محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843124010
- سالهایی که هیچ چیزش شبیه به هم نبود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سالهایی که هیچ چیزش شبیه به هم نبود تهران - ایرنا - در طول سال هایی که هیچ چیزش شبیه به هم نبود، مردم ایران تجارب ناممکنی را پشت سر نهادند به طوری که از یکسو شاهد کسب درآمد های سرشار نفتی بودند و از سوی دیگر رشد اقتصادی حتی منهای 9 درصد را هم تجربه کردند.
دکتر حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی تبلیغات نامزدی ریاست جمهوری خود را با محوریت شعار ˈتدبیر و امیدˈ آغاز کرد. تدبیری که در هشت سال بی تدبیری گم شده بود لذا باید دولتی مبتنی بر اراده سیاسی ملت بزرگ ایران سکان سیاسی کشور را بدست می گرفت تا بذر ناامیدی را در دل مردم به امیدی تازه تبدیل کند.
دولت نهم در حالی بر سر کار آمد که وعده آوردن نفت را بر سر سفره های مردم داده بود اما نتیجه عملکرد هشت سال آن، ایجاد فقط 542 هزار و 308 نفر شغل ، نقدینگی 600هزار میلیارد تومانی، فساد چند هزار میلیارد تومانی از منابع بانکی، خصوصی سازی 5 درصدی و واگذاری 95 درصدی واحدهای اقتصادی به نزدیکان و آشنایان به واسطه رانت، تعطیلی 14هزار واحد کوچک اقتصادی در بخش صنعت، خروج پول از بانک ها و عدم تخصیص این منابع به بخش تولید، ساخت مسکن مهر که سهم 40 درصدی از تورم را برای اقتصاد کشور به همراه داشت، نوسان قیمت ارز که به گفته دلالان ارز بهترین سالهای عمر کاری آنها در دولت محمود احمدی نژاد بوده است، کسب رتبه 133 به لحاظ فساد مالی در بین 174 کشور و افزایش تعداد چک های برگشتی به 6.5 میلیون چک در سال91 از جمله تبعات بی تدبیری های سیاسی در حوزه اقتصاد کشور بود.
یکی از برنامه های دیگری که در سالهای پایانی دولت دهم رخ داد هدفمندی یارانه ها با هدف حمایت از تولید و هدفمند شدن یارانه ها بود که نه تنها با اجرای آن طرح حمایتی از تولید رخ نداد بلکه با توزیع برابر پول میان اغنیا و فقرا هدفمند کردن یارانه ها را به یک تصور باطل تبدیل کرد.
هم اکنون میزان درآمد دولت از محل هدفمندی یارانه و گرانی فرآورده های سوختی حدود 300 هزار میلیارد ریال است. این درحالی است که دولت برای پرداخت یارانه نقدی سالانه 420 هزار میلیارد ریال نیاز دارد و مابقی کمبود دولت در بخش یارانه نقدی از سایر منابع مالی تامین می شود.
درآمدهای نفتی دولتهای نهم و دهم به ترتیب در سال84 برابر با 53.83، سال 85 برابر با 62، سال 86 معادل 81.6 ، سال 87 برابر با 81.9، سال 88 برابر با 62 ، سال 89 برابر با 74 ، سال 90 برابر با 113 و سال 91 برابر با 50 میلیارد دلار بوده است.
مجموع درآمدهای حاصل فقط از فروش نفت در کشور بیش از 578 میلیارد دلار بوده و در صورتی که حتی فقط 100 میلیارد دلار برای راه اندازی اشتغال در واحد های خرد و متوسط هزینه می شد می توانستیم در صورت تخصیص 50 میلیون تومان برای ایجاد هر شغل 6 میلیون شغل در بنگاههای متوسط و تخصیص 20میلیون تومان برای هر شغل در واحدهای خرد 15میلیون شغل در کشور ایجاد کنیم.
ایجاد اشتغال از درآمدهای نفتی در حالی است که می توانستیم راههای دیگری برای افزایش درآمدهای کشور در صورت بهبود تعاملات بین المللی داشته باشیم.
تردیدی نیست، همواره فرصت های تاریخی، خاص همان دوران است (شاید دیگر سالهای افزایش درآمدهای نفتی تکرار نشود) و در صورتی که نتوانیم از آنها بهره مند شویم امکان بازگشت آن شرایط دیگر ممکن نیست.
** دستاوردهایی که در شرایط سخت حاصل شد
دولت یازدهم زمانی که تصدی امور را به دست گرفت با مشکلات متعددی که به برخی از آنها اشاره شد، مواجه بود. نرخ تورم بیش از 40 درصد و رکود اقتصادی با رشد منفی 5.8 درصد حاصل تمام بی انضباطی های ناخواسته و خواسته بود.
بدتر از تمام دستاوردهای منفی اقتصادی که مردم را با مشکلات متعددی مواجه کرد، بدبینی و خدشه دار شدن اخلاق در جامعه بود که بی شک حتی اگر بتوان ضرر و زیان های اقتصادی را جبران کرد براحتی نمی توان برخی از خلقیات منفی را از روحیه مردم زدود.
طی هشت سال فعالیت دولت های نهم و دهم آنچنان بی انضباطی و فساد در ارکان اقتصادی کشور رسوخ کرده بود که آثار آن در گفت و گوهای بدبینانه و ناامیدوارنه مردم مشاهده می شد. حتی برخی از طنزهایی که در فضای مجازی میان کاربران رد و بدل می شد مبارزه با فساد بود.
علی رشیدی کارشناس اقتصادی در نشستی در دولت نهم که در اتاق تهران برگزار شده بود، یادآور شده بود، مهمتر از به لرزه درآمدن ارکان اقتصادی کشور ناشی از بی انضباطی، موضوع اخلاق جامعه است که در حال فروپاشی می باشد.
در آن روز این سخن رشیدی با مخالفت یکی از نمایندگان اصول گرا مواجه شد.
این موضوع واقعیتی بود که طی هشت سال در کشور تداوم یافت و چالش های متعددی نظیر ناامیدی، بدبینی، خشونت و فردگرایی را در جامعه حاکم کرد.
هم اکنون برخی از اصول گرایان معتقدند که ˈحدود یک سوم از عمر مفید دولت گذشته است و انتظار برای عملیاتی شدن وعده های داده شده همچنان ذهن جامعه را به خود مشغول کرده و معلوم نیست برای اجرای آن چقدر دیگر باید صبر کرد.ˈ
متاسفانه انتقادهایی از این دست به نظر می رسد که چشم ها بسته شده و دهانها فقط باز است.
در یک سومی که از عمر دولت تدبیر و امید می گذرد، نرخ تورم بیش از 20 درصد کاهش یافته، رشد اقتصادی به چهار درصد رسیده، در زمینه حل مناقشات اتمی گام های سازنده ای از سوی دولتمردان برداشته شده، به علت بهبود چهره صلح طلبانه ایران در مجامع بین المللی ورود گردشگران خارجی به کشور افزایش یافته و بخشی از دارایی های ایران در خارج از کشور در پی مذاکرات آزاد شده و به ایران بازگشته است.
شکی نیست اگر نخواهیم ببینیم هیچگاه نخواهیم دید.
کاهش درآمدهای نفتی و تشدید تحریم ها از جمله تبعات سیاسی است که اقتصاد ایران در ماههای اخیر با آن مواجه بوده است.
بسیاری از بنگاههای کوچک و متوسط به دلیل سوء مدیریتها تعطیل و کارگران آنها روانه خیابانها برای دستفروشی شده اند. بیکاری جوانان و دانش آموختگان به هزار زبان در سخن است.
بایزید مردوخی کارشناس اقتصادی معتقد است، زمانی که بنگاهی کوچک تعطیل می شود، دیگر امکان بازگشایی آن نیست و به طور عام کارفرمایان چنین بنگاههایی به سراغ فعالیت اقتصادی دیگری می روند.
چگونه می توان انتظار داشت، خانه ای که طی این هشت سال این چنین ویرانه شده طی یک سوم از عمر(چهار ساله) دولت جدید بازسازی شود آن هم در زمانی که قیمت نفت به نازلترین سطح خود در سالهای اخیر رسیده است.
** توسعه عدالت اجتماعی
تحت پوشش قرار دادن بیمه درمانی برای هشت میلیون نفر و تامین امنیت غذایی برای بیش از هفت میلیون نفر دو گام مهمی بود که دولت تدبیر و امید علیرغم کمبود منابع برای تحقق عدالت اجتماعی در جامعه برداشته است. بسیاری از خانوارهای فقیر که هیچگاه امکان دسترسی به دفترچه های بیمه نداشته اند اکنون صاحب دفترچه شده اند.
** مهار نقدینگی
بانک مرکزی در سال 91 اعلام کرد: در هر ثانیه 3 میلیون و 252 هزار تومان، هر دقیقه 195 میلیون تومان، هر ساعت 11 میلیارد و 711 میلیون تومان، هر روز 281 میلیارد تومان، هر هفته یک هزار و 967 هزار میلیارد تومان و هر ماه 8 هزار و 589 میلیارد تومان بر میزان نقدینگی کشور افزوده می شود.
دولت های نهم و دهم در افزایش نقدینگی رکورددار بودند و شوربختانه این میزان نقدینگی تبعات خود را با افزایش نرخ تورم و کاهش رشد اقتصادی نشان داد.
منابع مالی بسیاری از تولید خارج شدند در حالیکه می توانستیم با انضباط مالی و با آن درآمدهای سرشار نفتی بیکاری را در کشور مهار کنیم و رفاه اجتماعی را در کشور ارتقا دهیم.
انضباط در همه سطوح از جمله تدابیر مهم دولت یازدهم بود که در پیش گرفتن چنین سیاستی باعث شد، سرعت رشد نقدینگی تا حدود زیادی متوقف شود که نتیجه این مهار را نیز می توان در کاهش نرخ تورم و بهبود نسبی قیمت برخی از کالاها مشاهده کرد.
** حداقل دستمزد کارگران
منتقدین دولت اعلام کرده اند که دکتر روحانی در تبلیغات انتخاباتی گفت که دستمزد کارگران باید طبق قانون کار به اندازه ای که تورم وجود دارد افزایش یابد.
تردیدی نیست، حداقل دستمزد کارگران با حداقل معیشت که از سوی مرکز آمار ایران اعلام می شود فاصله زیادی دارد و در سالهای اخیر هم نه تنها این فاصله کم نشده بلکه همواره افزایش هم یافته است.
دستمزد سال 93 که نخستین عملکرد دولت یازدهم در حوزه کار در خصوص تعیین دستمزد بود علاوه بر 25 درصد افزایش به همراه افزایش حق مسکن و خواربار کارگران به 29درصد رسید که این افزایش نسبت به سالهای قبل بی سابقه است.
تردیدی نیست تا زمانی که عرضه و تقاضای کار این چنین نامتناسب باشد، موضوع حداقل دستمزد کارگران همواره با چالش مواجه است. زمانی که فرصت های شغلی در کشور اندک است و به دلیل ساختارهای نامناسب اقتصادی توان جذب وجود ندارد همواره موضوع مزد با چالش مواجه است.
دستمزد عادلانه در بستر قوانین حمایت کننده اجتماعی و اشتغال بالا می تواند به سوی عدالت گام بردارد.
** انتظار معجزه نیست
دولت یازدهم که پس از آن همه سالهایی که هیچ چیزش شبیه به هم نبود تصدی امور را بدست گرفت وارث هشت سال ویرانگی با تقاضاهای متعدد بود.
راه دشوار است و پر از سنگلاخ های بیشمار. انتظار معجزه اندیشه ای مخرب است.
امروز مردم دیگر نگران حضور دولتمردان خود در مجامع بین المللی نیستند زیرا اطمینان دارند که آنها منافع ملت ایران را در اولویت تصمیم گیری ها قرار می دهند وبا مصالح مردم شوخی نخواهند کرد.
امروز وقتی که رئیس جمهور با مردم سخن می گوید می توان بازتاب اطمینان و آرامش را در میان مردم احساس کرد.
باید در انتظار روزهای آینده بود که دولت یازدهم بتواند با حل مسئله هسته ای با گامهای بلند از شرایط دشوار اقتصادی که از سوی عده ای زیاده خواه و بی برنامه به مردم تحمیل شد، عبور کند.
گذر از روزهای سخت دشوار است اما ناممکن نیست.
اقتصام(5)9123**1558
18/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
- هیچ روزی مانند دوازدهم بهمن در تاریخ انقلاب نبوده است
فرازهایی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب هیچ روزی مانند دوازدهم بهمن در تاریخ انقلاب نبوده است تهران - ایرنا - حضرت آیت الله خامنه ای درباره 12 بهمن سال 57 فرمود در تاریخ پرماجرای انقلاب هیچ روزی مانند دوازدهم بهمن نبوده است که در آن مردی از دودمان پیامبران در میان مردمی شایستهمهمترین دانشگاه عربستان زیر سئوال رفت/ پژوهشگرانی که هیچ وقت نبودند! - اخبار ایران و جهان |
مهمترین دانشگاه عربستان زیر سئوال رفت پژوهشگرانی که هیچ وقت نبودند شناسهٔ خبر 2481927 یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۴ حوزه و دانشگاه > آموزش عالی تامسون رویترز در سال 2014 میلادی اعتبار دانشگاه ملک عبدالعزیز در عربستان را با وجود در اختیار داشتن بیشترین پژوهشگر پر استناد در دنی- فرکی: شایسته شکست نبودیم/هیچ نظری درباره تیم ملی ندارم
پس از بازی استقلال و سپاهان اصفهان در هفته هجدم لیگ برتر فرکی شایسته شکست نبودیم هیچ نظری درباره تیم ملی ندارم تهران - ایرنا - سرمربی سپاهان اصفهان تیم خود را شایسته شکست برابر استقلال ندانست و گفت متاسفانه بر اثر اشتباهات فردی مقابل استقلال شکست خوردیم به گزارش ایرنا حسین ف-مسافرکشی هیچ وقت برایم عار نبوده است
روایت یک روحانی تاکسیدار از کار درس و زندگی مسافرکشی هیچ وقت برایم عار نبوده است یک بار مسافری را از قم به همدان میبردم کل راه ناراحت و غمگین بود وقتی که داشت پیاده میشد نتوانستم تحمل کنم و پرسیدم علت چیست گفت که قرار بوده آقایی را برای منبر مجلس ختمشان دعوت کند که ظاهر«هیچ چیز از کودکی نبود» در نگارخانه شیث
هیچ چیز از کودکی نبود در نگارخانه شیث نمایشگاه گروهی نقاشی هیچ چیز از کودکی نبود در نگارخانه شیث برگزار میشود شیث یحیایی مدیر نگارخانه شیث در گفتگو با خبرنگار تجسمی باشگاه خبرنگاران گفت نگارخانه شیث از ۱۶ بهمن ماه میزبان نمایشگاهی از آثار مریم خسروی و صبا آذین است &هیچ یک از گلهای شهرداری ساوه برابر ماهان تندیس اتفاقی نبود - اخبار ایران و جهان |
خوراکچی هیچ یک از گلهای شهرداری ساوه برابر ماهان تندیس اتفاقی نبود شناسهٔ خبر 2488453 جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۱ استانها > قم قم - سرمربی تیم فوتسال شهرداری ساوه با بیان اینکه برای رهایی از بحران فعلی دست به هر کاری میزنیم گفت هیچ یک از گلهای شهرداری ساوه برابر ماهان تندهیچگاه دست حمایت کننده ای در سینما پشت من نبود/پدرانه با نسل جوان - اخبار ایران و جهان |
پرویز پرستویی در گفتگو با مهر هیچگاه دست حمایت کننده ای در سینما پشت من نبود پدرانه با نسل جوان شناسهٔ خبر 2483413 پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۱ هنر > سینمای ایران پرویز پرستویی که با چند فیلم در جشنواره فیلم فجر 33 حضور دارد درباره نسل جدید فیلمسازان و مشاوره هایی که به آنهاهیچکس از سیمرغ بدش نمیآید/ به معتاد نبودنم شک کردند/ خوششانسترین بازیگر جشنواره فیلم فجر هستم
مهتاب کرامتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران هیچکس از سیمرغ بدش نمیآید به معتاد نبودنم شک کردند خوششانسترین بازیگر جشنواره فیلم فجر هستم مهتاب کرامتی گفت کسی از گرفتن سیمرغ بدش نمی آید و من هم آرزو می کنم سیمرغ بگیرم به گزارش خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران شاید زمانی کهمسافرکشی هیچ وقت برایم عار نبوده است پای صحبتهای خاصترین مسافرکش خط تهران-قم
مسافرکشی هیچ وقت برایم عار نبوده استپای صحبتهای خاصترین مسافرکش خط تهران-قمدختر خانم دانشجویی مدتی مسافر من بود و هرازگاهی او را به تهران میآوردم و میبردم یک بار من را در حرم حضرت معصومه س اتفاقی دید کلی جا خورد که مگر شما روحانی هستید من فقط میخندیدم ضمیمه چمدان روزنامویژه نامه انقلاب اسلامی/ بشارتی در گفتوگوی تفصیلی با فارس: منتظری امام را دقمرگ کرد/ هیچکس جز امام بهدنبا
ویژه نامه انقلاب اسلامی بشارتی در گفتوگوی تفصیلی با فارس منتظری امام را دقمرگ کرد هیچکس جز امام بهدنبال انقلاب اسلامی نبود ماجرای تلاش برای ترور امام در جماران امام تا آخر انقلابی و عقلانی عمل کردند تفکر اسلامی نهضت آزادی خروجی نداشتبشارتی با بیان اینکه منتظری تنها راهیمهمترین دانشگاه عربستان زیر سئوال رفت/ پژوهشگرانی که هیچ وقت نبودند!
مهمترین دانشگاه عربستان زیر سئوال رفت پژوهشگرانی که هیچ وقت نبودند تامسون رویترز در سال 2014 میلادی اعتبار دانشگاه ملک عبدالعزیز در عربستان را با وجود در اختیار داشتن بیشترین پژوهشگر پر استناد در دنیا زیر سئوال برد چرا که نیمی از این پژوهشگران هرگز در عربستان نبودند به گزارش&nطرح تقسیم یمن هیچگاه مطالبه مردم از دولت نبوده است/ تلاش غرب برای آشوبگر نشان دادن الحوثیها در رسانه
حقپناه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران طرح تقسیم یمن هیچگاه مطالبه مردم از دولت نبوده است تلاش غرب برای آشوبگر نشان دادن الحوثیها در رسانه یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت انقلاب یمن به دلیل متعهد نبودن دولت صورت گرفت چرا که دولت این کشور برخلاف توافقات گام برداشته و به سمت اجرایهدفمندی یارانهها ابزار مطلوبی برای کاهش مصرف انرژی نبود
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت هدفمندی یارانهها ابزار مطلوبی برای کاهش مصرف انرژی نبود مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت دولت گذشته قصد داشت با استفاده از ابزار هدفمندی یارانهها افزایش مصرف انرژی در بخش خانگی و صنایع را کاهش دهد اما به دلیل شرایط جامعه مصرف کاهش نیاپروژه پدیده شاندیز فاقد هرگونه مجوز قانونی است/ منطقه 22 قرار نبود اینگونه باشد
شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۱ پیروز حناچی معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی با حضور در ایسنا درباره آخرین وضعیت پروزه پدیده شاندیز بوستان مادر وضعیت ساخت و ساز در ارتفاعات شهر تهران و ورود شورای عالی شهرسازی و معماری به بافت های فرسوده و سخن گفت به گزارش خبرنگار ایسناآب شرب و بهداشتی در هیچجای کشور تفکیک نشده است/ توزیع آب کارتی به خاطر کیفیت است
شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۳ معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه هنوز در هیچ جای کشور آب شرب از بهداشتی تفکیک نشده است گفت توزیع آب کارتی در خراسان رضوی به دلیل در دسترس قرارگرفتن آب گوارا تر در منطقه بجستان است حمیدرضا تشیعی در گفتوگو با خبانتقاد از نبود نظارت بر واردات کالاهای بیکیفیت/ فرش قرمز برای رقیب ترک پهن کردهایم
تجارت در هفتهای که گذشت انتقاد از نبود نظارت بر واردات کالاهای بیکیفیت فرش قرمز برای رقیب ترک پهن کردهایم انتقاد تولیدکنندگان از برقراری تعرفههای ترجیحی میان ایران و ترکیه و کاهش فرصت امضاهای طلایی با الکترونیکی شدن گمرکات از مهمترین رویدادهای حوزه تجارت در هفته گذشته است بقیمت سی ان جی به هیچ عنوان افزایش نیافته است
دادرس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران قیمت سی ان جی به هیچ عنوان افزایش نیافته است رئیس انجمن جایگاهدارانCNG گفت قیمت سی ان جی به هیچ وجه افزایش نیافته است تنها حذف واحد فروش مترمکعب و استفاده از واحد کیلوگرم در جایگاه های عرضه کننده این سوخت پاک تنها با هدف یکسان سازی واحد فروش-
اقتصادی
پربازدیدترینها