تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را با غیر زبانتان بخوانید تا از شما پارسایی و کوشش و نماز و خوبی را ببینند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835552585




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ویژگی‌های مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی/خوردن راهی برای پنهان کردن اضطراب


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ویژگی‌های مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی/خوردن راهی برای پنهان کردن اضطراب
یک روانپزشک گفت: نحیف بودن، ترس شدید از اضافه وزن، عادت عجیب غذا خوردن، احساس چاق بودن، احساس بی‌ارزشی در ارتباط با خود و تحریک‌پذیری شدید از ویژگی‌های مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی است.
به گزارش نامه نیوز، بهرامعلی قنبری هاشم‌آبادی در برنامه ضربان شبکه سلامت، اظهار داشت: انسان تنها موجودی است که می‌تواند قوانین طبیعت را بشکند یکی از این قوانین که مورد ستیز قرار می‌گیرد قانون گرسنگی است. گاهی انسان نسبت به نیازهای فیزیولوژیکی خود پاسخ مثبت نمی‌دهد بنابراین دچار بی‌اشتهایی عصبی و روانی می‌شود.

وی افزود: مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی با وجود گرسنگی شدید از خوردن امتناع کرده و کاهش وزن بیش از 15 کیلوگرم در زمان محدود را تجربه می‌کنند که آنها را در شرایط جسمانی خاصی قرار می‌دهد.

* نحیف بودن ویژگی مبتلایان

این روانپزشک گفت: لاغری و نحیف بودن جزو ویژگی‌های مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی و روانی است معمولاً تصویر بدنی که مبتلایان از خود دارند مشکل‌دار است و با وجود لاغری بیش از حد خود را چاق می‌دانند و اشتغال ذهنی نسبت به چاقی دارد.

وی افزود: اضطراب، افسردگی و مشکلات شخصیتی در مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی دیده می‌شود و بخشی از رفتار آنها به کارکردهای محیطی مربوط می‌شود.

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: با وجود اینکه فرد مبتلا گرسنه است اما به دلیل فشارهای اجتماعی از خوردن غذا امتناع می‌کنند چرا که در برخی فرهنگ‌ها لاغر بودن مهم است. همچنین مبتلایان با وجود لاغری بیش از حد اشتغال ذهنی نسبت به چاقی دارند و ترس از اضافه وزن پیدا کردن، ادراک نادرست از کاهش وزن یا به طور وخیمی وزن پایین داشتن در ‌آنها دیده می‌شود.

وی افزود: مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی مقدار کمی غذا می‌خورند و با علایمی مانند قطع شدن قاعدگی و فشار خون پایین مواجه می‌شوند.

* علل اصلی بی‌اشتهایی عصبی ناشناخته است

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تعارض‌های خانوادگی، جنسی، ترس بیمارگونه از اضافه‌ وزن، شرایط اجتماعی مانند فشار دوستان، همسالان، نگاه منفی جامعه به چاقی و اضافه وزن، کمال‌طلبی، اشتغال ذهنی نسبت به وزن و افسردگی و وسواس در مبتلایان جزو عوامل زمینه‌ساز ابتلا به اختلال است.

* ویژگی‌های بی‌اشتهایی عصبی

قنبری هاشم‌آبادی اظهار داشت: کاهش وزن شدید طی چند هفته و چند ماه ترس بسیار شدید از اضافه وزن، عادت عجیب غذا خوردن، احساس چاق بودن با وجود لاغری شدید، عدم ارزیابی درست از وزن و احساس بی‌ارزشی در ارتباط با خود و تحریک‌پذیری شدید در مبتلایان وجود دارد.

* درمان اختلال بی‌اشتهایی عصبی دو سال طول می‌کشد

وی ادامه داد: مبتلایان معمولاً ظرف مدت 2 سال درمان می‌شوند، تعدادی از مبتلایان به علت غذا نخوردن و بیماری می‌میرند. همچنین خودکشی در بین مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی یا روانی دیده می‌شود.

* انواع بی‌اشتهایی عصبی

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: دو نوع بی‌اشتهایی عصبی وجود دارد در نوع محدودکننده فرد غذا نمی‌خورد و در نوع پاکسازی کننده غذا می‌خورد اما از داروهای مسهل استفاده کرده و  تهوع و استفراغ غذای خورده شده را خارج می‌کند.

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: هدف درمان در مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی یا روانی الگوی غذا خوردن درست است، بیمار می‌تواند با تمرینات مخصوص برای تغییر رفتار بهبود یابد. همچنین انواع مکمل‌ها یا ویتامین‌های معدنی برای این افراد تجویز می‌شود.

وی با بیان دارودرمانی در مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی یا روانی اظهار داشت: برخی داروها تا حدودی مؤثر هستند اما دارویی که اختلال را به طور کامل درمان کند وجود ندارد.

* شیوع بی‌‌اشتهایی عصبی در دختران بیشتر است

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: شیوع بی‌اشتهایی عصبی یا روانی در دختران بیش از پسران است که به شرایط فرهنگی و محیطی مربوط می‌شود. فرد نسبت به اختلال خود تا حدودی ناآگاه است و به مرور زمان توان مقابله با آن را ندارد.

* سیستم ارزشی درونی ویژگی مبتلایان

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: افرادی که سیستم ارزشی درونی ضعیف دارند و شرایط ارزشمندی بیرونی در زندگی آنها حکمفرما است دچار این اختلال می‌شوند. همچنین عزت نفس پایین و اهمیت به حرف‌های دیگران در مبتلایان به چشم می‌خورد.

وی افزود: فرد برای اینکه خود را با نگاه دیگران پیش برد به بی‌اشتهایی عصبی روی می‌آورد، خانواده‌ها توجه کنند که گاهی مبتلایان دچار عقده هستند و برای مقابله با آن به چنین کارکردی می‌‌پردازند در واقع عدم غذا خوردن روشی برای کنترل فرد بر خود است.

قنبری هاشم‌آبادی با بیان دلایل امتناع مبتلایان به افسردگی از غذا خوردن اظهار داشت: برانگیختگی هیجانی موجب لذت از غذا خوردن می‌شود و مبتلایان به افسردگی به دلیل عدم برانگیختگی از غذا خوردن لذت نمی‌برند.

* مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی گوشه‌گیر می‌شوند

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: افرادی که دچار بی‌اشتهایی عصبی هستند گوشه‌گیر و منزوی می‌شوند زیرا ارتباطات اجتماعی آنها محدود می‌شود و گاهی شغل آنها تحت تأثیر این اختلال قرار می‌گیرد. معمولاً دختران بیش از حد خود را در آینه برانداز می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: خوردن راهی است برای پنهان کردن اضطراب و افراد مضطرب نیز گاهی دچار کم‌خوری و پرخوری عصبی می‌شوند.




منبع: فارس


۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن