واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیوان کیفری بین المللی، صربستان را از اتهام به نسل کشی مبرا شناخت بلگراد-ایرنا- دیوان کیفری بین المللی در لاهه روز سه شنبه با صدر حکم نهایی، صربستان را از اتهام به نسل کشی بر علیه کروات ها در جنگ های بالکان در دهه نود میلادی مبرا شناخت.
به گزارش ایرنا از رسانه های خبری صربستان، هیات منصفه 17نفره قضات دیوان کیفری بین المللی در لاهه اعلام کرد که در طی جنگ های دهه نود میلادی بین صربستان و کرواسی نسل کشی صورت نگرفته است.
هیات منصفه دیوان بین المللی دادگستری دادگاه لاهه همچنین در طی بیاناتی اعلام کرد که نیروهای صرب در ابتدای جنگ مرتکب جرایم زیادی در کرواسی شده بودند ولی این جرایم و زیان ها را نمی توان نسل کشی خواند و این کشو را نمی توان بر اساس استناد مطرح شده به نسل کشی متهم کرد.
دولت کرواسی پس از پایان جنگ های دهه نود میلادی در منطقه بالکان پیشتر اعلام کرده بود که نیروهای صربستان در سال 1991در شهر ووکووار کرواسی مرتکب نسل کشی شده اند و به همین منظور در نزد دیوان عالی بین المللی دادگستری در لاهه بر علیه صربستان ادعای دعوی کرده بود.
دادگاه بین المللی جنایات جنگی در لاهه همچنین این حکم را نهایی و از نظر قانونی لازم الاجرا اعلام کرد و از طرفین درگیر یعنی بلگراد و زاگرب خواست که برای رفع مسایل و صلح پایدار در منطقه تلاش کنند.
حکم دادگاه جنایی بین المللی در لاهه برای جمهوری های یوگسلاوی سابق می تواند به ثبات منطقه و برطرف کردن خصومت های طولانی میان صربستان و کرواسی در منطقه بالکان غربی کمک کند.
مقامات کرواسی از اعلام حکم نهایی دیوان بین المللی دادگستری در لاهه رضایت ندارند و این در حالیست که مقامات صربستان این حکم را برای برقراری صلح پایدار در منطقه مثبت می دانند.
شهر ووکووار کرواسی در زمان اشغال 3 ماهه از سوی نیروهای صرب در سال 1991 میلادی متحمل خسارات زیادی شده بود و بسیاری از اماکن مسکونی و نهادهای دولتی ویران شده بودند و هزاران نفر از کروات ها آوراه شده و بنا به آمار حدود 260 مرد کرواسی زندان و یا کشته شده بودند.
نیروهای کرواسی 4 سال بعد در عملیاتی به نام طوفان منطقه ای را که بیشتر ساکنان آن صرب بودند، بمباران کردند و حدود دویست هزار صرب را مجبور کردند که خانه های خود را ترک کنند.
درگیری در کرواسی بین سالهای 1991 تا 1995 میلادی حدود یکصد هزار کشته برجا گذاشت و میلیون ها تن را آواره کرد.
هیات حقوقی صربستان پس از اینکه دولت کرواسی در نزد دادگاه بین المللی در لاهه بر علیه صربستان اقامه دعوی کرده بود در آن زمان براین عقیده بود که دیوان لاهه به عنوان مرجع قضایی سازمان ملل صلاحیت بررسی این قضیه را ندارد.
به گفته آنان در زمانی که علیه صربستان به دیوان عدالت لاهه شکایت شده بود صربستان نه عضو سازمان ملل بوده و نه امضا کننده کنوانسیون مبارزه با نسل کشی بود و مقامات حقوقی صربستان به همین دلیل معتقد بودند که این مرجع قضایی نمی تواند علیه صربستان اقامه دعوی کند.
اروپام**1**436** 3404
15/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]