واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سردار شهید آنجفی تکیه گاه رزمندگان استان مرکزی در دفاع مقدس بود اراک- ایرنا- همرزم سردار شهید «رحیم آنجفی» گفت: آن شهید بزرگوار تکیه گاه رزمندگان استان مرکزی در دفاع مقدس بود به طوری که بعد از شهادتش بچه ها احساس یتیمی می کردند.
سردار «نورخدا قاسمی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهید آنجفی با روی گشاده و لبخند همیشگی که بر لب های خود داشت، رزمندگان را مجذوب خود کرده بود و چیزی از آغاز جنگ تحمیلی نگذشته بود که آوازه این شهید والامقام در همه مناطق عملیاتی پیچیده بود و رزمندگان او را «عمو رحیم» صدا می زدند.
وی ادامه داد: عمو رحیم از ابتدای جنگ تحمیلی در مناطق عملیاتی غرب کشور حضور مستمر و موثری داشت و بعد از تشکیل لشگر 17 علی ابن ابیطالب ( ع ) به عنوان فرمانده تیپ یکم این لشگر معرفی شد و وظیفه سازماندهی رزمندگان استان مرکزی را در این لشکر بر عهده گرفت.
این همرزم شهید آنجفی بیان کرد: عمو رحیم با اینکه فرمانده بود و از بیشتر رزمندگان بزرگتر بود اما هیچ وقت حرف یا فرمانی را صادر نمی کرد که باعث رنجش کسی شود و همه کارهای سخت و خطرناک تیپ را خودش انجام می دادند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه شهید آنجفی فرمانده تیپ یکم لشگر علی ابن ابیطالب ( ع ) بود و پس از چندی نیز به عنوان جانشین لشکر منصوب شد اما همه کارهای شناسایی را خودش انجام می داد و اجازه نمی داد که نیروهای کم تجربه به شناسایی مناطق بروند.
سردار قاسمی دقت و مدیریت را دو ویژگی شهید آنجفی عنوان کرد و گفت: این شهید والامقام قبل از انجام هر اقدامی بر علیه دشمن، ساعت ها در خصوص عملیات مورد نظر تحقیق و مطالعه می کرد، حتی شب ها به تنهایی به مناطق مورد نظر می رفت و شرایط دشمن و منطقه را بررسی می کرد.
وی افزود: پیروزی در عملیات مهمترین ملاک شهید آنجفی بود و همواره می گفت ما به اینجا آمده ایم تا دشمن بعثی را از خاک وطن بیرون کنیم بنابراین فرصت آزمون و خطا نداریم و قبل از انجام هر عملیاتی باید همه شرایط را مورد نظر داشته باشیم تا بتوانیم عملیات را پیروزمندانه به پایان برسانیم.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان مرکزی اظهار کرد: شهید آنجفی با حرف ها و سخنرانی های خود قبل از آغاز عملیات، امید را در دل رزمندگان زنده می کرد و خودشان نیز در همه عملیات هایی که حضور داشتند پیشتاز بود و این مهم باعث ایجاد انگیزه ای مضاعف در وجود رزمندگان بود.
سردار قاسمی اضافه کرد: اخلاق نیکو و عملکرد موفقی که شهید آنجفی در لشکر 17 علی ابن ابیطالب داشت باعث شده بود که سردار«مهدی زین الدین» فرمانده این لشکر از عمو رحیم، به عنوان دست راست فرماندهی این لشگر یاد کند.
سردار قاسمی گفت: شهادت عمو رحیم چنان تاثیری در روحیه شهید زین الدین گذاشت که در جمع رزمندگان لشکر با چشمان پر اشک و بغضی در گلو گفت، با رفتن رحیم دست راستم قطع شد.
وی افزود: شهید آنجفی در جریان انقلاب اسلامی نیز در صف مخالفان رژیم شاهنشاهی بود و بارها تحت تعقیب نیروهای ساواک قرار گرفت.
وی اضافه کرد: شهید آنجفی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آموزگار بود و بعد از پیروزی انقلاب و شکل گیری سپاه پاسداران به استخدام این نهاد انقلابی درآمد و با آغاز جنگ تحمیلی نیز عازم جبهه های نبرد حق علیه باطل شد.
این هم رزم شهید آنجفی اظهار کرد: در آغاز جنگ تحمیلی به جبهه گیلان غرب رفت و بعدازآن مسوول نیروهای اعزامی از اراک به سومارشد و فرماندهی آنها را بر عهده گرفت، در سال 1360 به جبهه های جنوب عزیمت کرد ودر عملیات طریق القدس و آزاد سازی شهر بستان وپل سابله حضور فعال و موثر داشت.
وی اضافه کرد: باحضور در تیپ نجف اشرف، افتخار آفرینی های بزرگی را در میشداغ و رقابیه و فتح المبین رقم زد و با سه گردان امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و امام سجاد(ع) وارد عملیات الی بیت المقدس شد.
سردار قاسمی گفت: شهید آنجفی در عملیات والفجرچهارهمراه با سردارشهید «محمد بنیادی» که فرمانده تیپ دوم لشکر علی ابن ابیطالب بود برای شناسایی به نزدیکی خط دشمن درپنجوین اعزام شدند، در طول مسیر از سنگرکمین دشمن تیربار به سوی آنها آتش گشود و دوتیر به کمر شهید آنجفی اصابت کرد اما برای اینکه مبادا مانع شناسایی بیشتر شود حرفی نمی زند و بعد از عبور از مناطق دشمن از موتور سیکلت به زمین سقوط می کند، شهید آنجفی را به بیمارستان امام خمینی(ره) تبریز اعزام می کنند که پس از دو روز به درجه رفیع شهادت نائل می آید.
آن شهید در در وصیت نامه خود نوشته است: والدین عزیزم لحظه وداع رسیده و فرصت کم است، برای شما و همه پدران ومادران و همچنین همه برادران و خواهرانم آرزوی سلامتی کرده و سفارش می کنم، قدر نعمت انقلاب اسلامی راکه تا کنون با خون پاکان به اینجا رسیده است بدانید وبه یاد خدا باشید وشکر گزاری کنید، کفران نعمت نکنید و از اختلاف بپرهیزید.
در بخش دیگری از این وصیت نامه آمده است: فراموش نکنید که دشمنان اسلام دنبال این هستند که بین شما اختلاف بیندازند تا بتوانند بر ما پیروز شوند، در مشکلات وسختی ها به یاد خدا باشید وبا صبر و بردباری به خدا توسل جوئید که خداوند تبارک وتعالی با صابران است.
شهید آنجفی در سال 1332 در روستای مرزیجران در شش کیلومتری اراک در خانواده ای کشاورز متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در این روستا برای ادامه تحصیل به شهرستان اراک مهاجرت کرد و سپس به استخدام آموزش و پرورش اراک درآمد.
شهید رحیم آنجفی پنجم آبان ماه سال 1362 در عملیات والفجر چهار به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
7115/559
12/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]