محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841980437
فرصت ها و مشکلات اقتصادي مرزهاي غرب
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ بهمن ۱۳۹۳ (۰:۳۵ق.ظ)
فرصت ها و مشکلات اقتصادي مرزهاي غرب گروه استان ها
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مرزها مکان هايي با دو چهره متفاوت هستند؛ همان گونه که در شرايط نبود امنيت و جنگ بيش ترين تهديدها متوجه اين مناطق است در شرايط صلح و وجود امنيت مي توان از آنها به عنوان فرصت هايي غني بهره برداري کرد که تجارت با کشورهاي همسايه از جمله اين مزاياي غني است اين تجارت هم در سطح محلي و هم در سطح استاني و ملي مي تواند فوايد بسياري براي توسعه کشور داشته باشد به شرطي که از اين فرصت به درستي استفاده کرد.
کشور ما بيشترين مرز را با کشور عراق دارد، 1458 کيلومتر مرز با اين کشور داريم و بيش تر اين نوار مرزي شامل استان هاي ايلام، کرمانشاه، کردستان و آذربايجان غربي است که در اين نوشتار به بررسي وضعيت مرزها در اين چهار استان پرداخته مي شود، اين نوار مرزي در قسمتي با اقليم کردستان عراق و در قسمت ديگر با حکومت مرکزي عراق است.
بين ساکنان دو طرف مرز پيوندهاي قومي، نژادي، فرهنگي و زباني بسياري وجود دارد و همين باعث شده در طول تاريخ همواره بين دو سوي مرز مراوداتي وجود داشته باشد. همين نزديکي ها و مشابهت ها که شامل الگوي مشابه مصرفي هم مي شود فرصت خوبي براي کشور ماست تا سطح مبادلات را با کشور عراق بالا ببرد.
از سوي ديگر کشور عراق در چند ساله اخير شاهد ناامني ها و ويراني هاي بسياري بوده است که براي جبران و ترميم آنها به همياري کشورهاي همسايه و خصوصا کشور ما نيازمند است؛ زيرا در زمان حکومت رژيم بعثي به توسعه اين مناطق و خصوصا اقليم کردستان توجه نمي شد و کارخانه ها و صنايع توليدي کمي در آنجا وجود دارد، هم در زمينه صادرات مصالح ساختماني و ساخت و ساز و هم در زمينه کالاهاي مصرفي مورد نياز مردم کشور ما مي تواند به صادرات کالا به کشور عراق مبادرت ورزد.
کمبود کارخانه ها و صنايع توليدي در استان هاي غربي و وضعيت بد باغداري و کشاورزي در اين استان ها منجر به بيکاري عده کثيري از مردم ساکن اين مناطق شده است، که با استفاده درست از ظرفيت هاي مرزي و گسترش تجارت با کشور عراق مي توان به طور چشمگيري از بيکاري نوار مرزي غرب کشور کاست که عدم توجه به اين مناطق و مورد غفلت قراردادن آن باعث رواج پديده شوم قاچاق و صدمات متعاقب آن براي اقتصاد استاني و ملي مي شود.
*بازارچه هاي مرزي
بيشتر بازارچه هاي مرزي غرب کشور در دهه 70 و اوايل دهه 80 افتتاح شدند، هدف از تأسيس بازارچه هاي مرزي عمران و آباداني مرزها، اشتغال زايي، بهبود معيشت ساکنان مرزي، کاهش قاچاق و... بود. اين که تا چه حد بازارچه هاي مرزي به اهداف اوليه خود دست يافته اند در هاله اي از ابهام است ولي نکته اي که بايد مد نظر داشت اين است که هرجا بازارچه توسعه پيدا کرده بيکاري کمتر شده، از مهاجرت کاسته شده و قاچاق کمتر شده و مرز رونق بيشتر يافته است براي مثال مي توان به رونق بازارچه هاي تمرچين پيران شهر، صله رحم جوانرود و باشماق مريوان و پرويزخان قصر شيرين اشاره کرد که توسعه بازارچه علاوه بر موارد ياد شده، ساخت شهري را هم متحول کرده و کارکرد هاي جديدي براي شهرها ايجاد کرده و حتي اين شهرها را به شهرهاي مهاجر پذير تبديل کرده است. با وجود اين پيشرفت ها ولي هم در خود اين مرزها و هم در مرزهاي ديگر نقاط مرزي کاستي هاي فراواني وجود دارد که به مشکلات بسياري در اين مناطق دامن زده است مثلا مرز سيف سقز، شوشمي نوسود، سيران بند بانه، کيله سردشت و...
برخي از مرزهاي غربي بيش تر نقش زيارتي داشته و ارتباط آنها با قسمت مرکزي عراق بيش تر است مثل مرز مهران ايلام و مرز خسروي قصر شيرين. هر ساله زائران بسياري از اين مرزها براي زيارت عازم عتبات عاليات مي شوند، ورود و خروج زائران در رونق شهرهاي مرزي تأثير بسياري داشته و به ايجاد هتل ها و زائرسراها منتهي شده است.
در بعضي مرزهاي ديگر مانند باشماق مريوان، تمرچين پيران شهر و پرويزخان قصر شيرين ورود و خروج مسافر و گردشگر در دو سوي مرز مجاز است ودر کنار مبادلات کالا، ورود و خروج مسافر هم در اين مرزها در جريان است، اما بعضي مرزهاي ديگر فقط کارکرد مبادلاتي داشته و ورود و خروج مسافر مجاز نيست مانند مرز شوشمي نوسود، سيف سقز، سيران بند بانه و...
ورود و خروج مسافر در کنار مبادلات مرزي مي تواند به رونق مرزها ياري رساند و باعث توسعه آنها شود. رونق بازارچه ها باعث شده که سيماي شهر و ساخت شهري هم در شهرهايي مثل تمرچين پيران شهر، صله رحم جوانرود و باشماق مريوان تغيير کند. مجتمع هاي تجاري و بازارها در اين شهرها داير گرديده اند و ورود و خروج گردشگران و مسافران به شهر باعث شده که زيرساخت هاي متناسب با صنعت توريسم هم در اين شهرها داير گردد هتل ها و رستوران ها و... ساخته شده است، رونق مرز به صورت مستقيم و غير مستقيم مي تواند در اشتغال زايي در مناطق مرزي و کاهش بيکاري نقش داشته باشد. رونق مرزها علاوه بربهبود وضعيت مناطق مرزي مي تواند به توسعه استان هم منتهي شود که توسعه اقتصاد ملي و کشور را در پي دارد.
شهرهاي مرزي نوار غربي علاوه بر مزيت مرزي بودن، طبيعت سرسبز، کوهستاني و زيبايي هم دارند که مي تواند در کنار ساير عوامل يادشده در جذب توريسم به اين مناطق موثر باشد، رشد صنعت توريسم به ايجاد شغل هاي مرتبط با آن منجر مي شود.
*صادرات و واردات
اقلام صادراتي و وارداتي در مرزهاي مختلف به تناسب تقاضا متفاوت است، اقلام صادراتي به کشور عراق را مي توان در سه دسته عمده قرار داد:
1-مواد غذايي و کشاورزي: ميوه و تره بار، خشکبار، نوشابه، مرغ، تخم مرغ، پفک، عسل طبيعي و...
2-مواد معدني و مصالح خانه سازي: کاشي، سيمان، گچ، سنگ هاي ساختماني، موزاييک و...
3-مواد صنعتي و پتروشيمي: مواد پاک کننده و شوينده، دارو، ظروف پلاستيکي، دمپايي پلاستيکي، کفش، فرش، لوازم خانگي، کولر، يخچال، خودرو و...
با توجه به اين که کشور عراق از نظر صنايع توليدي و کارخانجات شرايط مساعدي ندارد، حجم صادرات بيش تر از واردات است. با توجه به ضعف هايي که در اين کشور وجود دارد بازار اين کشور براي صادر کردن انواع محصولات مناسب است. کالاهايي با کيفيت و متناسب با نياز آن سوي مرز مي توان صادرکرد تا بازار را از رقباي قدري مانند ترکيه ربود. صادرات فرش و خصوصا صنايع دستي بسيار مورد غفلت قرار گرفته است. حجم بالايي از کالاهاي صادراتي در خارج از محدوده استان و منطقه مرزي توليد مي شوند، دولت مي تواند با احداث کارخانه ها و صنايع توليدي در اين مناطق کالاهاي توليد شده در استان ها را به کشورعراق صادر کرد.
کالاهاي وارداتي شامل چاي، برنج، موز، وسايل الکتريکي، مواد بهداشتي و آرايشي و... است. واردات قطعات يدکي ماشين، ضايعات آهن آلات و مواد فلزي که در ايران امکان بازيافت آنها است از جمله اقلامي است که کمتر به آن توجه شده است.
*قاچاق
قاچاق از اصلي ترين مشکلاتي است که همواره در مرزها رواج داشته است و رونق بازارچه ها در بعضي مناطق شايد از آن کاسته باشد ولي نتوانسته به طور کامل آن را ريشه کن کند. قاچاق در سطوح خرد و کلان در مناطق مرزي رواج دارد با اين که بيش تر ضررها متوجه افراد محلي است ولي سود اصلي عايد کساني مي شود که کمتر خطري متوجه آنهاست. از جمله اقلام قاچاق مي توان به قاچاق سوخت، لوازم آرايشي و بهداشتي، پارچه، احشام، کولر، تلويزيون و... اشاره کرد. همان طور که اشاره شد، نبود صنايع و کارخانجات در مرزها و از طرفي توسعه ناکافي بازارچه هاي مرزي در بسياري مناطق به افزايش بيکاري در اين مناطق و روي آوردن به پديده شوم قاچاق منتهي شده است. اين پديده شوم لطمه هاي فراواني نه تنها براي اقتصاد محلي واستاني بلکه براي توليد داخلي هم داشته است.
شغل خطرناک «کولبري» که به صورت جابه جايي بار در گذرگاه هاي صعب العبور توسط فرد يا به وسيله قاطر براي تأمين معاش صورت مي گيرد، همواره خطرات بسياري را براي کولبران ايجاد کرده است مانند رفتن روي مين و يا در تيررس مأموران بودن به دليل اينکه کارشان غير قانوني است. البته راه کاهش پديده کولبري و قاچاق امنيتي کردن فضا و افزايش سختگيري ها نيست بلکه بايد معابر مجاز کولبري ايجاد کرد به رونق مرزها و بازارچه هاي مرزي توجه کرد و با فراهم آوردن بستر هاي مجاز اشتغال از اين پديده هاي مخرب کاست.
از طرفي هم سختگيري ها و محدويت هايي که براي تجار وجود دارد باعث مي شود که آنها متمايل به قاچاق براي مبادله و جابه جايي کالاي خود شوند، به همين دليل بايد از قوانين دست و پا گير و سخت گيرانه کاست و قوانين منعطف تري که به نفع تجارت باشد وضع کرد.
*مشکلات زيرساختي
تمامي مرزها و بازارچه هاي مرزي غرب کشور با مشکل ضعف در زيرساخت ها مواجه هستند، درصد و نوع اين مشکلات در مرزهاي مختلف متفاوت است. مشکلات زيرساختي مرزها را مي توان در سه دسته تقسيم بندي کرد: 1-مشکلات حمل و نقل 2-مشکلات پايانه مرزي 3-مشکلات و ضعف زيرساختي در شهرهاي مرزي
1-مشکلات حمل و نقل: مشکل حمل و نقل و خرابي جاده ها و نداشتن جاده دسترسي مناسب از آن دسته از مشکلات زيرساختي است که تمام مرزهاي غربي با آن مواجه هستند، راه دسترسي نامناسب و خراب در مرزهاي سيف سقز، کيله سردشت و شوشمي نوسود از عوامل اصلي عدم توفيق بازارچه در رسيدن به اهداف اصليش در اين مناطق است. در مناطق ديگر مثل باشماق مريوان و پرويزخان قصر شيرين حجم مبادلات متناسب با ظرفيت زيرساخت جاده اي نيست و بالا بردن ظرفيت مبادلات بدون توجه به بهبود وضع حمل ونقل به بدتر شدن اوضاع و استهلاک بيش تر جاده ها منتهي مي شود.
2-مشکلات زيرساختي پايانه مرزي و بازارچه مرزي: خود بازارچه ها و پايانه هاي مرزي هم داراي مشکلات زيادي از نظر زيرساختي هستند. درصد اين مشکلات و نوع آنها در مرزهاي مختلف متفاوت است، در بعضي مرزها هم طرح هاي زيرساختي خوبي ايجاد شده و يا در دست اجرا است مثل مرز پرويزخان قصرشيرين، تمرچين پيران شهر، باشماق مريوان.
از جمله مشکلات زيرساختي مرزها مي توان به نبود انبار، سردخانه، باسکول، سالن استراحت مسافران، اقامتگاه براي رانندگان، پارکينگ، نمازخانه، کمبود سرويس بهداشتي، خيابان ها و محيط آسفالت نشده و... بسياري از مرزهاي غرب به ترميم و اصلاح و ساخت اين زيرساخت هاي اساسي و پايه اي در نقطه مرزي و بازارچه شان نيازمندند. همين ضعف در زيرساخت ها و متناسب نبودن آنها باعث شده که در مرزهايي مثل باشماق مريوان و پرويزخان قصر شيرين به دليل حجم بالاي مبادلات و ورود و خروج مسافر شاهد بي نظمي هاي فراواني باشيم.
3-ضعف زيرساختي در شهرهاي مرزي: ضعف در زيرساخت ها و نبود امکانات در شهرهاي مرزي با توجه به رفت و آمدهاي بسياري که در اين مناطق صورت مي گيرد مشکلات بسياري را ايجاد کرده است. با توجه به ورود و خروج مسافر و گردشگر و زائر به اين شهرها به ساخت زيرساخت هايي مثل هتل، رستوران و... براي رفاه حال آنها نياز است ولي؛ متأسفانه بسياري از مرزها اصلا شرايط خوبي از اين نظر ندارند. براي مثال مسافراني که به شهر بانه مي آيند، با توجه به کمبود هتل مجبورند شب را در پارک ها، نمازخانه ها و مدارس بخوابند. بايد سرمايه گذاري هاي بسياري هم از طرف بخش خصوصي و هم از طرف دولت در اين مناطق صورت گيرد.
در پاره اي موارد هم، مشکلات در مرز، از طرف عراقي است مانند مانع تراشي در قبول برخي کالاها و پس فرستادن آنها و يا بارگيري مجدد کاميون ها. کاميون هاي ايراني اجازه ورود به خاک عراق را ندارند و بايد در مرز تخليه و دوباره بارگيري مجدد شوند اين در صورتي است که کاميون هاي ترکيه اجازه ورود به خاک عراق را دارند، حداقل در مورد حمل يکسره مواد غذايي و اقلام فاسد شدني بايد هماهنگي هايي بين دوطرف صورت ديگر تا لطمه اي به کالا وارد نشود.
براي حل مشکلات بايد بين مقامات محلي، استاني و کشوري دو طرف ديدارها و ملاقات هاي بيشتري صورت گيرد، مشکلات شناسايي و براي رفع آنها راه حل هايي ارائه شود. تفاهم نامه ها و توافق نامه هايي با پشتوانه اجرايي قوي به امضا برسد تا همکاري ها تقويت شود و توسعه و رشد مرزهاي هر دو طرف ممکن شود.
براي رفع مشکلات و کاستي هاي مرزها لازم است که ديدارهاي مسئولان ملي و استاني از مرزها بيش تر شده و از نزديک به بررسي اين مشکلات و يافتن راهکار براي آنها بپردازند، از سوي ديگر با تعيين مسئولاني دلسوز، همدل و کاردان که رابطه اي خوب با مردم محلي دارند مي توان با نزديک شدن بيش تر به مردم و درگير کردن آنها در اداره مرز به ميزان بسيار زيادي از مشکلات مرزها کاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
مناسبترین راه برای حل مشکلات اقتصادی توجه به اقتصاد مقاومتی است
فرمانده ناحیه مقاومت میاندورود مناسبترین راه برای حل مشکلات اقتصادی توجه به اقتصاد مقاومتی است فرمانده ناحیه مقاومت میاندورود گفت مناسبترین راه برای حل مشکلات اقتصادی کشور تکیه بر توان درونی و توجه به اقتصاد مقاومتی است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز حسین جناسمی عصر امرومعاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان غربی: مشکلات سمنهای آذربایجان غربی شناسایی شد
معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان غربی مشکلات سمنهای آذربایجان غربی شناسایی شدمعاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان غربی گفت مشکلات سمنهای آذربایجان غربی شناسایی شد و در آینده نزدیک شاهد رفع این مشکلات خواهیم بود به گزارش خبرگزاری فارس از خوی علیرضا رادفر صبح امروز در نشسمعاون اطلاعات مرزبانی آذربایجان غربی: 124 تبعه خارجی در مرزهای آذربایجان غربی دستگیر شد
معاون اطلاعات مرزبانی آذربایجان غربی 124 تبعه خارجی در مرزهای آذربایجان غربی دستگیر شدمعاون اطلاعات مرزبانی آذربایجان غربی گفت امسال 124 تبعه خارجی در مرزهای آذربایجان غربی دستگیر شدند احمد محمدزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت مرزبانان آذربایجانمعاون اجتماعی مرزبانی آذربایجان غربی: مستند «نسیم انقلاب» در مرزهای آذربایجان غربی کلید خورد
معاون اجتماعی مرزبانی آذربایجان غربی مستند نسیم انقلاب در مرزهای آذربایجان غربی کلید خوردمعاون اجتماعی مرزبانی آذربایجان غربی گفت مستند نسیم انقلاب در مرزهای این استان کلید خورد عزیز آقامحمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت در راستای ابلاغیههاینامه مبتکرانه رهبری فرصتی برای جوانان غربی است - اخبار ایران و جهان |
افتخاری در گفتوگو با مهر نامه مبتکرانه رهبری فرصتی برای جوانان غربی است شناسهٔ خبر 2473986 سهشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۳ سیاست > مجلس عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی برگ جدیدی روی کار آورده است و فرصتی شده تا این جوانان بتوانند از این صفحه تازه تامقیمی در نطق میان دستور: گره زدن مشکلات اقتصادی کشور به مذاکرات هستهای خیانت است
مقیمی در نطق میان دستور گره زدن مشکلات اقتصادی کشور به مذاکرات هستهای خیانت استنماینده بهشهر در مجلس گفت گره زدن رفع مشکلات اقتصادی کشور به مذاکرات هستهای خیانت است و بهتر بود دولت در شرایط فعلی با شجاعت بودجه امسال را بدون درآمدهای نفتی به مجلس پیشنهاد میداد به گزارش خبرنگغرب از فرصت مذاکره استفاده نکند، توان غنیسازیمان بالای 60 درصد میشود
شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۳ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربیها از فرصت مذاکرات با ایران استفاده کنند گفت اگر غربیها این فرصت را از دست بدهند و مذاکرات با شکست روبرو شود 10 سال دیگر با ایرانی روبرو میشوند که توان غنی سازیاش بالای 60 درص«برناردینو لئون» تأکید کرد احتمالا مذاکرات ژنو آخرین فرصت لیبی برای حل مشکلاتش خواهد بود
برناردینو لئون تأکید کرداحتمالا مذاکرات ژنو آخرین فرصت لیبی برای حل مشکلاتش خواهد بودفرستاده ویژه سازمان ملل متحد در لیبی مذاکرات ژنو را که میان طرفهای درگیر برگزار خواهد شد آخرین فرصت این کشور قلمداد کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس «برناردینو لئون»آریایینژاد: با اقتصاد مقاومتی میتوان مشکلات اقتصادی را ریشهای حل کرد
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۲ نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت وقت آن رسیده که دنیای اسلام به خود آید و اتحاد خود را حفظ کند و در مقابل دشمن مشترک یعنی استکبار و صهیونیسم متحد شود به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا احمد آریایینژاد در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امرتولید سیب در آذربایجان غربی صرفه اقتصادی ندارد -
جلیلی اعلام کرد تولید سیب در آذربایجان غربی صرفه اقتصادی ندارد شناسهٔ خبر 2464870 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۵ استانها > آذربایجان غربی ارومیه- معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت تولید سیب در استان صرفه اقتصادی ندارد به گزارش خبرگزاری مهر رسولدر گفتوگو با فارس عنوان کرد شوری: باید از فرصتهای پیش آمده از تیرگی روابط روسیه با غرب بهرهبرداری کرد
در گفتوگو با فارس عنوان کردشوری باید از فرصتهای پیش آمده از تیرگی روابط روسیه با غرب بهرهبرداری کردمدیرگروه اوراسیای مجمع تشخیص با بیان اینکه باید از فرصتهای پیش آمده در روابط تیره بین روسیه و غرب بیشترین بهره برداری را داشت گفت اگر روابط تهران و مسکو به هر بهانهای گسترش پانتقاد شدید یک نماینده از دولت/ گره زدن مشکلات اقتصادی کشور به مذاکرات هستهای خیانت است
انتقاد شدید یک نماینده از دولت گره زدن مشکلات اقتصادی کشور به مذاکرات هستهای خیانت است نماینده بهشهر در مجلس گفت گره زدن رفع مشکلات اقتصادی کشور به مذاکرات هستهای خیانت است و بهتر بود دولت در شرایط فعلی با شجاعت بودجه امسال را بدون درآمدهای نفتی به مجلس پیشنهاد میداد به گزافرماندار نور: مدیریت جهادی برای برونرفت از مشکلات اقتصادی ضروری است
فرماندار نور مدیریت جهادی برای برونرفت از مشکلات اقتصادی ضروری استفرماندار شهرستان نور گفت تلاش و مدیریت جهادی برای برونرفت از مشکلات اقتصادی در شرایط موجود امری جدی است به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نور هادی خنجری امشب در جلسه شورای اداری این شهرستان اقدام صهیونیستدرگفتگو با دکتر قدیری ابیانه بررسی شد پیام رهبری به جوانان غربی فراتر از مرزهای دیپلماسی عمومی
درگفتگو با دکتر قدیری ابیانه بررسی شدپیام رهبری به جوانان غربی فراتر از مرزهای دیپلماسی عمومینمونه هایی مانند ادواردو آنیلی فرزند سوپر میلیارد ایتالیایی آن ها را هوشیار کرده و در یک برنامه شیطانی تحریف اسلام اسلام هراسی و حتی توهین به اسلام را در دستور کار خود قرار دادند در حقیچارهاندیشی برای استفاده از فرصتهای اقتصادی
چارهاندیشی برای استفاده از فرصتهای اقتصادیدر برابر بسیاری از اقدامات راهبردی اقتصادی سالم موانعی تراشیده میشود که سبب میشود کشور از چشم اندازی که برای جایگاه خود در منطقه ترسیم کرده عقب بیافتد و کشورهای منطقه تبدیل به سکوی صادرات برای کالاهایی به کشور ما شوند که تولید آن درقالیباف: مشکلات اقتصادی سبد خانوار، جامعه را دو قطبی میکند
پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۴ شهردار تهران گفت با تمام وجود درک میکنیم که مشکلات اقتصادی در سبد خانوار بر سلامت فرهنگی تربیتی و جسمی خانوار اثر منفی گذاشته و جامعه را دو قطبی میکند و همچنین میتواند موضوع تعلیم و تربیت را تحت تاثیر جدی خود قرار دهد به گزارش خبرنگار شهری خبرگزحتی اگر تحریمها هم لغو شود مشکلات اقتصادی حل نمیشود
تراز وجود سازمان های شبه دولتی و دولتی به موازات بخش خصوصی سبب بزرگ تر شدن بخش دولتی شده است وقتی حجم دولت افزایش می یابد مخارج دولت و مسلما درآمد دولت نیز باید افزایش یابد پایگاه خبری تحلیلی تراز زهرا افشاری عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا در گفتگو با تراز علت اصلی نفتی تر ش-
سیاسی
پربازدیدترینها