محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832666059
8 اشتباه والدین در تربیت کودکان چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
8 اشتباه والدین در تربیت کودکان چیست؟
سنین 3 تا 5 سالگی خسته کننده ترین و پرزحمت ترین سالهای فرزندپروری هستند.
نی نی سایت: بعضی اوقات ممکن است فکر کنید کودک خردسال شما توانایی ذاتی برای فراتر رفتن از مرزهای صبر و تحمل شما را دارد. شما تنها نیستید. همه کودکان خردسال به دنبال کسب استقلال هستند اما در عین حال به توجه و عشق والدین یا مراقب نیاز دارند. سنین بین 3 تا 5 سالگی خسته کننده ترین و فعالترین سالهای فرزندپروری هستند.
در این مقاله هشت اشتباه رایج والدین کودکان خردسال را بررسی و برای حل یا جلوگیری از وقوع این مشکلات به چند راهکار اشاره می کنیم :
1. بی ثباتی در قوانین و سردگمی ناشی از آن :
ثبات رمز موفقیت در برخورد با کودکان خردسال است. وقتی در اجرای قوانین ثبات نداشته باشید، کودک گیج شده و ممکن است رفتار نامناسب را بیشتر انجام دهد و یا اوقات تلخی کند. اگر به کودک اجازه بدهید گاهی رفتار خاصی را انجام دهد و در بعضی مواقع او را از انجام همان کار منع کنید، مطمئنا او را سردرگم خواهید کرد. کودک می خواهد بداند که چرا شما دفعه قبلی که از مهدکودک به خانه می آمدید به او اجازه دادید 10 دقیقه در پارک بازی کند اما این بار از او می خواهید سوار ماشین شود تا زودتر به خانه بروید یا مثلا چرا شب قبل 10 دقیقه کنار او دراز کشیدید تا خوابش ببرد اما امشب نمی توانید این کار را انجام دهید.
راه حل: در رفتار با کودک ثبات داشته باشید. این ثبات باید در قوانین مربوط به نظم و ترتیب، عادات خواب یا قوانین مربوط به تغذیه رعایت شود. اگر قواعد در بیشتر از 90% موارد ثابت باشند و کودک خوب رفتار می کند، می توان گفت که اوضاع خوب است و سعی کنید بیشتر از این توقع نداشته باشید.
2. تمرکز بر رفتارهای منفی :
تاکید بر رفتارهای منفی مانند داد و فریاد کردن یا جیغ کشیدن و نادیده گرفتن رفتارهای خوب کودک آسان است. متاسفانه والدین به رفتارهایی که دوست ندارند کودک انجام دهد بیشتر توجه می کنند.
راه حل: وقتی کودک کار مثبتی انجام می دهد، به او توجه کنید و به رفتار خوب و مناسب پاداش دهید. پاداش رفتار و عملکرد مثبت کودک می تواند تعریف و تحسین و یا در آغوش گرفتن و بوسیدن کودک باشد. این نوع مشوق ها تاثیر طولانی مدت خواهند داشت.
3. عدم توجه علائم هشدار دهنده :
وقتی کودک از کوره در می رود و بدخلقی می کند، والدین اغلب سعی می کنند با دلیل و منطق با او حرف بزنند و با گفتن جملاتی از قبیل "آرام باش" و تکرار آن، او را آرام کنند. اما بهتر است بدانید که این روش مانند حرف زدن با ماهی قرمز بی فایده است. امکان کنترل بدخلقی کودک در صورتی وجود دارد که یا حواس او را پرت کنید و یا به طور کلی با پیش بینی امکان بدخلقی کودک، از وقوع آن جلوگیری کنید. در صورتی که بداخلاقی کودک به اوج خود برسد، شما امکان کنترل و آرام کردن آن را از دست می دهید چون کودک صدای شما را نمی شنود.
راه حل: علل و نشانه های هشدار معمول بدخلقی کودک را شناسایی کنید و از آنها جلوگیری کنید. شایع ترین علل بدخلقی کودک گرسنگی، خستگی و کسالت هستند. مثلا در صورتی که کودک در طول روز نخوابیده است، او را همراه خود به سوپرمارکت نبرید یا اینکه یک میان وعده سالم در کیفتان بگذارید و در سوپر مارکت به او بدهید.
4. تشویق گریه و غرزدن کودک :
ناله ها و غرغرهای کودک شما را کلافه می کند؟ برای مثال آیا درست قبل از شام و درست زمانی که مشغول آماده کردن غذا هستید، فرزندتان شروع به گریه می کند و در حالی که گریه می کند از شما می خواهد او را پارک ببرید یا سراغ دوستش را می گیرد تا با او بازی کند. والدین اغلب تسلیم گریه و ناله های کودک می شوند غافل از اینکه تن دادن به خواسته کودک رفتاری که موجب جلب توجه شما شده است را تقویت می کند. او در این سن به راحتی متوجه می شود که کدام رفتارهایش بیشتر توجه شما جلب می کند و او را به خواسته اش می رساند.
راه حل: این رفتارها را نادیده بگیرید. در مورد رفتارهایی که پرخاشگرانه نیستند مانند بدخلقی یا گریه و ناله کردن بهتر است با سکوت و بدون اینکه چیزی بگویید آنها را نادیده بگیرید. اگر مقاومت کنید و در بی توجهی به رفتارهای نادرست ثبات داشته باشید، کودک متوجه بی نتیجه بودن تلاشش می شود و از آن دست می کشد.
5. برنامه ریزی بیش از حد برای کودک :
والدین اغلب لیست بلند بالایی از فعالیت های گوناگون مانند رقص یا کلاس موسیقی برای کودک در نظر می گیرند و از اینکه چرا کودک با وجود انجام این همه فعالیت فیزیکی که طبیعتا باید او را خسته کرده باشد، بلافاصله بعد از رفتن به رختخواب خوابش می برد، تعجب می کنند. پاسخ این سوال این است که آنها هنوز سرشار از انرژی هستند و برای آرام شدن به زمان نیاز دارند. همه کودکان و خصوصا خردسالان برای کسب آرامش به فرصت و شرایط آرامش بخش نیاز دارند.
راه حل: بیش از حد برای کودک برنامه ریزی نکنید و او را وادار نکنید از یک فعالیت به فعالیت دیگر بپردازد. به کودک فرصت دهید تا وقتی از مهدکودک بر می گردد، خودش را با انجام بازی هایی که دوست دارد سرگرم کند.
6. نادیده گرفتن اهمیت بازی :
بیشتر والدین احساس می کنند برای آموزش نظم و ترتیب و حد و حدود باید کودک را در کلاس های رسمی ثبت نام کنند اما این قضیه اهمیت زیادی ندارد. چیزی که در این سن به غنی شدن کودک کمک می کند بازی آزاد است که شامل بازی نمایشی، پر سر و صدا است. بازی آزاد بهترین ابزار برای پرورش مغز کودک است. در بازی، کودکان به طور طبیعی و به اندازه ای که لازم است خود را به چالش می کشند. از آنجا که این چالش ها توسط کودک طراحی می شوند، میزان سختی و آسانی آنها مناسب هستند.
راه حل: فضا و زمان کافی برای بازی کردن در اختیار کودک قرار دهید. به یاد داشته باشید که تعریف بازی از دیدگاه خردسالان " وقتی باید انتخاب کنی که چه کاری را انجام بدهی، چه کار می کنی" است. انتخاب آزادانه که نمود اختیاری بودن بازی است، از اهمیت زیادی برخوردار است. کودک دوست دارد همه چیز را جمع کند یا کارهای خانه را انجام بدهد، این فعالیت ها برای کودک به منزله بازی است و انجام آن برای کودک جالب و سرگرم کننده است.
7. غرق شدن در کارهای روزانه :
شاید کودک شما به خوبی به شکل مستقل بازی کند اما این به معنی آن نیست که به توجه شما نیازی ندارد. پس بهتر است در طول بازی کودک کنار او بنشینید و کمی با او بازی کنید. بعضی از والدین به طور کلی با کودک بازی نمی کنند و حواس برخی دیگر موقع بازی با کودک به راحتی با زنگ تلفن، موبایل، ایمیل یا سایر عوامل پرت می شود. خوب است بدانید کودک به خوبی متوجه می شود که آیا واقعا به بازی توجه می کنید یا نه.
راه حل: زمان در نظر بگیرید، هیجان و اشتیاق به خرج دهید و در مدتی که مشغول بازی هستید، تمام توجهتان را به بازی و کودک بدهید. نیم ساعت بازی متمرکز با کودک در شرایطی که توجه کاملتان را به کودک می دهید و نگران آماده کردن شام یا انجام کار خاصی نیستید بهتر از این است که یک روز کامل با کودک بازی کنید اما نیمی از توجه خود را به او بدهید.
8. واکنش اغراق آمیز به دروغ گویی :
شنیدن دروغ از زبان کودک، والدین را به شدت عصبانی می کند اما بهتر است رفتار دروغ گویی کودک را به عنوان رفتاری تجربی و نه یک مسئله اخلاقی در نظر بگیرید. وقتی کودکان شروع به دروغ گفتن می کنند، یک پیشرفت شناختی بزرگ اتفاق افتاده است. دروغ گفتن برای کودک هیجان انگیز و کمی ترسناک است و بار هیجانی دارد اما والدین با شنیدن دروغ کودک، از کوره در می روند و بلافاصله آینده بدی را برای او متصور می شوند.
راه حل: واکنش اغراق آمیز نشان ندهید. شنیدن یک یا دو دروغ از کودک طبیعی است و بخشی از رشد اوست. سعی نکنید کودک را وادار به گفتن حقیقت کنید. مثال اگر پینوکیوی کوچولوی شما به خوردن شکلات روی میز اعتراف نمی کند، می توانید به او بگویید " تو از اینکه من بفهمم، احساس بدی پیدا می کنی!"
فرزندپروری موثر به صرف زمان، صبر و عشق نیاز دارد. علاوه بر این لازم است به یاد داشته باشید که نمی توانید در یک روز تغییرات ایجاد کنید. پس صبور باشید و در صورت عدم موفقیت، بارها و بارها و بارها تلاش کنید.
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
سمینار آموزشی روش های تربیتی و رفتار با کودکان در زنجان برگزار شد - اخبار ایران و جهان |
صفوی سمینار آموزشی روش های تربیتی و رفتار با کودکان در زنجان برگزار شد شناسهٔ خبر 2474496 دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۲ استانها > زنجان زنجان-معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری زنجان گفت سمینار آموزشی روش های تربیتی و رفتار با کودکان در زنجان برگزار شد به گزارش خبرنگار مهررفتار عاقلانه والدین با فرزند، کلید موفقیت در تربیت است
شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۵ یک کارشناس امور دینی توجه به تربیت کودکان در سنین پایه را برای داشتن تربیت اصولی مهم دانست و گفت زمانی که کودک از تربیت صحیحی برخوردار نباشد موجب آسیب وی در آینده میشود حجتالاسلام علیرضا خدایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنامدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: هدف تربیت کودکان، بارآوردن افرادی با اعتماد به نفس است
مدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هدف تربیت کودکان بارآوردن افرادی با اعتماد به نفس استمدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت هدف اصلی از تربیت کودکان بار آوردن افرادی مستقل مسئول و با اعتماد به نفس است به گزارش خبرگزامهمترین و کاربردی ترین اصول تربیتی کودکان
تربیت کودک مهمترین و کاربردی ترین اصول تربیتی کودکان ده قانون تربیت مهمترین اصول تربیتی هستند که بیش ترین کارآمدی را دارند و در اکثر موارد صدق می کنند پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله فرمودند مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده اراههای شناخت افسردگی کودکان چیست؟
راههای شناخت افسردگی کودکان چیست یک کارشناس روانشناسی گفت بسیاری از افراد تصور میکنند افسردگی تنها گریبانگیر بزرگسالان میشود در حالی که کودکان نیز دچار افسردگی میشوند آفتاب اعظم نوری در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد راههای متعددی برای تشخیص مشکلات روانپاشایی;رسالت بنیادی پیش دبستانی تربیت کودکان به فراخور استعداد است
همایش دوره پیش دبستانی نواحی و مناطق آذربایجانشرقی; پاشایی;رسالت بنیادی پیش دبستانی تربیت کودکان به فراخور استعداد است خبرگزاری پانا مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجانشرقی در همایش دوره پیش دبستانی استان گفت رسالت بنیادی دوره پیش دبستانی تربیت کودکان به فراخور استعدادها زمان و برایاحتمال ابتلای کودکان به آسم با خوابیدن در تخت والدین
پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۵ تحقیقات صورت گرفته توسط محققان هلندی نشان میدهد خوابیدن کودکان در تخت والدین با خطر بالای ابتلا به آسم در ارتباط است به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا در تحقیقات قبلی عنوان شده بود که حضور نوزادان زیر یکسال در تختخواب والدین خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد رانقش وراثت و محیط بر تربیت فرزند چیست؟
تربیت فرزند نقش وراثت و محیط بر تربیت فرزند چیست کودکان به طور فطرى خداشناس هستند و از نظر اخلاقى همهى روحيات خوب را دارا هستند هر کودکى براساس فطرت متولد مىگردد اين پدر و مادر او هستند که او را به آيينهاى گوناگون راهنمايى مىکنند امام صادق عليه السلام سه چيز زندگىریشه پنهان کاری در کودکان چیست؟
ریشه پنهان کاری در کودکان چیست چرا کودکان به پنهان کاری روی می آورند و چگونه این کار را یاد می گیرند و چگونه می توان این رفتار را در آنان تغییر داد جاوید ثمودی در ابتدا در خصوص پنهان کاری فرزندان گفت متاسفانه پنهان کاری فرزندان تبعات جبران ناپذیری دارد و ممکن است آینده آناناولین عامل گرایش جوانان به مواد مخدر چیست؟/ بسیاری از والدین پنج سال دیرتر از اعتیاد فرزندان خود آگاه میشوند
اولین عامل گرایش جوانان به مواد مخدر چیست بسیاری از والدین پنج سال دیرتر از اعتیاد فرزندان خود آگاه میشوند یك كارشناس ارشد روانشناسی بالینی با بیان اینكه الگوهای نامناسب رفتاری اطرافیان منجر به تقلید کورکورانه نوجوانان از آنان میشود گفت سیگار کشیدن نوشیدن الکل اعتیاد به منحوه برخورد والدين با كودكان لوس
تربیت کودکان نحوه برخورد والدين با كودكان لوس كودكان موجودات در حال رشدي هستند و براساس اين كه در سالهاي اوليه زندگي چگونه تربيت شوند و آموزش ببينند سبك خاص رفتاري پيدا مي كنند امام على عليه السلام خوش اخلاقى در سه چيز است دورى كردن از حرام طلباشتباهات رایج والدین در دعواهای فرزندان
اشتباهات رایج والدین در دعواهای فرزندان جام جم سرا بچهها با هم دعوا میکنند این رفتار کاملا عادی است و والدین تا زمانی که ندانند چرا فرزندشان دعوا کرده است نمیتوانند به او کمک کنند چنین والدینی نمیدانند که چه رفتاری در زمان مشاهده یا شنیدن خبر دعوا کردن فرزندشان درست استجایگاه کودکان طلاق در زندگی دوم والدین کجاست؟
یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۷ یک روانشناس تاکید کرد در ازدواج با فردی که از همسر سابق خود فرزند دارد مدیریت صحیح روابط عاطفی ضامن بقای این ازدواج است داوود زمانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه زنجان با بیان این مطلب اظهار کرد شخصی که پس از شکستتکلیف کودکان بیسرپرست و بدسرپرستی که شرایط فرزندخواندگی ندارند چیست؟
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۶ معاون امور اجتماعی بهزیستی استان ایلام گفت کودکان بیسرپرست و بدسرپرست که واجد شرایط فرزندخواندگی نیستند برای نگهداری به بستگان نزدیک و افراد متقاضی واجد شرایط واگذار میشوند زهرا همتی در گفتو گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنااحترام به والدین و توجه به نماز و قرآن سه رویکرد تربیتی در مدارس قم
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم عنوان کرد احترام به والدین و توجه به نماز و قرآن سه رویکرد تربیتی در مدارس قم خبرگزاری پانا مدیرکل آموزش و پرورش استان قم توجه به نماز قرائت و همخوانی قرآن کریم و احترام به والدین را به عنوان سه موضوع تربیتی محوری در مدارس استان قم برشمرد ۱۳۹۳ پنجویژگی های كودكان كانا چیست؟
سنندج ویژگی های كودكان كانا چیست یک روانشناس گفت کودکان عقب مانده ذهنی به سه دسته تقسیم می شوند که یکی از آنها کودکان کانا یا تهی مغز هستند به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران سنندج علی سلیمانی گفت برای تشخیص و شناسایی این کودکان به دو طریق عمل می شود وی افزود یکی از این روشعلت نخست مرگ کودکان قزوینی چیست؟
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۱ ۴۸ مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اعلام کرد از 55 مورد مرگ گزارش شده در شش ماهه نخست سال جاری اولین علت مرگومیر مربوط به حوادث و سوانح و ناهنجاریهای مادرزادی بوده و بیماریهای دستگاه تنفسی سرطانها و بیماریهای دستگاه-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها