محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829782051
حضور نظامي و غير نظامي چين و ژاپن در خاورميانه
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ بهمن ۱۳۹۳ (۲۰:۴۱ب.ظ)
حضور نظامي و غير نظامي چين و ژاپن در خاورميانه گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج،
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، چين، کشوري که برخي کارشناسان از آن به عنوان ابرقدرت قرن بيست و يکم نام مي برند، از آغاز دهه اول سده جديد، نگاه ويژه اي به خاورميانه به عنوان منبع انرژي هاي فسيلي جهان دارد. بر اين اساس بود که حجم تجارت چين با اين منطقه در بازه زماني 2005 تا 2009 حدود 87 درصد افزايش داشت و به 100 ميليارد دلار رسيد. همچنين خاورميانه نيز صادراتش به چين 25 درصد بيشتر شد. در همين زمان، صادرات از خاورميانه به ايالات متحده 45 درصد کاهش يافت.
علاوه بر اين نقل و انتقالات، چين تلاش کرد جريان سرمايه ها را به کشورهاي منطقه افزايش دهد از اين رو در سال هاي مذکور از 1 ميليارد دلار به 11 ميليارد دلار رسيد. در اين ميان عراق و ايران مقصد بيشترين سرمايه هاي چين بود.
سياست خارجي چين به علت پيگيري مسأله عدم دخالت در امور داخلي کشورها، توانسته است به خوبي با اعراب، ايرانيان، ترک ها و يهوديان در کنار يکديگر، وارد مبادلات تجاري، نظامي و سياسي شود. چنانکه در کنفرانس اسلامي شاهد دعوت رئيس جمهور چين در مذاکرات هستيم.
کشورهاي منطقه به چين به عنوان يک آلترناتيو در مقابل سياست هاي آمريکا در خاورميانه نگاه مي کنند. چنانکه نظرسنجي سال 2005 نيز نشان داد نظر مطلوب مردم منطقه به چين بين 45 تا 53 درصد بود و در مقابل نگاه به آمريکا صرفاً بين 19 تا 38 درصد را شامل مي شد.
اين نوع نگاه در نزديک ترين متحد ايالات متحده در خاورميانه؛ يعني عربستان سعودي نيز قابل مشاهده است. در سال 2006 که ملک عبدالله، پادشاه تازه فوت شده رياض، به قدرت رسيد، پکن را به عنوان اولين مقصد سفرهاي بين المللي خود برگزيد. از اين رو امروزه ما مي بينيم که چين اولين شريک اقتصادي عربستان است.
پکن مي داند از طريق ابزار نظامي و امنيتي نمي تواند در منطقه استراتژيک خاورميانه نفوذ کند؛ زيرا حجم تبادل تسليحاتي اين کشور که در چهارساله 2005 تا 2009 تنها 600 ميليون دلار بود و آمريکا در اين دوره 12 ميليارد دلار تجهيزات نظامي به کشورهاي منطقه فروخت. همچنين دولت هاي عرب خليج فارس، واشنگتن را به دليل برخورداري از توان نظامي عظيمش، بسيار قابل اتکا تر از ساير کشورها جهان مي دانند. وجود پايگاه پنجم آمريکا در بحرين و در اختيار داشتن بنادر و مراکز نظامي متعددي در عربستان، امارات، کويت و قطر نشان گر اعتماد اعراب به حمايت لجستيکي اين کشور از آنهاست.
با اين همه پکن از نارضايتي مصر از سلاح هاي بي کيفيت روسيه استفاده کرد و به اين کشور تجهيزات نظامي فروخت. همچنين در ماه مارس سال 2010 بندر زايد امارات متحده عربي و در ژوئيه سواحل مصر ميزبان کشتي هاي نيروي دريايي چين شدند. اولين تمرين نظامي آنکارا و پکن نيز در سپتامبر 2010 به وقوع پيوست. اين تحرکات در يک سال، که همه به نوبه خود در زمره اولين ها براي چين قرار داشت، بيانگر سياست جديد رهبران اين کشور بود. در سال ۲۰۱۱ نيز پس از تخليه هزاران نفر اتباع چيني از ليبي توسط ارتش چين تواناييهاي اعزامي اين کشور را ثابت کرد.
گزارش سازمان تجارت جهاني در سال 2012 هم از پيشي گرفتن حجم مبادلات تجاري چين با خاورميانه نسبت به آمريکا خبر مي دهد. پکن 85.6 ميليارد دلار صادرات به خاورميانه و 145.2 ميليارد دلار واردات از اين منطقه داشته است که البته بخش عظيم واردات را نفت تشکيل داده بود. در همين سال ايالات متحده 69.6 ميليارد دلار صادرات به اين حوزه داشت و 119.6 ميليارد دلار واردات را از خاورميانه ثبت کرد.
در واقع، به نظر مي رسد که چين به توجه به ميزان توان خود در حوزه نظامي و سياسي و با دقت نظر در عدم ايجاد حساسيت و واکنش واشنگتن نسبت به نفوذ ميليتاريستي در منطقه، تلاش دارد از قدرت نرم براي تبديل شدن به يک کشور تأثيرگذار در خاورميانه استفاده کند.
ورود اندک و آرام چين در حوزه فروش تجهيزات نظامي و همکاري دفاعي با ايران و ساير کشورهاي منطقه، سرمايه گذاري هاي اقتصادي در بخش هاي راه آهن، انرژي و ساير زيرساخت ها و تقويت ميزان مراودات تجاري با توجه به افزايش قدرت خريد مردم خاورميانه و توجه خاص به محصولات ارزان چيني، استراتژي اي است که رهبران آمريکا اگر هم به آن وقوف دارند، اما؛ به دليل اعتماد بيش از اندازه به قدرت نظامي خود در آب هاي خليج فارس، پايگاه هاي درون کشورهاي عرب منطقه، تلاشي براي جلوگيري از عملياتي شدنش نمي کنند.
ژاپن:
ژاپن، کشوري در سال هاي پس از جنگ جهاني دوم و بعد از ممانعت آمريکا از داشتن يک ارتش بزرگ و مستقل، توان خود را بر توسعه قدرت اقتصادي و تکنولوزي گذارد، امروز تبديل به قطب فناوري دنيا شده است. به واقع مقامات اين کشور به مدد نفوذ تکنولوژي خود در تمامي کشورهاي دنيا و نيز توسعه اقتصادي، درصددند تا از آن مانند ابزار نظامي براي گشودن راه در مناطق استراتژيک استفاده کنند.
رهبران توکيو مي دانند بهره گيري از ارتش و ميليتاريسم واکنش منفي جهان از جمله چين و آمريکا را براي آنها به همراه خواهد داشت. ضمن آنکه پس از قبول شکست در جنگ جهاني دوم و تحميل نظر ايالات متحده در زمينه محدوديت ارتش و فعاليت هاي برون مرزي، نظامي گري تنها يک شيوه هزينه بر براي گسترش نفوذ است. با اين همه ژاپن تصميم گرفت وارد معاملات جهاني شود.
در همين راستا بود که در سال 2003 اين کشور حمايت ديپلماتيک و نظامي خود را از آمريکا در جنگ عليه عراق با وجود عدم مجوز سازمان ملل اعلام کرد. اين نشان دهنده تغيير رويکرد توکيو بود. آن هم در منطقه اي که نفت محصول اصليش محسوب مي شد.
در اصل، ژاپن به دليل نياز روزافزون صنايع داخلي اش تلاش دارد با توجه به سيطره آمريکا در خاورميانه با تأکيد بر حفظ امنيت کشورهاي اين حوزه براي تداوم شريان ثابت نفت، در بحث هاي نظامي با واشنگتن همکاري کند. علاوه بر اين ارائه کمک هاي مالي مي توان راهگشاي روابط دوستانه با دولت هاي خاورميانه باشد، در حالي که سازمان ملل هرگز مشروعيت حملات به عراق را تأييد نکرد و احزاب داخلي ژاپن نيز به طور حتم با همکاري نظامي اين کشور در جنگ 2003، مخالفت مي کردند.
به همين دليل اين کشور 10 درصد کل کمک هاي بين المللي به عراق و افغانستان در دهه اول قرن بيست و يک را پرداخت کرد. به اين صورت که در کنفرانس بين المللي بازسازي افغانستان در سال 2002، توکيو تقبل کرد که طي دو سال 500 ميليون دلار از مجموع کل کمک هاي 4.5 ميليارد دلاري را بپردازد.
همچنين در کنفرانس بازسازي عراق در سال 2003 با ارائه پنج ميليارد دلار يک سهم 10 درصدي را از 55 ميليارد دلار جمع آوري شده بر عهده گرفت. آمار نشان مي دهد که از دهه 1970 به اين سو کمک هاي مالي ژاپن 10 درصد کل کمک ها به خاورميانه بود که بعد از جنگ 2003 اين عدد به 17.31 درصد رسيد.
از همين رو ما هم اکنون نيز شاهد آنيم که شينزو آبه، نخست وزير اين کشور، در سفر چند روز قبل خود به خاورميانه از وعده کمک دو و نيم ميليارد دلاري خبر داد. وي تاکيد کرد بخش اعظم اين کمک هاي غيرنظامي صرف توسعه اقتصادي خواهند شد.
ضمن آنکه وزير امور خارجه ژاپن در ديدار با همتاي فرانسوي خود بعد از حمله به نشريه شارلي ابدو، بر همکاري نزديک براي مقابله با تروريسم و تخصيص 7.5 ميليون دلار براي تحقيقات پيرامون تروريسم و تقويت مرزها توافق کردند.
با نگاهي به اقدامات دوکشور قدرتمند آسياي شرقي در خاورميانه، متوجه اهميت و تاکيد رهبران آنها به روابط اقتصادي به عنوان جايگزين ابزار نظامي مي شويم. حفظ ثبات و امنيت منطقه به دليل تأثيرشان بر جريان نفت و قيمت آن، مهمترين اهداف توکيو و پکن است.
از همين رو هر دو کشور نگاه ويژه اي به صلح اعراب و اسرائيل دارند. چنانکه پس از پيمان اسلو سال 1994، ژاپن کمک هاي اقتصادي خود را به تشکيلات خودگردان آغاز کرد و در همان سال مقامات اين کشور متعهد شدند ظرف دو سال 2 ميليارد دلار پرداخت کنند.
همکاري با دولت هاي منطقه در زمينه مبارزه با تروريسم که هدف مشترک چين و ژاپن است، نيز در اين حوزه تحليل مي شود. در اين راستا مي توان به تخصيص 200 ميليون دلار از سوي شينزو آبه براي کشورهايي که پناهندگان سوري و عراقي در اثر حملات داعش، در خود جاي داده اند، اشاره کرد.
زهرا سادات حسيني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
ارائه کمک غيرنظامي ژاپن به خاورميانه
۲۷ دي ۱۳۹۳ ۱۳ ۳۴ب ظ ارائه کمک غيرنظامي ژاپن به خاورميانه نخست وزير ژاپن از تخصيص يک کمک غيرنظامي 2 5 ميليارد دلاري به خاورميانه خبر داد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج شينزو آبه نخست وزير ژاپن در سفر خود به خاورميانه که شامل بازديد از اردن و اسرائيل نيز مي شد اعلامتدابير نظامي ژاپن در قبال چين و روسيه
۳۰ دي ۱۳۹۳ ۱۷ ۳۱ب ظ تدابير نظامي ژاپن در قبال چين و روسيه پرواز جنگنده هاي ژاپن براي مقابله با هواپيماهاي چيني و روسي افزايش يافت به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد پرواز جنگنده هاي نيروي هوايي اين کشور براي مقابله با تجاوز جنگنده هاي چيني و بماوضاع کنوني خاورميانه، حضور نظامي ما را توجيه مي کند
۲۴ دي ۱۳۹۳ ۲۲ ۴۶ب ظ اولاند اوضاع کنوني خاورميانه حضور نظامي ما را توجيه مي کند رييس جمهور فرانسه وضعيت کنوني خاورميانه را توجيهي براي حضور نظامي در آن عنوان کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج رئيس جمهوري فرانسه عصر امروز چهارشنبه بر روي عرشه ناو هواپيما بر شارلژاپن براي رقابت با چين، بودجه نظامي خود را افزايش داد
۲۹ دي ۱۳۹۳ ۲ ۵۰ق ظ ژاپن براي رقابت با چين بودجه نظامي خود را افزايش داد دولت ژاپن با واريز 42 ميليارد دلار بودجه دفاعي به حساب نيروهاي نظامي موافقت کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج دولت ژاپن با افزايش 42 ميليارد دلاري بودجه دفاعي تجهيزات نظامي خود را به ميزان بي ستصویب بزرگترین بودجه نظامی ژاپن با هدف مقابله با چین -
تصویب بزرگترین بودجه نظامی ژاپن با هدف مقابله با چین شناسهٔ خبر 2464831 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه یک رسانه غربی از تصویب بزرگترین بودجه نظامی جدید ژاپن با هدف مقابله با چین خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر آسوشیتدپرس از تصویب بزرگترین بودجهبرگزاري رژه نظامي چين در سالروز شکست ژاپن در جنگ جهاني دوم
۵ بهمن ۱۳۹۳ ۱۸ ۳۹ب ظ برگزاري رژه نظامي چين در سالروز شکست ژاپن در جنگ جهاني دوم دولت چين اعلام کرده است که امسال در سالروز شکست ژاپن در جنگ جهاني دوم رژه ي نظامي برگزار مي کند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج مقامات نظامي چين اعلام کرده اند کخ رژه ي نيروهاي مسلح خودبه زودي مربيان نظامي آمريکايي به خاورميانه اعزام مي شوند
۲۷ دي ۱۳۹۳ ۹ ۷ق ظ به زودي مربيان نظامي آمريکايي به خاورميانه اعزام مي شوند چند صد مربي نظامي آمريکايي در چهار يا شش هفته آينده براي آموزش مخالفان سوريه به خاورميانه اعزام مي شوند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج پنتاگون اعلام کرد اين مربيان نظامي مخالفان ميانه رو سوريهژاپن در حال بررسی ایجاد نخستین پایگاه نظامی بلندمدت خارجی
سهشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۲ دولت ژاپن در حال بررسی ایجاد نخستین پایگاه دفاعی بلندمدت خود در خارج از این کشور است و به این منظور یک پایگاه نظامی در جیبوتی را در نظر گرفته است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا دولت ژاپن در حال بررسی گسترش کاراییفیلم/ عملیات ارتش سوریه برای انتقال امن غیرنظامیان در حومه دمشق -
فیلم عملیات ارتش سوریه برای انتقال امن غیرنظامیان در حومه دمشق شناسهٔ خبر 2469961 سهشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۱ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی Loading دریافت 12 MB گروه بین الملل ارتش سوریه اخیرا با حضور در منطقه دوما در حومه دمشق عملیات انتقال غیرنظامیان را که ازدر بیانیه مطبوعاتی سفارت روسیه در تهران عنوان شد فردا؛ حضور وزیر دفاع روسیه در تهران/ امضای توافقنامه همکاری
در بیانیه مطبوعاتی سفارت روسیه در تهران عنوان شدفردا حضور وزیر دفاع روسیه در تهران امضای توافقنامه همکاری نظامی بین ایران و روسیهسفارت روسیه در تهران با صدور بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد وزیر دفاع این کشور ضمن سفر به تهران و دیدار با حسین دهقان موافقتنامهای را بین دولت فدراستلاش پنتاگون براي کاهش حضور نظامي آمريکا در اروپا
۱ بهمن ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۲ب ظ تلاش پنتاگون براي کاهش حضور نظامي آمريکا در اروپا وزارت دفاع آمريکا در پي کاهش شمار نظاميان خود در کشورهاي اروپايي است به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج روزنامه آمريکايي ورود تريبيون از تلاش وزارت دفاع اين کشور براي بستن 15 پايگاه نظامي در اروپا خبرگزارش خبرنگار اعزامی فارس از استرالیا سلام نظامی کاپیتان استرالیا و حضور بازیکن رکورددار در زمین
گزارش خبرنگار اعزامی فارس از استرالیاسلام نظامی کاپیتان استرالیا و حضور بازیکن رکورددار در زمینکاپیتان تیم فوتبال استرالیا پس از به ثمر رساندن گل تیمش سلام نظامی انجام داد به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس از استرالیا با آغاز نیمه دوم دیدار تیمهای استرالیا و کویت بارشدور شدن داعش از مرزهاي کشور/حضور نظامي درمرزهاي ايران منتفي است
۲۴ دي ۱۳۹۳ ۱۴ ۳۳ب ظ دور شدن داعش از مرزهاي کشور حضور نظامي درمرزهاي ايران منتفي است فرمانده نيروي انتظامي گفت اين گروه با تلاش ارتش و مردم عراق به عقب رانده شدند و ما نيز در مرزهاي ايران هيچ حادثهاي در اين زمينه نداشتيم حضور نظامي درمرزهاي ايران منتفي است و ما بهعنوان نيرويبازداشت جاسوس و 16 فرمانده نظامی چین
بازداشت جاسوس و 16 فرمانده نظامی چین دولت چین از دستگیری یکی از جاسوسان ارشد به اتهام فساد خبر داد ایسنا ما جیان معاون اجرایی رییس آژانس دولتی اطلاعات چین به اتهام نقض قوانین و نظم حزب حاکم کمونیست بازداشت شد و تحت بازجویی قرار گرفته است دیدهبان مقابله با فساد چین در بیانیهتجهیزات جدید نظامی ژاپن/ تصویب بزرگترین بودجه دفاعی
تجهیزات جدید نظامی ژاپن تصویب بزرگترین بودجه دفاعی ژاپن روز چهارشنبه بزرگترین بودجه دفاعی تاریخ خود را برای سال مالی پیش رو تصویب کرد این در شرایطی است که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در مواجهه با تداوم اختلافات ارضی با چین به دنبال تقویت نظارت ژاپن بر آبهای منطقه ای این کشور استدبیر کل سازمان بدر: ایران در عراق حضور نظامی ندارد
دبیر کل سازمان بدر ایران در عراق حضور نظامی ندارد نماینده مجلس عراق و دبیر کل سازمان بدر با اشاره به آخرین تحولات میدانی در عراق و تمجید از نقش جمهوری اسلامی ایران در ارائه مشاوره نظامی و کمک تسلیحاتی تاکید کرد که سلاحهای ایرانی به طور رسمی وارد عراق میشود به گزارش سروشورای امنیت کشتار غیرنظامیان در شرق اوکراین را محکوم کرد
پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد حمله به یک اتوبوس در دونتسک را که به کشته شدن 11 غیرنظامی منجر شد به شدت محکوم کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا شورای امنیت سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای حمله اخیر به یک اتوبوس-
گوناگون
پربازدیدترینها