واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو انجمن فولاد:
کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش گریبانگیر واحدهای فولاد/ واردات دیگر توجیه ندارد
عضو انجمن فولاد، رفع رکود در صنعت فولاد را لازمه رشد صادرات این صنعت عنوان کرد و گفت:رسوب فولاد در گمرک به صفر رسیده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بهمن قاسمی در یک نشست خبری اظهار داشت: در شرایطی که بازارهای جهانی فولاد وضعیت چندان مناسبی ندارند، اگر تولیدکنندگان ایرانی بتوانند در سبد محصولات خود تنوع ایجاد کنند، می توانند از بحران فعلی عبور کنند، اما در مجموع سال آینده، سال خوبی برای فولادیها نیست و امیدواریم اوضاع از شرایط فعلی بدتر نشود.
وی افزود: با شرایطی که بر صنعت حاکم شده است، وعده دولتیها برای رسیدن تولید فولاد به 45 میلیون تن عملی نیست و در خوشبینانه ترین شرایط می توانیم 20 میلیون تن فولاد تولید کنیم، البته این در حالی است که تولیدکنندگان ایرانی هم اکنون با کمبود نقدینگی و تولید با ظرفیت پایین مواجه هستند.
وی تصریح کرد:در حال حاضر اگر مطابق استانداردها، هر کارخانه فولاد باید برای سه ماه آینده خود مواد اولیه داشته باشد، هم اکنون برخی کارخانه ها تنها برای ۱۰ روز آینده خود مواد اولیه تهیه می کنند، چرا که تأمین مواد اولیه نیازمند نقدینگی بالایی است.
قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی اینکه وزیر صنعت معتقد است بین تولیدکنندگان فولاد ایرانی در بازارهای جهانی رقابت منفی وجود دارد، تصریح کرد: رقابت منفی وجود ندارد، اکنون شرایط در بازار طوری است که تولیدکنندگانی که توانایی بقا دارند، در بازار ماندگار هستند و تولید واحدهای کوچک غیراقتصادی شده است، بنابراین وزیر صنعت درخواستش این است که رکود در واحدهای فولادی از بین برود و توانایی صادرات بوجود آید.
به گفته وی، توانایی ذوب و نورد در صنعت فولاد کشور 16 میلیون تن است، در حالی که اگر مطابق کشورهای نیمه توسعه یافته بخواهیم سرانه مصرف 250 کیلوگرمی فولاد داشته باشیم، به 20 میلیون تن تولید فولاد نیاز خواهیم داشت، این در حالی است که دولت سیاستهای انقباضی به کار گرفته است.
عضو انجمن فولاد در ادامه با بیان اینکه رسوب فولادهای وارداتی در گمرک اکنون دیگر وجود ندارد، گفت: واردات فولاد در شرایط فعلی به صرفه نیست، مگر اینکه پولشویی اتفاق بیفتد.
به اعتقاد وی، ادغام واحدهای فولادی با یکدیگر عملیاتی نیست، زیرا بخش خصوصی هنوز توانمند نشده و به بلوغ لازم برای این نوع همکاری نرسیده است.
مدیرعامل شرکت آریان فولاد در ادامه اظهار داشت:ظرفیت اسمی تولید این کارخانه 2 میلیون تن است که از ابتدای سال تا کنون 280 هزار تن تولید فولاد داشته ایم و امیدواریم این رقم تا پایان سال به 350 هزار تن برسد، اما مشکلات نقدینگی و بازار ما را وادار کرده که تا با 30 درصد ظرفیت کار کنیم.
وی افزود:اولین خط تولید این شرکت از کره جنوبی و دومین خط تولید میلگرد این کارخانه نیز از کنسرسیومی ژاپنی خریداری شده بود که در سال 85 راه اندازی و به بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد:خط سوم تولید نیز در سایت دوم این کارخانه نصب شده و 250 هزار تن ظرفیت دارد و خط چهارم هم برای تولید میلگرد به ظرفیت 500 هزار تن نصب شده و خط ذوب دوم نیز حدود 150 هزار تن ظرفیت دارد که نصب شده است.
انتهای پیام/م
93/11/10 - 15:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]