تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): آيا به شما بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، كمك مالى به برادر (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801783623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مخالفت کمیسیون تلفیق با افزایش مالیات سیگار |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مخالفت کمیسیون تلفیق با افزایش مالیات سیگار
بررسی ها نشان می دهد سالانه هزار تریلی سیگار وارد کشور می شود، چطور ممکن است کسی متوجه ورود قاچاق این مقدار سیگار نشود، زیرا ما معتقدیم واردات قاچاق سیگار سازمان یافته است که باید با آن برخورد جدی شود.
کد خبر: ۴۷۱۶۷۳
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰ - 01 February 2015


سالی 40 هزار میلیارد تومان ناقابل، زیان مالی است که سیگاری‌ها به کشور تحمیل می‌کنند و طبیعی است که اگر بخواهیم آسیب‌های اجتماعی و روانی سیگار را هم در نظر بگیریم، مثنوی 70 من خواهد شد.
 
به گزارش جام جم، با این وجود، وضع هشداردهنده و در حالی که به گفته وزیر بهداشت، فقط سالی 20 تا 30 هزار میلیارد تومان خرج درمان سیگاری ها می شود، ولی برای بودجه سال 94 یک ریال هم به مالیات تولیدکنندگان سیگار اضافه نشده است.


براساس قانون باید بخشی از مالیات سیگار به بخش بهداشت و درمان برسد تا همین پول خرج دوا و درمان خود سیگاری ها شود، اما وقتی مالیات سیگار افزایش پیدا نکند، در نتیجه این بخش از بودجه های پیش بینی شده نظام سلامت هم افزایش پیدا نمی کند.


وقتی هم که مالیات سیگار برای تامین بودجه درمان سیگاری ها افزایش پیدا نکند، این کار هم بودجه درمان و پیشگیری را لاغرتر می کند و هم سود تولید سیگار را برای تولیدکنندگان این ماده دخانی، افزایش می دهد.


افزایش پیدا نکردن مالیات سیگار برای سال آینده، تصمیم اخیری است که کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گرفته که البته اعتراض علنی وزارت بهداشت را هم به دنبال داشته است.


روز گذشته، معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز به این تصمیم جدید نمایندگان مجلس اعتراض کرد و به مهر گفت: از نمایندگان کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، سوال کنید چرا برنامه افزایش مالیات بر سیگار در سال ۹۴ را وتو کرده اند.


به گفته این مقام مسئول، اولین استراتژی برای کنترل دخانیات، افزایش هزینه لذت بردن از سیگار است، یعنی این که قیمت مواد دخانی از طریق مالیات بالا برود، اما نمایندگان مجلس معتقدند که اگر مالیات بر سیگار افزایش یابد، قاچاق مواد دخانی بیشتر می شود.


علی اکبر سیاری، این استدلال نمایندگان مجلس را قبول ندارد و می گوید: بررسی ها نشان می دهد سالانه هزار تریلی سیگار وارد کشور می شود، چطور ممکن است کسی متوجه ورود قاچاق این مقدار سیگار نشود، زیرا ما معتقدیم واردات قاچاق سیگار سازمان یافته است که باید با آن برخورد جدی شود.


حتی وزیر بهداشت هم پا را فراتر از این حرف ها گذاشته و استدلال افزایش قاچاق سیگار با افزایش مالیات را یک «دروغ بزرگ» دانسته و به مهر گفته است: این دروغ بزرگی است که عده ای عنوان می کنند اگر مالیات بر دخانیات اضافه شود، قاچاق هم افزایش پیدا می کند. این بحث را کسانی عنوان می کنند که خود آلوده به قاچاق هستند، بنابراین باید مالیات بر دخانیات آن قدر افزایش یابد که بازدارنده باشد.


هم اکنون مالیات بر سیگار ۱۱ درصد است، اما به گفته مسئولان وزارت بهداشت، این میزان باید به ۸۰ درصد افزایش پیدا کند تا جوابگوی درمان بیماران سیگاری باشد.


این اختلاف نظر وزارت بهداشت و مجلس بر سر مالیات سیگار، فقط به همین جا هم ختم نمی شود.


مسئولان این وزارتخانه تاکید دارند که باید مالیات سیگار بر اساس قیمت خرده فروشی سیگار باشد و نه بر اساس قیمت تولید در کارخانه. یعنی ابتدا باید نگاه کرد و دید که سیگار در بازار به چه قیمتی به فروش می رود و سپس بر اساس همان قیمت، مالیات سیگار را از تولید کننده دریافت کرد، اما هم اکنون مالیات سیگار بر اساس قیمت تولید و فروش در کارخانه گرفته می شود که همین کار هم باعث شده که رقم مالیات سیگار، چندان مبتنی بر واقعیت نباشد.


تا قاچاق هست، افزایش مالیات نداریم


مثل دو کفه ترازو می ماند. اگر تولید داخلی سیگار کوچک و کوچک تر شود و از تولیدکننده، مالیات های سنگین گرفته شود، از آن طرف بر میزان قاچاق سیگار اضافه می شود.تنظیم این ترازو، نیاز به یک مدیریت قوی دارد؛ طوری که هم مالیات سیگار، بازدارنده و رقم قابل توجهی باشد و هم قاچاق سیگار افزایش پیدا نکند.


حرف وزارت بهداشت هم دقیقا مشابه همین استدلال است. آنها به صورت تلویحی بارها عنوان کرده اند که کنترل ضعیف قاچاق سیگار، ربطی به افزایش پیدا نکردن مالیات سیگار ندارد.


اما اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفت وگو با جام از تصمیم اخیر مجلس دفاع می کند و می گوید: ما قاچاق سیگار را قبول داریم، ولی حرف ما این است که تا وقتی قاچاق سیگار کنترل نشود، نباید مالیات آن را افزایش داد، چون این کار باعث می شود که تولیدکننده های داخلی دخانیات، ورشکسته شوند.


او می گوید: حتی اگر قاچاق سیگار، سازمان یافته در داخل هم باشد، باز هم دلیلی نمی شود که مالیات سیگار را افزایش بدهیم، زیرا اگر این کار را انجام بدهیم، رقابت را از سیگار داخلی گرفته ایم و بازار به صورت رسمی در اختیار سیگارهای قاچاق قرار می گیرد.


احتمال تجدیدنظر وجود دارد


تا اینجای کار، مالیات سیگار برای سال 94، همان مشابه رقم مالیات سال قبل است، اما رجب رحمانی، دیگر عضو کمیسیون تلفیق مجلس به جام جم خبر می دهد که این احتمال وجود دارد که در رای صادر شده از سوی این کمیسیون تجدیدنظر شود که البته این مساله تجدیدنظر نیازمند درخواست دوسوم اعضای این کمیسیون است.


این نماینده مجلس که مخالف افزایش پیدا نکردن مالیات سیگار است، توضیح می دهد که در روز رای گیری، خیلی از اعضای این کمیسیون حضور نداشتند و افزایش پیدا نکردن مالیات سیگار، فقط به دلیل یک رای تصویب نشد، در حالی که اگر همه اعضا حاضر بودند، احتمالا افزایش مالیات سیگار رای می آورد.


این همان دلیلی است که رحمانی معتقد است احتمال برگزاری جلسه تجدیدنظر در رای صادر شده در کمیسیون تلفیق وجود دارد. او تاکید دارد که با وجود ثابت ماندن مالیات سیگار در بودجه 94، برنامه ای داریم که حداقل تعرفه واردات سیگار در گمرک افزایش پیدا کند تا این ماده دخانی خطرناک، ضرر کمتری به نظام سلامت کشور بزند و هزینه های درمانی کمتری را به مردم تحمیل کند.


از طرف دیگر، باید در نظر داشت که بخش عمده ای از اجرای موفق طرح تحول سلامت در سال آینده، منوط به اختصاص درآمد مالیات سیگار به وزارت بهداشت است که هرچقدر این رقم بالاتر باشد، می توان امیدوار بود که این طرح کلان در سال آینده با مشکل بودجه ای مواجه نشود.


اما اگر قرار باشد که همچنان سیگارهای قاچاق، کامیون کامیون وارد کشور شود و فکر جدی هم به حال کنترل قاچاق این ماده دخانی نشود، آن وقت است که اوضاع امروز ما فرقی نخواهد کرد یا به قول وزیر بهداشت، دیگر شرایط طوری می شود که همچنان هفت میلیون سیگاری، سلامت ۷۰ میلیون ایرانی را به خطر می اندازند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن