واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمیسیون فرهنگی مجلس زیر ذره بین تهران - ایرنا - به نوشته سایت خبری پارسینه ،گویی کمیسیون فرهنگی سهم حلقه حداد عادل بوده که خودش در دوره هشتم ریاست این کمیسیون را بر عهده داشت.
به گزارش پارسینه، در بین کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی شاید کمیسیون فرهنگی بیشترین ارتباط را به مسائل روزمره مردم دارد و به همین جهت نیز اغلب اخبار مربوط به این کمیسیون مخاطبان زیادی در بین آحاد مردم دارد.
از آغاز دوره نهم مجلس ریاست کمیسیون فرهنگی که وظایف محوله در محدوده فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغات، صدا و سیما و ارتباطات جمعی، تربیت بدنی ، جوانان ، زنان و خانواده را انجام می دهد، بر عهده مرتضی آقا تهرانی و سالک بوده است؛ آقا تهرانی که از شاگردان نزدیک آیت الله مصباح یزدی بوده و با انتصاب به عنوان معلم اخلاق کابینهٔ محمود احمدی نژاد مشهور شد و احمد سالک که اگرچه به واسطه عضویت در جامعه روحانیت مبارز قاعدتا باید اصولگرای سنتی باشد اما دیدگاههایی نزدیک به جبهه پایداری دارد و در دولت نهم نیز مشاور رئیس جمهور وقت محمود احمدی نژاد بوده است.
اما از 12 نفر عضو کمیسیون فرهنگی نیز به غیر از علی مطهری و سید رمضان شجاعی کیاسری ترکیب این کمیسیون عمدتا نزدیک به جبهه پایداری و اصولگرایان بوده اند.
در زیر به مواردی از عملکرد کمیسیون فرهنگی و برخی اعضای شاخص آن اشاره می شود:
رعایت نشدن محرم و نامحرم در مکالمات ˈرایتلˈ
1. در آغاز فعالیت کمیسیون فرهنگی مجلس نهم بود که اخباری در مورد دغدغه اعضای این کمیسیون از رعایت نشدن محرم و نامحرم در مکالمات ˈرایتلˈ منتشر شد.
عدم رعایت شئونات اسلامی در مکالمات تصویری اپراتور جدید تلفن همراه (رایتل) از جمله ابهاماتی بود که توسط اعضای این کمیسیون مطرح شد و برای آنها ایجاد نگرانی کرد که آیا در انتقال این تصاویر رعایت محرم و نامحرم و حریم خصوصی افراد می شود یا نه!
عدم پرواز هواپیما هنگام اذان
2. اما موارد دیگری از نگرانی های این چنینی کمیسیون فرهنگی هم وجود داشت. اعضای این کمیسیون در نشستی بر لزوم رعایت حجاب و عفاف در شرکت های هواپیمایی و فرودگاه ها تاکید کردند و سازمان هواپیمایی کشور را موظف کردند هیچ پروازی هنگام اذان به ویژه اذان صبح انجام نشود و پروازها حداقل نیم ساعت پس از اذان صبح اجازه پرواز داشت باشند.
برنامه 7 لاله افتخاری
3. برنامه هفت شبکه 3 سیما به تاریخ جمعه 30 آبان ماه سال جاری هم از جمله مواقعی بود که بسیاری از توجه ها را به سمت مجلس و کمیسیون فرهنگی جلب می کرد. در این برنامه زنده تلویزیونی لاله افتخاری در مناظره با رسول صدرعاملی اظهاراتی را مطرح کرد که تا مدت ها در شبکه ها و نرم افزارهای اجتماعی دست به دست می شد.
او در پاسخ به رسول صدرعاملی (کارگردان و تهیه کننده) که از او پرسید چند فیلم دیده است گفت: که خیلی فیلم نمی بیند!
این اظهارات وی واکنش رسول صدرعاملی را به دنبال داشت که به وی گفت: شما فیلم نمی بیند آن وقت دارید با من درباره سینمای ایران و اساسا بازدارندگی سینمای ایران صحبت می کنید و جلوی فیلم ها را می گیرید؟!
جلوگیری از اکران برخی فیلم ها
4. مورد دیگری که باعث شهرت کمیسیون فرهنگی مجلس به ویژه در بین اهالی فرهنگ و هنر شده موضوع جلوگیری از اکران برخی فیلم هاست.
در بسیاری از اظهارنظرها عدم صدور مجوز برای برخی فیلم ها یا عدم پخش برخی فیلم های مجوز دار به دلیل مخالفت مجلس عنوان شده است. تا جایی که افکار عمومی غالبا کمیسیون فرهنگی و چه بسا کلست مجلس را مقصر عدم اکران فیلم هایی مثل خانه پدری، من عصبانی نیستم، قصه ها، آشغال های دوست داشتنی و ... می دانند.
البته نوباوه نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرده که این کمیسیون دخالتی در اکران فیلم ها نداشته است اما مفید کیایی نژاد از اعضای کمیسیون فرهنگی گفته تشخیص این کمیسیون فرهنگی مجلس به عدم اکران این 8 فیلم بنابر وظیفه بوده است.
او صراحتا گفته اکران 8 فیلم مورد اعتراض کمیسیون فرهنگی مجلس ممکن است منجر به استیضاح وزیر ارشاد شود.
کیایی نژاد همچنین در اظهار نظری فیلم «من عصبانی نیستم» را مزخرف و ناجور توصیف می کند که در آن ارتباط زن و مرد و مکالمه بین این دو جنس با موازین شرعی سازگار نیست.
تقدیر از الهام چرخنده
5. اقدام دیگر کمیسیون فرهنگی که بسیار مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت تقدیر از الهام چرخنده(بازیگر سینما و تلویزیون) به پاس ترویج فرهنگ ایرانی و اسلامی بود.
او که بعد از گرایشش به حجاب چادر در کانون توجه شبکه های اجتماعی قرار گرفته در این مراسم گفته بود که با دستان خالی و فقط با اتکا به ذکر ˈیا زهراˈ باعث شده 3 هزار و 900 نفرم مزین به پوشش چادر شوند.
اظهارات رئیس کمیسیون فرهنگی
6. آخرین خبر داغ از کمیسیون فرهنگی اما مربوط به اظهارات اخیر رییس این کمیسیون است. او که در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه اصفهان، پیرامون تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در سه دهه گذشته سخن گفته در اظهاراتی گفته دشمنان برای معتاد کردن هر فرد به مواد مخدر، 300 میلیون و برای هر طلاق 150 میلیون تومان هزینه می کنند؛ آماری که مشخص نیست مرجع تایید آن چه نهاد یا دستگاهی است.
منبع/ پارسینه
اول **
17/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]