واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ بهمن ۱۳۹۳ (۲۳:۶ب.ظ)
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده: توسعه بدون حضور زنان و تصميم گيري آنها دست يافتني نيست معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: با حضور مردان و زنان توانمند است که توسعه ميتواند تداوم پيدا کند و بدون اين مساله توسعه دست يافتني نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، شهين دخت مولاوردي، معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده در همايش نقش زنان در توسعه اجتماعي گفت: توسعه انساني تلاش براي دستيابي به زندگي بهتر است که از طريق ارتقاء درآمد، بهداشت و آموزش تحقق مي يابد.
وي تاکيد کرد: شاخص توسعه انساني معياري براي خوشبختي جامعه نيست و تنها ملاکي براي سنجش است.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده توسعه پايدار را يکي از تعالي هاي اجتماعي عنوان کرد و گفت: جامعه اي که قصد حرکت به سمت توسعه دارد در صورتي که فقط به مسائل مادي توجه داشته باشد و به نابرابري ها توجه نکند، نمي تواند به توسعه برسد.
مولاوردي با تاکيد بر اينکه اگر درآمد بالا و توزيع نابرابر باشد، آن جامعه داراي توسعه نامتوازن است، افزود: نقش زنان در فرآيند توسعه از دهه 70 ميلادي مورد توجه قرار گرفت و از 1980 ميلادي مفهوم توسعه و جنسيت جايگزين مفهوم زن در توسعه شد.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: برخلاف ديدگاه زن در توسعه که نقش زن را منفعلانه مي داند در ديدگاه جنسيت و توسعه زنان جدا از مردان در نظر گرفته نمي شوند.
مولاوردي تاکيد کرد: توانمندسازي زنان پيش نياز توسعه است زيرا مي تواند در کنترل بيکاري، ارتقاء بهداشت و رفع فقر موثر باشد.
وي افزود: زنان فقط با عنوان دريافت کننده خدمات نيستند بلکه زنان مي توانند درحوزه تصميم گيري مشارکت کنند.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده، افزود: عليرغم تمام پيشرفت هايي که زنان کرده اند اما هنوز احتمال فقر و بيسوادي براي زنان بيش از مردان است. همچنين احتمال مشارکت سياسي زنان کمتر و قرباني شدن آنان در برابر خشونت ها بيشتر است.
مولاوردي با اشاره به گزارش مجمع جهاني اقتصاد که هرساله درخصوص شکاف جنسيتي منتشر مي شود، يادآور شد: زنان با تصميم هاي آگاهانه با رفتارهاي غيرمخاطره آميز گرايش بيشتري دارند. همچنين در گزارش سازمان ملل آمده محدود کردن شغلي زنان 42 تا 46 ميليارد دلار خسارت به اقتصاد کشورها وارد مي کند.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تحقيقات بانک جهاني نشان مي دهد دولت ها با مشارکت فعال مي توانند به رشد اقتصادي دسترسي يابند و شرکت ها با مديريت زنان بهتر اداره مي شوند، فساد کمتر و در صورتي که زنان درپارلمان ها حضور داشته باشند قوانين ناظر برمسائل اجتماعي بيشتر خواهد شد.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: حتي موافقت نامه هاي صلح با مشارکت زنان بيشتر مي شود.
وي تاکيد کرد: امروز يک واقعيت مسلم است که سرمايه انساني که محور توسعه پايدار است را نمي توان خريداري و وارد کرد، هنر اين است که از سرمايه هاي انساني به ويژه زنان بهره مند شويم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]