محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830191886
- اطلاعات ژنتیکی؛ شمشیر دولبه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اطلاعات ژنتیکی؛ شمشیر دولبه تهران- ایرنا- در شرایطی که پژوهش درباره ژنوم انسانی و کاربرد دستاوردهای آن، امید انسان را به بهبود سلامت بیشتر کرده است نمی توان سوء کاربردهای دستاوردهای ژنتیکی را نادیده گرفت؛ سوء استفاده هایی به دور از اخلاق که جایگاه و کرامت انسانی را نادیده می گیرد.
جمعیت و سلامت مردم، اقتدار ملی کشورها را می افزاید. از این رو، باید افزون بر استوارسازی پایه های علمی و آموزش و حمایت از اندیشمندان در این زمینه، از اطلاعات ژنی ملت ها، قوم ها و گروه ها پاسداری کرد.
امروزه مرزهای علوم تجربی به ویژه دانش پزشکی، زیستی و زیست فناوری (بیوتکنولوژی) بیش از هر زمان دیگری گسترده شده است و در کنار بروز انواع بیماری ها، روز به روز بر پیشرفت ها، اکتشافات و نوآوری ها در این عرصه افزوده می شود.
تحقیقات ژنتیک بخشی مهم از دانش زیستی و زیست فناوری است که در کشاورزی، تغذیه، دامپروری، پزشکی، علوم نظامی، انرژی، محیط زیست و... کاربردهای فراوانی دارد و دستاوردهای ارزشمندی نیز به بار آورده است.
پیشرفت جهانی این علوم تا جایی است که افزون بر کمک به سلامت، امنیت و ایمنی زیستی ساکنان زمین، به میزانی برای سنجش توسعه و قدرت کشورها تبدیل شده است.
از این رو، کشورهایی که در پی دستیابی به جایگاه جهانی باثبات و قدرتمند در توسعه علمی، اقتصادی و سیاسی هستند، تلاش می کنند پایه های علمی و فنی خود را به ویژه در عرصه بیوتکنولوژی و دانش پزشکی و زیستی توانمند سازند.
***جهان و کاربردهای گسترده ژنتیک
ژنتیک، شاخه یی از دانش زیستی است که با مطالعه روی ژن ها، امکان تشخیص تشابه یا نبود تشابه میان 2 موجود زنده و همچنین تشخیص چرایی و چگونگی وجود تشابه در جامعه گیاهی یا جانوری را برای پژوهشگران فراهم ساخته است. ژنتیک، دانش انتقال اطلاعات بیولوژیکی از یک سلول به سلول دیگر، از والدین به نوزاد و از نسلی به نسل دیگر است (1).
به عبارت دیگر، تحقیقات ژنتیک مطالعه درباره ژنوم انسان (DNA) برای یافتن چیستی ژن ها و عوامل محیطی سهیم در بیماری ها است. اگر ما به چیستی علل بیماری ها پی ببریم می توانیم با شناسایی بیماری، درمان بهتری برای آن داشته باشیم، امیدوارانه از وقوع بیماری جلوگیری کنیم و نخستین گام را برداریم (2).
هم اکنون با توجه به شناسایی ژن های انسانی و جانوری، تحقیقات دانش ژنتیک در کنار دستاوردهای مهم در کشاورزی و صنعت، زمینه های درمان بیماری های گوناگون را فراهم کرده است.
دانشمندان ژنتیک بر این باورند که افزون بر بیماری هایی همچون چنگار (سرطان)، فراموشی (آلزایمر)، درخودماندگی (اوتیسم) و... که میان تمام جوامع انسانی مشترک هستند، برخی بیماری ها و اختلال ها نیز وجود دارند که فقط در یک قوم و نژاد دیده می شود و با مطالعه ژن های آنان می توان علت ایجاد بیماری را شناسایی و برای درمان آن اقدام کرد.
به باور آنان هر بیماری شناخته شده، یک جزء ژنتیکی دارد. بسته به نوع بیماری، سهم عوامل ژنتیکی ممکن است بسیار کم، بسیار زیاد یا میانه باشد. پژوهشگران این موضوع را مطالعه می کنند که چگونه عوامل ژنتیکی و به عبارتی ژن هایی که از پدر و مادر به ارث می بریم، ممکن است در ایجاد بیماری ها نقش داشته باشند (3).
*** سلاح دولبه اطلاعات ژنتیکی
هر نوآوری و کشفی که در جهان صورت گرفته افزون بر کاربردهای مثبت، سوء استفاده هایی را نیز به همراه داشته است که نمی توان در کنار هدف های انسان دوستانه و صلح جویانه از اهداف سودجویانه و مغرضانه آنها چشم پوشید.
ژنتیک نیز از دانش هایی است که افزون بر جنبه های مثبت و انسان دوستانه می تواند عرصه تاخت و تازها و سوء استفاده قدرت های سیاسی و نظامی قرار گیرد.
«محمود تولایی» عضو هیات مدیره «انجمن بیوتکنولوژی، ژنتیک و ایمنی زیستی ایران»، چهاردهم دی ماه به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت: با دستیابی به فناوری های نوین علمی، بخشی از این رازها برای انسان شناسایی می شود اما به اقتضای همین پیشرفت ها، میزان تسلط بر استفاده از ظرفیت های خدادادی نیز افزایش می یابد. از این رو، یکی از جنبه هایی که امروز در جهان مادی مورد توجه قرار گرفته، گسترش علم پزشکی از پزشکی متداول به سوی علم مولکولی است.
امروزه دانشمندان ژنتیک بر این باورند که می توان با ایجاد بانک ژنی، ژن های افراد را شناسایی و ویژگی های افراد در جوامع انسانی را مطالعه کرد و با بیماری هایی که زندگی آنان را در مناطق گوناگون تهدید می کند، مبارزه و داروهای مناسب برای درمان آنها را تولید کرد.
با وجود چنین مزیت ایجاد شده در علم ژنتیک و پزشکی، باید این موضوع را در نظر گرفت که گاهی اطلاعات و ذخایر ژنی مورد سوء استفاده های سیاسی و نظامی دولت ها و ابرقدرت ها قرار می گیرد.
به گفته تولایی، ویژگی های ژنتیکی هر شخص منحصر به فرد است و مطرح کردن اینکه هر دارویی امکان پاسخگویی به همه افراد را دارد، موضوع معقولی نیست و بلکه متناسب با تفاوت های فردی است.
ژن درمانی، اصلاح ژن و... ابزار مطلوبی برای رفاه و پیشرفت در زندگی است اما از سوی دیگر اگر این اطلاعات در اختیار افراد غیرمطمئن قرار بگیرد، امکان دارد به عنوان یک ظرفیت، وضعیت آسیب پذیری هر فرد نسبت به یک بیماری یا شناخت آسیب پذیری یک جامعه نسبت به یک عامل عفونی شناسایی شود (4).
آزمایش های ژنتیکی گاهی به عنوان شیوه و ابزاری در پدافند غیرعامل و گاه برای دستیابی به اهداف ضدانسانی همچون بیوتروریسم به کار گرفته شده و ممکن است برخی افراد، گروه های قومی و نژادی به عنوان جوامع انسانی هدف، در معرض آزمایش های بیولوژیکی قرار بگیرند و قربانی اهداف ضد حقوق بشری قدرت ها شوند.
در گذشته مردم فقط از بیماری هایی مانند «طاعون»، «وبا»، «تیفوس» و... بیم داشتند و امروز از بیماری ها و ویروس های تازه یی می هراسند که نه از طبیعت انسانی و محیط بلکه از دل آزمایشگاه ها سر برآورده است.
امروز «ابولا»، «کرونا مرس»، «سارس» و... هزاران و شاید میلیون ها تن را به کام مرگ فرستاده است و فردا نیز بیماری های ناشناخته دیگر، سلامت، ایمنی و امنیت ساکنان زمین را به چالش می کشاند.
پیدایش عوامل بیماری زای تازه در مناطق ویژه یی از جهان، هر انسان دانایی را به درنگ وامی دارد که چرا و چگونه بیماری های نوپدید فقط در این منطقه بروز و شیوع یافته است و انسان های بی شماری را از یک نژاد قربانی می کند.
هم اکنون پژوهشگران آزمایشگاهی در جهان از مردم کشورها و سرزمین های گوناگون می خواهند نمونه سلولی خود را برای نجات بیماران اهدا کنند اما وجود چالش های فراون و تازه در عرصه سلامت و بهداشت در مناطق ویژه یی از جهان به همراه نمونه های زیاد رفتارهای مغایر با اخلاق پزشکی، انسان را درباره ادعای بشردوستی مطرح شده از سوی جامعه پزشکان دچار شک می کند.
از این رو، به دلیل پیوند ناگسستنی موضوع «زیست فناوری» با صنعت و پزشکی و اخلاق، این رشته کلید بخشی از مباحث «امنیت ملی» نیز به شمار می رود (5).
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) از پژوهش بر پایه اخلاق و پیشرفت های زیست شناسی و ژنتیک در چارچوب احترام به حقوق بشر و آزادی های بنیادین پشتیبانی کرده است. چنین پژوهش هایی باید به کرامت، آزادی و حقوق بشر احترام گذاشته و از اعمال تمامی گونه های تبعیض بر پایه ویژگی های ژنتیک جلوگیری کند؛ اما در جهان عکس این موضوع را می بینیم (6).
اطلاعات ژنتیک اگر در اختیار یک مجموعه سالم درمانی قرار بگیرد به طور اختصاصی می تواند برای یک بیمار نجات بخش باشد و اگر به دست یک فرد ناسالم بیفتد، می تواند زمینه پیدایش بیماریهای تازه یی را برای آن فرد فراهم آورد که بدن وی توان رویارویی با آن را نداشته باشد و در قالب یک عفونت، همه گیر شود. بنابراین اطلاعات ژنتیکی یک سلاح دولبه یی است که باید از آن پاسداری کرد (7).
*** جمع بندی
با روند فزاینده پیشرفت علوم در جهان به ویژه در حوزه دانش های زیستی و زیست فناوری یافته های ارزشمندی به ویژه در حوزه سلامت و بهداشت انسانی به دست آمده است که نمی توان آنها را نادیده گرفت.
با این همه، در کنار تلاش هایی که برای حفظ و بقای نوع انسان و دیگر موجودات جهان صورت می گیرد، حکومت ها یا قدرت های نظامی خودکامه و سلطه جو اهداف و سیاست هایی برای افزایش قدرت و توان خود در صحنه بین الملی و جهانی دارند و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نمی کنند حتی اگر بازی با سلامت و جان انسان ها باشد.
موضوع اهدای نمونه مولکولی یا ژنوم انسان برای درمان بیماری ها نیز با وجود اهداف خیرخواهانه و انسان دوستانه احتمالی، به دلیل رفتارهای برخی کشورها و دولت ها در صحنه جهانی که به سستی اعتماد می انجامد، از قابلیت اعتماد لازم برخوردار نیست.
از سوی دیگر، سرمایه و ثروت ملی یک کشور فقط به منابع و ذخایر طبیعی محدود نمی شود. جمعیت و سلامت مردم یک کشور ثروتی بزرگ است که برای حفظ آن تلاش می شود و از این رو، نمی توان با چشمانی بسته اطلاعات ژنی مردم یک سرزمین، قوم یا گروه را که داشته ها و ذخیره ملی و قومی- نژادی آنان به شمار می رود، در اختیار دیگران قرار داد.
ایجاد زیرساخت ها و افزایش توان علمی و فناوری در عرصه علوم زیستی، ژنتیک و زیست فناوری نیاز ضروری جوامع امروز است. کشوری که در پی دستیابی به قدرت و توان بالای ملی و بین المللی و همچنین شکست ناپذیر کردن توان دفاعی خود است، باید بتواند پایه های خود را در این زمینه استوار سازد و با تربیت مغزها و فراهم کردن امکانات و تسهیلات ویژه از مهاجرت نیروی اندیشمند جلوگیری و بسترهای بالندگی و رشد خود را مهیا کند.
----------------------------
منابع:
1) http://geneticsawareness.org/learn-about-genetics/what-is-genetic-research
2) همان
3) همان
4) www.irna.ir
5) http://kayhan.ir/fa/news/32226
6) http://portal.unesco.org/en/ev.phpURL_ID=13177&URL_DO
7) www.irna.ir
----------------------------
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**ف.د**1961**2054
09/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
نشست خبری نمایش اسبهای سیلمینژاد در فدراسیون سوارکاری خلیلی: هزینه یک جلسه تمرین سوارکاری کمتر از کشیدن یک ق
نشست خبری نمایش اسبهای سیلمینژاد در فدراسیون سوارکاریخلیلی هزینه یک جلسه تمرین سوارکاری کمتر از کشیدن یک قلیان است واردات اسب مثل شمشیر دولبه استرئیس فدراسیون سوارکاری گفت برخلاف تصور همگان که ورزش سوارکاری بسیار گرانقیمت است باید بگویم که هزینه یک جلسه تمرین این ورزش در باسجادی: اطلاعاتی از دستگیری متخلفان ندارم/ برای تیم ملی دعا می کنیم -
تقدیر از قهرمانان ورزشی در دهه مبارک فجر انجام می شود سجادی اطلاعاتی از دستگیری متخلفان ندارم برای تیم ملی دعا می کنیم شناسهٔ خبر 2467287 یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۳ ورزش > سایر معاون قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان گفت اطلاعات زیادی در خصوص دستگیری متخلفان ورزشی ندادانلود کلیک شماره 500 - ضمیمه فناوری اطلاعات روزنامه جام جم
عناوین ضمیمه کلیک روزنامه جام جم شماره 500 - از تلفن تا خودروی هوشمند- 10 کلمه پرجستجوى گوگل در سال 2014- گوشی کلاسیک بلک بری از راه رسید- اسنپ چت به دنبال عینک هوشمند- BPG فرمت جدیدى براى عکس ها- LoopPay یار جدید سامسونگ برای رقابت با اپل- حذف موتور جستجوى بینگ از فیسبوک- سونی اساخت سیستم هوشمند ورود اطلاعات با دقت 99/3 درصدی -
توسط پژوهشگران ایرانی صورت گرفت ساخت سیستم هوشمند ورود اطلاعات با دقت 99 3 درصدی شناسهٔ خبر 2467366 یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۵ دانش و فناوری > فناوری های نوین محققان یک شرکت حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات کشورمان موفق به ساخت سیستم هوشمند ورود اطلاعات تشخیص دستخط فارسی با دقتارائه اطلاعات تکاندهنده از آلودگی هوا در «شهرآورد» -
ارائه اطلاعات تکاندهنده از آلودگی هوا در شهرآورد شناسهٔ خبر 2467426 یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۱ هنر > رادیو و تلویزیون برای نخستین بار در برنامه تلویزیونی شهرآورد قرار است اطلاعات تکان دهندهای در حوزه آلودگی هوای تهران و کشور به بینندگان ارائه شود به گزارش خبرگزاری مهرنقش فرماندهی و کنترل در انتقال به موقع اطلاعات فتنه 88 به فرماندهی کل سپاه
سردار فضلی در همایش تخصصی مراکز فرماندهی و کنترل بسیج عنوان کرد نقش فرماندهی و کنترل در انتقال به موقع اطلاعات فتنه 88 به فرماندهی کل سپاه فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج گفت مراکز فرماندهی و کنترل بسیج باید لحظه به لحظه در بحث مأموریت راهیان نور حضور موثر و مفید داایران، اوباما و نمایندگان را به تنش کشاند/ شمشیر آمریکا بر سر ایران
ایران اوباما و نمایندگان را به تنش کشاند شمشیر آمریکا بر سر ایران بی بی سی در حالی که چشمها به ژنو دوخته شده که دور جدید مذاکرات ایران و 1 5 چه پیشرفتی خواهد داشت گوش ها در واشینگتن به زنگ است که جدال لفظی بین اوباما و برخی نمایندگان کنگره به کجا کشیده می شود دانلود لینک ۲۸برای یادآوری دقیقتر اطلاعات چشمان خود را ببندید
یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۶ محققان توصیه میکنند برای یادآوری جزئیات دقیقتر اطلاعات چشمان خود را ببندید به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان محققان دانشگاه سوری انگلستان دریافتند افراد زمانی که چشمان خود را میبندند جزئیات دقیقتری را به یاد میآورند این تحقیق بر روی 178احتمال انجام مطالعات جدید انتقال آب خزر/ ارسال اطلاعات طرح به مجلس -
تدوین 26جلد گزارش از پروژه احتمال انجام مطالعات جدید انتقال آب خزر ارسال اطلاعات طرح به مجلس شناسهٔ خبر 2466699 یکشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۰ اقتصاد > انرژی مجری طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی با تاکید بر اینکه در صورت لزوم مطالعات جدیدی درباره انتقال آب دریا انجام می شود گفتدر راستای حل مشکلات شهری تخصص و اطلاعات شورایاران قزوین باید ارتقا یابد
در راستای حل مشکلات شهریتخصص و اطلاعات شورایاران قزوین باید ارتقا یابدرئیس کمیسیون شورایاری شورای شهر قزوین گفت کارگاههای آموزشی شورایاران گامی مهم در راستای آشنایی بیشتر شورایاران با اقدامات و برنامههای مدیریت شهری است تا با قدرت بیشتری در کنار شورای شهر برای حل مشکلات شهری گگزارش منابع اطلاعاتی روسیه از سلاح سایبری آمریکا
گزارش منابع اطلاعاتی روسیه از سلاح سایبری آمریکا منابع اطلاعاتی روسیه فاش کردند که آژانس امنیت ملی امریکا پروژه فوق سری خود در زمینه حملات سایبری را گسترش می دهد این پروژه که اسلحه حمله به افکار نامیده می شود ماموریت دارد در کلیه عرصه های دیجیتال سلطه امریکا را تضمین کند بهموافقت نامه هاي مرتبط با فناوري اطلاعات در wto
۲۸ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۲۹ق ظ موافقت نامه هاي مرتبط با فناوري اطلاعات در wto گروه فرهنگي معرفي کتاب به گزارش خبرگزاري موج اين مجموعه به همت مؤسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني در سال 88 براي نخستين بار تدوين و چاپ شده است با رشد اقتصاد جهاني نقش و اهميت سازمان جهاني تجارت بين الملل پرکارشناس امور تروریسم: خاک ترکیه به جولانگاه سرویسهای اطلاعاتی خارجی تبدیل شده است
کارشناس امور تروریسم خاک ترکیه به جولانگاه سرویسهای اطلاعاتی خارجی تبدیل شده استیک کارشناس گروههای افراطی و تروریبسم با اشاره به خلأ امنیتی بزرگ در ترکیه تأکید کرد که خاک این کشور به جولانگاه سرویسهای اطلاعاتی خارجی تبدیل شده است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارسسی و سومین ناوگروه اطلاعاتی، عملیاتی و آموزشی نداجا عازم آبهای بینالمللی شد
امیر دریادار سیاری در مراسم استقبال از ناوگروه سی و دوم نیروی دریایی ارتش سی و سومین ناوگروه اطلاعاتی عملیاتی و آموزشی نداجا عازم آبهای بینالمللی شد فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت ناوگروه سی و سوم نداجا شامل ناوشکن شهید دریابان نقدی ناو پشتیبانی رزمی بندرعباس و زیردریایلاریجانی: ملت ایران با تهدید غربی ها از فناوری هستهای منصرف نخواهد شد / مستشاران یهودی آمریکا در منطقه به آنه
لاریجانی ملت ایران با تهدید غربی ها از فناوری هستهای منصرف نخواهد شد مستشاران یهودی آمریکا در منطقه به آنها اطلاعات غلط میدهند رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد ملت ایران با تهدید غربی ها از فناوری هستهای منصرف نخواهد شد به گزارش نامه نیوز علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلافارس از مصوبه بانکی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گزارش میدهد راهاندازی منظومه ۹ گانه سامانههای اطلاعاتی و آ
فارس از مصوبه بانکی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گزارش میدهدراهاندازی منظومه ۹ گانه سامانههای اطلاعاتی و آینده مفاسد بانکی از ابتدای سال ۹۴بر اساس مصوبه اخیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ۹ سامانه شفافیتزا در راستای حذف فساد سیستماتیک از شبکه بانکی تشکیل و به صورت یک منظومه یکنشست تخصصی آشنایی با MBA در فرهنگسرای فناوری اطلاعات
نشست تخصصی آشنایی با MBA در فرهنگسرای فناوری اطلاعات نشست تخصصی آشنایی با MBA با حضور کارشناس متخصص دوشنبه 29 دی ساعت 15 در فرهنگ سرای فناوری اطلاعات برگزار می شود به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی فرهنگ سرای فناوری اطلاعات در این برنامه علی -
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها