تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسا روزه‏دارى كه از روزه‏اش جز گرسنگى و تشنگى بهره‏اى ندارد و چه بسا شب زنده‏دارى كه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803639139




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- جنجالی بنام زمین خواری که چهره زیبای روستای کامشکان را زشت می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جنجالی بنام زمین خواری که چهره زیبای روستای کامشکان را زشت می کند قزوین -ایرنا - روستای کامشکان که در 40 کیلومتری غرب آوج و در مناطق کوهپایه ای و خوش آب وهوای این شهرستان واقع شده،این روزها با انتشار اخبار "زمین خواری"، ایام خوشی را تجربه نمی کند واین درحالی است که این اتهام هنوز درمراجع ذیصلاح قضایی در دست رسیدگی است.


به گزارش ایرنا، هنگامی که 115 کیلومتر از قزوین به سمت آوج طی می شود و تنها پنج کیلومتر مانده به این شهرستان، جاده ای بطول 35 کیلومتر شما را به روستایی ییلاقی و زیبا به نام "کامشکان" می رساند که بیش از هر چیزی منازل و ویلاهای گرانقیمت چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
این روستا دارای 370 خانوار فصلی است که اکثر ساکنان آن بیش از یک دهه قبل، زادگاه خود را به مقصد تهران و کرج ترک کرده اند، ولی با ساخت منازلی زیبا و چشم نواز در آن، همه ساله در بهار و تابستان، این منطقه را برای گذران اوقات فراغت و استراحت خود انتخاب می کنند.
در سال های اخیر افزایش قیمت زمین و اقبال مردم شهرنشین به سپری کردن بخشی از اوقات خود در روستاها، مهاجرین از کامشکان را برآن داشت تادوباره به زادگاه خویش برگشته و علاوه بر تصاحب زمین های دیم زراعی خود که سالها به دلیل غیراقتصادی بودن رها ساخته بودند، خانه های خشتی و گلی خود را نیز به عمارتهایی با سازه های بتنی و فلزی تبدیل کنند.
البته برخی از اهالی روستا نیز در غیبت سیستم های نظارتی از جمله شورای روستا، دهیار و نبود طرح هادی، به ساخت و سازهای چند طبقه و یا در حریم منابع ملی و رودخانه اقدام کردند که زمینه اتهام زمین خواری یا دست اندازی به منابع ملی را فراهم کرده تا تخلف چند نفر، بنام روستای کامشکان تمام شود.
"عزیز علی اکبری" یکی از ساکنان این روستا به خبرنگار ایرنا گفت: بجز چند مورد تمامی ساخت و سازهای صورت گرفته در کامشکان بصورت قانونی بوده و هیچ کسی هم نمی تواند خلاف این مدعا را ثابت کند، چرا که صاحبان این زمین ها نیز مشخص هستند.
وی اظهارکرد: تعدادی از روستاییان که زمین های دیم خود را رها کرده بودند بصورت قانونی بازپس گرفته اند و متاسفانه عده معدودی از خوش نشینان فاقد زمین روستای کامشکان، بدنبال سهم خواهی از زمین هایی که توسط نسق داران با ماده واحده آزاد سازی شده اند، هستند و به خاطر بی ثمر بودن تلاششان، منشا برخی از این اتهامات ناروا شده اند.
اکبری اضافه کرد: هیچگونه زمین خواری در کار نبوده است و نسق داران در سال های اخیر توانستند با طی مراحل حقوقی، زمین های از دست رفته خود را بازپس گیری کنند و البته اداره کل منابع طبیعی در خصوص بخشی از جاده احداثی به مزارع، معتقد است مالکین به منابع ملی تعدی کرده اند.
وی ادامه داد: کشاورزان این روستا برای تردد به زمین های کشاورزی خود در گذشته از راههای مالرو استفاده می کردند، اما امروز برای عبور تراکتور و کمپاین نیازمند جاده خاکی بودند که این مساله نیز با همکاری اداره منابع طبیعی آوج انجام و برای احداث آن نیز مبالغی پرداخت شده است، لذا بحث تصرف منابع ملی بی مبنا است.
رییس شورای اسلامی روستای کامشکان نیز در این رابطه گفت: بیشتر ساخت و سازهای صورت گرفته در این روستا پس از زلزله سال 81 بوده و از دو سال گذشته تاکنون نیز هیچ ساخت و ساز جدیدی انجام نشده است.
"سلیمان حیدری" افزود: عرصه این روستا هم اکنون نقشه برداری شده و تا اوایل سال آینده نیز نقشه های اعیان آن تهیه می شود که با انجام این کار، بلافاصله برای تهیه طرح هادی روستا اقدام لازم و قانونی بعمل خواهد آمد.
وی اضافه کرد: زمین های روستای کامشکان با اصلاحات ارضی طی سال های 41 و 43 از سوی ارباب وقت به نام "رحیم مجاهد" به صورت توافقی به روستاییان واگذار گردید و هم اکنون نیز 74 سند رسمی این معاملات موجود می باشد.
حیدری اظهارکرد: نسق داران اکنون برای دو هزار و 523 هکتار زمین تحت تصرف خود سند رسمی دارند و موضوع زمین خواری در این روستا تنها یک اتهام ناروا می باشد و وجهه قانونی ندارد.
وی اضافه کرد: برای احداث راههای دسترسی به زمین های کشاورزی و بخشی از خانه های ساخته شده، هماهنگی های لازم با فرمانداری و اداره منابع طبیعی شهرستان آوج صورت گرفته و در این رابطه حتی حدود 350 میلیون ریال نیز به حساب منابع طبیعی واریز شده است.
حیدری به بخشنامه سه ماه گذشته بخشداری این بخش اشاره کرد و گفت: براساس این بخشنامه، هرگونه ساخت و ساز در این روستا بایستی به تایید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و صدور مجوز از سوی دهیاری صورت پذیرد و روستاییان برای هر متر مربع نیز 85 هزار ریال بایستی پرداخت نمایند.
فرماندار شهرستان آوج در این خصوص گفت: به دلیل خشکسالی در دهه هفتاد بسیاری از مردم روستاهای این شهرستان، در آن مقطع به شهرها مهاجرت کردند و به دلیل پیگیری نکردن روستاییان منابع طبیعی نیز بخشی از زمین ها را عرصه ملی اعلام می کند.
سید "عبداله موسوی" افزود: در سال 1377 به دلیل بهبود وضعیت آب و اعلام ماده واحده بسیاری از روستاییان با این راهکار به بازپس گیری زمین های خود اقدام می کنند که در شهرستان آوج 10 هزار هکتار با این شیوه به نفع مردم آزادسازی شد.
وی اظهارکرد: سال 1378 تعدادی از زارعین کامشکان حدود 300 هکتار مستثنیات داشتند و 800 هکتار نیز با ارایه مستندات با ماده واحده آزادسازی می کنند که مجموع زمین نسق داران این روستا به یک هزار و 108 هکتار افزایش می یابد.
فرماندار آوج اضافه کرد: صاحبان نسق کامشکان حتی به رای دادگاه بدوی آوج مبنی بر مالکیت یک هزار و 108 هکتار نیز اعتراض می کنند که دادگاه تجدید نظر استان که نظر پنج کارشناس دریافت می شود، یک هزار و 415 هکتار نیز به این میزان می افزاید و در نتیجه دادگاه در تاریخ 27 تیر ماه 1391 رای قطعی را صادر می کند و با این حساب مجموع زمین نسق داران روستای کامشکان به دو هزار و 523 هکتار می رسد.
موسوی خاطرنشان کرد: متعاقب این اتفاق کشاورزان تقاضای راه دسترسی به زمین های کشاورزی خود می دهند که پس از مخالفت منابع طبیعی آوج و ارجاع آن به اداره کل منابع طبیعی استان، این خواسته آنها با پرداخت 35 میلیون و 600 هزار تومان بابت هزینه حق تصرف و مشروط به تخریب حداقلی منابع طبیعی در احداث راه و دادن تعهدنامه کتبی و اقرارنامه مبنی بر نداشتن حق مالکیت نسق داران بر این راه، محقق می شود.
وی اضافه کرد: متاسفانه صاحبان نسق بدون هماهنگی و عدم ارایه تعهد کتبی، به احداث راه به زمین های خود اقدام می کنند که البته این خطا ناقض توافقات شفاهی صاحبان نسق با منابع طبیعی بوده است.
فرماندار شهرستان آوج تصریح کرد: از سوی دیگر خوش نشینانی که تا اینجای کار سهمی از روند آزادسازی زمین ها نداشتند مدعی سهم از دو هزار و 523 هکتار شدند که نسق داران از دادن زمین امتناع کردند که اعتراض خوش نشینان را در پی داشت که از اینجای کار به بعد اتهام زنی ها آغاز شد.
موسوی با تاکید بر اینکه هیچگونه زمین خواری در کامشکان اتفاق نیفتاده است، گفت: نسق داران سال 1391 سند دو هزار و 523 هکتار را دریافت کرده اند، پس چگونه منابع طبیعی پس از 28 ماه اقدام به شکایت کرده است.
وی در خصوص برخی ساخت و سازهای غیرمجاز در عرصه منابع طبیعی و حریم رودخانه گفت: هرگونه ساخت وسازی در حریم رودخانه تخلف محسوب می شود ولی همه این اتفاقات در دهه 80 رخ داده و ساخت وساز جدیدی انجام نشده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین نیز به خبرنگار ایرنا گفت: براساس درخواست روستاییان کامشکان برای تعیین حدود اراضی خود، 300 هکتار به عنوان مستثنیات آنان در نظر گرفته شد که این میزان با توجه به اعتراض روستاییان و ارسال اعتراض آنان به هیات تعیین و تکلیف اراضی اختلافی، با رای اصلاحی به یک هزار و 108 هکتار افزایش می یابد که باز هم این میزان مورد اعتراض روستاییان قرار می گیرد.
"علی اکبر اسدالهی" با اشاره به ادعای مردم این روستا مبنی بر مالکیت دو هزار و 523 هکتار از اراضی موجود، افزود: در آن مقطع اعتراض نسق داران روستای کامشکان به دادگاه تجدید نظر ارجاع و توسط هیات کارشناسی پنج نفره این رقم تعیین و رای دادگاه تجدید نظر مبنی بر آزادسازی دو هزار و 523 هکتار به نفع صاحبان نسق صادر می شود.
وی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی اکنون درخواست اعمال ماده 18 و بازبینی نظر کارشناسی را داده و اکنون این پرونده در دستگاه قضایی در دست رسیدگی است و بخاطر قطعی بودن رای دادگاه تجدید نظر استان، قرار است که این پرونده از سوی دستگاه قضایی استان برای شکستن حکم دادگاه تجدید نظر، به قوه قضاییه ارسال گردد.
اسدالهی ادامه داد: از طرف دیگر ما معتقدیم این میزان پولی دریافتی برای احداث 24 کیلومتر جاده علی الحساب و بخشی از خسارت به منابع طبیعی بوده و رقم واقعی آن چیزی حدود چهار میلیارد و 500 میلیون ریال است و مضاف بر آن باید نقشه آزادسازی ها در طبیعت پیاده شود که بنظر می رسد با واقعیت کنونی منطبق نباشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین نیز گفت: مبارزه با زمین خواری و ساخت و سازهای غیرمجاز جزو دغدغه های مهم مدیریت ارشد استان است.
"منوچهر حبیبی" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص روستای کامشکان شهرستان آوج افزود: این موضوع از سوی دستگاه قضایی در حال بررسی و رسیدگی می باشد، بنابراین فعلا نمی توان در مورد جزییات این قضیه قضاوت کرد.
وی اظهارکرد: مدیریت ارشد استان در خصوص این پرونده بر برخورد قاطع دستگاه قضایی با متخلفین تاکید دارد.
حبیبی با اشاره به فعالیت ستاد ویژه مبارزه با زمین خواری وحفظ حقوق بیت المال در استان قزوین از سال جاری با همکاری دستگاه قضایی و استانداری، اظهار کرد: در خصوص پرونده کامشکان، حق قانونی اهالی درصورت تضییع به آنها بازگردانده خواهد شد و بدون شک حقوق دولت نیز نباید ضایع شود و در صورت تخلف، با متخلفان برخورد قانونی صورت می گیرد.
حبیبی اظهارکرد: علاوه بر دستگاه های ذیصلاح که باید نظارت و کنترل خود را در رابطه با تعدی به اراضی ملی و ساخت و سازهای غیرمجاز در استان قزوین دوچندان کنند، به فرمانداران، بخشداران و دهیاران نیز دستور داده شده که کنترل لازم را در خصوص مساله زمین خواری و ساخت و سازهای غیرمجاز داشته باشند و در صورت برخورد با موارد مشکوک و یا تخلف، آن را فورا به اطلاع مسوولان برسانند.
رییس کل دادگستری استان قزوین نیز در این رابطه گفت: دادستان به عنوان مدعی العموم وارد بحث ساخت و سازهای روستای کامشکان شده که با دو فرآیند قضایی دنبال می شود، نخست مساله مربوط به اراضی کشاورزی و تعیین حدود و میزان آن و پرونده ای که به مستثنیات اضافه شده و دوم تخلفات صورت گرفته که مربوط به تغییر کاربری های غیرمجاز و افزایش تراکم با ساخت وسازهای چند طبقه آن است.
"جمال انصاری" با تصریح بر اینکه موضوع تخلفات در این پرونده را نمی توان زمین خواری نام نهاد، افزود: در خصوص اعمال ماده 18 نیز در صورت وجود تخلف و یا تشخیص اشتباه در نظریات کارشناسی ارایه شده، پرونده به قوه قضاییه ارسال شده و پس از تایید برای رسیدگی دوباره به دادگستری استان ارجاع می گردد.
شهرستان آوج با مساحت دو هزار و 776 کیلومترمربع در 125 کیلومتری جنوب استان قزوین واقع شده است.
627 / 7390 / 7392 / 7388 / 614/1352


11/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن