محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826295186
کابوس یک سد برای مردم خوزستان |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کابوس یک سد برای مردم خوزستان
ششم مرداد 90سال سد گتوند در میان مخالفت های جدی کارشناسان حوزه های مختلف زیست محیطی، زمین شناسی و اساتید دانشگاهی خوزستان با حضور «محمود احمدی نژاد» رئیس دولت وقت، آبگیری شد و همانگونه که پیش بینی می شد، کابوس این استان شده است.
کد خبر: ۴۷۲۰۸۹
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۲ - 02 February 2015
ششم مرداد 90سال سد گتوند در میان مخالفت های جدی کارشناسان حوزه های مختلف زیست محیطی، زمین شناسی و اساتید دانشگاهی خوزستان با حضور «محمود احمدی نژاد» رئیس دولت وقت، آبگیری شد و همانگونه که پیش بینی می شد، کابوس این استان شده است.
به گزارش ایرنا از همان ابتدای ساخت این سد بسیاری از اساتید حوزه آب و زمین شناسی خصوصا اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار توقف روند اجرا و ساخت این سد شدند و علت این مساله را نیز وجود سازندی (تپه) نمکی به نام گچساران اعلام کردند که در امتداد مخزن این سد وجود داشت.
در ابتدا مسوولان شرکت آب و نیرو متولی ساخت سد گتوند، تمامی ادعاهای مطرح شده را رد کردند و اعلام شد که سازند نمکی گچساران در محدوده این سد وجود ندارد اما پس از رسانه ای شدن مشکلات سد گتوند و آگاهی جامعه از وضعیت در پی انعکاس نگرانی ها و نظرات اساتید دانشگاهی در جراید و رسانه ها ، مسوولان شرکت آب و نیرو از مواضع خود کوتاه آمده و به وجود این سازند نمکی در بستر رودخانه اعتراف کردند.
به گفته کارشناسان این اعتراف تلخ در این برهه از زمان هیچگونه فایده ای به همراه نداشت زیرا سد در مراحل پایانی ساخت قرار داشت و تنها مدتی کوتاه تا آبگیری بلندترین سد خاکی ساخته شده بر روی رودخانه کارون باقی مانده بود و با توجه به صرف اعتبارات میلیاردی ، عملا تخریب یا آبگیری نکردن این سد غیر ممکن شد.
در این بین مسوولان سد گتوند در صدد برآمدند تا با ساخت یک پتوی رسی به عنوان دیواری حائل از برخود آب با نمک های سازند گچساران جلوگیری کنند و بار دیگر بدون توجه به صحبت های کارشناسان استانی که ساخت این پتوی رسی را بی فایده می دانستند این پروژه نیز آغاز و با صرف هزینه های کلان انجام شد .
کار ساخت سد گتوند و پتوی رسی در میان تمامی اعتراضات به اتمام رسید و با حضور احمدی نژاد رئیس جمهوری وقت این پروژه آبگیری شد اما تنها 10 روز از زمان آبگیری سد گذشته بود که خبر رسید شکاف هایی در پتوی رسی ایجاد شده و نمک های سازند گچساران وارد دریاچه سد گتوند شده است و این آغازی بر مصائب استان خوزستان و رودخانه کارون بود.
مدیران آب نیرو که با ساخت پتوی رسی مدعی بودند که نمک های سازند گچساران وارد آب این سد نمی شود در ابتدا آبگیری را تا تراز 130 متر انجام دادند و پتوی رسی تا این تراز ساخته شد ،تا اینکه ترک هایی در این دیوار حائل ایجاد شد و این پتوی رسی بیش از 5 متر نشست کرد.
سد گتوند علیا بلندترین سد خاکی کشور با 182 متر ارتفاع از نوع سنگ ریزه ای با هسته ای رسی دارای حجم کل مخزن 4.5 میلیارد متر مکعب است. این سد عمیق ترین دیوار خاکی آب بند با وسعت 42 هزار متر مربع در جهان را به خود اختصاص داده است و سیستم ترکیبی دیوار آب بند سد گتوند علیا منحصر به فرد است. همچنین طویل ترین تونل های آبرسان نیروگاه را با طول 27 کیلومتر دارد. سدی که از نظر مهندسی می توانست یکی از افتخارات کشور باشد به دلیل نادیده گرفتن مطالعات زیست محیطی به تهدیدی برای استان خوزستان تبدیل شد.
معدن نمک که بخشی از سازند گچساران است در پنج کیلومتری سد گتوند قرار دارد که به گفته "محمد جواد عبدالهی "استاد پیشین علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز و اولین کسی که به مساله وجود این سازند در بستر رودخانه این سد پرداخت، بیش از صد ها میلیون تن نمک در این معدن وجود دارد که در صورت وارد شدن بخشی از این نمک در رودخانه کارون ،شوری این رودخانه می تواند صدها برابر شوری خلیج فارس باشد.
البته در این بین مساله نشست سد گتوند نیز که از اهمیت بسیاری برخوردار بود به علت مطرح شدن گنبدهای نمکی تقریباً به فراموشی سپرده شد.
دراین خصوص کریم شیبانی مجری طرح سد گتوند معتقد بود : نشست مجاز سدهای خاکی 2 درصد است اما برای سد گتوند که طول آن 182 متر است این حد مجاز 3،6 متر است که از 10 سال پیش تاکنون این سد1.2 متر بوده است.
اما با توجه به اینکه در دولت گذشته صحبت در خصوص وضعیت سد گتوند به نوعی برای تمامی مسولان استانی مرتبط به این مساله ممنوع بود "تورج همتی" مدیر کل وقت حفاظت محیط زیست استان خوزستان در آن زمان اعلام کرد که طرح مطالعات زیست محیطی سد به محیط زیست داده نشده است .
وی گفت: باید به این نکته توجه داشت که پیش از آغاز ساخت یک سد، ابتدا در مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست، فرایندی با عنوان «مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی سد» طی می شود.
در این فرایند، فعالیت های سد در آینده، شرایط و مشکلات زمین از نظر زمین شناسی و خاک شناسی و بسیاری از متغیرهای اکولوژیکی منطقه و پایداری آن ها به طور کامل مورد بررسی قرار می گیرند. پس از انجام این مطالعات، موافقت، مخالفت و یا موافقت مشروط سازمان محیط زیست با ساخت سد، در کمسیونی تخصصی اعلام می شود.
مساله ای که وجود دارد این است که مشاور مجری سازنده سد گتوند در زمینه وجود سازند های گچساران مطالعات مناسبی انجام نداده و طبیعتاً هر مشاوری که از طرف مجری یک پروژه انتخاب می شود سیاست های مجری را دنبال می کند. این وظیفه مجری پروژه است که مشاور را توجیه کند تا در زمینه مسایل زیست محیطی بیشتر مطالعه کند و وارد مسایل جزیی تر شود.
در همین زمان "علی محمد شاعری" قائم مقام سازمان محیط زیست تصریح کرد:در صورت تغییر در کیفیت آب پائین دست رودخانه کارون، سازمان محیط زیست به وظایف قانونی خود عمل کرده و از مرحله دوم آبگیری سد گتوند علیا جلوگیری خواهد کرد.
این مقام مسئول گفت: در صورت مشاهده تغییرات کیفی آب، دریچه های تنظیمی سد گتوند مسدود و ازآبگیری مرحله دوم این سد جلوگیری می شود. در خصوص سد گتوند بررسی های لازم انجام گرفته و نظرات به وزارت نیرو اعلام شده تا در جهت جلوگیری از خسارت های احتمالی ناشی از ساخت سد در سازند نمکی و به حداقل رساندن آن اقدامات لازم انجام شود.
*تاثیر نمک بر توربین های تولید انرژی
اما وجود آب شور در مخزن سد گتوند سبب بروز نگرانی هایی در زمینه توقف فعالیت توربین های تولید برق این سد و نیروگاه وجود داشته است زیرا بر اساس مطالعات ،این توربین ها برای وضعیت عادی ساخته شده اند و در فصل زمستان به دلیل افزایش احتمال اختلاط لایه های آب شیرین و شور، این نگرانی ها تشدید می شود.
سد گتوند علاوه بر اینکه قرار بود آب رها شده از سدهای کارون 3 و شهید عباسپور را قبل از انتقال به خلیج فارس ذخیره کرده و به صورت تنظیم شده در اختیار بخش کشاورزی قرار دهد،بر اساس گفته های مسوولان سد 2100 مگاوات برق نیز تولید و در زمان اوج مصرف وارد مدار می کند.
در پنجم دی ماه سال 91 و با گذشت بیش از یک سال از آبگیری مخزن سد گتوند" مصطفی پورمحمدی" رئیس وقت سازمان بازرسی کشور از ابلاغ حکم تخلیه سد گتوند به دلیل اثرات منفی آن بر منطقه خبرداد. با وجود آنکه قوه قضاییه و رییس سازمان بازرسی درباره زیانباربودن افزایش شوری آب مخزن سد گتوند به دلیل حل شدن لایه های نمکی مخزن در آب ذخیره شده پشت آن به نتیجه نهایی رسیده و حتی برای تخلیه آن حکم صادر کردند، معلوم نشد که چرا هنوز هم این سد به فعالیت خود ادامه می دهد.
قاضی"سراج " رییس سازمان بازرسی کل کشور نیز در سفر به استان خوزستان در پاسخ به خبرنگار ایرنا درخصوص پرونده سد گتوند اظهار کرد: درخصوص پرونده سد گتوند گزارشهای این سازمان محرمانه است و تا زمان رسیدگی زمان دادگاه نمی توان جزئیات آن را فاش کرد.
*خرید 10 کیلومتر لوله برای انتقال آب شور
آب شور گتوند نه تنها حیات پایین دست این سد را با مشکل مواجه می کند، بلکه به دلیل خوردگی که در توربین های تولید برق ایجاد می کند یکی از کارکردهای سد یعنی تولید برق را با مشکل مواجه خواهد کرد. برای همین سازندگان سد به دنبال این هستند که آب شور لایه های زیرین را برای استخراج نمک و موادمعدنی به پتروشیمی هایی در جنوب کشور و یا به حلیج فارس منتقل کنند تا این آب شور برای توربین های تولیدکننده برق اشکالی ایجاد نکند.
اما در حالی فقط 10 کیلومتر لوله برای انتقال آب شور خریداری شده که فاصله سد گتوند از خلیج فارس حدود 200 کیلومتر و تا مجتمع های پتروشیمی حدود 160 کیلومتر است. در نتیجه اگر سرعت اجرای پروژه انتقال آب شور به همین شکل باقی بماند، سالیان سال طول خواهد کشید تا آب شور گتوند منتقل شود و معلوم نیست در این فاصله زمانی چه اتفاقاتی در مخزن سد گتوند رخ خواهد داد.
" مهدی قمشی" استاد دانشگاه شهید چمران اهواز معتقد است، مسئولان سد گتوند قرار است آب شور را از لایه هایی که درجه شوری آن حدود 1000میکروموس است، برداشت کنند. به این ترتیب، آب شور لایه های پایینتر به تدریج در لایه های شیرین بالاتر حل شده و مخزن به حال تعادل می رسد؛ البته به شرط آنکه حجم آب خروجی از مخزن سد قابل توجه باشد.
این استاد دانشگاه شهید چمران اهواز می گوید در زمستان که هوا سرد است، احتمال اختلاط لایه های شور با لایه هایی که درجه شوری آنها پنج تا شش هزار میکروموس است، وجود دارد. البته قمشی تاکید دارد، این نگرانی در سال های قبل هم وجود داشته اما مشکلی ایجاد نکرده است.
دکتر قمشی تاکید می کند، اگر فقط 9 کیلومتر مخزن سد گتوند جابه جا می شد، هیچ یک از این مشکلات پیش نمی آمد و فقط حجم مخزن سد اندکی کاهش می یافت. وی معتقد است که در ساخت سد گتوند ملاحظات زمین شناسی به درستی مورد توجه قرار نگرفته است. معادن موجود در مخزن سد سابقه برداشت داشته و برای اطلاع از حضور آنها به صرف وقت و انرژی زیادی نیاز نیست، اما معلوم نیست چرا در زمان ساخت سد، به این مسئله توجهی نشده است.
*تاثیر سد گتوند بر کشاورزی استان
"کیخسرو چنگلوایی" رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان معتقد است، احداث سد گتوند باعث شورشدن آب رودخانه کارون شده که تداوم این مسئله سبب نابودی کشاورزی منطقه می شود.
وی گفت: کسانی که مدعی هستند که آب سد شور نشده است، ساده ترین راه حل اندازه گیری میزان شوری آب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: میزان نمک آب ورودی به سد گتوند بسیار پایین تر از میزان نمک در دریاچه سد است.
وی درباره علت شوری آب این سد نیز گفت: کوه های نمک اطراف سد، آب ورودی به سد را شور کرده و این موضوع کشاورزی منطقه را تهدید می کند.
چنگلوایی اظهارکرد: زمین هایی که تحت آبیاری سد گتوند هستند بیش از 420هزار هکتار است که محصولات متنوع از قبیل گندم، ذرت و نیشکر در این زمین ها کشت می شود.
وی گفت: محصولات زراعی نسبت به شوری آب آستانه تحمل متفاوتی دارند و باید میزان شوری آب آبیاری متناسب با حساسترین گیاه منطقه باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: باید برای شوری آب سد گتوند علاج اندیشی شود و هر چه سریع تر اقدام عاجل صورت بگیرد.
وی بیان کرد: تداوم شور شدن آب سد گتوند و آبیاری با آب شور سد گتوند تولید و عملکرد کشاورزی منطقه را نابود خواهد کرد و به مرور زمان زمین های زراعی پایین دست سد شور و لم یزرع می شوند.
چنگلوایی گفت: سالیانه جهاد کشاورزی میلیون ها تومان هزینه زهکشی برای شیرین کردن زمین ها می کند ولی آب شور سد گتوند این هزینه ها را بی اثر می کند.
*تیم کارشناسی، شوری آب سد گتوند را بررسی می کند
در این میان معاون عمرانی استاندار خوزستان از تشکیل تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت سد گتوند و میزان شوری خبر داد و گفت: تلاش می شود با استفاده از نظرات کارشناسان و مسوولان راهکاری عملی برای حل مشکلات آب مخزن سد گتوند اتخاذ شود.
احمد سیاحی افزود: از مسوولان سد گتوند خواسته شده با مدیریت در حوزه این سد میزان ˈای سیˈ خروجی سد را کنترل کنند تا نوسانی در کیفیت آب آشامیدنی شهرهای پایین دست به وجود نیاید.
وی گفت: وزارت نیرو نیز باید پیشنهادهای عملی خود در خصوص رفع مشکلات و شوری آب پشت سد گتوند را هر چه زودتر ارائه دهد.
سیاحی افزود: تامین آب آشامیدنی با کیفیت برای مردم شهرهای پایین دست از اهمیت بسیار برخوردار است.
معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: شرکت آب و نیرو به عنوان متولی ساخت سد گتوند باید ارقام و اعداد واقعی از میزان ای سی آب پشت سد ارائه دهد و سازمان آب و برق خوزستان و اداره کل محیط زیست استان نیز وظیفه بررسی دقیق مشکلات و ارائه آمار دقیق از وضعیت را بر عهده دارند.
وی افزود: در صورتی که واقع بینانه به مشکلات نگاه شود می توان با ارائه راهکار هایی از ورود آب شور سد گتوند به رودخانه کارون جلوگیری کرد.
سیاحی اظهار کرد: در حال حاضر ای سی آب پشت دریاچه سد گتوند بین یک هزار و 800 تا 2 هزار و 200میکروموس است .
وی بیان کرد: معین شده در طی 5 سال آینده تمامی آب شور پشت سد گتوند از طریق خط انتقال به طول 220 کیلومتر به خلیج فارس منتقل شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان افزود: تا پایان سال 90 میزان نمک آب پشت دریاچه سد گتوند سه ونیم میلیون تن بود که این میزان در پایان سال 91 به بیش از هفت میلیون و 700 تن رسیده است.
سیاحی با اشاره به اینکه پروژه سد گتوند یکی از طرح های ملی است و وزارت نیرو باید در بحث شوری آب این سد مدیریت لازم را داشته باشد؛ گفت : مسوولان استان خوزستان اجازه نخواهند داد تغیراتی در کیفیت رودخانه کارون ایجاد شود.
اما تمامی اظهار نظر های انجام شده در خصوص وضعیت سد گتوند و تاثیر استان بر این سد ،در حالی انجام شده که حتی مسوولان استانی نیز اطلاعاتی دقیق در خصوص وضعیت و میزان شوری آب پشت این سد ندارند و تنها اقدامی که برای مهار این شوری انجام شده کنترل خروجی این سد است .
زیرا در حال حاضر آب شور به دلیل سنگین بودن در کف دریاچه تقربیاً به تثبیت رسیده است اما در صورت بروز هر گونه مشکلی این میزان آب شور می تواند تمامی زمین های کشاورزی استان را نابود کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
اگر این مرد را میشناسید به کابوسش پایان دهید |اخبار ایران و جهان
اگر این مرد را میشناسید به کابوسش پایان دهید 4 سال است روزها و شبها در جستوجوی هویت واقعیاش است و آرزو میکند زودتر خانوادهاش را پیدا کند آنها را در آغوش بگیرد و غرق بوسه کند کد خبر ۴۶۹۲۴۵ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۳ - 24 January 2015 پنجره اتاق را گشوده و باز همچه کسی جوابگوی مردم خوزستان خواهد بود؟ - اخبار ایران و جهان |
شما برای مهر بنویسید چه کسی جوابگوی مردم خوزستان خواهد بود شناسهٔ خبر 2479914 شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۰ مجله مهر > نظر شما اوضاع آنقدر بی ریخت است که مردم خوزستان می توانند روی شن و غباری که روی زندگی شان نشسته دلنوشته بنویسند و برای مسئولین پیام بفرستند ولی آیا واقعا نمینظر مردم در مورد عملکرد تیم ایران در مقابل امارات |اخبار ایران و جهان
نظر مردم در مورد عملکرد تیم ایران در مقابل امارات کد خبر ۴۶۸۱۴۷ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۹ - 19 January 2015 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودغم مردم یا غم قدمهاي «ظريف»؟ |اخبار ایران و جهان
غم مردم یا غم قدمهاي ظريف ديگر نمي توان با شعار مردم رأي آنها را گرفت و بعد با دولت برخاسته از رأي همين مردم اين همه عناد داشت مردم خوب مي دانند خودشان غم شان چيست و مدعيان امروز چه غمي دارند کد خبر ۴۷۱۶۰۵ تاریخ انتشار ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۷ - 01 February 2015 اسماعيل حسيناجتماع مردمی «من عاشق محمدم» در مساجد |اخبار ایران و جهان
اجتماع مردمی من عاشق محمدم در مساجد در پی اهانت به ساحت مقدس پیامبر ص این سازمان در راستای ترویج و نشر معارف ناب اسلامی و معرفی چهره منور نبی مکرم اسلام ص و محکوم کردن این هتک حرمت اجتماع عظیم مردمی من عاشق محمدم در امامزادگان و بقاع متبرکه و همچنین مساجد کشور برگزار میشواحضار مدیر مسئول «مردم امروز» به دادسرا |اخبار ایران و جهان
احضار مدیر مسئول مردم امروز به دادسرا وکیل مدافع روزنامه مردم امروز از احضار مدیر مسئول این روزنامه به دادسرا خبر داد کد خبر ۴۶۸۰۶۴ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۵ - 19 January 2015 وکیل مدافع روزنامه مردم امروز از احضار مدیر مسئول این روزنامه به دادسرا خبر داد سیدمحمود علیآیت الله جنتی: رفع حصر حرف مردم نیست |اخبار ایران و جهان
آیت الله جنتی رفع حصر حرف مردم نیست وی با بیان اینکه ما باید در دهان آنهایی بزنیم که می گویند حصر باید شکسته شود گفت آنهایی که می گویند حصر باید شکسته شود به دنبال آن هستند تا فتنه گران دوباره بیرون آمده و فتنه انگیزی کنند و مردم باید در 22 بهمن با حضور گسترده خود این نقشه فتنمردم یک شهر نيجريه از ترس بوکوحرام گريختند |اخبار ایران و جهان
مردم یک شهر نيجريه از ترس بوکوحرام گريختند در پی حمله روز یکشنبه ستیزه جویان بوکو حرام به شهر مایدوگوری نیجریه صدها خانوار از خانه های خود در این شهر گریختند کد خبر ۴۶۹۹۷۲ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۲ - 26 January 2015 در پی حمله روز یکشنبه ستیزه جویان بوکو حرام به شهر مامردم مجبور به قبول قیمت کارخانه ها هستند |اخبار ایران و جهان
مردم مجبور به قبول قیمت کارخانه ها هستند کد خبر ۴۷۱۳۷۲ تاریخ انتشار ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۹ - 31 January 2015 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت با بیان اینکه شرایط تعیین قیمت خودرو در بازار وجود ندارد گفت مسئولان مربوطه به نحوی سعی دارند که تعیین قیمت ها را بر اساس میزان کیفیت و عرضهسردار نقدی: ظریف باید از مردم عذرخواهی کند |اخبار ایران و جهان
سردار نقدی ظریف باید از مردم عذرخواهی کند رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت این خطاها نشان داد که آقای ظریف نمی دانند نماینده چه ملت و نماینده چه عظمتی هستند و ایشان با این کارها توانایی خود را در دفاع از حقوق ملت ایران به شدت زیر سوال بردند کد خبر ۴۶۸۷۴۰ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳واقعیت دردناکی که اولین مناظره هستهای به مردم ایران نشان داد |اخبار ایران و جهان
واقعیت دردناکی که اولین مناظره هستهای به مردم ایران نشان داد شامگاه شنبه در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما که تا ساعتی پس از نیمه شب نیز ادامه یافت صادق خرازی سفیر سابق ایران در فرانسه و علیرضا زاکانی عضو جمعیت رهپویان و نماینده مجلس اولین مناظره تلویزیونی بر سر مساله هستهای راهزینه های زندگی مردم واقعی دیده شود |اخبار ایران و جهان
هزینه های زندگی مردم واقعی دیده شود کد خبر ۴۶۸۹۵۸ تاریخ انتشار ۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۱ - 22 January 2015 عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت ایران یک کشور پهناور است درآمدهای کشور به جهت پایداری متفاوتند دیگر نمی توان خط فقر را برای کل کشور واحد و یکسان تعریف کرد ابوذرندیمی درهوای آلوده اراک و بیماریهای تنفسی مردم |اخبار ایران و جهان
هوای آلوده اراک و بیماریهای تنفسی مردم با افزایش آلودگی هوا در اراک مردم این شهر با مشکلات تنفسی فراوانی روبه رو شده اند عکس نفیسه آبباز کد خبر ۴۷۱۴۴۳ تاریخ انتشار ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۱ - 31 January 2015ظريف: غرب و اروپا بايد اعتماد مردم ايران را بدست بياورند |اخبار ایران و جهان
ظريف غرب و اروپا بايد اعتماد مردم ايران را بدست بياورند وزیر خارجه در دیدار معاون اول نخست وزیر کرواسی با تاکید بر اینکه مرز بین آزادی بیان و توهین به مقدسات باید رعایت شود از اینکه در اروپا به راحتی به اعتقادات مسلمانان توهین میشود ابراز تاسف کرد کد خبر ۴۶۹۸۷۲ تاریخ انتشارتلفن همراه و کابوس سرطان مغز! |اخبار ایران و جهان
تلفن همراه و کابوس سرطان مغز سالهاست که مناقشه ظاهرا پایانناپذیری میان دانشمندان و محققان در جریان است که آیا استفاده از تلفنهای همراه و گوشیهای بیسیم تلفنهای ثابت در درازمدت کابوس ابتلا به سرطان مغز را تعبیر خواهد کرد یا نه کد خبر ۴۷۰۲۳۱ تاریخ انتشار ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۵آلودگی هوا در خوزستان 66 برابر استاندارد |اخبار ایران و جهان
آلودگی هوا در خوزستان 66 برابر استاندارد نماینده مردم اهواز در مجلس باهشدار نسبت به تشدید مشکل آلودگی ریزگردها و هوا در استان خوزستان گفت عددی که دستگاههای سنجش آلودگی هوا در این استان نشان داده اند حدود 66برابر حد استاندارد جهانی است کد خبر ۴۷۱۷۲۶ تاریخ انتشار ۱۲ بهمن ۱۳۹۳تشکیلکارگروه برای بررسی گردوغبار خوزستان |اخبار ایران و جهان
تشکیلکارگروه برای بررسی گردوغبار خوزستان در جلسه هیئت دولت پس از گزارش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از وقوع پدیده گرد و غبار در خوزستان و قسمتهایی از ایلام به دستور رییسجمهور مقرر شد وزرای نفت و جهاد کشاورزی و رؤسای سازمانهای حفاظت محیط زیست و مدیریت و برنامهریزی و استاندا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها