محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842226733
یادداشتهای معمولی معمولی (۸) |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یادداشتهای معمولی معمولی (۸)
حسین سروقامت
کد خبر: ۴۶۹۹۷۸
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۱ - 04 February 2015
تغییرات روشی و تغییرات مَنِشی
تغییر؛ عنصر مشترک
همکاران گرامی من، سخن از ایده و ایدهپردازی به میان آوردند. این دغدغه مقدسی است که حکایت از روح خلاق و جوانگرای استادان دارد؛ اما شما میدانید هم کسی که ایدهپردازی میکند و هم کسی که این ایدهها و خلاقیتها را به مرحله اجرا میگذارد، در یک عنصر با هم مشترکند و آن چیزی نیست، مگر تغییر.
دانستن برخی مطالب کافی نیست. بیان آنها و تذکر نفع و ضرر آنها امر دیگری است.
قرآن کریم تذکر را مایه سودمندی میشمارد: «ان الذکری تنفع المؤمنین». از این روی، شنیدن این نکته از زبان استادی شایسته، انگیزه سایرین را مضاعف میکند.
اجازه بدهید به اقتضای این نشست به بیان موضوع جالبی بپردازم. اگر دوستانی که در این محفل گرد هم آمدهاند، دستی بر آتش تعلیم و تربیت نداشتند، این موضوع را مطرح نمیکردم.
چندی پیش کتابی را مطالعه میکردم که در آن نوشته شده بود: ده عنصر منفی وجود دارد که بر روح و جسم آدمها سایه میافکنند و مانع میشوند تا ده عنصر مثبت و ارزشمند دیگر فرصت بروز و ظهور پیدا کنند. آنگاه یک به یک اینها را شمرده بود: غرور مانع یادگیری، تعصب مانع نوآوری، کم رویی مانع پیشرفت، ترس مانع ایستادگی، تخیل مانع واقع بینی، بدبینی مانع شادی، خودشیفتگی مانع معاشرت، شکایت مانع تلاش، خودبزرگبینی مانع محبوبیت و سرانجام عادت کردن مانع تغییر.
سر و کار ما نیز با همین نکته اخیر است؛ تغییر: عاملی که گاهی سرنوشت کسی را به کلی دگرگون میسازد.
تغییرات اغلب موقتی و به تعبیر روانشناسان روشی هستند، نه مَنِشی. اما میتوانند به صورت یک عنصر جدی و دائمی درآیند. به شرط آنکه انسانها خود را ـ و نه هیچکس دیگر و هیچ چیز دیگر را ـ مسئول ایجاد آن بدانند و برای تحقق آن به احدی جز خود اکتفا نکنند.
برای ایجاد چنین اثری، سه باور مهم ضروری است؛
۱. تغییر باید اتفاق بیفتد. روی کلمه باید تأکید میکنم. اینکه تغییری میتواند اتفاق بیفتد کافی نیست... باید اتفاق بیفتد.
۲. این تغییر را من باید رقم بزنم. من ـ و نه هیچکس دیگر ـ مسئول انجام آن هستم.
۳. من از عهده انجام چنین تغییری برمیآیم. این تغییر از حد توان من خارج نیست؛ یعنی باید باور داشته باشم، همان گونه که من این وضعیت کنونی را به وجود آوردهام، خود نیز میتوانم آن را بر هم زنم.
من دوست دارم امروز از دو نفر نام ببرم که هر دو از تغییر آغاز کردند و به خلق ایدههای تازه دست یافتند؛ یکی دانشآموز نوجوانی بود که پدرش هر شب از او میپرسید: «امروز چه چیزی یاد گرفتی؟» او نیز پی برده بود که باید جواب مناسبی برای سؤال خوب پدر فراهم آورد. برای همین اگر روزی مطلب جالبی در مدرسه و محیط آموزشی نمیآموخت، سعی میکرد آن را در لابلای کتابها جستجو کند و این آغاز تغییری بزرگ بود.
از آن رویداد، سالها میگذشت اما او یاد گرفته بود تا چیز تازه و ارزشمندی فرانگیرد، به بستر نرود. نام این دانشآموز کوشا «لئو بوسکالیا»ست؛ استاد ایتالیایی تبار دانشگاههای امریکا که بعدها سخنران و نویسنده چیرهدستی شد و در زمینه روابط انسانی نقش مهمی ایفا کرد.
جالب است بدانید او همیشه میگفت در زندگی من یک سؤال ساده منشأ تغییرات بزرگی شده است: «امروز چه چیزی یاد گرفتی؟!».
نفر دیگر والت دسینی تاجر، کاریکاتوریست، پویانما، تهیهکننده و کارگردان و صاحب کمپانی معروف والت دیزنی است. گاهی نگاه سیاسی به این قبیل افراد، مانع از آن میشود که ما موفقیتهای شگفتآور آنان را واکاوی کنیم. آنان تافته جدابافتهای از سایر افراد جامعه نبودند. تنها روش کار آنها با دیگران متفاوت بوده است. در حالی که خود نیز معترفاند همه موفقیتهای آنان، مرهون همین تفاوتها و تغییرات است.
دوستان، برخی از این ماجراها فوقالعاده خلاقانهاند. من در کتابی خواندم که وقتی والت دیسنی پروژهای را تعریف میکرد. از همه افراد تیم خود میخواست ایدههای خود را بر کاغذی نوشته و روی دیواری که او برای همین کار در نظر گرفته بود، نصب کنند.
او از دوستان تشکیلاتی خود میخواست با ذهنی فعال و ایدههایی مبتکرانه، پاسخهای متعددی برای این سؤال بیابند: «چگونه میتوانیم این کار را بهبود ببخشیم؟». جالب است بدانید که او میگفت، من با این کار به ترکیبی از یک ارتش خلاق دست پیدا میکنم.
استادان عزیز؛ میبینید که تغییرات اندک، گاهی از چه ایدههای بزرگی سر بر میآورند.
* * *
NGOها و تغییرات
تردیدی نیست که انسانها منشأ همه تغییرات و ایدههای خلاقانهاند، ولی اجازه دهید من ضمن تأیید سخن همکار عزیز به نکته جدیدی اشاره کنم. اشتیاقی به بیان این نکته دارید؟
استاد دیگری از جا برخاست و با طرح چنین بحث جالبی، چشمها را به سوی خود گرداند. سؤال او ذهن بسیاری از استادان را درگیر کرد. سؤالهای خوب اغلب چنین خاصیت مهمی دارند.
بله؛ آدمها و نقش آنان در تغییرات تعیینکنندهاند، اما به اعتقاد من گروههای مردمی، کارزارها (کمپینها)، NGOها، انجمنها و دستهجات سازمان یافته به مراتب بیشتر و مؤثرتر میتوانند به انجام چنین تغییراتی دامن بزنند.
حضور افراد در یک مجموعه، ظرفیت گستردهتری ایجاد میکند که به همافزایی بیشتر آنان منجر میشود. آنها در این مجموعه دست در دست هم پتانسیلی ایجاد میکنند که این توانایی در تکتک آنها وجود ندارد؛ ظرفیتی که گاهی فراتر از ایدهپردازی، به فرهنگسازی انجامیده، حتی میتواند بر کنشهای متقابل ملتی اثر بگذارد.
من برای نمونه به یکی از این انجمنها اشاره میکنم و از تأثیرات آشکار و نهان آن اندکی سخن میگویم. ناگفته نماند که بیان برخی نمونههای غیر وطنی، شاید به نوعی تبادل فرهنگی نیز بینجامد و این امر نیز در بهبود فرآیند تغییر بیتأثیر نیست.
در سوئد انجمنی هست که شعاری ساده و روشن دارد: «دست کم روزی یک آشغال از زمین بردار!». دبیر افتخاری این انجمن نیز، پادشاه این کشور است.
من شنیدم روزی خبرنگاری در تلویزیون سوئد در یک برنامه زنده تلویزیونی، از یکی از مسئولان و دستاندرکاران این انجمن پرسید: آیا شما فکر میکنید اگر روزی یک آشغال از روی زمین بردارید، سوئد بهشت روی زمین خواهد شد؟!
پاسخ او کوتاه، اما هوشمندانه بود. وی در جواب گفت: خیر، اعضای این انجمن، آدمهای متوهمی نیستند و در توهمات و خیالات خود زندگی نمیکنند، اما به این مسأله اعتقاد راسخ دارند که اگر کسی روزی یک اشغال از روی زمین بردارد، هرگز خودش آشغالی به زمین نمیریزد. ما آموزش میدهیم؛ آن هم نه با تئوری، بلکه با عمل.
دوستان، ملاحظه میکنید؟ همچنان تغییرات اتفاق میافتند. همچنان ایدههای نو خلق میشوند، اما چون از ناحیه یک مجموعه پشتیبانی میشوند و عقبهای به وسعت یک جمعیت دارند، بیشتر اثر میگذارند و بهتر توسعه مییابند. همکاران عزیز؛ از این ظرفیت گسترده غافل نباشید.
* * *
وقتی منابع ندارید، مبتکر میشوید
البته دولتها نیز تأثیرگذارند و نمیتوان نقش آنها را نادیده گرفت. اگر سیاستگذاریها در مجموعه حکومتها و دولتها توسط نخبگان صورت پذیرد، تغییرات شگرفی حادث میشود که گاهی تا نسلهای متمادی پس از خود را تحت تأثیر قرار میدهند.
ژاپنِ پس از جنگ جهانی دوم، شاهد بسیار خوبی بر این مدعاست. من شنیدهام در دورهای که تقریباً ژاپن تنها تولیدکننده تلویزیون و ویدئو در سراسر جهان به شمار میآمد، از هر ده ژاپنی، یک نفر تلویزیون و از هر صد نفر یک نفر ویدئو داشت. وقتی علت را از آنان جویا میشدند، میگفتند برای ما منفعت کشورمان مهمتر از منفعت خودمان است. امروز مهم این است که ما بتوانیم زمینههای پیشرفت و تعالی کشورمان را فراهم کنیم.
این بذری بود که دولت ژاپن در دل و جان صدها هزار ژاپنی پاشید. در همان سالها یک نویسنده ژاپنی به نام سوشیتا کتابی نوشت، به نام «نه برای لقمهای نان»، و در آن به تبییین فرهنگ ژاپنی پرداخت و این ایده را مطرح ساخت که ما اگر اینچنین فداکاری میکنیم، نه برای لقمهای نان، که برای سرافرازی کشورمان است.
مواجهه با حقیقت، دل و جان آدمی را مصفا میکند. استادی که این سخنان را بر زبان آورد، استادان دیگر را با حقیقت مهمی مواجه ساخت که آثار و تبعات آن را در زندگی فردی و اجتماعی خویش میدیدند. نقش حکومتها و دولتها در ایجاد تغییرات شگرف و نبوغ و خلاقیت شهروندان.
وی در ادامه خطاب به استادان گفت: همکاران عزیز، چندی پیش در نیویورک تایمز مقالهای جذاب و خواندنی به چاپ رسید، که نامی تأمل برانگیز داشت: «علم بهتر است یا نفت؟!»
نویسنده این مقاله شخصی است به نام «توماس فریدمن»، متولد ۱۹۵۳ که ستوننویس ثابت نیویورک تایمز و از برندگان جایزه معتبر «پولیتزر» است.
فریدمن یهودی طرفدار رژیم صهیونیستی است. او در سال ۱۹۸۴ از سوی نوام چامسکی متهم به جانبگرایی به نفع اسرائیل و مخفی کردن واقعیات فلسطینیها شد. در حملات اخیر اسرائیل علیه شهروندان بیدفاع غزه نیز فریدمن یادداشتی با تیتر «با این کار مردم را تعلیم میدهند»، نوشت و به صراحت از اسرائیلیها حمایت کرد.
استادان گرامی، چنین شخصی با این سابقه درخشان (!) در مقاله «علم بهتر است یا نفت؟» به نکتهای اشاره میکند که ممکن است از چشم بسیاری از افراد دور مانده باشد.
او در آغاز مقاله خویش میگوید: گاه و بیگاه از من میپرسند به جز کشورت به کدام کشور دیگری علاقه داری؟ همیشه یک جواب داشتهام: تایوان و مردم میپرسند: تایوان؟ چرا تایوان؟ جواب ساده است، چون تایوان صخرهای لمیزرع در دریایی پر از امواج توفانی و بدون منابع طبیعی برای زندگی کردن است، حتی برای ساخت و ساز باید از چین، شن و ریگ وارد کند و با وجود همه اینها چهارمین ذخایر کلان مالی دنیا را دارد.
توماس فریدمن که به خوبی با روشهای حکومتی اسرائیل آشناست، انگشت اشاره خویش را به سمت موضوعی میبرد که در خور توجه است. او در ادامه میگوید، به جای کندن زمین و استخراج هر آنچه بالا میآید، تایوان ذهن و افکار ۲۳ میلیون تایوانی را میکاود، استعدادشان را، انرژیشان را و هوش و ذکاوتشان را؛ چه زن، چه مرد.
وی سپس احساس قلبی خویش را در یک جمله به زبان میآورد: شما خوشبختترین مردم دنیا هستید.
دوستان، اگر به این موضوع بعنوان یک مبحث استراتژیک نگاه کنیم، کدام عامل نقش حیاتی و برجسته دارد؟ جز تصمیمات و جهتگیریهای حکومت؟!
توسعه و تقویت فرهنگ مهارتها، که به تعبیر درست فریدمن با ارزشترین و تنها منبع تجدیدپذیر واقعی در جهان است، تنها از حکومت ساخته است و بس.
وی در ادامه مقاله از «کی. آر. سریدهار»، دوست هندی ـ امریکایی خویش و مؤسس شرکت سوخت باتری بلوم انرژی یاد کرده و جمله کلیدی وی را خاطرنشان میسازد: «وقتی منابع ندارید، مبتکر میشوید».
من این سخن را قبول دارم و آن را کلید رمز بسیاری از کامیابیها میدانم، اما دوستان عزیز، هر کشوری که منابع ندارد، مبتکر میشود؟ آیا وجود این همه کشور افریقایی نقضکننده این اصل مهم نیست؟ من معتقدم که هست. باور دارم که تنها نداشتن منابع کافی نیست... عزم دولتها و همت ملتهاست که ابتکار و خلاقیت میآفریند؛ هرچند اساساً منابع مهمی در کار نباشد.
* * *
تأثیر نیروی انتظار
اجازه میخواهم به سخنان خوب همکاران خویش نکتهای بیفزایم؛ نکتهای که به کارآمدی بیشتر روشهای آموزشی و تربیتی ما خواهد انجامید. من دوست دارم از این نکته با عنوان «تأثیر نیروی انتظار» یاد کنم. اجازه هست دوستان؟.
این اجازه از ادب و متانت استادی حکایت میکرد که با وجود سن و سال زیاد، همکاران خویش را شایسته چنین خطابی میدید. بسیاری از استادان حاضر در نشست برای اولین بار با عبارت «تأثیر نیروی انتظار» مواجه میشدند. از این جهت گوشها تیز شد که این استاد برجسته چه قصدی از طرح این بحث دارد.
تأثیر نیروی انتظار، یعنی انسانها همان گونه ظاهر میشوند که شما از آنها انتظار دارید و همان طور جلوه میکنند که از آنها توقع میرود. بهتر است این نکته را با یک تست روانشناسی تبیین کنیم.
در یک تحقیق میدانی به معلمین مدرسهای گفته شد که تعدادی از شاگردان آنها در کلاسهای درس، دانشآموزان استثنایی هستند که از سطح هوش و نبوغ بالاتری نسبت به سایر دانشآموزان برخوردارند و مسئولیت و وظیفه معلم ایجاب میکند با طرح سؤالات بیشتر از آنان و ایجاد مشارکت گستردهتر با آنان، روز به روز بر این نبوغ و ابتکار بیفزایند.
فهرستی از اسامی این بچهها در اختیار معلمان قرار گرفت و آنان بر همین منوال اتکای فعالیت آموزشی و تربیتی خود را بر این دانشآموزان قرار دادند. جالب است که این دانشآموزان روز به روز فعالتر و کارآمدتر شدند تا در نهایت، به عنوان بهترین شاگردان کلاس خویش به رتبههای ارزشمندی دست یافتند.
جالبتر از این، نکتهای است که در این تحقیق، حتی از معلمان پوشیده مانده بود. نکته مهمی که ارزش این تحقیق دقیقاً وابسته به آن است. دانشآموزانی که بچههای نخبه و استثنایی معرفی شده بودند، به هیچوجه شاگردان استثنایی نبودند. دانشآموزانی بودند در حد و اندازه بقیه بچهها؛ حتی برخی از آنها قبلاً به عنوان شاگردان ضعیف کلاس ارزیابی شده بودند.
میپرسید پس چه چیزی آنان را از جهت علمی و آموزشی در رأس بچههای کلاس قرار داد؟
انتظاری که معلم ناخواسته از آنها داشت و بر اثر باور قطعی معلم به آنان تلقین شده بود.
دوستان من، تأثیر تغییر و تحول را در خلاقیت و نوآوری میبینید؟ روانشناسان غربی از این فرایند به «تأثیر پیگمالیون» نام میبرند. ما میتوانیم به آسانی از این روش استفاده کنیم و مجموعهای کارآمد و خلاق در دانشگاه و محیط علمی و آموزشی بوجود آوریم.
* * *
شیوه رفتار ما استادان
من استاد دانشکده فنی هستم. بیشتر با پژوهش سر و کار دارم تا آموزش... به اقتضای حرفهام بخش عمدهای از وقت خود را در کارگاه میگذرانم و عمدتاً به کارهای عملی میپردازم. اینها را گفتم تا اساتید محترم قدری با پیشینه و شرایط کاری من بیشتر آشنا شوند و در نهایت توجه آنان را معطوف کنم به موضوع مهم دیگری که به اعتقاد من نقش اساسی در تغییر و تحول آدمها و در مرحله بعد خلاقیت و ابتکار آنان دارد و آن چیزی نیست مگر شیوه رفتار ما استادان».
چشمها به سمت استاد و پژوهشگر جوانی گشت که نکتهای تازه بیان میکرد؛ نکتهای که همه استادان نسبت به آن حس مشترکی داشتند؛ مسألهای که نقطه تلاقی آنان با یکدیگر محسوب میشد.
این سخن را آنچنان باور دارم که شما باور دارید الان روز است؛ خاطرهای که به دوره دانشجویی من برمیگردد، اما بارها و بارها در دوران تدریس از آن بهره بردهام و در کلاس و کارگاه شاگردان خود را با این راه و روش پروردهام.
سالها پیش در هنگام کار با دستگاهی که «اسپارک» نام دارد و در پژوهشگاه هوا و فضا مورد استفاده قرار میگیرد، احساس کردم دستگاه به درستی کار نمیکند. صدای دستگاه حکایت از ریتم نامنظم کار آن داشت. این حرف را با استادم در میان گذاشتم. او بالای سر دستگاه آمد و با دقت به صدای آن گوش داد، ولی حرف مرا نپذیرفت. از من اصرار و از او انکار... [میتوانست حرف خود را به کرسی بنشاند و به سخن من اهمیتی ندهد. اما این کار را نکرد].
او گفت: دستگاه را قطعه به قطعه باز کن. اگر درست گفته باشی، در امتحان پایانی به تو نمره ۲۰ میدهم. من این کار را کردم و به استاد خود ثابت کردم دستگاه ایراد دارد. او هم به وعده خود عمل کرد و نمره امتحانی مرا ۲۰ منظور کرد.
او فقط نمره خوبی به من نداد. رویه مرا بهبود بخشید و روح ابتکار عمل و خلاقیت را در من زنده کرد.
حسین سروقامت، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
ایفای نقشهای معمولی سخت است/ تاثیر واردات بر بیکاری کارگران - اخبار ایران و جهان |
امین زندگانی در گفتگو با مهر ایفای نقشهای معمولی سخت است تاثیر واردات بر بیکاری کارگران شناسهٔ خبر 2480322 دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۰ هنر > رادیو و تلویزیون امین زندگانی پس از تجربیاتی چون بازی در نقش حضرت سلیمان یا مسلمبن عقیل ایفای نقش یک آدم کاملا معمولی در همه چیزکشیده شدن درگیریها به اطراف کوبانی |اخبار ایران و جهان
کشیده شدن درگیریها به اطراف کوبانی به دنبال آزادسازی شهر کوبانی عین العرب سوریه توسط نیروهای کرد و پیشمرگها ساکنان این شهر آماده بازگشت به کوبانی هستند اما در همین حال مسئولان شهر کوبانی نسبت به بازگشت ساکنان هشدار داده و اعلام کردند که درحال حاضر امکانات لازم شامل غذا داروآغاز فروش نوروزی بلیت خطوط هواپیمایی |اخبار ایران و جهان
آغاز فروش نوروزی بلیت خطوط هواپیمایی رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از آغاز فروش بلیت نوروزی هواپیما از امروز خبر داد کد خبر ۴۷۱۸۶۰ تاریخ انتشار ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰ ۲۹ - 01 February 2015 رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از آغاز فروش بلیت نوروزی هواپیما از امروز خبر داد به گزارش فارس عتجمع سهامداران در تالار شیشهای |اخبار ایران و جهان
تجمع سهامداران در تالار شیشهای سقوط پی در پی شاخص بورس در ماههای اخیر و عدم اعلام برنامههای عملیاتی و اجرایی شفاف از سوی دولت باعث تجمع سهامداران در ساختمان حافظ شد کد خبر ۴۶۸۷۰۳ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۸ - 21 January 2015 سقوط پی در پی شاخص بورس در ماههای اخیر وقرارگاه سازندگی خاتم و آستان مقدس موظف به ارایه اظهارنامه مالیاتی شدند |اخبار ایران و جهان
قرارگاه سازندگی خاتم و آستان مقدس موظف به ارایه اظهارنامه مالیاتی شدند سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء ص و آستان های مقدس جز شرکت های تابعه آستان قدس رضوی در سال 1394 موظف به ارایه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات براساس قانون مالیات هاظريف: غرب و اروپا بايد اعتماد مردم ايران را بدست بياورند |اخبار ایران و جهان
ظريف غرب و اروپا بايد اعتماد مردم ايران را بدست بياورند وزیر خارجه در دیدار معاون اول نخست وزیر کرواسی با تاکید بر اینکه مرز بین آزادی بیان و توهین به مقدسات باید رعایت شود از اینکه در اروپا به راحتی به اعتقادات مسلمانان توهین میشود ابراز تاسف کرد کد خبر ۴۶۹۸۷۲ تاریخ انتشاررشد 170 درصدی بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
رشد 170 درصدی بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی اگر چه از مجموع بدهی بانکها به بانک مرکزی حدود 20 درصد سهم بانکهای تجاری است اما همین مقدار هم در پایان شهریور نسبت به اسفند ماه سال قبل بیش از 170 درصد رشد داشته است کد خبر ۴۶۸۶۹۸ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۷ - 21 Januaryامتناع کارفرمایان از استخدام متاهلان |اخبار ایران و جهان
امتناع کارفرمایان از استخدام متاهلان وزیر کار با اعلام اینکه تجرد زنان در ایران افزایش یافته است گفت کارفرمایان به ویژه در بخش خصوصی از استخدام نیروی کار غیرمجرد استقبال نمی کنند کد خبر ۴۷۰۶۶۲ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۸ - 28 January 2015 وزیر کار با اعلام اینکه تجرد ز۳۴ کشته در خشونتهای سیاسی بنگلادش |اخبار ایران و جهان
۳۴ کشته در خشونتهای سیاسی بنگلادش به دنبال تشدید اختلافات سیاسی بین نخست وزیر و رهبر مخالفان بنگلادش حداقل ۳۴ نفر در جریان درگیریهای مرگبار کشته و دهها نفر دیگر نیز زخمی شدند کد خبر ۴۶۹۵۱۴ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۲ - 24 January 2015 به دنبال تشدید اختلافات سیاسی بی15 شرط برای ثبتنام در انتخابات شورایاریها |اخبار ایران و جهان
15 شرط برای ثبتنام در انتخابات شورایاریها ثبت نام انتخابات شورایاریها حالا بعد از سالها فراز و فرود از روز پنجشنبه گذشته کلید خورد انتخاباتی که ماههاست به یکی از چالشهای شورای شهر بدل شده است چراکه برگزاری این انتخابات بین دو راهی برگزاری و عدم انجام آن مانده بود کد خبرآخرین وضعیت دریاچه ارومیه |اخبار ایران و جهان
آخرین وضعیت دریاچه ارومیه کد خبر ۴۷۰۶۶۳ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۰ - 28 January 2015 معاون امور تالابهای دفتر زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست از پیش بینی 40 میلیارد بوجه در حوزه محیط زیست خبر داد به گزارش ایسنا مسعود باقرزاده کریمی افزود در حال حاضر 150قطع سیم کارتهای فاقد کد ملی از 15 بهمن |اخبار ایران و جهان
قطع سیم کارتهای فاقد کد ملی از 15 بهمن معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت از نیمه دوم بهمن به بعد سیم کارت هایی که کد ملی ندارند قطع میشوند کد خبر ۴۶۹۸۷۴ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۴۷ - 25 January 2015 دانلود مطالب مرتبط قطع سیم کارتهایدیوار مقبره نبی دانیال درشوش فرو ریخت |اخبار ایران و جهان
دیوار مقبره نبی دانیال درشوش فرو ریخت دیوار ضلع غربی مقبره دانیال نبی به دلیل گود برداری های اطراف این حرم فرو ریخت کاشیهای دوره قاجار و پهلوی اول پس از ریزش دیوار بهشدت آسیب دیده اند کد خبر ۴۶۸۷۰۵ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۱ - 21 January 2015 دیوار ضلع غربی مقبره داوداع تلخ چلسی و منچسترسیتی با جام حذفی |اخبار ایران و جهان
وداع تلخ چلسی و منچسترسیتی با جام حذفی تیم های فوتبال چلسی و منچستر سیتی در دور چهارم جام حذفی انگلیس با قبول شکست برابر تیم های برادفورد ومیدلز بورو با این جام وداع کردند کد خبر ۴۶۹۵۱۵ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۲ - 24 January 2015 تیم های فوتبال چلسی و منچستر سیتی در دومقابله با تورم منفی در اروپا با چاپ اسکناس |اخبار ایران و جهان
مقابله با تورم منفی در اروپا با چاپ اسکناس آنگونه که خبرگزاریهای اروپایی گزارش دادهاند اتحادیه اروپا بهمنظور مقابله با تورم منفی تصمیم گرفته مقادیر زیادی اسکناس منتشر کند کد خبر ۴۶۹۲۲۱ تاریخ انتشار ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۴۷ - 23 January 2015 آنگونه که خبرگزاریهای اروپاییتداوم آلودگی هوای تهران |اخبار ایران و جهان
تداوم آلودگی هوای تهران کد خبر ۴۷۰۶۶۵ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۲ - 28 January 2015 معاون پایش و نظارت محیط زیست استان تهران گفت به دلیل بالا بودن غلظت آلاینده با قطر کمتر از 2 5 میکرون امروز نیز همانند روز گذشته هوای تهران در شرایط ناسالم قرار گرفت به گزارش فارس محمد رابراز شادمانی داعش از مرگ ملک عبدالله |اخبار ایران و جهان
ابراز شادمانی داعش از مرگ ملک عبدالله برخی کاربران وابسته به داعش نیز با انتشار تصاویری توهین آمیز از عبدالله بن عبدالعزیز اعلام کردند ما نمی خواستیم او بمیرد بلکه می خواستیم سر او را از گردنش جدا کنیم کد خبر ۴۶۹۲۱۹ تاریخ انتشار ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۴۷ - 23 January 2015 برخی ک-
سیاسی
پربازدیدترینها