واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۲۸ق.ظ)
فرودگاههاي بينالمللي ايران به طرحهاي ناوبري ماهوارهاي مجهز ميشوند معاون عمليات هوانوردي شركت فرودگاههاي كشور از اجراي طرحهاي ناوبري ماهواره اي تا پايان سال آينده در نه فرودگاه بينالمللي كشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابراهيم شوشتري، معاون عمليات هوانوردي شركت فرودگاههاي كشور، ضمن اعلام اين خبر گفت: با اجراي طرحهاي ناوبري ماهوارهاي كه با اطلاعات ماهوارههاي ناوبري GPS و GLONASS طراحي ميشود، استفاده از تجهيزات ناوبري زميني NDB، VOR، DME و ILS به حداقل ممكن رسيده و در برخي موارد و در صورت استفاده از امكانات داخل هواپيما ABAS به صفر خواهد رسيد.
شوشتري در ادامه گفت: با استفاده از ناوبري ماهوارهاي و امكان استفاده از دقت ناوبري مورد نياز، وابستگي عملياتي طرحهاي تقرب به دستگاههاي فرودگاهها برطرف شده و با استفاده از قابليتهاي تجهيزات ناوبري ماهواره اي نصب شده در هواپيماها، طرح تقرب تهيه و در كتاب هوانوردي منتشر ميشود.
وي با بيان اينكه اين روش براي فرودگاههاي فاقد تجهيزات ناوبري بسيار مطلوب است، اظهار داشت: براي بهرهبرداري از طرحهاي تقرب ناوبري ماهوارهاي از تجهيزات سنتي ناوبري فرودگاه استفاده نميشود، بلكه اين طرحها يا جايگزين ميشوند و يا بهعنوان طرحهاي پشتيبان مورد بهرهبرداري قرار ميگيرند تا امكان دسترسي به فرودگاه در هر شرايط جوي فراهم شود.
به گفته معاون عمليات هوانوردي شركت فرودگاهها، در حال حاضر اكثر كشورهاي جهان؛ به ويژه كشورهاي پيشرو در صنعت و كشورهاي در حال توسعه از اين طرحها به دليل صرفه اقتصادي و كاهش وابستگي به تجهيزات زميني استفاده ميكنند.
وي تصريح كرد: بر اساس برنامه تهيه شده در منطقه، كليه كشورها، از جمله جمهوري اسلامي ايران موظف هستند، بر اساس جدول زمانبندي مصوب براي فرودگاههاي بينالمللي خود طرحهاي تقرب ناوبري منطقهاي و ماهوارهاي مناسب را تدوين و اعلام كنند.
شوشتري همچنين از اعزام يک گروه سه نفره از كارشناسان اداره طراحي براي گذراندن دوره تخصصي ۲۰ روزه در سنگاپور براي تسريع در ارائه طرحهاي ماهواره اي خبر داد و گفت: طرحهاي ناوبري ماهوارهاي تا پايان سال آينده (۱۳۹۴) در نه فرودگاه بينالمللي كشور اجرايي ميشود.
وي همچنين افزود: با توجه به عدم نياز به تجهيزات زميني، در حال حاضر كليه فرودگاههاي كشور ميتوانند از اين طرحها برخوردار شوند.
شوشتري با بيان اينكه استفاده از طرحهاي ناوبري مستلزم بهرهمندي هواپيماها از (FMS) يا تجهيزات مشابه و اطلاعات روز است، گفت: ايرلاينها بايد هواپيماهاي خود را به اويونيك بهروز مجهز نمايند.
به گفته شوشتري استفاده از طرح ناوبري ماهوارهي دست شركتهاي هواپيمايي را براي استفاده از فرودگاههايي كه داراي انواع طرحهاي تقرب هستند باز گذاشته و براي برنامهريزي آنها مطلوبتر است.
معاون عمليات هوانوردي شركت فرودگاهها، ايجاد مسيرهاي مستقيم و موازي و در نتيجه كاهش مصرف سوخت و كاهش توليد CO2 به حداقل رساندن تداخل طرحهاي تقرب، ارائه طرحهاي مستقيم براي فرود هواپيماها، كاهش تأخيرات پروازي در پايانهها (TMA)، كاهش وابستگي به تجهيزات ناوبري زميني و سهولت اجرا توسط خلبانان را از جمله مزاياي استفاده از طرحهاي ناوبري ماهوارهاي برشمرد.
گفتني است؛ براي اولين بار طرح تقرب ناوبري منطقهاي و ماهوارهاي در سال 1996 در آلاسكا توسط آلاسكا ايرلاين مورد بهرهبرداري قرار گرفت و بهتدريج در ساير فرودگاههاي دنيا متداول شد.
يادآور ميشود؛ در ايران بهدليل محدوديتهاي موجود در ايرلاينها و مشكلات موجود در ايجاد مسيرهاي هوايي مستقيم و موازي، استفاده از اين گونه طرحها با كندي در جريان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]