تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843207266




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرخ را با موتورهای جستجوی بومی دوباره اختراع کنیم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرخ را با موتورهای جستجوی بومی دوباره اختراع کنیم
نهایتا بحث راه اندازی موتورهای جستجوی ملی یا به شکل صحیح تر بومی نهایتا به آنجا رسیده است که مسئولان وزارت ارتباطات خبر از راه اندازی و رونمایی دو نسخه از این موتورهای جستجو در ایام الله دهه فجر داده اند. موتورهای جستجو با نام های «گرگر» و «پارسی جو». آنچه به نظر می آید این است که ما در صدد هستیم با راه اندازی این موتورهای جستجو چرخ را از نو اختراع کنیم.
کد خبر: ۴۷۲۰۵۴
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵ - 02 February 2015



چرخ را با موتورهای جستجوی بومی دوباره اختراع کنیم
نهایتا بحث راه اندازی موتورهای جستجوی ملی یا به شکل صحیح تر بومی نهایتا به آنجا رسیده است که مسئولان وزارت ارتباطات خبر از راه اندازی و رونمایی دو نسخه از این موتورهای جستجو در ایام الله دهه فجر داده اند. موتورهای جستجو با نام های «گرگر» و «پارسی جو». آنچه به نظر می آید این است که ما در صدد هستیم با راه اندازی این موتورهای جستجو چرخ را از نو اختراع کنیم. به گزارش «تابناک» بحث راه اندازی و ساخت موتورهای جستجوی ملی یا بومی بحثی است که سابقه آن به سال 89 باز میگردد. همزمان با اوج گیری بحث های مربوط به راه اندازی شبکه ملی اینترنت و اطلاعات بحث استفاده از موتورهای جستجوی ملی در کنار سیستم عامل ملی و ایمیل ملی مطرح شد که تا به امروز نه خبری از سیستم عامل ملی است و نه ایمیل های ملی توانسته اند کاربران ایرانی را به خود جلب کنند. حال وزارت ارتباطات خبر از راه اندازی دو موتور جستجوی ملی در دهه فجر میدهد. بر این اساس که بعد از آنکه واعظی این خبر را به شکلی سر بسته اعلام کرد، برات قنبری معاون برنامه‌ریزی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته: در حال حاضر بیش از 170 میلیارد تومان برای حمایت از موتورهای جست‌وجو بودجه پیش‌بینی شده که بخشی از این بودجه تا کنون اختصاص یافته و بخش دیگری از آن نیز به مرور زمان به این طرح‌ها تخصیص داده خواهد شد. وی یکی از این موتورهای جستجو را با نام «یا حق» که نسخه سوم موتور جستجوی «پارسی جو» است و دیگری را موتور جستجوی جدید «گرگر» - GorGor – معرفی کرده است:
چرخ را با موتورهای جستجوی بومی دوباره اختراع کنیم

آیا موتور جستجوی ملی به سرنوشت ایمیل ملی مبتلا میشود آنچه مشخص است این است که در همین چند روز که اخباری بر این مدار منتشر شده، واکنش کاربران ایرانی بیان کننده سرنوشت این موتورهای جستجو است. دلیل این موضوع را باید در تفاوت ماهوی موتورهای جستجوی قدرتمندی مانند گوگل، بینگ و یاهو دانست و ضعف اساسی موتورهای جستجوی بوی یا ملی در سطح جهانی در مقایسه با آنها. دانستن تاریخچه ای از فعالیت موتورهای جستجوی بزرگ و تحولات آنها طی یک دهه اخیر به خوبی نشان میدهد که چرا ایجاد یک موتور جستجوی ملی اختراع مجدد چرخ است. صالح یاوری، مدیر عامل پرتو داده تامین کالوج و عضو انجمن علمی تجارت الکترونیک ایران و متخصص موتورهای جستجو و CEO، در این رابطه به تابناک گفت: نگاهی به عملکرد موتورهای جستجوی قدرتمند همچون گوگل، یاهو و بینگ در طول زمان نشان میدهد که طی یک دهه قبل رقابتی شدید بین این سه وجود داشته است که به مرور زمان گوگل موفق شده 85 درصد از سهم جستجو های اینترنتی در سراسر جهان را در حال حاضر به خود اختصاص دهد. وی ادامه داد: در حدود یک دهه پیش موتورهای جستجوگر از «اسپایدرها» یا عنکبوت ها برای دریافت اطلاعات و ایندکس صفحات وب استفاده میکردند که این اسپایدرها از طریق لینک های موجود در خود وب این کار را صورت میدادند. به این ترتیب که یک اسپایدر وارد صفحات وب میشد و از طریق لینک های موجود اقدام به ذخیره سازی یا کش کردن اطلاعات و کلید واژه ها می کرد.

چرخ را با موتورهای جستجوی بومی دوباره اختراع کنیم

یاوری در خصوص چرایی تفوق گوگل در بین موتورهای جستجو گفت: به مرور زمان نو آوری هایی که گوگل در موتور جستجوی خود صورت داد منجر به آن شد که از سایر رقبای خود پیشی بگیرد. این شرکت الگوریتم جستجوی خود را در طی زمان بسیار متحول کرده است و الگوریتم های پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار که آخرین و پیچیده ترین الگوریتم گوگل برای جستجوی اینترنتی است، منجر به برتری و قدرت مسلم این موتور جستجو در حال حاضر شده است. الگوریتم مرغ مگس خوار در حال حاضر با تکیه بر جدیدترین مطالب و بیشترین بازخورد (بیشترین ماندگاری بر روی صفحات وب) به یکی از کاربردی ترین و پیچیده ترین الگوریتم های جستجو تبدیل شده است. یاوری در خصوص ساختار موتورهای جستجوی ملی ایرانی و تفاوت ماهوی آنها با موتورهای جستجوگر قدرتمندی مانند گوگل، اشاره کرد: ساختار موتورهای جستجوی ایرانی برگرفته از ساختارهای Open Source است که اغلب برای موتورهای جستجوی تخصصی کاربرد دارد. ممکن است برای یک فعالیت خاص مثلا جستجوی نام شرکت های فعال در حوزه صنعت نفت ایران این موتورهای جستجوی کارایی خوبی داشته باشند اما تفاوت اساسی با الگوریتم های پیشرفته و ویژه ای مانند الگوریتم گوگل برای ذخیره سازی اطلاعات دارند. وی ادامه داد: تفاوت اصلی این الگوریتم ها در این است که اطلاعات در موتورهای جستجوی تخصصی صرفا ذخیره میشوند و امکان مقایسه وجود ندارد در صورتی که در موتور جستجوی قدرتمندی مانند گوگل، ذخیره سازی اطلاعات همراه با مقایسه آنها است. وی بیان کرد که در خصوص موتورهای جستجوی ایرانی چند نکته حائز اهمیت است. اول آنکه در توجیه ایجاد این موتورهای جستجو معمولا به نمونه های مشابه همچون موتور جستجوی چینی «بایدو» اشاره میشود. باید توجه داشت که موفقیت این موتور جستجو را باید در وضعیت اجتماعی و جمعیتی چین جستجو کرد. این کشور با در اختیار داشتن یک ششم از جمعیت کره زمین به دنبال ایجاد یک اینترنت با محدودیت های خاص است و جمعیت زیاد آن دلیل اصلی موفقیت موتور جستجوی ملی چین است و این به هیچ وجه به معنی قدرتمند بودن الگوریتم بایدو نیست. نکته دوم از دیدگاه یاوری دلایل پیشرفت گوگل است. وی میگوید: باید پرسید که رقابت بین موتورهای جستجو چگونه است و چرا گوگل به یکباره موفق به کنار زدن رقبای خود میشود. زار این موضوع را باید در تلاش شبانه روزی گوگل برای بهبود و کارایی الگوریتم جستجوی خود پیدا کرد و مهندسان این شرکت همواره به دنبال راهکارهای جدید برای بهبود موتور جستجوی خود هستند. یاوری به یک نکته جالب توجه دیگر نیز در این خصوص اشاره میکند و میگوید: میتوان هر سه موتور جستجوگر جهانی فعلی یعنی گوگل، بینگ و یاهو را به کتابخانه هایی تشبیه کرد که همه اطلاعات لازم را در خود دارند. این حجم از ذخیره سازی اطلاعات نیازمند سرورهای متعدد و قدرتمند است که اگر ایران بخواهد به پای این موتورهای جستجو برسد چه بسا لازم است چند جزیره ایرانی را صرفا به مکان سرورهای موتورهای جستجو تبدیل کند. وی در پایان اشاره میکند: ایجاد موتور جستجوی ایرانی یک اقدام خوب و قابل توجیه است اما بهتر آن است که ما به ساخت و تولید موتورهای جستجوی تخصصی روی آوریم و متخصصان ما با شروع کار از این مبدا، رفته رفته علم ایجاد موتورهای جستجوگر عمومی را کسب کرده و با ایجاد زیر ساخت های لازم به سمت موتور جستجوی قوی ملی قدم بر داریم. این مسئله نیازمند یک بازه زمانی طولانی است تا روش ها و متدهای قوی برای این موضوع ایجاد و ابداع شود.
چرخ را با موتورهای جستجوی بومی دوباره اختراع کنیم

دلایل دیگر در عدم ضرورت موتور جستجوی ملی صرف نظر از دیدگاه فنی، دلایل دیگری نیز میتوان در رد توجیه ایجاد موتورهای جستجوی ملی یا بومی عنوان کرد. یکی از مهمترین این مسائل یکپارچه شدن فضای اینترنت با تکنولوژی های جدید است. اگر بخواهیم واضح تر این مسئله را توضیح دهیم میتوان گفت که امروز موتور جستجوی گوگل تنهای یک موتور جستجو گر نیست. در واقع این موتور جستجو بخشی از نقشه کامل تر گوگل برای اینترنت و کاربران است. به این معنی که سایر خدمات گوگل از جمله، نقشه ها، دانشنامه، دستیار صوتی، ایمیل و وب سایتی مانند یوتیوب، همگی در کنار این موتور جستجو و با اتکا به آن مشغول فعالیت هستند و موتور جستجوی گوگل ستون اصلی این شرکت برای پیشبرد سایر اهداف در یکپارچه سازی خدمات برای کاربران است. یا به شکل متعارف تر، موتور جستجوی بینگ پایه و ستون فقرات دستیار صوتی مایکروسافت به نام کورتانا است. این امر حاکی از آن است که امروز دیگر صرف ایجاد یک موتور جستجو به معنای موفقیت آن نیست. امکاناتی که موتورهای جستجو برای کاربران در دسترسی به سایر خدمات ایجاد میکنند مقوله ای بسیار مهمتر و اساسی تر از یک جستجوی صرف اینترنتی است.
چرخ را با موتورهای جستجوی بومی دوباره اختراع کنیم

اما متاسفانه مسئولان کشور به خصوص در وزارت ارتباطات به هیچ وجه به این مسائل توجه نداشته و صرف ایجاد یک موتور جستجو که البته ضعفهای بسیاری نیز دارد (کافی است اقدام به یک جستجوی ساده در هر یک از این موتورهای جستجوی ایرانی کرده و نتایج را با جستجو در گوگل مقایسه کنید تا به ضعفهای ماهوی آنها پی ببرید) را برای خود موفقیت میدانند. موتورهای جستجویی که متاسفانه نام آنها نیز اقتباسی است. البته همانگونه که گفته شد طرح موتور جستجوی ملی بخشی از طرح کلان تر با نام اینترنت ملی است که خود محمود واعظی، وزیر ارتباطات نیز به آن اشاره کرده است. اما آنچه مشخص است این است که مسئولان در این خصوص نیز باید شاهد تکرار تجربه ایمیل ملی باشند و این تنها و تنها نتیجه اختراع چرخ در قرن بیست و یک است! گفتنی است که موتور جستجوی «گرگر» متعلق به دانشگاه امام‌حسین(ع) است و با حمایت شورای عالی فضای مجازی راه‌اندازی شده است. این موتور دارای ۱۰۰ میلیون صفحه ‌ایندکس‌شده بوده و در بین سایت‌های ایرانی رتبه ۵۸۷۳۲ را به خود اختصاص داده است. همچنین موتور جستجوی «پارسی جو» از سوی دانشگاه یزد با حمایت سازمان فناوری اطلاعات راه‌اندازی شده؛ این موتور دارای ۲۰۰میلیون صفحه ‌ایندکس‌شده و رتبه ۶۴۸ در بین سایت‌های ایرانی است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن