تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855510938




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ضرورت چابک سازی دولت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت چابک سازی دولت تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» در یادداشتی با عنوان «ضرورت چابک سازی دولت» به قلم «فتح الله آملی» یکی از مشکلات اساسی کشور، چاقی بیش از حد دستگاه دولت و بدنه حجیم آن است. تعداد کسانی که از بودجه دولت حقوق می گیرند آنقدر زیاد شده است که یکی از دغدغه های اصلی دولت تأمین حقوق و مزایای این بخش عظیم است.


بر اساس آمار بیش از دو میلیون و 30 هزار نفر کارمند وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی هستند. به اینها کارکنان نیروهای نظامی و انتظامی را نیز باید افزود. بیش از 436 هزار نفر نیز در شرکت های دولتی حقوق می گیرند و 600 هزار نفر دیگر نیز در نهادهای عمومی و غیردولتی که با 310 هزار حقوق بگیران حالت اشتغال ایثارگران و مستمری والدین، جمع حقوق بگیران دولتی به حدود چهار میلیون نفر می رسد. اما تنها این تعداد نیستند که از بودجه دولتی استفاده می کنند.
صندوق های بازنشستگی که خود باید بر اساس فلسفه تشکیل، هزینه های خود را از محل صندوق تأمین کنند، عمدتاً وابسته به بودجه هستند. حدود 98 درصد بودجه صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح و 80 درصد بودجه صندوق بازنشستگی کشوری که نزدیک به یک میلیون و نهصد هزار نفر را زیر پوشش دارند وابسته به بودجه عمومی است. سایر صندوق های بازنشستگی نیز با 200هزار نفر مستمری بگیر وابسته به بودجه دولت هستند و با توجه به این موضوع که بخشی از هزینه های صندوق تأمین اجتماعی نیز وابسته به بودجه است، در مجموع این طور باید گفت که نزدیک به 5/8 میلیون نفر کارمند و کارگر و بازنشسته دولتی و تأمین اجتماعی داریم که دولت باید به آنها حقوق بدهد. جدای اینها هزاران مدیر و مدیرکل و مدیران استانی هم در این بدنه حضور دارند که قدر مسلّم حقوق های بیشتری می گیرند و تازه اینها جدای بودجه های جاری وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی است.
این بدنه عظیم که با در نظر داشت اعضای خانواده آنها بیش از یک سوم جمعیت کشور را شامل می شوند باعث شده است که دولت فرصت چالاکی، توجه به تغییر ساختار، عمل به تکالیف ملی و اجتماعی و فعالیت های عمرانی را آن طور که باید و شاید پیدا نکند. چون دغدغة تأمین هزینه حقوق و مزایای این عده کثیر چنان دست و بالش را می بندد که باید از هر کجا که می تواند منابعی را تأمین و پرداخت هایش را انجام دهد، همین بدنه عظیم و چاق البته مشکل دیگری هم پیدا می کند و آن این است که به دلیل همین فربهی و کثرت و تمرکز، قدرت پرداخت حقوق مناسب به آنان را نیز نداشته باشد و قاعدتاً از هرگونه حرکتی برای ترمیم و جبران کمبود حقوق و مزایای آنان نیز باز بماند. وقتی کارمندان به اندازه تکافوی نیازهایشان حقوق نگیرند البته زمینه و بستر فساد و آلودگی هم در بخشی هر چند اندک از آنها پدیدار می گردد.
یکی از مشکلات اساسی و یا بهتر است بگوئیم یکی از دلایل بروز چنین پدیده ای را باید در انحلال سازمان برنامه و بودجه از یک طرف و نیز درآمدهای سرشار نفتی در سال های گذشته از طرف دیگر دانست که لزوم مقابله با این رویّه نامطلوب را به کناری نهاده بود. این تصور که دولت باید برای همه بیکاران کار فراهم کند آنهم با جذب آنان در سیستم دولتی و از این طریق به آمار اشتغال کمک کند، به میزان قابل توجهی به ایجاد چنین پدیده ای کمک کرد و شگفت آنکه مجلس خیلی دیر به لزوم توقف این روند پی برد و از استخدام های بیشتر دولتی جلوگیری کرد. اما خروجی این تعداد نیروی دولتی و نقش آنان در تولید ناخالص داخلی چقدر است؟ این نیروها و کثرت آنها در دستگاههای دولتی موجب روانی کارها در بخش تولید و صنعت و تجارت و در چرخش اقتصاد کشور شده یا بعضاً به توقف و ایستایی آن ها کمک کرده است؟ اگر حال به این نتیجه رسیدیم که دیگر نباید این بدنه را حجیم تر و این عائله را بیشتر کرد چرا هنوز در برخی موارد با اندکی فشارهای سیاسی عقب نشینی می کنیم و مجدداً دستور استخدام های جدید می دهیم؟ اصولاً کجا باید ارزیابی و بررسی شود که یک دستگاه و اداره چند مدیر و یا چند کارمند و اصولاً چند پست سازمانی و با کدام منابع مالی می خواهد که ره به بیراهه نبریم؟
حال که بهای نفت به کمتر از 45 دلار رسیده است و تحریم ها نیز همچنان ادامه دارد چگونه می خواهیم این بدنه را تأمین و در عین حال کارآمد و بهره ور کنیم؟ با وضعیتی که در حال حاضر صندوق های بازنشستگی پیدا کرده اند با گذشت سال ها و با افزایش تعداد بازنشستگان و بدون تمهید اندیشه ای برای خودکفایی این صندوق ها چگونه خواهیم توانست در آینده حقوق و مزایای مناسب و در خور شأن بازنشستگان را به آنها بپردازیم؟ تا کجا می توانیم از بودجه های عمرانی صرف نظر کنیم و آن را صرف امور جاری و نظام پرداخت های دولتی نمائیم؟
با وجود تکالیف قانونیِ خصوصی سازی، لزوم کاهش هزینه های جاری و کوچک سازی دولت، چرا کار به اینجا کشیده است و چرا حال با صداقت و جسارت برای حل این مسأله کاری نمی کنیم و چرا با وجود همه تنگناهای مالی که دچارش شده ایم، به جای فشار مضاعف به بخش مالیات تولید و مصرف و افزایش مالیات ارزش افزوده که یا فشار به تولید می آورد و یا به مصرف کننده، حداقل به اصلاح نظام پرداخت یارانه ها همت نمی کنیم؟
اگر حال سازوکاری برای اصلاح نظام پرداخت های دولت به عمل نیاید و بدنه و حجم دولت کاستی نگیرد، این فشار بودجه ای در آینده ای نزدیک به مرزی می رسد که تمام وقت و انرژی و درآمد دولت را درگیر خویش می کند، بی آنکه خودِ بدنه حقوق بگیران و کارمندان و بازنشستگان نیز رضایت پیدا کنند.
منبع: اطلاعات
اول**1368**


14/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن