واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزهای پرتنش در مناسبات واشنگتن - بانکوک و افزایش همکاری تایلند با چین کوالالامپور - ایرنا - مناسبات آمریکا و تایلند پس از سفر اخیر فرستاده کاخ سفید به بانکوک و مواضع تند واشنگتن در برابر حکومت نظامیان تایلند پس از سرنگونی ˈیینگلوک شیناواتراˈ روزهای پرتنشی را پشت سر می گذارد.
به گزارش ایرنا، موضع گیری فرستاده کاخ سفید به تایلند، احضار دو بار کاردار آمریکا به وزارت امور خارجه تایلند و آخرین موضع واشنگتن در قبال اتحاد نظامی با بانکوک نشانه های روزهای سخت در مناسبات دولت کودتا در تایلند و آمریکا است.
در آخرین موضع گیری ها، براساس گزارش رسانه های غربی یک دیپلمات آمریکایی روز پنجشنبه هشدارداد آمریکا نمی خواهد به طور کامل اتحاد نظامی خود را با تایلند فعال کند.
آمریکا مدعی است دولت نظامی تایلند بدنبال بازگرداندن دموکراسی به این کشور نیست و مقامات بانکوک نیز تاکید دارند پس از اصلاح قانون اساسی انتخابات برگزار می شود و پیش بینی کرده اند تاریخ این انتخابات سال 2016 باشد.
رسانه های غربی نامی از این دیپلمات ارشد نبردند، اما به نقل از وی نوشتند نهادهای حکومتی و قضایی تایلند به بازسازی کامل و برقراری دموکراسی نیاز دارند.
ˈدانیل راسلˈ معاون وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا با سفر به بانکوک از کودتای اول خرداد ماه ارتش تایلند انتقاد کرد.
وزارت امور خارجه تایلند هفته جاری پس از مواضع سیاسی واشنگتن در خصوص این کشور، ˈپاتریک مورفیˈ کاردار سفارت آمریکا در بانکوک را دو بار برای ارایه برخی توضیحات به سبب دخالت در سیاست داخلی تایلند احضار کرد.
معاون وزیر خارجه آمریکا در همایشی در دانشگاه بانکوک خواستار پایان حکومت نظامی در تایلند شد و برکناری ˈیینگلوک شیناواتراˈ نخست وزیر سابق از پستش را یک اقدام سیاسی خوانده بود.
مناسبات نظامی واشنگتن و بانکوک به زمان جنگ سرد و مبارزه با کمونیسم در جنوب شرقی آسیا به ویژه در طول جنگ ویتنام بازمی گردد.
اما آمریکا پس از کودتا در تایلند رزمایش های نظامی مشترک و کمک های نظامی کوچک خود به این کشور جنوب شرق آسیا را لغو کرد.
کارشناسان معتقدند آمریکا قصد ندارد مناسبات نظامی را به طور کامل با تایلند قطع کند و احتمال می دهند مناسبات دولت نظامی با چین رقیب واشنگتن در منطقه باعث واکنش های مقامات کاخ سفید شده باشد.
ˈپرایوت چان اوچاˈ نخست وزیر تایلند اخیرا پس از انتقاد برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا از کودتا در این کشور که زمینه ساز نزدیکی پکن – بانکوک شد، از چین به عنوان نمونه خوبی از توسعه اقتصادی یاد کرد.
وی که پس از کودتا سفری دو روزه نیز به پکن داشت، گفت: تایلند باید به مجادله ها پایان دهد و با نگاهی به چین به عنوان ابرقدرت منطقه ای از این کشور الهام بگیرد.
هیاتی از فرماندهان نظامی تایلند درست 21 روز پس از کودتای بدون خونریزی تایلند و در بحبوحه افزایش انتقادهای غرب از کودتاچیان به چین سفر کرد تا در مورد امنیت منطقه ای و رزمایش های مشترک گفت وگو کند که نشانه ای سریع در خصوص نزدیکی مناسبات بود.
همزمان با این تحول یک شرکت دولتی چین در بخش تلفن همراه نیز با خرید 19 درصد از سهام گروه ارتباطات راه دور تایلند به ارزش 881 میلیون دلار موافقت کرد تا جای پای خود را در تایلند مستحکم تر کند.
افزایش همکاری های تایلند با چین برای آمریکا که در تلاش برای توسعه همکاری های خود با کشورهایی مانند ویتنام و میانمار است تا بتواند در مقابل چین ایستادگی کند به طور یقین از اهمیت زیادی برخوردار است.
کارشناسان نیز معتقدند سردی مناسبات تایلند با آمریکا در این روزها به گرم شدن روابط بانکوک – پکن بازمی گردد و امکان افزایش تنش با کاخ سفید را رد نمی کنند.
آساق**1611
17/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]