واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مجلس تلاش و کار را ضامن تحقق آینده روشن برای کشور برشمرد قم - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی شرایط ایران را خوب ارزیابی کرد و گفت: وضعیت کشور را در آینده مثبت می بینم و این یک واقعیت است که با توجه به منابع انسانی آماده و سرعت پیشرفت مناسب، باید در این جهت با علاقه مندی کار و تلاش کرد.
به گزارش ایرنا، "علی لاریجانی" روز دوشنبه در آیین افتتاح سه واحد صنعتی استان قم اظهار کرد: حرکت پویای انقلاب اسلامی موجب رونق و آبادانی در زمینه های گوناگون برای ایران اسلامی شده و این ایام یادآور مقابله مردم با دیکتاتوری وابسته به بیگانگان است و نورانیتی که انقلاب اسلامی در قیام باشکوه ملت به وجود آورد امروز ثمرات آن را در ایران و کشورهای مختلف شاهد هستیم.
وی خاطر نشان کرد: آنقدر جریان های استکباری مقابل ملت ایران فشارها وارد کرده اند که گاه ثمرات این انقلاب باشکوه در فضای غبارآلود ایجاد شده کمتر دیده می شود ولی هر چه قدرت های بزرگ برای ما مشکلات ایجاد کنند این امر موجب می شود تا تجربه ملت ایران در حوزه های گوناگون بیشتر شود.
وی گفت: حرکت انقلاب اسلامی و نصایح امام راحل (ره) بر روی مساله استقلال و تاکید بر تولید داخلی، سبب شد تا موضوع تولید داخل، یک فضیلت شود و امروز در پناه این فکر در بخش های گوناگون؛ کشور دارای نیروها و مدیران کارآمد ارزشمندی شده است و آنها بر تولیدات پیچیده مسلط شده اند.
رییس نهاد قانونگذاری با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب اسلامی از نمایشگاه فناوری های نانو اظهار کرد: ایران در فناوری های مختلف پیشرفت کرده است و این بسیار ارزشمند است که در صنعت "نانو" در جهان رتبه هفتم و در منطقه جایگاه اول را داریم.
وی با اشاره به پیشرفت های کشور در صنایع هسته ای گفت: در صنایعی همچون فولاد پیش از انقلاب اسلامی کار چندان مهمی انجام نشده بود اما در حال حاضر حجم بسیاری از صادرات غیرنفتی به صادرات محصولات فولاد و پتروشیمی اختصاص دارد البته نباید به این موضوعات تنها دلخوش کرد و باید برای پیشرفت مطلوبتر جهش داشت.
وی با بیان این که گاهی اشکالاتی در سبک های مدیریتی و همچنین مشکلاتی که دشمنان بیرونی ایجاد کردند باعث شد بخشی از انرژی کشور صرف دفاع از آرمان های اسلامی و کشور شود، گفت: سیاست های کلی نظام اسلامی در موضوعاتی مانند تولید؛ تدوین و ابلاغ شده ولی موضوع کانونی که در "اقتصاد مقاومتی" برجسته است، "رونق بخش تولید" است که باید محور قرار بگیرد و در این زمینه نباید دچار تفرق ذهنی شویم و باید امور مختلف را حول محور توسعه بخش تولید ساماندهی کرد.
لاریجانی خاطر نشان کرد: مشکلاتی در سال های اخیر سبب شد تا در زمینه تولید ضعف هایی به وجود آمد که به عنوان "رکود" از آن نام برده می شود و باید مشکلات شناسایی شده و مطابق با آن برنامه ریزی شود و جهت گیری های دولت نیز به نحوی باشد که از وضعیت "رکود" خارج شویم و فعالیت ها نیز حول این محور شکل بگیرد.
وی با بیان این که همه بانک ها باید به مساله تولید در کشور اهتمام داشته باشند، اظهار کرد: یکی از مشکلات مهم تولید، "سرمایه در گردش" است و به دلیل وضعیتی که در قیمت ارز به وجود آمد بخش تولید نیاز به سرمایه در گردش دارد که برای انجام این مهم باید از ظرفیت بانک ها استفاده شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که بانک ها نیز مشکلاتی دارند، افزود: برخی از آنها ناشی از تصمیمات غیر دقیقی بود که اتخاذ شد که این موضوع به افزایش معوقات بانکی منجر و نیز سبب شد که از سرمایه بانک ها به صورت مطلوب استفاده نشود.
وی گفت: برای علاج مشکلات بخش تولید در بودجه سال 93 و قانون برنامه به بانک ها اجازه داده شد که به بنگاههای تولیدی که در زمینه استفاده از تجهیزات بانکی به خاطر شرایط کشور معوقه داشته اند بخشودگی در پرداخت بدهی هایشان داده شود که این مجوزها هم به نفع بانک و هم اقتصاد ملی است.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: البته از این اجازه مجلس شورای اسلامی به دولت، خوب استفاده نشد و در این زمینه سلیقه ای عمل شد که نیازمند دستورالعمل های مشخص برای ساماندهی این مساله هستیم.
وی با بیان این که بانک ها احتیاج به تزریق برای سرمایه دارند تا واحدهای تولیدی را پشتیبانی کنند، گفت: در مجلس شورای اسلامی این موضوع مطرح شد که منابعی در اختیار بانک ها برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی قرار بگیرد.
رییس قوه مقننه خاطر نشان کرد: راه اندازی مطلوب بخش تولید کشور یکی از دغدغه های مهم است و برای انجام این امر، فعالان اقتصادی پیشنهادهای خود را ارائه دهند تا گامی مهم در این زمینه برداشته شود.
لاریجانی در بخش دیگر سخنان خود، اظهار کرد: استان قم نیاز به سرمایه گذاری بیشتر در صنعت دارد و برای رفع مشکل بیکاری و آبادانی این استان، با توجه به محدود بودن کشاورزی در قم، باید به بخش های توسعه صنعت و گردشگری توجه بشود.
وی با بیان این که 1.8 میلیارد دلار سرمایه گذاری در زمینه ساخت خط راه آهن سریع السیر شده است، افزود: با توجه به مختصات جغرافیایی استان قم و ارتباط این استان با استانهای دیگر نیاز به توسعه زیرساخت ها وجود دارد که در این زمینه ساخت خط ریلی سریع السیر تهران ـ قم ـ اصفهان یکی از اقدامات مهم است که اعتبار آن از فاینانس کشور چین تامین شده است و تا یک ماه آینده کار آن شروع می شود.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به موازات این راه آهن احداث خط سریع السیر تهران به مشهد نیز در دستور کار قرار گرفته است که تاثیر زیادی در مساله گردشگری و صنعتی شدن استان قم دارد.
وی با اشاره به بی توجهی های رژیم طاغوت به قم گفت: این استان دچار عقب افتادگی هایی از گذشته بوده است و پس از انقلاب نیز توجهات سیاسی و فرهنگی به قم شد که نیاز است در زمینه آبادانی نیز به این استان بیشتر توجه بشود البته در چند سال گذشته در این زمینه کارهای خوبی صورت گرفته است.
به مناسبت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، شرکت "عطرین نخ قم" با ظرفیت تولید 22 هزار تن نخ در سال، سرمایه گذاری 400 میلیارد ریال و هشت میلیون دلاری و اشتغالزایی 300 نفری، شرکت "تارا ریس آریا" با ظرفیت پنج هزار و 500 تن نخ در سال، سرمایه گزاری 420 میلیارد ریال و 13 میلیون دلار و اشتغالزایی 170 نفر و شرکت "وایا باطری" در زمینه تولید باطری سرب در ماشین های نیمه سنگین با سرمایه گزاری 140 میلیارد ریال و اشتغالزایی برای 40 نفر در شهرک صنعتی شکوهیه قم با حضور رییس مجلس، حجت الاسلام و المسلمین "محمد صادق صالحی منش" استاندار قم و جمعی از مسوولان، صنعتگران و کارآفرینان استان قم افتتاح شدند.
شهرک صنعتی شکوهیه در کیلومتر 12 جاده قدیم قم - تهران به مساحت 955 هکتار قرار دارد و دارای ویژگی هایی از جمله نزدیکی به مرکز استان، هموار بودن اراضی واگذاری، وجود امکانات زیربنایی اعم از برق، آب، مخابرات، گاز، فاضلاب، راه های ارتباطی مناسب، فضای سبز و نزدیکی به مرکز کشور به عنوان بزرگترین بازار تولید و مصرف است .
7406/ 6133/1104
13/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]