واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتراض چین به استقرار سامانه موشکی آمریکا در کره جنوبی پکن - ایرنا - چین اعلام کرد که نسبت به استقرار سامانه دفاع موشکی آمریکا موسوم به «تاد» در کره جنوبی نگران است.
به گزارش ایرنا، مراتب اعتراض و نگرانی چین از استقرار سامانه موشکی آمریکا در خاک کره جنوبی، در جریان دیدار چهارشنبه شب «چانگ وان چوان» وزیر دفاع این کشور با همتای کره ای اش در سئول اعلام شد.
براساس این گزارش، «چانگ» تاکید کرد که شرایط کنونی شبه جزیره کره نابسامان است و اتخاذ چنین تصمیماتی باعث متشنج تر شدن شرایط کنونی منطقه می شود.
دفتر «هان مین کو» وزیر دفاع کره جنوبی در واکنش به نگرانی های وزیر دفاع چین در بیانیه ای اعلام کرد که تاکنون هیچ مذاکره رسمی برای اسقرار این سامانه در خاک کره جنوبی انجام نشده است.
دفتر وزیر دفاع کره جنوبی از ارائه جزئیات بیشتر در این رابطه خودداری کرد اما رسانه های منطقه پیشتر از توافق نهایی کره جنوبی و آمریکا در خصوص نصب این سامانه موشکی خبر داده بودند.
خبرگزاری فرانسه نیز اخیرا در گزارشی اعلام کرد: آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا سیستم موشکی «تاد» را در کره جنوبی مستقر کند یا نه.
بنا بر این گزارش، مقامات آمریکایی سعی دارند به گونه ای وانمود کنند که استقرار سامانه موشکی تاد در کره جنوبی تهدید آمیز نبوده و فقط برای مقابله با موشک های بالستیک است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد وزیر دفاع چین بالاترین مقام نظامی است که تاکنون به این سامانه موشکی در خاک کره اعتراض کرده است.
دولت چین بارها به استقرار سیستم دفاع ضدموشکی پیشرفته در کره جنوبی اعتراض کرده و این اقدام را موجب تخریب روابط پکن و سئول دانسته است.
پیش از این، «کی گو هونگ» سفیر چین در کره جنوبی نیز در واکنش به این موضوع گفت: پذیرش کره جنوبی با استقرار این سامانه موشکی با برد 2 هزار کیلومتر، فراتر از اهدافی مانند کره شمالی را هدف قرار می دهد که این موضوع به هیچ وجه از سوی پکن قابل پذیرش نیست.
علاوه بر چین، روسیه نیز پیشتر ضمن اعتراض به این برنامه آمریکا، تاکید کرده بود که استقرار این موشک ها، ناقض امنیت ملی کشورهای منطقه است.
کره جنوبی و آمریکا متحد نظامی هستند و همواره اقدام به برگزاری رزمایش های مشترک در آب های ساحلی جنوب و جنوب غرب شبه جزیره کره می کنند.
در حال حاضر بیش از 28 هزار و 500 سرباز آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند.
رزمایش های نظامی آمریکا با کره جنوبی در شبه جزیره کره همواره با اعتراض های شدید کره شمالی مواجه است. کره شمالی برگزاری این رزمایش ها را تهدیدی علیه ثبات و امنیت این منطقه می داند.
همچنین حضور ارتش آمریکا در کره جنوبی با 28 هزار و 500 نیرو عملا این منطقه را به سمت بی ثباتی و تشنج سوق داده و سبب شده است تا دو کشور کره شمالی و کره جنوبی که از سال 1950 میلادی در شرایط نه جنگ نه صلح بسر می برند، به مرز یک جنگ فراگیر نزدیک شوند.
«چانگ وان چوان» وزیر دفاع چین روز گذشته با «پارک گئون هی» رییس جمهوری کره جنوبی نیز دیدار و در خصوص این نگرانی و همچنین همکاری دو کشور در زمینه های مختلف از جمله زمینه های دفاعی، گفتگو کرد.
وی در این دیدار مراتب نگرانی عمیق پکن از وضعیت نابسامان در شبه جزیره کره را اعلام و ابراز امیدواری کرد که همه طرفین درگیر از بحران شبه جزیره (کره جنوبی، روسیه، چین و آمریکا، ژاپن و سازمان ملل) بتوانند مذاکرات 6 جانبه خود را برای حل سریع این بحران از سر بگیرند.
آساق**1597**1565
16/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]