واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
آثار دوره اشکانی و ساسانی پنهان در قلعه دیشموک جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - مطالعه و تحقیق در قلعه تاریخی دیشموک شهرستان کهگیلویه که نمونه ای از آثار تاریخی شناسایی شده در بررسی های باستان شناسی در این شهرستان است آغاز شد .
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ ابراهیم رایگانی مسوول تعیین عرصه و حریم قلعه دیشموک دراین باره گفت: در یک بررسی پیمایشی به بررسی وضعیت این قلعه خواهیم پرداخت . او گفت: درگام نخست با بررسی وضعیت قلعه دیشموک، آثاری از دخل و تصرف ساختمانهای مسکونی جدید در حریم بنای یاد شده ملاحظه شد که تعیین حریم این قلعه را ضروری می سازد. رایگانی با اشاره به اینکه تا امروز بررسیهای انجام گرفته به صورت سطحی بوده اظهار داشت: در این تحقیق بخشهای کلی بنا و معماری قلعه دیشموک با دقت بالای علمی مورد بررسی قرار می گیرد، از این رو انجام عملیات گمانه زنی آزمایشی تصادفی جهت تعیین حد گسترش آثار معماری و مواد فرهنگی غیر منقول در حال حاضر اجتناب ناپذیر است .
این باستان شناس گفت: به منظور انجام عملیات شناسایی روندهای تطور فرهنگی منطقه، شناسایی حد گسترش آثار تاریخی، مواد فرهنگی و آثار معماری قلعه یاد شده و اقدام برای حفر گمانه های آزمایشی نیاز به گرفتن مجوز بود که امکان پذیر نشد.
از این رو روند کار به صورت بررسی اطلاعات حاصل از مطالعات سنجش از دور و باستان شناسی انجام خواهد گرفت.
این پژوهشگر گفت: با توجه به اینکه قلعه یاد شده احتمالا آثاری از دوره اشکانی و ساسانی را در دل خود پنهان کرده است، انجام چنین عملیاتی باید با دقت تمام و مطالعات مستمر و منظم انجام گیرد. او در ادامه اهداف پژوهش را شامل شناسایی و مستندسازی حد گسترش آثار و مواد فرهنگی در قلعه دیشموک و بررسی اقلیم و مسائل زیست محیطی منطقه جهت تحلیل بهتر دوره های فرهنگی مناطق یادشده دانست و گفت: در کنار اهداف یاد شده شناسایی و مستندنگاری معماری بنا و تحلیل ارتباط میان منطقه ای، بررسی و تحلیل وضعیت زمین شناسی منطقه ، بررسی وضعیت امروزین آثار و محوطه های یاد شده و تعیین حرایم و عرصه بنای قلعه تاریخی دیشموک نیز از اهداف دیگر این پژوهش است . این پژوهشگر گفت: اینکه حد انتهایی گسترش آثار معماری قلعه تاریخی دیشموک در چه مسافتی از بنا قرار داشته است و وضعیت مساحت قلعه از دوران گذشته تا امروز چه تغییراتی داشته سوالاتی است که در این تحقیق به دنبال یافتن جواب برای آن هستیم.
ر رایگانی گفت: این پژوهش بر اساس فرضیاتی از قبیل اینکه ،"حد گسترش مواد فرهنگی و آثار معماری قلعه تاریخی دیشموک تا مسافت کمتر از بیست متری مرکز بنای اصلی قلعه قرار گرفته بود"و "بنای قلعه دیشموک با تپه مرتفع که بنا روی آن واقع شده مساحتی در حدود دو هکتار داشته است"شکل گرفته است. به گفته او، با توجه به نبود منابع کتبی در زمینه وجود محوطه های یاد شده، تنها شیوه مطالعه این قلعه تاریخی، مطالعات باستان شناسی است. ۴۷۴۷
کلید واژه ها: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - باستان شناسی - میراث فرهنگی -
چهارشنبه 15 بهمن 1393 - 18:26:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]