واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۵۰ق.ظ)
واعظي در ديدار با وزير امور خارجه ترکيه؛ اجرايي شدن مفاد موافقتنامه تجارت ترجيحي ميان دو کشور امري ضروري است نماينده ويژه ايران در امور ترکيه در همکاري هاي مشترک اقتصادي دو کشور در پي سفر خود به آنکارا با تاکيد بر روند رو به رشد همکاري هاي ايران و ترکيه گفت: با توجه به برگزاري موفق کميسيون مشترک همکار هاي اقتصادي ايران و ترکيه، طرفين خواهان اجرايي شدن توافقات حاصل در اين کميسيون هستند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، دکتر محمود واعظي در ديدار خود با مولود چاووش اوغلو ، اظهار داشت: انتظار مي رود در صورت تحقق برنامه اجرايي اسناد چشم انداز توسعه و مفاد موافقتنامه تجارت ترجيحي ميان دو کشور و همچنين رفع برخي موانع فني ، حجم مبادلات و مناسبات اقتصادي في مابين به 30 ميليارد دلار در پايان سال 2015 ارتقا يابد .
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ايران در اين نشست تصريح کرد: روابط ايران و ترکيه در دولت دکتر روحاني وارد مرحله جديدي شده است و در سفري که نخست وزير ترکيه به تهران داشت و اسنادي که در آن سفر به امضا رسيد و توافقات به عمل آمده، باعث شد که در بعد مسايل سياسي، منطقه اي ، بين المللي و همچنين فرهنگي و اقتصادي دستور کار مشخصي براي آينده روابط دو کشور تعيين شود.
نماينده ويژه ايران در امور ترکيه و رئيس کميسيون مشترک ايران و ترکيه افزود: افزايش سهم همکاري ها در بخشهاي اقتصادي, فناوري و صنايع براي رسيدن به هدف بسيار مهم 30 ميليارد دلار حجم مبادلات ضروري است.
واعظي ضمن اشاره به موضوع تروريسم و راديکاليسم در منطقه، انزجار خود را نسبت به عمليات تروريستي صورت گرفته در فرانسه اعلام کرد و گفت : تروريسم تهديدي براي کليه کشورهاي منطقه و از جمله ايران و ترکيه بوده و بايد براي مبارزه با تروريسم بهترين راه حل را اتخاذ کرد.
وي ادامه داد: ما در منطقهاي حضور داريم که متاسفانه شاهد وقوع بحران و تحولات منطقهاي از جمله تحولات سوريه بودهايم و ضرورتا با تعامل و از طريق گفتوگو ميتوانيم نسبت به کاهش مناقشات و حل و فصل آن در منطقه تاثيرگذار باشيم اما بهترين راه حل واگذاري آن به مردم سوريه است.
همچنين در اين ديدار وزير امور خارجه ترکيه از عزم و اراده دولت ترکيه به منظور تلاش براي گسترش روابط کشورش در کليه سطوح اقتصادي، تجاري، حمل و نقل و انرژي خبر داد و گفت: مصمم هستم تا اراده سياسي دولت ترکيه را براي توسعه روابط به کار بسته و نسبت به پاره اي از مشکلات و موضوعات که مانع رسيدن حجم روابط به سطح توافق شده بين دو کشور است، گام برداريم.
مولود چاووش اوغلو گفت: ايران همسايه بزرگ قابل توجه ماست و در اين ماههاي اخير روابط بين دو کشور به سرعت در حال گسترش است.
در اين نشست وزير امور خارجه ترکيه موافقتنامه تجارت ترجيحي را براي گسترش مبادالات کالا بين طرفين مثبت ارزيابي کرد و گفت: اجراي اين موافقتنامه از ابتداي سال 2015 نشان از عزم جدي دو طرف براي گسترش همکاري ها در زمينه هاي مختلف بازرگاني دارد.
چاووش اوغلو اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران علاوه بر همسايگي، مرزهاي مشترک طولاني و پيوندهاي عميق تاريخي، فرهنگي و سياسي، به عنوان شريک تجاري کشورش محسوب مي شود.
وي گفت : دولت ترکيه مصمم است نسبت به توسعهي همکاري و رايزني با جمهوري اسلامي ايران در ارتقاء امنيت و ايجاد ثبات منطقهاي تلاش کند.
وي به نقش پررنگ جمهوري اسلامي ايران در اثر گذاري براي حل و فصل بحران هاي منطقه اي اشاره کرد و گفت: ترکيه بر اين باور است که برخي کشور ها همچون ايران براي پايان دادن به بحران سوريه قابل انکا راست.
چاووش اوغلو ادامه داد: با توجه به موقعيت استراتژيک کشور ايران در منطقه، روابط مناسب ايران و ترکيه ميتواند کمک زيادي در حل مناقشات منطقهاي و فرامنطقهاي داشته باشد.
يادآور مي شود ، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به عنوان نماينده رئيسجمهور در امور ترکيه ،در راستاي بررسي روند همکاريهاي دو کشور و پيگيري توافقات اولين نشست شوراي عالي روابط، به ترکيه سفر کرد.
واعظي در سفر دو روزه خود به آنکارا طي ديدارهاي فشرده ضمن پيگيري و بررسي جزئيات آخرين تحولات در فرايند روابط ايران و ترکيه، موارد مرتبط با توافقات اولين شوراي عالي روابط ، تفاهم هاي بيست وچهارمين اجلاس کميسيون مشترک وتسهيل مسائل فني و اجرايي روند دستيابي به هدف 30 ميلياردي تجاري ميان دو کشور در سال جاري را با مقامات اين کشور، مورد مذاکره و تبادل نظر قرار خواهد داد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]