واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زمینهای کشاورزی مستعد لنده قابلیت کاربری باغی دارند یاسوج - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی لنده گفت: زمین های کشاورزی مستعد واقع در حاشیه رودخانه های این شهرستان قابلیت کاربری باغی بالایی به ویژه برای احداث باغ مرکبات دارند و در این راستا نیز تعدادی ایستگاه پمپاژ در مسیر رودخانه مارون ساخته شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مختار مشهدی زاده عصر دوشنبه در نشست شورای اداری سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج افزود: عبور رودخانه پرآب مارون از وسط لنده و وجود زمین های کشاورزی مستعد در حاشیه رودخانه های این شهرستان شرایط را برای احداث باغ های جدید فراهم کرده است.
وی با اشاره به توانمندی های لنده در بخش کشاورزی، بیان کرد: این شهرستان قابلیت توسعه باغ در هر دو بخش دیم و آبی را دارد.
مشهدی زاده اظهار کرد: کشاورزان و باغداران شهرستان لنده بنیه مالی ضعیفی داشته و با کمک های لازم می توانند در سنگر تولید فعال تر شده و در جنگ اقتصادی نقش آفرینی کنند.
وی با تاکید بر لزوم حمایت هر چه بیشتر از کشاورزان مناطق محروم از جمله لنده، عنوان کرد: احداث باغ های جدید در این شهرستان با تزریق اعتبارات ملی برای خرید نهال و حفر گوده های غرس نهال در دستور کار مسوولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد و وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
مشهدی زاده ابراز داشت: در گذشته با حفر گوده های غرس نهال و تحویل نهال های رایگان کشاورزان شهرستان لنده رغبت قابل توجهی داشتند ولی هم اکنون با کاهش این حمایت ها اشتیاق قبلی نیز بین آنان وجود ندارد.
وی بر ضرورت رایگان شدن خرید نهال و حفر گوده های غرس نهال برای کشاورزان مناطق محروم از جمله شهرستان لنده تاکید کرد.
مشهدی زاده افزود: در حال حاضر به ازای حفر هر گوده غرس نهال در کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان لنده پنج هزار ریال به تعاونی باغداران این استان پرداخت می شود که لازم است کشاورزان برای حفر گوده های غرس نهال خود از طریق تعاونی باغداران استان اقدام کنند.
وی گفت: تنها 50 درصد هزینه خرید نهال در کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان لنده از سوی سازمان جهاد کشاورزی این استان به صورت یارانه به کشاورزان استان پرداخت می شود.
مشهدی زاده با اشاره به مشکل نبود سردخانه در لنده، بیان کرد: محصولات باغی تولید شده در این شهرستان زمانی برداشت می شود که با کمترین قیمت در بازار به فروش می رسد.
وی اظهار کرد: ساخت یک سردخانه برای ایجاد تعادل در بازار و حمایت جدی از کشاورزان لنده به منظور رسیدن آنان به سود منطقی در این شهرستان ضروری است.
مشهدی زاده با اشاره به وجود متقاضی بخش خصوصی برای ساخت سردخانه در لنده، عنوان کرد: صندوق توسعه ملی تسهیلات لازم را به این متقاضی پرداخت نکرده است.
شهرستان لنده دارای جمعیتی افزون بر 21 هزار و 300 نفر و چهار هزار و 584 خانوار است.
7535/671
07/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]