تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840535538




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هياهوي انتقاد به تجارت ترجيحي حبابي بر مبناي نظرات غيرکارشناسانه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۷ بهمن ۱۳۹۳ (۱۲:۵۸ب.ظ)
هياهوي انتقاد به تجارت ترجيحي حبابي بر مبناي نظرات غيرکارشناسانه گروه صنعت و تجارت
به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از روابط عمومي سازمان توسعه تجارت، هياهوي انتقاد به ترجيحات تجاري با ترکيه حبابي است که در بستر عدم درک صحيح از واقع و نظرات غيرکارشناسانه مطرح شده و با توجه به اينکه کسب امتياز از بخش کشاورزي ترکيه که داراي سطح حمايتي بسيار بالايي است و همچنين جلوگيري از قاچاق از نکات مثبت توافقنامه ترجيحي با اين کشور است، بيم آن مي‌رود که زبان قاچاقچيان در کام برخي منتقدان باشد.
در انتقاد به کساني که تجارت ترجيحي ايران و ترکيه را به معاهده ترکمانچاي تشبيه مي‌کنند، اعلام داشت: اين تشبيه و اين مقايسه ناشي از عدم شناخت معاهده ترکمانچاي و عدم بررسي دقيق در خصوص مفاد تجارت ترجيحي ايران و ترکيه است زيرا که تجارت ترجيحي ايران و ترکيه تداعي‌کننده معاهده ارزنة‌الروم است.
روابط عمومي سازمان توسعه تجارت در پاسخ به منتقدان اجراي تعرفه ترجيحي، تصريح کرد: با توجه به نقش بازدارنده قوي تجارت ترجيحي و کاهش تعرفه‌ها در کاهش قاچاق از ترکيه، بيم آن مي‌رود که منتقدان و مخالفان اين موضوع خواسته يا ناخواسته به زبان قاچاقچيان تبديل شوند.

*نيازي به تعرفه ترجيحي با ترکيه در بخش صنعت نيست
در گزارش سازمان توسعه تجارت آمده است: انتقاد به تجارت ترجيحي با ترکيه درحالي مطرح مي‌شود که منتقدان از شوک‌آور بودن ليست کالاهاي ايراني مشمول طرح تعرفه ترجيحي صحبت مي‌کنند، اما آنچه بيشتر شوک‌آور است، استدلال و نتيجه‌گيري منتقدان بر اساس اطلاعات مخدوش و عدم بررسي دقيق مفاد توافقنامه و شرايط و ويژگي‌هاي هر دو کشور است.
فهرست کالاهاي ترجيحي ايران براي ورود به ترکيه در حالي ارائه شده است که ايران نيازي به گرفتن امتياز در بخش صنعتي ندارد؛ چراکه بر اساس نظام تعرفه‌اي کشور ترکيه، تعرفه واردات محصولات غيرکشاورزي 5.5 درصد تعيين شده است که اين امر نشان‌دهنده سطح بسيار پايين تعرفه‌ها براي کالاهاي صنعتي است.

*محدوديت ترکيه در اعطاي امتياز ترجيحات تجاري در بخش صنعتي
سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: ترکيه با اتحاديه اروپا اتحاديه گمرکي تشکيل داده، بنابراين در تجارت با کشورهاي ثالث، تعرفه‌ وارداتي را هماهنگ با تعرفه گمرکي اتحاديه اروپا در نظر مي‌گيرد و از آنجا که کالاهاي کشاورزي و تعداد محدودي از کالاهاي صنعتي ترکيه مشمول قواعد اين اتحاديه نيستند، بنابراين کشور ترکيه تنها قادر است در بخش‌هايي که خارج از توافق با اتحاديه اروپا است، به ساير کشورها تحت عنوان موافقتنامه ترجيحات تجاري امتياز اعطا کند.
بر اساس اين گزارش البته درخصوص تعداد محدودي از کالاهاي صنعتي از جمله در بخش زغال‌سنگ و برخي کدهاي مشخص مربوط به فولاد و همچنين برخي محصولات صنعتي امکان کاهش بسيار محدودي وجود دارد که مورد توجه قرار گرفته است.

*اخذ امتياز در بخش کشاورزي نقطه قوت توافقنامه ترجيحي
روابط عمومي سازمان توسعه تجارت مطرح کرد: يکي از نقاط قوت توافقنامه ترجيحي با ترکيه گرفتن امتياز در بخش‌هايي است که به دليل ميزان بالاي تعرفه، از سطح حمايتي بالايي در سيستم تجاري ترکيه برخوردار هستند. نرخ تعرفه اعمال شده کشور ترکيه براي محصولات کشاورزي 42.4 درصد است و همانطور که قبلا هم ذکر شد، کالاهاي غيرکشاورزي تنها 5.5 درصد تعرفه دارند. بنابراين يکي از نکات مثبت ترجيحات دريافتي ايران از ترکيه، کسب امتياز از بخش کشاورزي اين کشور است که داراي سطح حمايتي بسيار بالايي است.

*تجارت ترجيحي با ترکيه؛ تداعي‌گر اميرکبير و معاهده ارزنة‌اروم
روابط عمومي سازمان توسعه تجارت در انتقاد به کساني که تجارت ترجيحي ايران و ترکيه را به معاهده ترکمانچاي تشبيه مي‌کنند اعلام داشت: اين تشبيه و اين مقايسه ناشي از عدم شناخت معاهده ترکمانچاي و عدم بررسي دقيق در خصوص مفاد تجارت ترجيحي ايران و ترکيه است؛ زيرا تجارت ترجيحي ايران و ترکيه تداعي‌کننده و يادآور معاهده ارزنة‌الروم است.
بايد به اين نکته توجه داشت که تعرفه‌هاي کشورمان جزء بالاترين نرخ تعرفه‌ها در سطح جهان است و در بسياري موارد، حتي در صورت اعطاي امتيازات و تخفيفات قابل توجه نيز همچنان متوسط تعرفه‌هاي کشورمان از سطح تعرفه‌هاي بين‌المللي بالاتر است؛ بنابراين ترس از آسيب‌پذيري توليدات داخلي مطرح نيست بلکه اين موافقتنامه فضاي بهتري براي رقابت‌پذيري ايجاد و به طور چشمگيري از قاچاق کالا جلوگيري خواهد کرد.
روابط عمومي سازمان توسعه تجارت تصريح کرد: موافقت‌نامه ترجيحات تجاري ايران و ترکيه که پس از سال‌ها انتظار و مذاکره و تحت تاثير ديپلماسي فعال اقتصادي دولت به سرانجام رسيده، آغازي براي نيل به اهداف تجارت خارجي و تمريني براي ورود به عرصه تجارت بين‌المللي است؛ اکنون که ايران توانسته با ترکيه در اين زمينه به توافق برسد، برخي افرادي که با انتقادات غيرمستدل به هر دليلي اطلاعاتي صحيح و کافي در اختيار اذهان عمومي قرار نمي‌دهند، سعي دارند در فضايي غيرکارشناسانه اين موافقت‌نامه را زير سوال ببرند.
روابط عمومي سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: اگر چه در دهه‌هاي گذشته انعقاد موافقتنامه‌هاي ترجيحات تجاري ميان کشورهاي جهان مرسوم بوده اما متأسفانه ايران هيچ‌گاه به طور جدي وارد اين عرصه نشده و متأسفانه آنچه بهت‌آور است انتقاد به انعقاد موافقت‌نامه با ترکيه است که اکنون پس از سال‌ها بحث و بررسي‌هاي کارشناسانه محقق شده است.
هم اکنون اکثريت قريب به اتفاق کشورهاي جهان با وجود عضويت در سازمان تجارت جهاني (WTO) با تبادل امتياز بين خود انعقاد موافقتنامه‌هاي تجارت آزاد دو جانبه يا منطقه‌اي را گسترده‌تر کرده‌اند و اکنون که ايران توانسته با ترکيه در اين زمينه به توافق برسد، برخي افراد که به هر دليلي اطلاعاتي صحيح و کافي در اختيار اذهان عمومي قرار نمي‌دهند، سعي دارند در فضايي غيرکارشناسانه اين موافقت‌نامه را زير سوال ببرند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن