محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843242841
اختراعی که دنیای فناوری را دگرگون کرد |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اختراعی که دنیای فناوری را دگرگون کرد
از زمان برقراری نخستین تماس صوتی 100 سال میگذرد و اگرچه این روزها مردم با خطوط ثابت تلفن کمتر سر و کار دارند، اما اختراع گراهامبل همچنان یکی از پرکاربردترین ابزارها در سراسر جهان محسوب میشود.
کد خبر: ۴۷۱۳۲۲
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۲ - 31 January 2015
«آقای واتسون، شما آنجا هستید؟»... این نخستین جملهای بود که صبح روز یکشنبه 25 ژانویه 1915 «الکساندر گراهامبل» با دستگاه تلفن ادا کرد تا این روز به عنوان نقطه آغاز تماسهای صوتی راهدور، در تاریخ ثبت شود. در حالی که صدها نفر اطراف واتسون را گرفته بودند، او با خوشحالی تمام به این تماس پاسخ مثبت داد. برای انجام این آزمایش بزرگ، گراهامبل در آزمایشگاه کوچکی در نیویورک حضور داشت و «توماس واتسون» دستیار قدیمی او در شهر سانفرانسیسکو مستقر شده بود تا تماس موفق آنها به کمک 130 هزار مرکز تلفنی و 2500 تن سیم مسی برقرار شود.
به گزارش ایران، فردای روزی که این اتفاق بزرگ به ثبت رسید روزنامه نیویورکتایمز نوشت: «بل صدایی را شنید که در ابتدا تصور میکرد به دلیل اختلال در سیمهای طولانی انتقال صوت ایجاد شده است اما در یک لحظه او متوجه شد که آقای واتسون از پشت گیرنده تلفن خود کنار رفته است تا به مردم سانفرانسیسکو بگوید که دکتر بل صحبت کرده است و صدایی که گراهامبل با اختلال سیمهای ارتباطی اشتباه گرفته بود، صدای جمعیتی بود که در 3400 مایل دورتر منتظر این اتفاق بودند».
گراهامبل از دهها سال قبل به عنوان مخترع تلفن معرفی شده بود و در این روز توانست نخستین تماس موفق راه دور را به نتیجه برساند. اعلام این خبر به قدری اهمیت داشت که مدتی بعد «وودرو ویلسون» رئیس جمهوری وقت امریکا از داخل کاخ سفید با «تئودور وِیل» مدیر شرکت AT&T که در جزیره جِکیل سکونت داشت، نخستین تماس تلفنی بر فراز دریا را برقرار کرد و رسماً تلفن به عنوان دستگاه ارتباطی صوتی معرفی شد. چند سال بعد از این اتفاق گراهامبل ارتباط تلفنی بین کانال پاناما را ممکن ساخت. فاصله میان دو ساحل معادل 16 روز سفر با کشتی بود و اگر خط مستقیم راهآهن بین دو منطقه وجود داشت، قطارها آن را در 90 ساعت پشتسر میگذاشتند و البته، گراهامبل سیستمی تعریف کرده بود که صدا در یکپانزدهم ثانیه بین دو نقطه رد و بدل میشد. این ارتباط چندان ارزان نبود و در سال 1915 اگر یک فرد ساکن نیویورک میخواست سه دقیقه با سانفرانسیسکو تماس تلفنی برقرار کند، باید 20 تا 70 دلار میپرداخت که این رقم معادل 400 دلار امروزی محاسبه میشود.
یک قرن تماس تلفنی
از زمان برقراری نخستین تماس صوتی 100 سال میگذرد و اگرچه این روزها مردم با خطوط ثابت تلفن کمتر سر و کار دارند، اما اختراع گراهامبل همچنان یکی از پرکاربردترین ابزارها در سراسر جهان محسوب میشود. سازمان جهانی مخابرات(ITU) چندی پیش با انتشار گزارشی اعلام کرد ضریب نفوذ تلفنهای ثابت برای پنجمین سال متوالی کاهش یافته است و سال 2014 در حالی به پایان رسیده که تعداد خطوط ثابت تلفن در جهان نسبت به سال 2009 میلادی بیش از 100 میلیون عدد کمتر شده است.
با وجود این در حالی که ضریب نفوذ تلفن همراه در جهان به صد درصد محاسبه میشود، ITU توضیح داد سال گذشته در مناطق امریکای لاتین، خاورمیانه، جنوب صحرای آفریقا، اتحادیه اروپا و امریکای شمالی برای هر 100 نفر 77 خط تلفن ثابت موجود بوده است.
اتحادیه جهانی مخابرات همچنین در گزارش مربوط به کشورهای جهان اظهار داشت که ایران در سال 2000 میلادی 4 /9میلیون خط ثابت تلفن را در اختیار داشته که این رقم در پایان سال 2013 میلادی به 6 /29 میلیون عدد رسیده است. بر اساس این گزارش گفته میشود در حالی که سال 2000 ضریب نفوذ خطوط ثابت تلفن در ایران 39/ 14 درصد بود، این رقم برای سال 2013 میلادی 33 /38 درصد محاسبه شد.
اختراع گراهامبل در جیب همگان
از حدود یک دهه قبل کاهش تمایل مردم به استفاده از تلفنهای ثابت بیشتر دیده شد و طولی نکشید که تلفنهمراه عنوان محبوبترین ابزار کاربردی جهان را از آن خود کرد. این روزها با استناد به گزارش سازمان ITU گفته میشود در پایان سال 2014 میلادی تعداد مشترکان تلفنهمراه در جهان از 7 میلیارد نفر هم فراتر رفت تا به عبارت دیگر، بهازای هر یک ساکن کره خاکی یک سیمکارت فعال موجود باشد. در این گزارش گفته شد که 6/3 میلیون نفر از تمام مشترکان تلفنهمراه در جهان ساکن منطقه آسیا-پاسیفیک هستند و کشورهای درحال توسعه در مجموع 78 درصد جمعیت تلفن همراه جهان را شامل میشوند.
آمارهای موجود نشان میدهد تعداد مشترکان تلفنهمراه در جهان با رشد 6 /2درصد در حال افزایش است و البته این عرصه کمکم رو به اشباع میرود. آفریقا و آسیا- پاسیفیک بیشترین رشد را در زمینه افزایش تعداد مشترکان تلفن همراه به خود اختصاص دادهاند و ضریب نفوذ تلفنهمراه در پایان سال 2014 میلادی برای آنها 69 و 89 درصد گزارش شده است. در کشورهای عربی، امریکا و اروپا ضریب نفوذ تلفنهمراه صد درصد محاسبه میشود و پیشبینی شده است امسال تعداد مشترکان تلفن همراه آنها، تنها 2 درصد افزایش یابد. سازمان ITU که از زیرمجموعههای سازمان ملل متحد محسوب میشود در گزارش جامع خود توضیح داد که سال 2000 میلادی 962 هزار سیمکارت تلفن همراه در ایران موجود بوده است که این رقم در سال 2013 به 4/ 32 میلیون عدد رسید. بر این اساس سازمان جهانی مخابرات ضریب نفوذ تلفنهمراه در ایران را برای سال 2000 میلادی 46 /1 درصد و برای سال 2013 میلادی 25/ 84 درصد محاسبه کرد. در گزارش این سازمان همچنین گفته شد که در سال 2010 در ایران ضریب نفوذ گیرنده رادیویی 4 /56 درصد و گیرنده تلویزیون 7/ 98 درصد بوده است. همچنین، سال 2010 میلادی بهازای هر 100 ایرانی 6/ 44 دستگاه رایانه شخصی مورد استفاده قرار میگرفت که این رقم در سال 2013 به 8 /35 دستگاه رایانه کاهش یافت. همچنین، سال 2013 میلادی 8/ 35 درصد از خانوادههای ایرانی به اینترنت دسترسی داشتند و ضریب نفوذ اینترنت کشور در این سال 4/3 1 درصد محاسبه شد.
عامل محبوبیت اختراع گراهامبل
آنچه بیش از هر عامل دیگر باعث شد تلفنهای همراه بین مردم محبوب شوند، گوشی هوشمند بود. از حدود چند دهه قبل اختراع گراهامبل از حالت ثابت و سیمی به حالت بیسیم و همراه تغییر کرد تا مردم بتوانند دستگاه تلفن را در جیب خود بگذارند و در هر مکان و زمان به آن دسترسی داشته باشند اما طی چند سال اخیر که گوشیهای هوشمند روی کار آمدند، محبوبیت تلفنهای همراه بیش از پیش افزایش یافت و سازمان جهانی مخابرات اعلام کرد که گوشیهای هوشمند مهمترین عاملی بودند که باعث شد بهازای هر یک انسان در کره زمین یک سیمکارت فعال موجود باشد. در آخرین گزارشهای آماری گفته شد که تنها در سال 2014 میلادی بیش از 1 /3 میلیارد دستگاه گوشی هوشمند در سراسر جهان فروخته شده است و پیشبینی میشود که در سال 2015 میلادی بیش از 70 درصد گوشیهای فروخته شده در جهان هوشمند باشند. بین سالهای 2013 و 2014 میلادی عرضه جهانی گوشیهای هوشمند رشد 3 /26 درصدی را تجربه کردند و با این روند احتمال میرود تعداد گوشیهای هوشمند جدید در سال 2015 میلادی به 5/1 میلیارد دستگاه برسد.
در سال گذشته میانگین ارزش هر دستگاه گوشی هوشمند در جهان 135 دلار محاسبه شد که همین قیمت ارزان توانست کاربران جهانی را به میزان گسترده به سمت خود بکشاند. با رقابتی شدن بازار و تلاشی که بزرگان این عرصه انجام میدهند، پیشبینی میشود که در سال 2018 میلادی میانگین قیمت هر دستگاه گوشی هوشمند در بازار جهانی به 102 دلار برسد و در آن سال بیش از 8 /1 میلیارد دستگاه گوشی هوشمند در سراسر جهان فروخته شود.
نگاهی گذرا نشان میدهد که تا حدود دو دهه قبل رایانههای رومیزی پرفروشترین دستگاه الکترونیکی در جهان بودند، پس از آن لپتاپها محبوبیت زیادی پیدا کردند، سپس گوشیهای معمولی محبوب شدند و این روزها گوشیهای هوشمند و رایانههای لوحی عنوان پرفروشترین دستگاه الکترونیکی را در بازار جهانی به خود اختصاص دادهاند. باید دید تا سال 2020 چه دستگاهی میتواند این محبوبیت را از آن خود کند تا گوشی هوشمند و در حالت کلیتر گیرنده تلفن از عرصه رقابتی بیرون رود و جای خود را به فناوریهای جدیدتر بدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
صدیقی: رهبری دغدغه دین و دنیای مردم را دارند |اخبار ایران و جهان
صدیقی رهبری دغدغه دین و دنیای مردم را دارند امام جمعه موقت تهران گفت رهبری دغدغه بهشت دین اخلاق دنیا و زندگی مردم را دارند آقا تاکید میکنند به ذخایر انسانی و متدینین جامعه متکی هستند نه ذخایر زمینی کد خبر ۴۶۸۱۳۲ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۷ - 19 January 2015 امام جمتغییرات در سازمان فضایی ترسناک تر است یا مخالفان تغییر؟! |اخبار ایران و جهان
تغییرات در سازمان فضایی ترسناک تر است یا مخالفان تغییر میتوان دو گروه را احصا کرد که یا نگران بدتر شدن اوضاع هستند و یا از ابراز نگرانی انگیزه های سیاسی دارند یعنی گروهی از این بابت که دولت یازدهم نتوانسته اعتمادشان را در عرصه علوم فضایی جلب کند یا دلایل مشابه نگرانند تغییردلایل شکست برنامههای توسعه |اخبار ایران و جهان
دلایل شکست برنامههای توسعه برنامهریزی اقتصادی در هر یک از مقاطع تاریخی متضمن اتخاذ تصمیمات عمده بر اساس اصول نظام اقتصادی حاکم جدا از مبانی عقیدتی و ارزشی برای پاسخ به چهار سوال اساسی هر جامعه بوده است کد خبر ۴۶۹۸۸۹ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۵ - 25 January 2015 همشهنظر کیروش درمورد پرونده بازیکن متخلف |اخبار ایران و جهان
نظر کیروش درمورد پرونده بازیکن متخلف سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان با اشاره به موضوع رخداده درباره بازیکن تیم ملی عراق گفت تاکنون ندیدهام مسئولان مبارزه با دوپینگ چنین برخوردی داشته باشند کد خبر ۴۶۹۸۹۰ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۵ - 25 January 2015 سرمربی تیم ملی فوتبمرز آزادیبیان و توهین بهمقدسات باید رعایتشود |اخبار ایران و جهان
مرز آزادیبیان و توهین بهمقدسات باید رعایتشود وزیرامور خارجه با اشاره به مذاکرات هستهای بین گروه 1 5 و جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد غرب و اروپا باید اعتماد مردم ایران را به دست بیاورند کد خبر ۴۶۹۸۸۷ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۳۰ - 25 January 2015 وزیرامور خارجه با ا32 کشته و زخمی در چهارمین سالگرد انقلاب مصر |اخبار ایران و جهان
32 کشته و زخمی در چهارمین سالگرد انقلاب مصر کد خبر ۴۶۹۸۸۸ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۳۵ - 25 January 2015 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودکشف کارگاه ضرب سکههای جعلی |اخبار ایران و جهان
کشف کارگاه ضرب سکههای جعلی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از کشف و تعطیلی کارگاه ضرب سکه های جعلی و طلاجات تقلبی در شهرستان مهاباد طی 24 ساعت گذشته خبر داد کد خبر ۴۶۹۸۸۶ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۲۶ - 25 January 2015 فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از کشف و تعطیلی کارگاهاز آدم ربایی ۱۰ میلیونی تا زورگیری خشن |اخبار ایران و جهان
از آدم ربایی ۱۰ میلیونی تا زورگیری خشن معاون مبارزه با سرقت های خاص پلیس آگاهی تهران بزرگ از انهدام دو باند سارقان به عنف که از طریق آدم ربایی زورگیری و تهدید به جنایت اقدام به اخاذی از شهروندان کرده بودند خبر داد کد خبر ۴۶۹۸۸۵ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۲۵ - 25 Januaryرژیمصهیونیستی ریشه ناامنی در منطقه است |اخبار ایران و جهان
رژیمصهیونیستی ریشه ناامنی در منطقه است دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با اشاره به آموزه های دینی و فرهنگی ایران برای احترام به همه ادیان الهی گفت دولت جمهوری اسلامی ایران خود را موظف می داند که از حقوق همه اقلیت های دینی و مذهبی در ایران به طور کپایه جام مسروقه در زیرزمین فیفا پیداشد |اخبار ایران و جهان
پایه جام مسروقه در زیرزمین فیفا پیداشد یک تکه از کاپ اصلی جام جهانی که به سرقت رفته بود در زیر زمین مقر فیفا کشف شد این جام در سال ۱۹۸۳ از موزهای در برزیل به سرقت رفت و هرگز یافت نشد کد خبر ۴۶۹۸۹۴ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۷ - 26 January 2015 یک تکه از کاپ اصلی جام جزلزله پنج ریشتری در بندرعباس |اخبار ایران و جهان
زلزله پنج ریشتری در بندرعباس زلزله ای به شدت پنج ریشتر بندرعباس را لرزاند و باعث خروج مردم از خانه ها شد کد خبر ۴۶۹۹۰۰ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۴ - 26 January 2015 زلزله ای به شدت پنج ریشتر بندرعباس را لرزاند و باعث خروج مردم از خانه ها شد به گزارش مرکز لرزه نگاری دانشگسرعت نور کم شد |اخبار ایران و جهان
سرعت نور کم شد برخی از محققان انگلیسی موفق به کاهش سرعت نور با تغییر در فوتونهای آن شدند کد خبر ۴۶۹۸۹۸ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴ ۴۰ - 26 January 2015 برخی از محققان انگلیسی موفق به کاهش سرعت نور با تغییر در فوتونهای آن شدند به گزارش باشگاه خبرنگاران برخی از محققان انگلپیشبینیرفتارهایآیندهنوزادانبااسکنمغزی |اخبار ایران و جهان
پیشبینیرفتارهایآیندهنوزادانبااسکنمغزی تحقیقات صورت گرفته توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست MIT نشان میدهد تصویربرداری از مغز میتواند برای پیشبینی رفتار افراد در آینده مورد استفاده قرار گیرد کد خبر ۴۶۹۸۹۷ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۵ ۲۰ - 26 January 2015 تحقیقاتکمشنوایی؛ از تولد تا بزرگسالی |اخبار ایران و جهان
کمشنوایی از تولد تا بزرگسالی کمشنوایی اختلالی نیست که آثار و عوارض آن اگر در کودکی به صورت مادرزادی یا ژنتیکی وجود داشته باشد از دید والدین نادیده بماند فقط سن تشخیص آن بسته به توجه و حساسیت اطرافیان کودک و توجه آنها به ضرورت انجام تستهای غربالگری شنوایی سنجی متفاوت است ک7 جمله مخرب که موفقیت را مهار میکند |اخبار ایران و جهان
7 جمله مخرب که موفقیت را مهار میکند حرفهایی که در محل کارتان بر زبان میرانید اهمیتی ندارد که چقدر برای خودتان بیضرر به نظر آیند اما ممکن است مانع بالارفتن از پلههای ترقی شوند و رویای به موفقیت رسیدنتان را بر باد دهند کد خبر ۴۶۹۸۹۵ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴ ۰۰ - 26توصیه درباره نوزادان بیقرار |اخبار ایران و جهان
توصیه درباره نوزادان بیقرار عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و فوق تخصص گوارش کودکان گفت از تکان دادن شدید نوزادان پرهیز کنید چون عروق مغزشان نازک است و حرکات آرام بخش افقی می تواند در آرام کردن نوزاد بیقرار موثر باشد کد خبر ۴۶۹۸۹۲ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۳ ۲۰ - 26غرامت ناچیز به قربانیان حملات ناتو در افغانستان |اخبار ایران و جهان
غرامت ناچیز به قربانیان حملات ناتو در افغانستان ارتش آلمان در حالی برای هر شهروند افغانی قربانی شده در ماموریت ناتو 5 هزار دلار پرداخت کرده که غرامت پرداختی برای یک خودرو 10 هزار دلار بوده است کد خبر ۴۶۹۸۹۳ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۰ - 26 January 2015 ارتش آلمان در حالی-
گوناگون
پربازدیدترینها