واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
دو روایت مختلف از کربلا با صدای شهاب حسینی
داریوش یاری که مستندش فردا 16 بهمن ماه در برج میلاد کاخ جشنوارهی فیلم فجر به نمایش درمیآید،گفت: این مستند دو روایت متفاوت از عاشورا را که کنار هم قرار گرفتهاند را به تصویر میکشد، یکی همان روایت تاریخیست که در سال ۶۱ هجری اتفاق افتاده و دیگری هم زایش حماسهایست که از درون این حادثه در کشورها و فرهنگهای مختلف به ویژه ایران، به وجود آمده است.
روز نو : کارگردان مستند «کربلا،جغرافیای یک تاریخ» گفت:این مستند دو روایت مختلف از حماسهی کربلا را به تصویر میکشد و همچنین تصویر جدیدی از این واقعهی تاریخی را به بیننده منتقل میکند.
به گزارش روز نو، داریوش یاری که مستندش فردا 16 بهمن ماه در برج میلاد کاخ جشنوارهی فیلم فجر به نمایش درمیآید،گفت: این مستند دو روایت متفاوت از عاشورا را که کنار هم قرار گرفتهاند را به تصویر میکشد، یکی همان روایت تاریخیست که در سال ۶۱ هجری اتفاق افتاده و دیگری هم زایش حماسهایست که از درون این حادثه در کشورها و فرهنگهای مختلف به ویژه ایران، به وجود آمده است.
وی ادامه داد:در واقع این مستند روایت تحلیلی-تاریخی و نگاهی علمی-پژوهشی به حرکت امام حسین(ع) از مدینه به مکه،از مکه به کربلا و شهادت ایشان در این سرزمین دارد،همچنین در این مستند شکلگیری تمدن اسلامی از آن زمان تا امروز و تاثیر قیام اباعبدالله در جهان اسلام مورد بررسی قرار میگیرد.
وی در ادامهی توضیح مستندش گفت:دو روایت مختلف این مستند جدا از هم نیستند و در هم پیچیدهاند و در قسمتهایی از آن بازسازی وقایع تاریخی را به وسیلهی انیمیشن انجام دادهایم.
یاری همچنان ادامه داد:این مستند که ساختش پنج سال به طول انجامید، دو گروه مخاطب مختلف دارد.گروه اول مورخین و کسانی هستند که کارکرد آیین ها را نمیدانند و همیشه نسبت به رسومات و آیینهای عاشورایی نگاه شبهناک دارند و نمیدانند که همین آیینها هستند که با سادگی لحظه به لحظهی حماسه را پیش بردهاند و گروه دوم مردم عامی با فرهنگ عامه هستند که زمانی را برای شناخت و مطالعهی کتابهای زیادی که در این موضوع نوشته شده صرف نکردهاند و این مستند بیشتر به هدف کمک به همین افراد ساخته شده است.
این کارگردان در ادامه به گسترهی تحقیقات برای این مستند در دو حوزه اشاره کرد و گفت:در تحقیقات «تاریخی»ای که برای این مستند انجام دادیم علاوه بر اینکه از کتب مختلفی مانند مقتل جدید و مقتل ملا واعظ کاشانی استفاده کردیم،از مشاورههای ویژهی حجتالاسلام رسول جعفریان و سیدمحمود طباطبایی نژاد که صاحب «دانشنامهی امام حسین(ع)» نیز هست،بهره بردیم.
وی همچنین به تحقیقات «حماسی و آیینی» هم اشاره کرد و گفت: ما برای تحقیق در این زمینه اهمیت ویژهای قائل شدیم و پژوهشهای جدی و مفصلی را در زمینهی فرهنگ و هنر و آیینهای عاشورایی در موضوعات مختلفی مانند نخلگردانی و دیگر رسومات انجام دادیم.
او ادامه داد:این روحیهی ظلم ستیزی و حمایت از مظلوم همیشه در فرهنگ ما وجود داشته است و ما نمونههایی از آن را مانند انقلاب سال ۵۷ در تاریخ کشورمان داشتهایم.
یاری گفت:این تحقیقات و پژوهشها به قدری گسترده شد که در کنار ساخت این مستند،من برنامهای چند قسمتی به نام «اهل سوگ» با موضوع «آیینهای عزاداری در ایران» ساختم که در شبکهی مستند نیز پخش شد.
این کارگردان از اکران مستندها در سالن برج میلاد استقبال کرد.
آهنگسازی مستند «کربلا جغرافیای تاریخ» بر عهدهی مجید انتظامی و تهیهکنندگی آن با بهروز مفید است و همچنین شهاب حسینی به عنوان راوی در این مستند همکاری کرده است.
منبع: ایسنا
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]