واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۴۶ق.ظ)
واحدهاي سنتي طلا و جواهر ديگر جوابگوي نياز داخل نيست/ توليدکنندگان طلا از برند سازي مي ترسند با توجه به تغير ذائقه خريداران طلا و جواهر بايد واحدهاي طراحي در بخش هاي توليدي اين صنعت پويا تر فعاليت کنند تا جوابگوي بازار داخلي کشور باشيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، عبادالله محمدولي رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر، نقره و سنگ هاي قيمتي با اشاره به برگزاري نمايشگاه اين صنف در جمع خبرنگاران گفت: هفتمين نمايشگاه توليد طلا و جواهر با شعار مشارکت همه جانبه در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي و بهبود کيفيت از 23 تا 26 بهمن در نمايشگاه بين المللي برگزار مي شود.
وي ادامه داد: هدف از برپايي اين نمايشگاه شناساندن بيشتر توليدات اين صنف به مخاطبين و سرمايه هايي است که مصرف کنندگان بايد با برندهاي داخلي آشنا شوند.
وي افزود: اتحاديه در برپايي اين نمايشگاه هر ساله حضور دارد و متاسفانه در پنج دهه اخير توجه لازم به اين سند نشده است تا زمينه رشد توليد و صادرات کالا در کشور فراهم شود.
محمدولي با تاکيد بر نياز به شناسايي صنعت طلا و جواهر در کشور نيز اشاره کرد و گفت: نياز داريم تا با شناسايي، معرفي و ظرفيت هاي اين صنعت در زمينه توليد، اشتغال و ايجاد ارزش افزوده تلاشهاي کشور را بيشتر کنيم زيرا اين صنعت متعلق به ايران است.
وي تصريح کرد: ايران در گذشته جزو صادرکنندگان اين صنعت بود اما به دليل عدم توجه و عدم ساختارسازي لازم بازار صادراتي کشور را از دست داديم و امروزه تبديل به بازاري هدف براي ساير کشورهاي توليدکننده طلا، جواهر و سنگ هاي قيمتي شده ايم.
رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر با تاکيد بر بازگشت کشور به رويکرد صادراتي خود نيز اذعان داشت: با توجه به ظرفيت هاي مناسبي که ما در اين صنعت در کشور داريم مي توانيم به وضعيت قبل باز گرديم زيرا با توجه به ماده اوليه اين بخش مي توان به توليد ارزش افزوده 20 درصد در منابع مربوط به سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي بپردازيم.
محمدولي در خصوص ميزان نياز کشور و بازار هدف داخلي در کشور نيز اظهار داشت: با توجه به آداب زر و زيور در داخل کشور بازار بسيار مناسب 80 ميليوني را براي صنعت طلا و مصرف آن در کشور داريم و با توجه به اين حجم توليد بازار داخلي براي توليدکنندگان مي تواند بازار مناسبي باشد.
وي تاکيد کرد: متاسفانه واحدهاي توليدي طلا و جواهر سنتي هستند و به شيوه استاد شاگردي هنوز کار مي کنند و ما به عنوان صنعتگر اين حوزه بايد شرايط را براي توليدکنندگان به نحوي آماده کنيم تا اين صنعت حفظ شود.
وي ادامه داد: برآوردها حاکي از آن است که سالانه 250 تا 300 تن مصرف طلا در داخل کشور وجود دارد و با توجه به آنکه 20 درصد از منابع دنيا در ايران وجود دارد اين صنعت در ارتقاي سطح مشاغل خانگي نقش تاثيرگذاري دارد.
محمدولي در رابطه با وجود واحدهاي طراحي در واحدهاي توليدي طلا و جواهر نيز بيان داشت: در گذشته مجموع واحدهاي طراحي در توليديها شايد به 10 واحد مي رسيد اما امروز هر کارگاهي مجهز به واحدهاي طراحي است و به اين سمت حرکت مي کنيم تا با خروج از سنتي بودن بتوانيم نيازهاي روز بازار هدف داخلي را پاسخگو باشيم.
وي خاطر نشان کرد: حدود 50 تا 60 درصد محصولات طلا و جواهر کشور از بازار خارجي وارد مي شود اما اگر امنيت کامل در بازار را شاهد باشيم مطئمنا توليدکنندگان مي توانند پاسخگوي اين نياز 50 درصدي در کشور نيز باشند.
رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر درباره سطح اشتغال در اين صنعت نيز گفت: طبق آمارها 5 هزار واحد توليدي در سطح کشور داراي کد رهگيري هستند و کمتر از هزار واحد نيز در انتظار دريافت اين کد به سر مي برند؛ براي شش ماه آينده به سمت دريافت نشان استاندارد حرکت مي کنيم که مطئمنا اين نشان در سال 94 اجباري خواهد شد.
وي تاکيد کرد: براي خريد اين مصنوعات نام برند، عيار و کد استاندارد حتما بايد حک شود.
وي در پايان در خصوص برند سازي نيز اذعان داشت: خارجي ها در صنعت برند سازي بسيار فعال کار مي کنند اما متاسفانه توليدکنندگان داخلي نسبت به اين موضوع بي توجه هستند، توليد کنندگان ما از برند سازي مي ترسند و در بخش هاي طلا و جواهرخودشان دائما از کالاهاي خارجي تبليغ مي کنند که اميدواريم با فرهنگ سازي اين رويه را ديگر شاهد نباشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]