واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
جلسه تحقیقات در دادگاه پزشکی قانونی "نیو سات ولز"؛
ترکش گلولههای پلیس عامل کشتهشدن گروگان استرالیایی
"جرمی گورملی" وکیل دستیار پزشک قانونی به جلسه گفت که خانم داسون "هدف اصابت شش ترکش یک گلوله یا بیشتر که از سلاح پلیس شلیک شده بود و از سطوح سخت کمانه کرده بود"
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، در آغاز تحقیقات رسمی درباره گروگان گیری ماه دسامبر در کافه ای در شهر سیدنی استرالیا، گفته شده است که "کاترینا داوسون" یکی از گروگان ها در اثر ترکش گلوله پلیس کشته شده است. به نوشته سایت بی بی سی، در جلسه تحقیقات که در دادگاه پزشکی قانونی نیو سات ولز برگذار می شد همچنین گفته شد که توری جانسون دیگر قربانی حادثه در اثر اصابت گلوله ای به ناحیه سر که فرد گروگان گیر به نام هارون مونس شلیک کرده بود کشته شد. همان تیراندازی به سوی توری جانسون بود که پلیس را واداشت به کافه شکلات لینت یورش ببرد؛ یورشی که به مرگ خانم داسون و هارون مونس منجر شد. هدف تحقیقات این است که روشن کند این سه دقیقا چگونه کشته شدند و آیا امکان پرهیز از آنها وجود داشته است یا نه.
گریستن بازماندگان
هارون مونس که ایرانی الاصل بود ۱۸ نفر را در روز ۱۶ دسامبر برای مدت ۱۶ ساعت در کافه لینت در محله "مارتین پلیس" اسیر کرده بود. آن حادثه باعث بسته شدن بخش بزرگی از مرکز سیدنی و انجام بزرگترین عملیات ضدتروریستی در تاریخ استرالیا شد. بیشتر گروگان ها موفق به فرار شدند یا توسط پلیس آزاد شدند. بسیاری از آنها در جریان تحقیقات جاری شهادت خواهند داد. روز پنجشنبه چندین نفر از بازماندگان در جلسه تحقیقات شرکت کردند و برخی از آنها می گریستند. جرمی گورملی وکیل دستیار پزشک قانونی به جلسه گفت که خانم داسون "هدف اصابت شش ترکش یک گلوله یا بیشتر که از سلاح پلیس شلیک شده بود و از سطوح سخت کمانه کرده بود" قرار گرفت. او گفت که یک قطعه از ترکش ها به یک شاهرگ برخورد کرده بود و او فورا از هوش رفت و لختی بعد درگذشت. جلسه اول تحقیقات پایان یافته و تاریخ تشکیل جلسه بعدی هنوز اعلام نشده است. رسانه های استرالیایی پیشتر در ماه جاری خبر داده بودند که خانم داسون، وکیل ۳۸ ساله و مادر سه فرزند کوچک، در اثر برخورد ترکش گلوله های پلیس به قلب و شانه کشته شده بود. عامل حادثه تروریستی در سیدنی، "هارون مونس" بود که سال ها قبل به دلیل پرونده های قضایی اش از ایران گریخته بود و در استرالیا پناهندگی گرفته بود و در استرالیا هم با یک رشته اتهامات قضایی روبرو بود. دولت استرالیا، درخواست دولت ایران برای بازگرداندن این فرد مجرم را نپذیرفته بود و به وی پناهندگی سیاسی اعطا کرده بود. این فرد ادعا میکرد که روحانی است و از گروگانهایش خواسته بود پرچمی شبیه به پرچم داعش را در جریان حادثه پشت پنجره نمایش دهند. با این حال پلیس می گوید او به شبکه های تروریستی مدعی اسلام در سطح بین المللی ارتباطی نداشته است. تحقیقات در مورد گروگانگیری مرگبار سیدنی ادامه دارد؛ بازرسان از جمله در پی یافتن چگونگی دسترسی هارون مونس به سلاح هستند. آنها در عین حال میخواهند بدانند چرا او با وجود اتهام مشارکت در قتل همسر پیشین، با قرار وثیقه آزاد بوده است. هارون مونس از سوی دادگاه به اتهام فرستادن نامههای توهینآمیز و تهدیدکننده به خانوادههای هشت سرباز استرالیایی که در افغانستان کشته شده بودند، نیز در سال ۲۰۱۲ مجرم شناخته شده بود.
444
۰۹/۱۱/۱۳۹۳ - ۰۹:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]