محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852992195
جلایی پور: روحانی بهدنبال ناسیونالیسم عظمتطلب نیست/ یونسی: باید به اقوام بهعنوان یک فرصت نگاه کنیم
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: جلایی پور: روحانی بهدنبال ناسیونالیسم عظمتطلب نیست/ یونسی: باید به اقوام بهعنوان یک فرصت نگاه کنیم
یونسی راهکار حل این مشکل را پذیرش تکثر در جامعه عنوان کرد و گفت: «باید به اقوام بهعنوان یک فرصت نگاه کنیم و براساس قانون اساسی حقوق آنها را رعایت کنیم.»
به گزارش نامه نیوز، دانشکده علوماجتماعی دانشگاه تهران روز گذشته میزبان جمعی از فعالان حوزه اقوام و اقلیتهای مذهبی و دینی بود. نشستی که با حضور علی یونسی، دستیار ویژه رییسجمهوری، حمیدرضا جلاییپور، فعال اصلاحطلب و ناصر فکوهی، انسانشناس برگزار شد.
علی یونسی بابیاناینکه «باید درک درستی از مشکلات اقوام داشت»، گفت: «دولت به مشارکت سیاسی همه اقوام تاکید دارد و معتقد است این بهترین راه برای مقابله با واگرایی است.»
دستیار ویژه رییسجمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی راهکار دوم برای حل مشکلات را برقراری عدالت در مناطق کمترتوسعهیافته و محروم کشور دانست.
او تاکید کرد که این مناطق، اغلب مناطقی هستند که اقوام ایرانی در آن زندگی میکنند. او گفت: «اولویت امروز دولت رفع محرومیت است.» به اعتقاد یونسی مشکل اصلی کشور فقرفرهنگی و اقتصادی است.
برنامه دراز مدت دولت توسعه متوازن است
یونسی با بیان اینکه «برنامه دولت در درازمدت، توسعه متوازن است»، گفت: «البته دولت مشکلات جدی دارد، حتی اگر بتواند مشکلات اقتصادی را حل کند باز موانع جدیتری هستند که آن موانع فکری است.» او پیش از این گفته بود برخی افراد و جریانهای تندرو در ایران هستند که به اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی نگاه امنیتی دارند.
یونسی گفته بود این افراد ممکن است در نهادها و ارگانهای امنیتی هم نفوذ کرده باشند. دستیار ویژه رییسجمهوری تاکید کرده بود با اینکه این افراد کم هستند، ولی صدایشان بلند است.
علی یونسی دیروز گفت: «در موضوع اقوام در میان عامهمردم مشکل کمتر است، در این حوزه بین خواص و نخبگان جامعه مشکل داریم. در آنجا وحدت فکری کمتری وجود دارد.» او افزود: «حتی اگر جایی موضوعات دینی، مذهبی یا قومی وجود نداشته باشد، برخی گروهها اختلافات جناحی را مطرح میکنند.»
یونسی با اشاره به اینکه «ما نگرانی عمده قومی نداریم و بیشتر گروههای سیاسی هستند که شلوغ میکنند»، افزود: «یک نگاه تاریخی درمورد اقوام وجود دارد، به همین دلیل این جزیی از تاریخ کشور شده که کرد، بلوچ و... یک تهدید است.»
دستیار ویژه رییسجمهوری گفت: «دقت داشته باشید که امروز قدرت مذهب بسیار تاثیرگذار شده است و باید برایش راهحل پیدا کنیم.»
یونسی راهکار حل این مشکل را پذیرش تکثر در جامعه عنوان کرد و گفت: «باید به اقوام بهعنوان یک فرصت نگاه کنیم و براساس قانوناساسی حقوق آنها را رعایت کنیم.»
یونسی با اشاره به دوران وزارتش در وزارت اطلاعات دولت اصلاحات، افزود: «در دوران وزارتم یک نظرسنجی در کشور انجام شد، که ایرانیها به چه چیزی بیشتر افتخار میکنند و نتیجه دوچیز بود؛ یک، ایرانی بودن و دوم خداپرستی. این موضوع به ما میگوید، کجا یکسان فکر میکنیم و کجا متفاوت فکر میکنیم، هرچند نباید تفاوتها را برای کشور مضر بدانیم.»
دستیار ویژه رییسجمهوری در ادامه سخنان خود تاکید کرد باید آرمانهایمان را هدایت کنیم و از اسلام و ایرانیبودن آن بخش واقعی را بپذیریم نه آن چیزهایی که به اشتباه وارد فرهنگ ما شده است.
علی یونسی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال «شرق» درباره اینکه چه زمانی وعده تشکیل معاونت امور اقوام و اقلیتهای مذهبی و دینی تکمیل خواهد شد، گفت: «دولت پیگیر است.»
او با لبخند افزود: «البته شما امروز میگویید، مطالبه ما تشکیل همین معاونت است اما بهمحض اینکه، دستیاری ویژه به معاونت تبدیل شد آن موقع از دولت همهچیز میخواهید. کمااینکه پیش از انتخابات، اقوام به ما میگفتند فقط احمدینژاد برود دیگر هیچ چیزی نمیخواهیم، اما الان میگویند باید از اقوام در تمام امور استفاده شود که البته حرف اشتباهی نیست.»
یونسی در ادامه با پذیرش این مطلب که در حوزه اقوام مشکل داریم، تاکید کرد: «اما بحرانی وجود ندارد. واقعیت این است که احساس تبعیض در کشور وجود دارد که این احساس بسیار خطرناک است. بههمیندلیل هم بهمحض اینکه مشکلی در مناطق اقوامنشین کشور به وجود میآید آن را به حساب تبعیض حاکمیت نسبت به مناطق دیگر میگذارند.»
دستیار ویژه رییسجمهوری همچنین با بیان اینکه «خطری از سوی اقوام برای تمامیت ارضی وجود ندارد»، گفت «امروز ما داریم در این حوزه گفتمانسازی میکنیم، واقعیت این است که این موانع در ردههای بالای حاکمیت وجود ندارد و زمانی که پایین میآید و به مرحله اجرا میرسد این موانع به وجود میآید.» او دلیل این موضوع را رنگ قومی و مذهبیدادن به اختلافات و اعتراضات دانست.
یونسی گفت: «برخی احساسات محلی است و نباید آن را به حساب همه آن قوم گذاشت، مثل اینکه در نماز جمعه عدهای شعاری میدهند و برخی آن را به حساب همه مردم ایران میگذارند.»
یونسی در پایان با اشاره به اینکه «دولت در انتصابات در حوزه اقوام بسیار خوب عمل کرده است»، گفت: «باید آرامآرام مطالبات را مطرح کرد چون اگر قرار باشد همه موانع را مطرح کنیم، عدهای کفن میپوشند و صدای وااسلاما آنها بلند میشود. باید بدانیم در کشور مشکلات قانونی بسیار اندک است، اما مشکلات فرهنگی بسیاری وجود دارد و در اجرا هم با مشکلات کمی مواجه هستیم.»
روحانی بهدنبال ناسیونالیسم عظمتطلب نیست
دیگر سخنران این نشست حمید جلاییپور در ابتدای سخنانش تاکید کرد که اتفاق خوبی است که از سوی دولت این صحبتها مطرح میشود و امروز دولتیها حرف حساب میزنند.
این فعال اصلاحطلب گفت: «در دوره احمدینژاد مسوولان حرف بیربط میزدند و با همان حرفها کشور را بههم میریختند.»
او افزود: «اگر کتابهای روحانی را بخوانید متوجه میشوید که روحانی ایران را برای همه ایرانیان میخواهد. نه مثل دوران احمدینژاد که طبقات مختلف - حتی طبقه بیخودیها- ایجاد شده بود.»
جلاییپور با عنوان اینکه «روحانی بهدنبال ناسیونالیسم عظمتطلب نیست»، گفت: «دولت روحانی بهدنبال توسعه ایران برای همه ایرانیهاست، بنابراین بهشدت بهدنبال اجرای قانون برای همه ایرانیان است. گفتن درباره حقوق شهروندی و بحث ناسیونالیسم مدنی بسیار مهم است.»
او افزود: «دقت داشته باشید که دولت روحانی صریحا اعلام کرده اصل١٥ قانوناساسی را اجرا میکند که به اعتقاد من حتی طرح این موضوع جلوتر از دولت اصلاحات است.» این فعال اصلاحطلب با اشاره به انتصابات دولت در مناطق اقوامنشین، گفت: «من اطلاع دارم که همه این افراد توسعهگرا هستند.»
جلاییپور در بخش دیگری از صحبتهایش به تشکیل معاونت اقوام در دولت اشاره کرد و گفت: «این تصمیم بسیار مهم است و شروع این حراست از حقوق اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی ارزشمند است؛ یا اینکه در آموزشوپرورش که بحث اصل ١٥ قانوناساسی مطرح میشود، بسیار ارزشمند است یا حل موضوع گروگانها در سیستانوبلوچستان که با همکاری نیروهای محلی اتفاق افتاد، بسیار کار بزرگی بود.» اصل ١٥ قانوناساسی جمهوریاسلامی به تدریس زبانهای محلی و قومی پرداخته و آن را بهرسمیت شناخته است.
این فعال اصلاحطلب در پایان گفت: «تنها راهحل برطرفکردن مشکلات اقوام ایرانی، ارتقای سطح توسعه این مناطق، آن هم با مشارکت خود مردم و ارتقای گشایش سیاسی است. البته با توجه به اینکه باید دراینراستا، به هویتطلبان قومی واگرا توجه داشت.»
ایران پهنهای متکثر است
سومین سخنران کرسی نقد سیاستهای دولت تدبیر و امید درخصوص اقلیتهای قومی و مذهبی، ناصر فکوهی بود. او سخنانش را با این جمله آغاز کرد: «من از انتخاب آقای روحانی دفاع کردم، تنها به این دلیل که عقلانیت به کشور بازگردد.»
او در ادامه گفت: «دولت نهم و دهم، تخریبهای بزرگی انجام داد و بزرگترین ضربات هم در حوزه اقتصاد به کشور وارد شد که بزرگترین اشتباه در تاریخ ایران، ازبینبردن سازمان برنامهوبودجه بود و شاهد آن هم فسادهای گسترده در ردههای بالای دولت گذشته است.»
فکوهی با طرح این موضوع که «اینکه دولت حرف جامعهشناسان را میشنود و این نگاه وجود ندارد که اینها برانداز هستند» گفت: «مشکلات بهجامانده از گذشته، آنقدر زیاد هستند که اگر حتی روحانی دو دوره هم انتخاب شود، شاید بتواند ٣٠ تا ٤٠درصد تخریبی که در دولت گذشته اتفاق افتاده است را جبران کند.»
او افزود: «باید درنظر داشت که دولت یک بخش حکومت است، بنابراین به اندازهای که اختیار دارد باید قضاوت شود.» این استاد دانشگاه تاکید کرد: «بههمین اندازه که این اراده در دولت وجود دارد که نگاه امنیتی از دانشگاه کنار برود، اتفاق مثبتی است.»
فکوهی ادامه داد: «دولت باید بداند در یک منطقه حساس قرار دارد و باید مسوولانه رفتار کند. ما فرصت آزمونوخطا نداریم، در منطقه دولتهای زیادی نابود شدند و من معتقدم اگر ایران این سرنوشت را پیدا نکرده است بهدلیل وجود یک نوع عقلانیت است.»
فکوهی با اشاره به اینکه «ایران از دوران هخامنشیان تاکنون از بین نرفته و قدیمیترین دولت جهان است»، افزود: «دلیل آن این بوده که هرگز حاکمان دین، زندگی و زبان خود را به مردم تحمیل نکردهاند. این شاهدی است برای اینکه ایران یک پهنه متکثر است.»
استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران در ادامه با تاکید بر اینکه «در ایران سیستم یکسانسازی غیرممکن است»، گفت: «تنها جایی که هم کردستان، هم سیستان و بلوچستان و هم آذربایجان دارد، ایران است و این یک اتفاق بسیار خوب است.»
فکوهی در بخش دیگری از صحبتهایش به دوگروه «شوونیستهای ملی» و «شوونیستهای قومی» اشاره کرد و گفت: «این تفکرات، پایگاهی در بین مردم ندارند و این افراد بیشترین انتقاد را هم نسبت به موضوع اقوام دارند.»
او در پایان، برخی مطالبات اقوام از دولت را مطرح کرد. اجرای اصل١٥ قانوناساسی، تقسیم مسوولیتهای اداری در استانها به معتمدان محلی، مبارزه با شوونیستها و ازمیانبرداشتن نگاه امنیتی به اقوام، از جمله این مطالبات بودند.
او تاکید کرد: «این تصور که اگر کردها در مناطق خودشان مدیریت کنند، خطرساز خواهد شد، نگاه غلطی است و اتفاقا باید کردها، بلوچها و همه اقوام ایرانی احساس کنند در ایران بالاترین اختیارات را دارند.»
منبع: روزنامه شرق
۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
عشوري: فردوسي پور به ما فرصت دفاع نداد
عشوری فردوسی پور به ما فرصت دفاع نداد سينا عشوري بازيکن سرباز تراکتورسازي اميدوار است بتواند براي اين تيم در ليگ قهرمانان آسيا بازي کند عشوری این روزها تمریناتش را با آمادگی کامل انجام می دهد تا بتواند بعد از مدت ها دوری از مسابقات در آسیا خودش را نشان دهد عشوری گفت و گویی باوزارت ارشاد بهدنبال توزیع عادلانه فرصتهاست
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۳ نمایشگاه بزرگ کتاب استان سمنان افتتاح شد به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه سمنان حسین نوشآبادی معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم گشایش این نمایشگاه با اشاره به برپایی نمایشگاههای بزرگ استانی کتاب در سراسر کشور اظناگفته های رشیدپور از ممنوع التصویری،ارتباط با مشایی و روحانی
ناگفته های رشیدپور از ممنوع التصویری ارتباط با مشایی و روحانی من رحیم مشایی را حتی از نزدیک هم ندیدم چه برسد به این که بخواهم با او کار کنم و در ثانی آقای روحانی آن قدر باهوش است و سیستم اطلاعاتی قوی ای دور او هست که حتم داشته باشید من اگر دوستی ای با مشایی داشتم آقای روحانی حتیحضور هاشمی در جلسه کمیسیون بهداشت/ فرصت یکماهه قاضیپور به وزیر بهداشت
قربانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد حضور هاشمی در جلسه کمیسیون بهداشت فرصت یکماهه قاضیپور به وزیر بهداشت سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مجلس از حضور قاضیزاده هاشمی برای پاسخگویی به سوالات برخی نمایندگان در جلسه این کمیسیون خبر داد و گفت قاضیپور از پاواکنش شریعتمداری به سخنان اخیر روحانی/حرمت پاسپورت ایرانی چه شد؟
واکنش شریعتمداری به سخنان اخیر روحانی حرمت پاسپورت ایرانی چه شد شریعتمداری خطاب به روحانی تصریح کرد چرا به جای پوزش از ملت به خاطر اقدام نابجای وزیر امور خارجه صورت مسئله را به گونهای تغییر میدهید که بتوانید با استناد به آن منتقدان را مسخره کنید و از کنار این حرکت ناشایست بیجعفری در گفتوگو با فارس: برخی به دنبال ایجاد مجلس دولتی هستند/ نگاه انقباضی اطرافیون روحانی به وظیفه نظارتی م
جعفری در گفتوگو با فارس برخی به دنبال ایجاد مجلس دولتی هستند نگاه انقباضی اطرافیون روحانی به وظیفه نظارتی مجلسنماینده مردم بجنورد در مجلس گفت برخی میخواهند مجلس سکوت کند میخواهند مجلس دولتی باشد در صورتی که من مطمئنم در جمهوری اسلامی ایران مجلس دولتی بوجود نخواهد آمد قاسممقابل سایپا 3 امتیاز را میخواهیم زرینچه: به هر بازی به شکل فینال نگاه میکنیم/نباید فرصتی که به دست آمده را ا
مقابل سایپا 3 امتیاز را میخواهیمزرینچه به هر بازی به شکل فینال نگاه میکنیم نباید فرصتی که به دست آمده را از دست بدهیممربی تیم فوتبال استقلال گفت به هر بازی به شکل فینال گونه نگاه میکنیم و نباید فرصت به دست آمده را از دست بدهیم به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت باشگاه ادر گفتوگو با فارس جمیری: به مسئله ریزگردها باید بهعنوان یک موضوع ملی نگاه شود
در گفتوگو با فارسجمیری به مسئله ریزگردها باید بهعنوان یک موضوع ملی نگاه شودنماینده مردم بوشهر در مجلس گفت به مسئله ریزگردها باید بهعنوان یک موضوع ملی نگاه شده و از این منظر نسبت به حل آن اقدام شود عبدالکریم جمیری نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خببا حکم شهردار کرمانشاه پوریا جلالی بهعنوان معاون فرهنگی شهرداری کرمانشاه منصوب شد
با حکم شهردار کرمانشاهپوریا جلالی بهعنوان معاون فرهنگی شهرداری کرمانشاه منصوب شدپوریا جلالی طی حکم شهردار کرمانشاه با حفظ سمت مدیریت در فرهنگسراهای کرمانشاه بهعنوان معاون فرهنگی شهرداری منصوب شد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه پوریا جلالی طی حکم شهردار کرمانشاه با حناگفته های رشیدپور از ممنوع التصویری و حضور درکنار روحانی!
ناگفته های رشیدپور از ممنوع التصویری و حضور درکنار روحانی رضا رشید پور از ماجراهای ممنوع التصویری ارتباط با احمدی نژاد و مشایی فعالیت سایر مجری ها و آمدن همراه با حسن روحانی ناگفته های جذابی را گفت بعد از یکی از کلاس های آموزشی که در اصفهان تحت عنوان سمینار یک روزه داشت فرصتیاسعدیان،بلخاری،طائرپور،عسگرپور و مقصودی اعلام اسامی هیات داوران بخش نگاه نو سیوسومین جشنواره فیلم فجر
اسعدیان بلخاری طائرپور عسگرپور و مقصودیاعلام اسامی هیات داوران بخش نگاه نو سیوسومین جشنواره فیلم فجرطی احکامی جداگانه از سوی دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر اسامی هیات داوران بخش نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر اعلام شد به گزارش خبرگزاری فارس همایون اسعدیان حسن بلخناگفته های رضا رشیدپور از ارتباط با مشایی و حضور در کنار روحانی
ناگفته های رضا رشیدپور از ارتباط با مشایی و حضور در کنار روحانی من رحیم مشایی را حتما از نزدیک هم ندیدم چه برسد به این که بخواهم با او کار کنم و در ثانی آقای روحانی آن قدر باهوش است و سیستم اطلاعاتی قوی ای دور او هست که حتم داشته باشید من اگر دوستی ای با مشایی داشتم آقای روحانیپورمحمدی: اقدام «شارلی ابدو» اهانت گستاخانهای ضدفرهنگ و انسانیت بود/ فرانسه بهعنوان قله تمدن غرب امروز در «ف
پورمحمدی اقدام شارلی ابدو اهانت گستاخانهای ضدفرهنگ و انسانیت بود فرانسه بهعنوان قله تمدن غرب امروز در فرهنگستیزی پیشقدم است وزیر دادگستری با بیان اینکه اقدام نشریه فرانسوی مبارزه با همه ارزشهای انسانیت بود گفت قله تمدن امروز غرب کشور فرانسه است و دین ستیزی و فرهنگ ستیاحترام پاسپورت ایرانی در دولت یازدهم از نگاه کیهان
احترام پاسپورت ایرانی در دولت یازدهم از نگاه کیهانتاریخ انتشار پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۷ ۱۰ روزنامه کیهان نوشت گفت مگر دولت تدبیر و امید قول نداده بود که احترام پاسپورت ایرانی را حفظ کند گفتم البته که قول داده بود و چه قول غلیظ و پررنگی هم بود گفت ولی در مقابل اقدام غیرقانناگفته های رشیدپور از ممنوع التصویری، ارتباط با مشایی و حضور در کنار روحانی
ناگفته های رشیدپور از ممنوع التصویری ارتباط با مشایی و حضور در کنار روحانی رضا رشید پور در گفتگو با عصرخبر از ماجراهای ممنوع التصویری ارتباط با احمدی نژاد و مشایی فعالیت سایر مجری ها و آمدن همراه با حسن روحانی ناگفته های جذابی را گفت روز نو رضا رشید پور از ماجراهای ممناگفته های رشیدپور از ممنوع التصویری و حضور درکنار روحانی!+تصاویر همسر و دخترش
ناگفته های رشیدپور از ممنوع التصویری و حضور درکنار روحانی تصاویر همسر و دخترش رضا رشید پور از ماجراهای ممنوع التصویری ارتباط با احمدی نژاد و مشایی فعالیت سایر مجری ها و آمدن همراه با حسن روحانی ناگفته های جذابی را گفت رضا رشیدپور بعد از یکی از کلاس های آموزشی که در اصفهان تحتهیات داوران بخش «نگاه نو» سی و سومین جشنواره فیلم فجر منصوب شدند - اخبار ایران و جهان |
با حکم علیرضا رضاداد هیات داوران بخش نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر منصوب شدند شناسهٔ خبر 2473665 یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۸ هنر > سینمای ایران طی احکامی جداگانه از سوی دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر اسامی هیات داوران بخش نگاه نو سی و سومین جشنواره فیلم فجر اعلا-
سیاسی
پربازدیدترینها