تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820376296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اختلاف ميان 6 هزار شاهزاده سعودي و پادرمياني امريكايي‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اختلاف ميان 6 هزار شاهزاده سعودي و پادرمياني امريكايي‌ها
يك كارشناس مسائل بين الملل گفت: پس از مرگ ملك عبدالله بن عبدالعزيز اختلافات ميان دو قبيله السديري و الشمري و نيز ميان 6 هزار شاهزاده ي سعودي بالا گرفت ولي از آنجايي كه امريكايي ها مديريت انتقال قدرت را بر عهده داشتند از همه ي طرف ها خواستند كه آتش بس نانوشته را مراعات كنند و اختلافات خود را علني نكنند.


جوان‌آنلاين: حسن هاني زاده در گفت‌وگو با «جوان‌آنلاين» درباره انتقال قدرت در عربستان و روابط اين كشور با كشورهاي همسايه و امريكا و اروپا اظهارداشت: انتقال قدرتي كه در عربستان صورت گرفت با مديريت امريكا بود و اين انتقال قدرت در واقع از زمان بيماري ملك عبدالله پادشاه سابق عربستان و رفتن وي به بيمارستان بود كه اين انتقال قدرت تحت نظارت يك هيات امريكايي مركب از كارشناسان برجسته امور عربستان صورت گرفت.
 

وي تصريح كرد: با توجه به وجود اختلاف در ميان شاهزادگان سعودي براي تصرف اهرم هاي قدرت، بنابراين انتقال قدرت با چالش هاي بسيار و جدي همراه بود اما امريكايي ها روي دو شخصيت مهم عربستان يكي مقرن بن عبدالعزيز و ديگري محمد بن نايف نظر داشتند كه با توجه به ناتواني جسمي سلمان بن عبدالعزيز و بيماري آلزايمر وي مانع مي شود كه وي كارهاي خود را انجام دهد لذا امريكايي ها مايل شدند كه مقرن بن عبدالعزيز با عنوان وليعهد و محمد بن نايف به عنوان جانشين ولي عهد به قدرت برسند.
 

اين كارشناس مسائل بين الملل افزود: بنابراين انتقال قدرت و احكامي كه پادشان بن عبدالعزيز صادر كرد كه طي آن برخي از افراد وابسته به قبيله الشمري بركنار شدند در بروز اختلاف ميان دو قبيله ي قدرتمند السديري و الشمري منجر شد. اين در حاليست كه قبيله ي الشمري به پادشاه سابق عربستان يعني ملك عبدالله بن عبدالعزيز نزديك است و سال 2005 ميلادي كه عبدالله به عنوان پادشاه عربستان انتخاب شد اعضاي قبيله ي الشمري اهرم هاي قدرت را در دست گرفتند اما با مرگ پادشاه ملك عبدالله و انتخاب سلمان بن عبدالعزيز طايفه ي الشمري از قدرت كنار گذاشته شدند و السديري ها در واقع به دربار نزديك تر شدند.
 

هاني زاده ادامه داد: به همين دليل اين اختلافات ميان اين دو قبيله و ميان 6 هزار شاهزاده‌ي سعودي بالا گرفت ولي از آنجايي كه امريكايي ها مديريت انتقال قدرت را بر عهده داشتند از همه ي طرف ها خواستند كه آتش بس نانوشته را مراعات كنند و اختلافات خود را علني نكنند.

 
 
وي در خصوص سياست هاي عربستان در برابر امريكا و اسرائيل نيز گفت: سياست خارجي و داخلي عربستان تابع سياست هاي امريكاست يعني هرچه امريكا در واقع انجام دهد و از عربستان بخواهد، مقامات رژيم آل سعود اجرايي و عملياتي مي كنند بنابراين نگاه امريكا به عربستان در حد يك عابربانك است يعني امريكايي ها از عربستان به عنوان عابربانك استفاده مي كنند و از ظرفيت مالي و اقتصادي عربستان براي پيشبرد اهداف خودشان استفاده مي كنند بنابراين امريكايي ها سعي مي كنند وضعيت فعلي عربستان را ثابت نگه دارند و براي پيشبرد برنامه هاي منطقه اي خودشان از وجود عربستان و ظرفيت هاي موجود اين كشور استفاده كنند.
 

اين كارشناس مسائل بين الملل عنوان كرد: نبايد فراموش كنيم كه شكل گيري گروهك هاي تروريستي هر چند با تفكرات امريكا و با هدايت امريكايي ها شكل گرفت ولي كليه هزينه هاي اين گروهك هاي تروريستي مانند داعش و جبهه النصره و القاعده با هزينه عربستان شكل گرفت.



منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن