واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله مصباح یزدی: اسلام هراسی در غرب و فرانسه، از دیگر جنایات آنها بدتر است قم- ایرنا- رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: برخی کارهایی که در کشور های غربی و به ویژه فرانسه برای اسلام هراسی انجام می شود، بزرگترین خیانت به انسان ها و جنایتی بدتر از کشتار هزاران بی گناه است.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آثار آیت الله مصباح یزدی، وی در جمع تعدادی از فعالان مراکز اسلامی آمریکای لاتین و تعدادی از تازه مسلمانان، درقم افزود: کشتار مردم، سبب محروم شدن آن ها از زندگی در این دنیاست، اما اسلام هراسی، سبب جلوگیری از رسیدن انسان ها به سعادت ابدی می شود.
آیت الله «محمد تقی مصباح یزدی» گفت: بالاترین خدمت به انسانها، آشنا کردن آنها با اسلام و معارف اهل بیت (ع) است و بزرگترین خیانت نیز ممانعت از انتشار و ترویج دین است.
وی با اشاره به برخی آیات قرآن کریم، اظهار داشت: ستمکارترین مردم کسانی هستند که به خداوند دروغ می بندند و آیات الهی را تکذیب می کنند و مانع هدایت مردم می شوند.
وی با تاکید بر لزوم آموزش معارف دین به دیگران، سفارش پیامبر اکرم(ص) به حضرت امیر المومنین(ع) را یادآور شد و گفت: هدایت کردن یک نفر برای رسیدن به سعادت، بالاتر و با ارزش تر از همه آن چیزی است که در دنیا وجود دارد.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: انسان ها دارای بینش های متفاوتی هستند؛ چه بسا تصور ما این باشد که همه موجودات زنده دارای غرایز و نیاز هایی مادی هستند و رفع نیاز های طبیعی، هدف نهایی زندگی آن هاست؛ اما ادیان الهی آمده اند تا به بشر بفهمانند که این دنیا مقدمه ای برای رسیدن به مقصد نهایی و زندگی ابدی است.
وی با اشاره به دیدگاه افرادی که از این بینش الهی بی بهره اند، اظهار داشت: نهایت آرزوی چنین افرادی آن است که در همین چند سال زندگی دنیا، نهایت لذت را از زندگی ببرند؛ چرا که به بعد از آن اعتقادی ندارند؛ این در حالی است که در دیدگاه معتقدین به ادیان الهی، تمام عمر انسان در این دنیا، به مثابه سفری بسیار کوتاه است در مقابل زندگی ابدی که مقصد اصلی آفرینش انسان معرفی می شود.
وی خاطرنشان کرد: برای کسانی که بینش الهی ندارند طبیعی است که نهایت خدمت به بشر را خدماتی بدانند که زمینه زندگی، رفاه، خوشی و لذت بشر را تامین کند، اما به نظر معتقدین به ادیان الهی، بزرگ ترین خدمت به بشر، توجه دادن آن ها به زندگی جاودانه و فراهم کردن زمینه برای رسیدن آن ها به سعادت است.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به تلاش های مخترعان و سایر کسانی که برای آسایش و رفاه مردم زحمت می کشند، اظهار داشت: هرچند که تلاش های آن ها نیز خدمت به مردم به شمار می رود و قابل تقدیر است، اما مجموع خدمات همه آن ها نسبت به خدمتی که یکی از پیامبران الهی برای هدایت مردم و سعادت آن ها انجام داده است، بسیار ناچیز است.
وی با اشاره به نعمت های فراوان خداوند، اظهار داشت: باید خداوند را به خاطر همه این نعمت ها شکر کنیم، اما باید توجه داشته باشیم که همه این نعمت های بزرگ، در مقابل عظمت نعمت شناخت دین، پیامبر (ص) و احکام دین، بسیار کوچک هستند و لذا علاقه ما به پیامبر اسلام(ص) تنها یک عاطفه صنفی، قومی و نژادی همراه با تعصب نیست، بلکه دلیل عقلی بسیار موجهی نسبت به محبت خود به ایشان داریم و آن به خاطر خدمت عظیمی می باشد که ایشان به ما و عالم بشریت کرده است.
وی با اشاره به نعمت دین اظهار داشت: استفاده از هر نعمتی و به جا آوردن شکر آن، منوط به شناخت آن است؛ به عنوان مثال داروها، مفید هستند، اما تا آن ها را نشناسیم که کدام یک از آن ها برای چه بیماری خوب است، نمی توانیم از آن استفاده کنیم؛ نعمت دین نیز همین گونه است؛ هر چند دین بر کسی تحمیل نمی شود، اما خداوند وسیله شناخت دین را در اختیار ما قرار داده تا آن را شناخته و از آن استفاده کنیم.
استاد فلسفه و تفسیر حوزه علمیه قم با اشاره به این که صرف وجود کتاب های پزشکی و وجود پزشک در جامعه، سبب درمان بیماران نمی شود، اظهار داشت: همانطور که باید به کتاب های پزشکی و شخص پزشک مراجعه و دستورات او را عمل کرد تا بیماری درمان گردد، خداوند متعال نیز یک پزشک که همان پیامبر(ص) است و کتاب درمان که همان قرآن است را فرستاده تا با مراجعه به آن، راه درمان مشکلات معنوی و رسیدن به سعادت را بیاموزیم.
وی افزود: همچنین همانگونه که وجود یک پزشک در شهر، برای معالجه همه بیماران کفایت نمی کند و لذا مراکز آموزشی متعددی برای رشته پزشکی تاسیس می شود، دین هم اینگونه است، یعنی صرف وجود پیامبر(ص) و قرآن برای هدایت بشر کافی نیست، بلکه باید افرادی باشند تا آموزه های کتاب و سنت پیامبر(ص) را تدریس کنند تا با تربیت نیرو، همه نیاز های جامعه برطرف شود.
وی آشنا شدن با معارف اسلام و درک آن ها را مرحله اول شکر گزاری از خداوند برای نعمت دین دانست و خاطرنشان کرد: در ادامه باید به باطن و ابعاد مختلف معارف، توجه کنیم و خودمان نیز به هر آن چه آموخته ایم عمل کرده و به جامعه نیز منتقل کنیم، چرا که خداوند این قرآن و دین را برای همه انسان ها نازل کرده و دین امانتی است در دست کسانی که آن را شناخته اند و باید این امانت را به دیگران هم برسانند.
استاد اخلاق حوزه علمیه خاطر نشان کرد: یاد نگرفتن دین و معارف دینی در وهله اول ظلم به خود و در وهله دوم توهین به خداوند است؛ چرا که اگر شخص بزرگی هدیه ای مهم برای ما بیاورد و ما اصلا آن را باز نکنیم و در گوشه ای آن را رها کنیم، نوعی توهین به آن شخص و محروم کردن خود از هدیه اوست.
در ادامه این نشست، آیت الله مصباح یزدی به سووالات برخی حاضران پاسخ داد.
گفتنی است این مراسم پنجم بهمن ماه در سالن تشریفات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد. ک/1
/7404/ 550/
06/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]