واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پليس جامعه محور احساس امنيت را تقويت ميكند
نویسنده : جلال مهرگان
- پليس جامعه محور با مشاركت مردم امنيت را ايجاد ميكند و از حمايت قانوني و سياسي برخوردار ميباشد. هدف آن نيز بالا بردن احساس امنيت و آرامش در جامعه است.
- پليس جامعهمحور ميتواند نقش مهمي در كاهش احساس ناامني شهروندان داشته باشد، زيرا امنيت حاصل همكاري فعال بين شهروندان و پليس ميباشد. اين موضوع ميتواند به افزايش رضايتمندي، احساس امنيت و در نهايت كيفيت زندگي شهروندان كمك كند.
- ترس از جرم بيشتر از خود جرم آسيب ميرساند و منجر به افت روح و جان مردم ميشود، چون منجر به محافظت غيرضروري مردم از خودشان شده و مانع فعاليتهاي اجتماعي آنها ميشود. بنابراين طي زمان تأثيرات مخرب و منفي بر زندگي مردم گذاشته و باعث بياعتمادي آنها به ديگران ميشود.
- ترس از جرم زماني كم ميشود كه شهروندان احساس كنند همسايگانشان قابل اعتماد بوده، ارزشهاي مشتركي بينشان وجود دارد و تمايل به گزارش جرائم دارند و پليس محل و مسئولان پاسخگوي خواستههايشان هستند.
- ويژگي مهم پليس جامعه محور، ايجاد همكاري نزديك و پركردن شكاف بين شهروندان و پليس مي باشد.
- فقدان كنترل اجتماعي موجب افزايش بينظمي، افزايش جرم، احساس تعلق اندك به جامعه محلي و ميزان بالاي ترس از جرم ميشود.
- دليل شركت مردم در تأمين امنيت اين است كه ايجاد جامعهاي سالم و محافظت از آن به تنهايي و بدون دخالت مردم ممكن نيست، چون اين نوع امنيت بسيار پرهزينه و ناپايدار است.
- قرباني شدن، علت ناامني و ترس از جرم ميباشد و آنهايي كه خود را نسبت به ديگران آسيبپذيرتر ميدانند تصور ميكنند، احساس ناامني بيشتري دارند. مثلاً افراد مسن و زنان نسبت به افراد جوان و مردان ترس بيشتري دارند.
- پليس و شهروندان مانند دستياراني براي همديگر تلقي ميشوند و با ايجاد فعاليتهاي محلي داوطلبانه ميتوانند از تخلفات و جرائم پيشگيري نمايند.
- ترس از جرم و احساس ناامني فقط به خاطر تجربه قرباني شدن نيست، بلكه نتيجه از بين رفتن كنترل اجتماعي است.
- نيروي انتظامي مهمترين نهاد نظارت اجتماعي است. نيروي انتظامي براي موفقيت در انجام وظايف خود به همكاري و حمايت شهروندان نيازمند است، چون بدون حمايت مردم، پليس توانايي حفظ نظم، حلوفصل جرائم و كاهش مشكلات را ندارد.
- در پليس جامعه محور بين پليس و جامعه همكاري وجود دارد و جامعه در شناسايي علل جرم و ترس از جرم با پليس همكاري ميكند. هدف پليس جامعهمحور كنترل جرائم، كاهش ترس از جرم، گسترش خدمات پليس،بالا بردن سطح زندگي و مشروعيت فعاليتهاي پليس ميباشد.
- در پليس جامعه محور افسران پليس در همكاري با مردم سعي ميكنند تا اجتماعي خودكفا به وجود آورند. كمك به شهروندان براي حل مشكلاتشان، ايجاد نهادهاي محلي براي سهولت رفتارهاي بهنجار، همكاري براي حل و رفع مشكلات محل قبل از تبديل شدن به مسائل جرمزا، اساس پليس جامعه محور را تشكيل ميدهد.
- با توانمندسازي ساكنان از طريق توجه به مشكلات غيرمجرمانه مانند وجود خانههاي متروك،فضاهاي كمنور و فضاهاي باز و كنترل نشده كه ميتواند زمينه را براي وقوع جرم ايجاد كند،پليس ميتواند كنترل اجتماعي را افزايش دهد و از ميزان ترس از جرم بكاهد و در نهايت احساس تعلق شهروندان به افراد و محل زندگيشان را افزايش دهد.
- در جوامع دموكراتيك اطمينان و اعتماد مردم به پليس، محور همكاريهاي عمومي براي مشروعيت پليس ميباشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]