محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827212570
ازدواج موقت، چاره معضل همباشی؟
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ازدواج موقت، چاره معضل همباشی؟
روز نو : ثبت نشدن رسمی پیوند زن و مرد در «همباشی» (ازدواج سفید)، در بیشتر موارد باعث پایمال شدن حقوق زنان می شود. در این میان این پرسش مطرح است که آیا «ازدواج موقت» در صورتی که در تعارض با بنیان خانواده ها نباشد، می تواند جایگزینی برای همباشی باشد؟ کارشناسان پاسخ می دهند.
مساله ی روابط زن و مرد در جامعه ی ما بسان دیگر موضوع های اجتماعی در سال های گذشته الگوهای تازه و متفاوتی را تجربه کرده است؛ الگوهایی که برعکس اسلوب متعارف، شرعی، قانونی و اخلاقی ازدواج، در بسیاری از موارد نه تنها سازنده نیست و باری از دوش جامعه برنمی دارد، بلکه خود پیامدهای نامطلوب اجتماعی زیادی به دنبال دارد.
«همباشی» یکی از این شکل های ناهنجار روابط 2جنس است که افزایش آن در کشورمان نگرانی هایی را در میان مردم و مسوولان برانگیخته است. در چنین رابطه یی زن و مرد بدون ازدواج رسمی و جاری شدن صیغه ی عقد و فارغ از هرگونه تعهد و مسوولیتی برای مدتی نامعلوم با هم زیر یک سقف زندگی می کنند.
در این تجربه ی غیرقانونی و غیر شرعی زندگی مشترک که برخی از رسانه ها از آن به عنوان «ازدواج سفید» هم یاد می کنند نه حقوق 2 طرف مشخص و معلوم است و نه تکالیف آنها در قبال یکدیگر؛ شاخص هایی که اساس هر رابطه ی رسمی، سالم و بادوامی به شمار می آید.
از نظر بسیاری از کارشناسان، اطلاق عنوان ازدواج سفید به این پدیده ی ناپسند اجتماعی ناشی از شیطنت و اغراض کسانی است که این نام را بر آن نهاده اند و کاربرد آن از طرف رسانه ها ناشی از ناآگاهی و بی توجهی است.
هر چند گسترش این نوع همزیستی زن و مرد که فاقد مشروعیت اجتماعی و حقوقی و تهی از معیارهای اخلاقی است، ناشی از عواملی گوناگون است، اما بدون شک مشکلات اقتصادی، افزایش سن ازدواج، تجرد قطعی و ... درتشدید آن نقش بسزایی داشته است.
در چنین شرایطی که امکان ازدواج دایم برای بسیاری از جوانان فراهم نیست، برخی ترویج فرهنگ و آماده سازی بسترهای لازم برای ازدواج موقت را راهکار خوبی برای پاسخگویی به نیاز جوانان و جلوگیری از گسترش فحشا عنوان می کنند. برخی کارشناسان حتی مسایل و آسیب های اجتماعی از قبیل افزایش همباشی را حاصل برنتافتن فرهنگ ازدواج موقت در جامعه می دانند.
«سیدحسین موسوی چلک» رییس انجمن مددکاران اجتماعی در گفت و گو با گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، ذهنیت منفی جامعه در مورد ازدواج موقت را یکی از دلایل روی آوردن جوانان به همباشی و اصلاح این ذهنیت را راهی برای کاهش روابط غیر اخلاقی 2 جنس دانست.
به تازگی فیلمی با عنوان «در مدت معلوم» تولید شده و پس از دریافت مجوز نمایش در مراحل نهایی آماده سازی برای پخش قرار گرفته است. موضوع اصلی این فیلم پرداختن به آسیب های اجتماعی روابط 2 جنس و پیام اصلی آن نه گفتن به فحشا و آری به ازدواج موقت است.
«وحید امیرخانی» کارگردان این فیلم در گفت و گو با پژوهشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی از رواج گفتمانی پنهان در جامعه سخن به میان آورد که برخی مسوولان سعی در نادیده گرفتن آن دارند؛ این در حالی است که فیلم در مدت معلوم به واکاوی این گفتمان از منظری آسیب شناسانه می پردازد و راهکار ارایه می کند.
در برابر این دیدگاه، شمار دیگری از کارشناسان معتقدند ترویج فرهنگ ازدواج موقت با توجه به سوء برداشت های عمومی نسبت به آن، خود می تواند آسیب هایی را برای جامعه به همراه داشته باشد.
از این رو به نظر آنان تبیین مفهوم درست ازدواج موقت و سد کردن راه های سوء استفاده از این قاعده ی شرعی می تواند در ارتقای فرهنگ استفاده از آن موثر باشد.
***ازدواج موقت؛ فرصت ها و آسیب ها
ازدواج موقت به معنی رابطه ی زناشویی و متعهدانه ی 2 فرد در مدت معین، امری قانونی و شرعی است و ماهیت آن با همباشی به عنوان رابطه یی غیرمتعهدانه و مبهم، قابل همسنجی نیست.
اولی بدون نقض اصول اخلاقی جامعه، برخی نیازهای جدی جوانان را تامین می کند و موجب ارتقای امنیت اجتماعی می شود و دومی با گسترش بی بند و باری و بی اخلاقی، جامعه را به مکانی ناامن برای شهروندان تبدیل می کند.
موسوی چلک در ادامه ی گفت و گو با ایرنا تصریح کرد افزایش ازدواج موقت موجب کاهش آسیب های رفتاری چون فحشا و بیماری هایی چون ایدز می شود و خیابان های امن تری را برای ما به ارمغان خواهد آورد.
در ازدواج موقت مهمترین اصل ازدواج یعنی حق و تعهد میان 2 طرف جاری می شود و زن و مرد با ایجاد محدودیت در روابط جنسی خود، اصول اخلاقی را رعایت می کنند و مسوولیت رفتار خود را می پذیرند.
بر همین اساس، فرزند احتمالی حاصل از این رابطه از نظر قانونی از هویتی مشخص برخوردار خواهد بود؛ مساله یی که فقدان آن در رابطه ی همباشی اغلب به سقط جنین های غیرقانونی منجر می شود.
این کارکردهای سازنده ی ازدواج موقت تنها در صورتی تحقق می یابند که شرط مبنایی قانونی آن یعنی «ثبت رسمی» عملی شود؛ در غیر این صورت ازدواج موقتِ ثبت نشده نیز خود مشکلاتی را برای جامعه ایجاد خواهد کرد.
یکی از نگرانی های جدی کارشناسان در مورد آسیب های ترویج فرهنگ ازدواج موقت، این است که به افزایش موارد ازدواج های ثبت نشده در جامعه بیانجامد.
در قوانین کشور تنها ازدواج موقتی رسمیت دارد که در دفترهای اسناد رسمی به ثبت رسیده باشد. با این حال، شکلی از ازدواج موقت بدون ثبت قانونی موسوم به «صیغه» در جامعه وجود دارد که به گفته ی «نعمت احمدی» حقوقدان، اگرچه شرعی است ولی قانونی نیست.
از آنجا که ازدواج رابطه یی حقوقی میان زن و مرد است که به واسطه ی ثبت رسمی ضمانت اجرایی می یابد، زن در صیغه مانند رابطه ی همباشی بسیار آسیب پذیر است و برای استیفای حق خود از هیچ پشتوانه ی قانونی برخوردار نیست. بنابراین، تاکید بر اصل ثبت واقعه ی ازدواج از مهمترین الزام و پیش شرط های نمودار شدن کارکردهای مثبت ازدواج موقت است.
افزایش صیغه همچنین موجب سوء استفاده ی برخی افراد هوسبازی می شود که می خواهند بی بندوباری خود را زیر لوای امر شرعی ازدواج موقت پنهان کنند و جامعه را به فساد بکشانند.
«سیدهادی معتمدی» آسیب شناس اجتماعی در گفت و گو با گروه پژوهش و تحلیل خبری نسبت به این موضوع هشدار داد. به گفته ی او در صورت ترویج صیغه ممکن است یک اصل قابل قبول و مترقی شرعی جایگزین امر فحشا و روابط ناسالم دختر و پسر شود.
برخی قوانین موجود در حوزه ی خانواده نیز امکان استفاده ی نابجا از اصل ازدواج موقت و درنتیجه ایجاد بدبینی جامعه نسبت به این امر شرعی را فراهم آورده است. احمدی در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا در این باره اظهار کرد: آسیبی که قوانین شکلی (قانون حمایت از خانواده) به اصل مساله (ازدواج موقت) می رساند آن را آسیب پذیر کرده است.
به عنوان نمونه با توجه به اختیارات قانونی مردان در مورد تجدید فراش بدون نیاز به اجازه ی همسر نخست، بسیاری از زنان یعنی حدود نیمی از جامعه با ازدواج موقت مخالفند، زیرا به گفته ی معتمدی مساله ی چندهمسری در میان عموم پذیرفته شده نیست.
اصلاح قوانین با هدف تحکیم بنیان خانواده می تواند زمینه های استفاده ی نادرست از این اصل شرعی را محدود و ذهنیت منفی جامعه در مورد آن را اصلاح کند و حمایت های اجتماعی از این طرح را افزایش دهد.
پذیرش صورت مساله و به رسمیت شناختن نیازهای جوانان نخستین گام برای پاسخگویی به آن است.
آیت الله «محسن غرویان» کارشناس مسایل دینی در گفت و گو با گروه پژوهش و تحلیل خبری نیازهای جنسی و عاطفی جوانان را یک واقعیت اجتماعی انکارناپذیر دانست و تاکید کرد در صورتی که مسوولان و نخبگان راهی عقلایی، شرعی و قانونی پیش روی آن نگذارند، سر از راه های انحرافی درمی آورد.
یکی از راه حل های پیشنهادی برای صورت مساله ی یاد شده گسترش فرهنگ و تلاش برای پذیرش عمومی ازدواج موقت است؛ راهکاری که باید خود با توجه به فلسفه ی بنیادین و در چارچوب های قانونی و شرعی آن به اجرا درآید.
از دید برخی صاحبنظران، مهیا کردن شرایط کامل ازدواج موقت آن را به گزینه یی با کارکردهای ویژه و نه راه حلی جامع برای رفع معضلات اجتماعی روابط 2 جنس بدل ساخته است. از این منظر و با توجه به اینکه فرهنگ عمومی جامعه ی ما بر تثبیت بنیان خانواده شکل گرفته است، مسوولان بهتر است به جای تمرکز صرف و انتظار بیش از حد از راهکارهایی چون ازدواج موقت، زمینه های تسهیل شرایط ازدواج دایم را فراهم آورند؛ زیرا به گفته ی معتمدی ازدواج موقت حتی در صورت ثبت قانونی موجب شکل گیری و تحکیم بنیان خانواده هایی خواهد شد که نخستین پایه ی جامعه محسوب نمی شوند.
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
تغییر نگرش جوانان یکی از معضل های ازدواج
معاون فرهنگی و امور جوانان فارس مطرح کرد تغییر نگرش جوانان یکی از معضل های ازدواج خبرگزاری پانا معاون فرهنگی و امور جوانان فارس گفت تغییر نگرش جوانان یکی از معضل های ازدواج است که به این مسله مهم باید توجه شود ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۲ دي ساعت 13 19 به گزارش خبرگزاری پانا علی رضایی در چمعاون امور اجتماعی بهزیستی: ایران 850 منطقه حاشیهنشین با 10 میلیون خانوار دارد/بهزیستی به معضل طلاق ورود جدی
معاون امور اجتماعی بهزیستی ایران 850 منطقه حاشیهنشین با 10 میلیون خانوار دارد بهزیستی به معضل طلاق ورود جدی کردمعاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در کشور 8 تا 10 میلیون حاشیهنشین داریم گفت در حال حاضر در سطح کشور 850 منطقه حاشیهنشین وجود دارد که نیمی ازرشد طلاق در کشور متوقف شد/ ازدواج 9 درصد کم شد
رشد طلاق در کشور متوقف شد ازدواج 9 درصد کم شد رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از توقف روند افزایشی طلاق در کشور خبر داد به گزارش نامه نیوز احمد تویسرکانی با اشاره به آمار ازدواج و طلاق در 9 ماهه نخست امسال گفت ما در 9 ماهه امسال 516 هزار و 295 واقعه ازدواج را در دفاتر رسمازدواج ریحانا و دی کاپریو !!
ازدواج ریحانا و دی کاپریو دی کاپریو به تازگی رابطه خود را با تونی گارن به پایان رسانده و مجرد استگزارش شده است که روز شنبه 10 ژانویه این دو با یکدیگر در مراسم تولد طراح سرشناس نیکی اروین حضور پیدا کرده اند و لحظات رمانتیکی را باهم گذرانده اند هرچند دوستان دی کاپریو وجود چنینحاشیهنشینی، اعتیاد و طلاق سه معضل اصلی جامعه
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۷ قائم مقام شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسانجنوبی گفت حاشیهنشینی اعتیاد و طلاق سه معضل اصلی جامعه معرفی شدهاند که اگر هماکنون برای برطرف کردن این معضلات چارهای اندیشیده نشود دولت در آینده باید هزینههای سنگینتری پرداخت کند به گزارشدو سال ارتباط مخفیانه، و حالا ترس از ازدواج!
دو سال ارتباط مخفیانه و حالا ترس از ازدواج آخرین نیوز پسری ۲۲ سالهام که ۲ سال است عاشق دختری شدهام در این مدت با او در ارتباط بودم و درباره زندگی مشترک با او صحبت کردهام و تمام شرایط مرا پذیرفته است ولی هنوز از ازدواج با او میترسم لطفا راهنمایی کنید با توجه به اینکه ۲عضو مجمع عالی واردات مطرح کرد خرابی، معضل پنهان دستگاههای صوتی و تصویری قاچاق
عضو مجمع عالی واردات مطرح کردخرابی معضل پنهان دستگاههای صوتی و تصویری قاچاقعضو مجمع عالی واردات گفت علت ارزانی کالای قاچاق صوتی و تصویری نسبت واردات رسمی علاوه بر عوارض و مالیات به دلیل خرابیهای پنهان این دستگاهها است شرکتهای اصلی کالاهای ایراددار مرجوعی را به توزیعکنندگپلهای زیرگذر یزد ساماندهی میشود/ پراکندگی جمعیت معضل خدمترسانی -
در جلسه شورای شهر یزد مطرح شد پلهای زیرگذر یزد ساماندهی میشود پراکندگی جمعیت معضل خدمترسانی شناسهٔ خبر 2465181 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۱ استانها > یزد یزد- عضو شورای اسلامی شهر یزد با بیان اینکه پلهای زیرگذر یزد از جمله ابوذر معلم و مهدیه مشکلات ترافیکی را آنگونه که باامام جمعه اهل سنت عسلویه: دولت برای آلایندگیهای عسلویه چارهاندیشی کند
امام جمعه اهل سنت عسلویه دولت برای آلایندگیهای عسلویه چارهاندیشی کندامام جمعه اهل سنت عسلویه گفت دولت برای آلایندگیهای عسلویه چارهاندیشی کند به گزارش خبرگزاری فارس از عسلویه شیخ ابراهیم محمدی ظهر امروز در نشست مسئولان شهرستان عسلویه با استناد به آیات و روایات از دین مرئیس مجمع عالی واردات: کمبود درآمد معضل دولت بزرگ ایران است/ کل درآمد نفت صرف پرداخت حقوق کارمندان میشود
رئیس مجمع عالی واردات کمبود درآمد معضل دولت بزرگ ایران است کل درآمد نفت صرف پرداخت حقوق کارمندان میشودرئیس مجمع عالی واردات گفت اندازه دولت ایران 5 برابر استاندارد است و باید راهی برای کسب درآمد پیدا کند امسال ایران باید با فروش یک میلیون بشکه نفت 74 هزار میلیارد تومان حاصل کبرای رفع معضل اعتیاد باید از مسیر اجتماعی عبور کرد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس برای رفع معضل اعتیاد باید از مسیر اجتماعی عبور کرد خبرگزاری پانا دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت پیشگیری از مواد مخدر همواره به عنوان مهمترین مؤلفه در دستور است و برای رفع معضل اعتیاد باید از مسیر اجتماعی عبورسازمان ثبت احوال مرجع اصلی انتشار آمار ازدواج و طلاق شد -
سازمان ثبت احوال مرجع اصلی انتشار آمار ازدواج و طلاق شد شناسهٔ خبر 2465163 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۵ جامعه > رفاه و آسیب های اجتماعی کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار سازمان ثبت احوال کشور را به عنوان مرجع اصلی انتشار آمار ازدواج و طلاق اعلام کرد به گزارش خبرگزاری مهر در پیصعود چین به یک چهارم نهایی ازدواج 2 هوادار را به همراه داشت+ عکس
جام ملتهای آسیا صعود چین به یک چهارم نهایی ازدواج 2 هوادار را به همراه داشت عکس پیروزی تیم فوتبال چین بر ازبکستان موجب شد 2 هوادار چینی که در ورزشگاه حضور داشتند با یکدیگر پیمان زناشویی ببندند به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران به نقل از یاهو اسپرت تیم فوتبال چین موفق شعضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) تهران: افول فرهنگ و باورهای مذهبی معضلات اساسی شبکههای ماهوارهای است
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین ع تهران افول فرهنگ و باورهای مذهبی معضلات اساسی شبکههای ماهوارهای استعضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین ع تهران گفت افول فرهنگ رنگ باختگی ارزشهای انسانی باورهای مذهبی و نمادهای ملی و کاهش سواد از معضلات اساسی شبکههای ماهوارهای است به گزارشآبادانی کشور تکلیف ملی است/ چارهای جز همدلی نداریم -
لاریجانی آبادانی کشور تکلیف ملی است چارهای جز همدلی نداریم شناسهٔ خبر 2465265 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۷ استانها > قم قم - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت ایجاد شرایط رونق و آبادانی کشور تکلیف ملی است به گزارش خبرنگار مهر دکتر علی لاریجانی بعداز ظهر چهارشنبه در آئین افتتاحرئیس کمیته امداد شهرستان پلدختر خبر داد پرداخت 48 فقره کمک هزینه ازدواج به مددجویان پلدختری
رئیس کمیته امداد شهرستان پلدختر خبر دادپرداخت 48 فقره کمک هزینه ازدواج به مددجویان پلدختریرئیس کمیته امداد امام خمینی شهرستان پلدختر گفت در سالجاری تعداد 48 فقره کمک هزینه ازدواج به ارزش 960 میلیون ریال به نوعروسان پلدختری پرداخت شده است به گزارش خبرگزاری فارس از پلدختر علی مرئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها خبر داد افزایش 10 درصدی ازدواج دانشجویی در سالجاری
رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها خبر دادافزایش 10 درصدی ازدواج دانشجویی در سالجاریرئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها از افزایش 10 درصدی حضور زوجهای دانشجو در هجدهمین دوره طرح همسفر تا بهشت به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدیان در ن-
گوناگون
پربازدیدترینها