تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843090207




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماسك آزادي بيان و تبليغات نخبگان قدرت‌ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ماسك آزادي بيان و تبليغات نخبگان قدرت‌
ابراهیم منصوری
کد خبر: ۴۷۱۵۰۹
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴ - 01 February 2015


تبلیغات امروز به دنبال این نیست که درست‌ را از نادرست و حقیقت را از اشتباه بازشناسد، بلکه تلاش می‌کند آنچه را ‌بخواهد به شکل حقیقت یا اشتباه در ذهن مخاطبان نقش بندد. مهم‌ترین راه‌ دستیابی به چنین نتیجه‌ای، استفاده‌ ابزاری از رسانه‌ و اسطوره‌های حساس جوامع انسانی از قبیل آزادی فردی، آزادی بیان و اسطورهٔ بی‌طرفی است. اسطوره «آزادی بیان» و ادعای رعایت آن از سوی غرب و رسانه‌های تحت سلطه‌اش، یکی از راه‌های همیشگی فریب افکار عمومی است.

پس از فروپاشی بلوک شرق در آغاز دهه ۱۹۹۰ و رشد جریان اسلام‌خواهی با الگوگیری از انقلاب اسلامی، شاهدیم که بلوک غرب به دنبال ارائه چهره‌ای هراس‌آلود از اسلام و مسلمانان است و در این راستا از رسانه‌ها به عنوان ابزاری تعیین کننده در ایجاد نظم گفتمانی مورد دلخواه خود بهره برده است. نمونه‌های فراوانی از این نوع عملکرد رسانه‌ها اعم از رسانه‌های مکتوب، دیداری و شنیداری در دهه‌های اخیر را می‌توان باز نمایاند.

این سیاست به ویژه پس از حادثه ۱۱سپتامبر و جهت‌گیری غرب در مبارزه با پدیده مبارزه با تروریسم و حمله به افغانستان و عراق و ابداع گروهک‌های ‌تروریستی و روانه آن به سرزمین‌های مسلمان نشین، ابعاد تازه‌ای یافته است. رشد تولید فیلم‌ها و انتشار محصولات رایانه‌ای‌ و در این اواخر، استفاده از قالب کاریکاتور با هدف ارائه چهره‌ای بدوی و خشن از اسلام و مسلمانان در این راستاست.

اما این نوع انگاره‌سازی رسانه‌های غربی اساسا ساحت تفاهم میان تمدنی و میان فرهنگی را کدر ساخته، زیرا شیوه‌های رسانه‌ها در خدمت خلق ذهنیتی منفی‌گرا از اسلام بوده است و بخش مهمی از نگرش ملت‌ها و مذاهب دیگر را این رسانه‌ها تولید کرده‌اند.

کاریکاتورهای غربی نیز در چهارچوب نظام فکری حاکم بر غرب طراحی شده و عمل می‌کنند. انگاره‌سازی مطبوعات و رسانه‌ها از اسلام، به ویژه رسانه‌های غربی‌ در دهه اخیر، ملت‌ها و دولت‌ها را از شناخت واقعی و درک یکدیگر بازداشته و نگاه بغض آلود به اسلام را به مخاطبان خود تحمیل می‌کند.

دولت‌های غربی با تأکید بر رهیافت هژمونیک در مدیریت اطلاعات، از دسترسی آزاد شهروندان به جریان اطلاعات جلوگیری می‌کنند و سعی در سانسور و سکوت خبری یا ایجاد پوشش‌های خبری برای جلب رضایت عمومی از تصمیم‌گیری‌های حکومتی دارند و به تبعیت از آن هر زمان احساس نیاز کرده و یا منافع و مطامعشان ایجاب کند، اقدام به دادن اطلاعات در راستای رسیدن به مقاصدشان خواهند کرد. استعمار حاصل از این استراتژی و استفاده از ابزار رسانه در این روند، به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، «استعمار فرانو یا فرانوین» ‌ نام گرفته است.

البته بسیاری از این رسانه‌ها اسلام را مجموعه‌ای کاملا واحد از جوامع و نیروهایی می‌بینند که متفاوت و متخاصم با تمامیت غرب مسیحی، سکولار‌ و حتی لیبرال و دموکرات است. رسانه‌ها‌ عموما‌‌ همان دیدگاه نخبگان قدرت را برمی‌گزینند و درصدد مشروعیت بخشی به سلطه آنان برمی‌آیند. بازنمایی همین نوع سلطه نخبگان تقریبا همه ساختار‌ها و تدابیر تولید رسانه‌ای را توضیح می‌دهد و آشکار می‌سازد که عمل رسانه، بازنمایی امور پنهان و نهفته باور‌ها و ایدئولوژی‌های آنهاست؛ اما به منظور حفظ، تأمین، اجماع و تظاهر به آزادی فعالیت‌های خود را پوشیده نگه داشته و یا ارزش‌ها و ساختارهای بنیادین را پنهان می‌سازد. با دقتی اجمالی در مضامین کاریکاتورهای دهه اخیر در کشورهای غربی، این نکته اثبات‌پذیر است.

‌رسانه‌ها تلاش می‌کنند، با ‌ابزار‌ها و تکینک‌های قضاوت و پرهیز از بیان واقعیات مغایر با اهداف خاص خود، افکار عمومی را به گونه‌ای جهت دهند که تأثیر مورد نظر را بر ذهن مخاطب بر جای گذارد، برای نمونه، داعش گروهی خونخوار است که رفتار‌ آن‌ها هیچ ربطی به اسلام و مسلمین ندارد؛ اما رسانه‌های غربی، این امر را در کنار تفکر اسلام هراسی یا اسلام ستیزی خود قرار دادند.

نگاهی اجمالی به زیرنویس رسانه‌های‌های کشورهای غربی، نشان از ریختن زهر خود بر خبر و یاد کردن از این گروه به نام «گروه اسلام‌گرای داعش» است. حادثه اخیر «شارلی ابدو» در فرانسه نیز از این سیاست پیروی کرده و در یک بازی رسانه‌ای، سرپیکان به سوی مسلمانان نشانه رفته است. در این میان «آزادی بیان»، فصل مشترک تمامی نشست‌های خبری و مصاحبه‌های مقامات و نخبگان قدرت در رسانه‌های غربی است.

بسیار روشن است که کاریکاتورهای غربی،‌‌ همان کلیشه‌ها و انگاره ترس خود از اسلام واقعی را پنهان می‌کنند و تصویری نمایشی از اسلام رسانه‌ای ـ‌که یکی از متداول‌ترین منابع اسلام هراسی در غرب محسوب می‌شود ـ ‌به مخاطب ‌می‌دهند. این سیاست مغرضانه نخبگان قدرت و نیات پنهانی مدیران اصلی این رسانه‌ها، در نامه اخیر رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی از زوایای متعدد از جمله‌ مخاطب، محتوا و ارائه راهکار اسلام‌شناسی از طریق شناخت بی‌واسطه و مستقیم از اسلام از طریق مأخذ دست اول (قرآن و زندگی پیامبر عزیز اسلام) به خوبی به چالش کشیده شده است.

این نامه هوشمندانه، پارازیت‌های فهم اسلام ناب از سوی مخاطبان غربی به ویژه جوانان را رفع کرده و مارپیچ سکوت‌های ایجاد شده توسط غول‌های رسانه‌ای را در هم خواهد شکست.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن