: استراو: نامه رهبر ایران مهم بود، اما پوشش نیافت
وزیر امور خارجه پیشین دولت انگلیس، با اشاره به اهمیت جایگاه اسلام در غرب، از نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا استقبال کرد و گفت: این نامه با اهمیت، فوق العاده و با توجه به وضع کنونی، به موقع بود، با این حال، آنچنان که باید در غرب پوشش نیافت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از «ایرنا»، «جک استراو»، نماینده منطقه «بلکبرن» از حزب کارگر و رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران، با بیان اینکه منزلش رو به روی یک مسجد قرار دارد، گفت: در حوزه انتخابیه من، از هر 3 نفر، یک نفر مسلمان است و من سال هاست که نگران مقوله «اسلام هراسی» در غرب هستم.
وی با ابراز شگفتی از اینکه «چرا این موضوع (نامه «رهبر انقلاب اسلامی») به اندازه ای که می بایست، در غرب پوشش داده نشد»، تصریح کرد: این مهم است که در این برهه زمانی، مفهوم صحیحی از اسلام ارائه شود. قیام مردم ایران، قیامی محبوب بود
رئیس گروه دوستی پارلمان انگلیس و ایران، همچنین درباره انقلاب اسلامی ایران گفت: شکی نیست که این قیامی محبوب بود و شاه ایران وجهه قانونی خود را از دست داده بود.
وزیر خارجه پیشین انگلیس تاکید کرد: شاه سابق ایران، به علل مختلف نظیر فساد، خرج های گزاف، جلوگیری از برگزاری آئین های مذهبی، محکوم به پایانی تلخ شد.
نماینده منطقه «بلکبرن» تصریح کرد: گمان نمی کنم در انگلیس درباره حقانیت جمهوری اسلامی، چالشی وجود داشته باشند.
«جک استراو» افزود: ما هم در قرن هفدهم میلادی انقلاب کردیم که (تحولات و درگیری های آن) نسبت به انقلاب ایران شدیدتر بود و از هر ده نفر انگلیسی، یک نفر جان باخت و این آشفتگی تا مدت ها ادامه داشت و در نهایت در پایان سده هفدهم میلادی به ثبات رسید.
وی افزود: با این حال، فضای سیاسی ایران، بسیار پرطروات و پویاست و نمونه آن را می توان در انتخاب آقای حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور در تابستان سال 2013 میلادی مشاهده کرد.
وزیر خارجه پیشین دولت انگلیس در رابطه با علت تفاوت رویکردش نسبت به بسیاری ازسیاستمداران غربی درخصوص ایران گفت: یک اصل بنیادین در دیپلماسی ارتباطات بین الملل است که باید ˈکشور مقابل را درک نمایید و تاریخ آن را بشناسیدˈ.
وی افزود: من نخستین وزیر امور خارجه انگلیس بودم که پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 57، از تهران دیدن می کرد.
استراو افزود: من در طول مدت وزارتم، پنج مرتبه به ایران سفر کردم و هیچ وزیر خارجه انگلیس پس از آن به ایران سفر نداشته است که جای تاسف دارد.
وی گفت: من تا حدودی از تاریخ ایران آگاه بودم، اما با هدف تقویت ارتباط با ایران، مطالعات بسیاری در همان سال 2001 میلادی داشتم و با بسیاری از ایرانیان مقیم انگلیس صحبت کردم و توانستم شناختم را درباره نگرانی های ایران از انگلیس افزایش دهم.
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]