محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842749876
چرا دستمزد کارگران فقط کفاف 10 روز را میدهد؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا دستمزد کارگران فقط کفاف 10 روز را میدهد؟
در سالهای اخیر حمایتها از تولید برداشته شده و به سمت واردات و واسطه گری سوق پیدا کرده و همین مساله سبب شده تا کارفرمایان به افزایش حقوق کارگران واکنش نشان دهند؛ بنابراین تا زمانی که دولت در خصوص افزایش هزینه های فعالیتهای اقتصادی تولیدی اقدامی انجام ندهد، افزایش واقعی دستمزد همواره به اخراج کارگران ختم خواهد شد.
کد خبر: ۴۷۰۰۴۱
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۱ - 26 January 2015
در سالهای اخیر حمایتها از تولید برداشته شده و به سمت واردات و واسطه گری سوق پیدا کرده و همین مساله سبب شده تا کارفرمایان به افزایش حقوق کارگران واکنش نشان دهند؛ بنابراین تا زمانی که دولت در خصوص افزایش هزینه های فعالیتهای اقتصادی تولیدی اقدامی انجام ندهد، افزایش واقعی دستمزد همواره به اخراج کارگران ختم خواهد شد.
به گزارش «تابناک اقتصادی» تثبیت و توسعه اشتغال، تورم سالانه، رضایت کانونهای کارگری و کارفرمایی از جمله فاکتورهایی است که هر ساله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بر آن می دارد تا در شورای عالی کار حقوق و دستمزد سالانه کارگران را تعیین کند.
میزان دستمزدی که هر ساله از سوی دولت با همکاری کارگران و کارفرمایان تعیین می شود تاکنون نتوانسته رضایت جوامع کارگری را تامین کند و این قشر همواره به پایین بودن دستمزد اعتراض دارند و آن را در راستای حفظ منافع کارفرمایان می دانند.
استدلال نمایندگان کارفرمایان در پایین نگه داشتن دستمزد کارگران رکود، تحریم و افزایش هزینه است که دولتها را مجاب می کند برای حفظ اشتغال و بنگاههای تولیدی هوای کارفرمایان را داشته باشند.
در این میان این سئوالها به وجود می آید که برای اینکه کارگران از حقوق خود رضایت داشته باشند و در عین حال، آن میزان دستمزد سبب اخراج کارگران نشود، چه مبلغی است؟ این افزایش مزد باید دستوری تعیین شود یا براساس بهره وری نیروی کار؟ چرا دستمزد ماهانه کارگران براساس گفته فعالان کارگری فقط کفاف 10 روز هزینههای آنها را میدهد؟
بهترین حقوق برای کارگران چقدر است؟
پاسخ حسین راغفر استاد دانشگاه الزهرا به این سئوالات این است که میزان دستمزد به متغیرهای زیادی وابسته است و نمی توان با یک رقم عنوان کرد که این مبلغ بهترین حقوق برای کارگران است.
وی گفت: در شرایطی حقوق دستمزد از سوی دولت تعیین می شود که هم کارگر و هم کارفرما خود را قربانی سیاستهای اقتصادی دولتها می دانند، در عین حال مردم سیاستهای دولت را در راستای حفظ منافع اقشار مرفه و به ضرر اقشار آسیب پذیر می دانند و این نگرش باید تغییر پیدا کند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: منابع افزایش دستمزد باید مشخص شود. کارفرما باید بداند از چه محلی باید افزایش حقوق را جبران کند و اگر دولت در این امر با کارفرمایان همراهی کند، افزایش حقوق کارگران منجر به اخراج آنها نخواهد شد.
به اعتقاد راغفر، افزایش درآمد کارگران نباید به صورت نقدی باشد بلکه می تواند از طریق حمایت فرزندان کارگران و یا حمایتهای غیر نقدی توسط دولت پرداخت شود.
راغفر در پاسخ به این سئوال که این منابع از کجا باید تامین شود؟ گفت: در تمام دنیا دولتها از مالیاتها برای بهبود زندگی افراد استفاده می کنند. در ایران هم دولت باید برای نابود نشدن بخش تولید و حفظ اشتغال از این طریق به کمک اقشار کارگری جامعه بیاید.
وی، دلیل اصلی مشکل کنونی را سیاستهای غلط دولت قبل دانست و خاطر نشان کرد: افزایش قیمت حاملهای انرژی و واگذاری شتابزده شرکتها به بخش خصولتی در قالب اصل 44 لطمات سنگینی به بخش تولید کشور وارد کرده و از این رو، کارفرمان را هم متضرر کرده است؛ از این رو نباید همه تصمیات دولت را به نفع کارفرمایان بدانیم، چرا که دولت وظیفه دارد از کارفرمایان حمایت کند.
ویژگیهای دستمزد منصفانه
به اعتقاد این اقتصاددان، حقوق منصفانه باید درنظرگرفتن عواملی چون ریسک محصول، شرایط اقتصادی و فضای کسب و کار به دست بیاید.
راغفر دادمه داد: بهترین نوع تعیین دستمزد، این است که حداقل دستمزد براساس قانون کار باشد اما دریافتی براساس بهره وری و شرایط مختلف هر شغل متغیر باشد.
تعیین دستمزد براساس بهرهوری امکانپذیر نیست
ابراهیم رزاقی، دیگر اقتصاددانی است که درباره تعیین حقوق براساس بهره وری حرفها و گلایههای بسیاری دارد.
به اعتقاد وی، کسانی که تعیین دستمزد براساس بهره وری را مطرح می کنند باید به وظایف دولت در قبال تامین معیشت مردم بیشتر دقت کنند و باید به این نکته توجه داشته باشند که به موجب قانون اساسی همه شهروندان باید بتوانند از طریق اختیار کردن شغل مورد علاقه خود هزینههای زندگی خانوادهشان را تامین کنند.
استاد بازنشسته دانشگاه، وضعیت معیشتی کارگران را نامناسب دانست و تصریح کرد: چنانچه بخواهیم حقوق را براساس بهره وری محاسبه کنیم، به لحاظ علمی امکان پذیر نیست و در نهایت میزان آن به کارفرمایان سپرده می شود که بعید است به نفع کارگران باشد.
رزاقی با اشاره به نکته ای در مورد قراردادها گفت: از آنجایی که سالهاست کارگران قراردادهای رسمی و معتبر ندارند، کارفرمایان می توانند به بهانه کاهش بهره وری، کارگران بیشتری را اخراج کنند؛ از این رو مسئولان باید شرایطی را فراهم کنند تا در تعیین دستمزد هر دو گروه به یک اندازه رضایت داشته باشند؛ هم گروههای کارگری و هم کارفرمایان.
این کارشناس اقتصادی گفت: آنچه که در سالهای اخیر سبب افزایش اخراج کارگران شده، توزیع ناعادلانه یارانه در بخشهای تولیدی است، به همین جهت تولیدکنندگان همه هزینه های تولید را بدون حمایت دولت به دوش می کشند و همین مساله سبب می شود در مقابل افزایش حقوق کارگران جبهه بگیرند و یا در صورت اخراج نکردن کارگران شاهد تعویق حقوق کارگران باشیم.
رزاقی افزود: در سالهای اخیر حمایتها از تولید برداشته شده و به سمت واردات و واسطه گری سوق پیدا کرده و همین مساله سبب شده تا کارفرمایان به افزایش حقوق کارگران واکنش نشان دهند؛ بنابراین تا زمانی که دولت در خصوص افزایش هزینه های فعالیتهای اقتصادی تولیدی اقدامی انجام ندهد، افزایش واقعی دستمزد همواره به اخراج کارگران ختم خواهد شد.
افزایش دستمزد باید با تورم همخوانی داشته باشد
به اعتقاد این استاد دانشگاه، حقوق باید با میزان تورم همخوانی داشته باشد؛ مساله ای که سالهاست اتفاق نمیافتد و افزایش دستمزد با تورم و واقعیت جامعه همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: میزان حقوق برای سال 94 باید به اندازه ای باشد که هزینه های قشر کارگری را پوشش بدهد آنگونه که آمارها می گوید برای اداره یک خانواده 4 نفره حداقل دو میلیون تومان پول نیاز است، از این بابت نمی توان انتظار داشت که کارگران از حقوق 600 - 700 هزار تومانی استقبال کنند
ابراهيم رزاقي خاطر نشان كرد: چنانچه موارد قانوني نظير ميزان حقوق در قانون كه نسبت حداقل و حداكثر حقوق بايد هفت برابر باشد، رعايت شود و حقوقهاي چند ميليوني برخي كاهش پيدا كند، كارگران مي توانند مبالغي را به عنوان حقوق دريافت كنند كه كفاف زندگي آنها را بدهد.
خط فقر چقدر است؟
امسال با وجود افزایش 25 درصد حداقل دستمزد کارگران و مشمولان قانون کار، هنوز خانوار کارگری نتوانستهاند تناسبی چندانی بین هزینهها و درآمد ماهانه خود ایجاد کند.
شرایط زندگی تا حدی برای مردم دشوار شده است که بسیاری از مردم بیان میکنند اگر تا نیمه اول دهه 80 خانوار کارگری میتوانست از طریق دریافت حداقل دستمزد ماهانه تا 50 درصد از هزینههای خود را تأمین کند، اکنون با دریافت یک پنجم از حقوق واقعی خود تا چه میزان از هزینههای خود را تأمین می کند؟
چندي پيش علی ربیعی درباره محاسبات دستمزد بیان کرده است: اصلا ادعای وضعیت گل و بلبل را نداریم ولی باید ظرفیتهای اقتصادی دیده شود. افزایش مزد سال آینده کارگران بستگی به میزان تورم دارد.
خط فقر آخرین بار در سال 90 توسط بانک مرکزی اعلام شد و پس از آن کارشناسان خط فقر تا سال 92 را نزدیک 2 میلیون و 500 هزار تومان برای یک خانوار 5 نفری تخمین زدند. اکنون با افزایش 25 درصدی حقوق مشمولان قانون کار در سال جاری، این رقم نزدیک به 3 میلیون تومان اعلام شده است.
با این وجود، ربیعی مدعی شده بود بیشترین افزایش دستمزد طی سالهای اخیر امسال بوده است و همچنین در اعتراض به کمبود دستمزدها بیان کرده بود که اقتصاد ایران توانایی افزایش دستمزد کارگران را ندارد و پایین بودن نرخ دستمزد به دلیل نرخ تورم و افزایش هزینه ها است که با توجه به اینکه علائم خروج از رکود دیده شده است، شاهد بهبود شرایط خواهیم بود.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، دریافت این میزان حقوق حتی تأمین کننده نیازهای حداقلی یک خانوار 4نفره در ماه نیست در صورتی که اگر بخواهیم مطابق ماده 41 قانون کار تعریف درستی از حقوق داشته باشیم، حداقل دستمزد باید به اندازهای باشد تا زندگی یک خانوار متوسط یعنی 4نفره را تامین کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
چرا دستمزد کارگران فقط کفاف 10 روزشان را میدهد؟ |اخبار ایران و جهان
چرا دستمزد کارگران فقط کفاف 10 روزشان را میدهد در سالهای اخیر حمایتها از تولید برداشته شده و به سمت واردات و واسطه گری سوق پیدا کرده و همین مساله سبب شده تا کارفرمایان به افزایش حقوق کارگران واکنش نشان دهند بنابراین تا زمانی که دولت در خصوص افزایش هزینه های فعالیتهای اقتصادحال و هوای این روزهای بازار تهران |اخبار ایران و جهان
حال و هوای این روزهای بازار تهران این روزها بازار تهران حال و هوای عید به خود گرفته است کاسبی درون پاساژها کساد است و دست فروشی رونق بهتری نسبت به مغازهدارها دارند آنگونه که خودشان میگویند سهامدار جیب مردم شدند و در درآمدشان شریک کد خبر ۴۶۵۰۰۶ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰جزئیات مصوبه جدید مجلس درباره مزد کارگران |اخبار ایران و جهان
جزئیات مصوبه جدید مجلس درباره مزد کارگران ممنوعیت امضای قراردادهای شفاهی کار پرداخت یکماه آخرین حقوق به کارگران قراردادموقت در صورت قطع همکاری و تکلیف وزارت کار در برقراری پوشش بیمه بیکاری جدیدترین مصوبات مجلس برای مشمولان قانون کار است کد خبر ۴۶۹۹۵۶ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳اعلام جزییات «مسکن امید» کارگران |اخبار ایران و جهان
اعلام جزییات مسکن امید کارگران مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ضمن اعلام آخرین جزئیات مسکن امید کارگران تحت پوشش گفت تا پایان سال مبلغ مورد نیاز برای مسکن امید مشخص می شود کد خبر ۴۶۵۳۸۳ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۶ - 10 January 2015 مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ضمن اچرا بازار سرمایه پایه اصلی تامین مالی اقتصاد نیست؟ |اخبار ایران و جهان
چرا بازار سرمایه پایه اصلی تامین مالی اقتصاد نیست برخلاف بسیاری از کشورهای دنیا که بازار سرمایه پایه اصلی تامین مالی اقتصاد به شمار میرود در ایران بیشترین مسئوولیت این بخش بر عهده شبکه بانکی بوده و بازار مالی سهم چندانی ندارد کد خبر ۴۶۵۳۵۱ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۹ - 1جزئیات مصوبات امروز هیات عالی واگذاری |اخبار ایران و جهان
جزئیات مصوبات امروز هیات عالی واگذاری دویست و نود و دومین جلسه هیات عالی واگذاری امروز شنبه برگزار شد کد خبر ۴۶۵۵۴۸ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۵ - 10 January 2015 دویست و نود و دومین جلسه هیات عالی واگذاری امروز شنبه برگزار شد به گزارش مهر در این جلسه که برخی از نمایندگانچرا مردم به دنبال شغل دولتی اند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا مردم به دنبال شغل دولتی اند مطابق با نظرسنجی سوال شب گذشته پایش مبنی بر اینکه چرا مردم به دنبال شغل دولتیاند مشخص شد بیش از ۷۵ درصد مردم به دلیل امنیت شغلی دولتیاند کد خبر ۴۶۸۱۱۱ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۰ - 19 January 2015 مطابق با نظرسنجی سوال شب گذشته پایش مبقیمت نفت امروز صعودی شد |اخبار ایران و جهان
قیمت نفت امروز صعودی شد رویترز اعلام کرد با کاهش ذخایر نفتی آمریکا به 3 1 میلیون بشکه و نیز ارائه آمارهای اقتصادی مناسب قیمت نفت امروز صعودی شد و هر بشکه آن به 51 دلار و 19 سنت رسید کد خبر ۴۶۴۷۹۲ تاریخ انتشار ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۳ - 08 January 2015 رویترز اعلام کرد با کاهش ذخایرتعیین دستمزد ۹۴ با چانهزنی ۳طرفه |اخبار ایران و جهان
تعیین دستمزد ۹۴ با چانهزنی ۳طرفه وزیر تعاون کار و رفاه با اعلام برای ارتقای سهم تعاون بررسی مشارکت اقتصادی تعاونیها را در کمیسیون اقتصادی دولت دنبال میکنیم از تعیین دستمزد ۹۴ با چانهزنی ۳طرفه خبر داد و گفت کاری میکنیم نه سیخ بسوزد نه کباب کد خبر ۴۶۹۹۶۵ تاریخ انتشار ۰وضعیت بورس در روز جاری |اخبار ایران و جهان
وضعیت بورس در روز جاری شاخص بورس امروز با حدود دو دهم واحد افزایش به 65029 1 واحد رسید کد خبر ۴۶۹۴۲۰ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۵ - 24 January 2015 شاخص بورس امروز با حدود دو دهم واحد افزایش به 65029 1 واحد رسید به گزارش واحد مرکزی خبر امروز در بازار سرمایه 298 میلیون س59 روز سخت پیش روی بانکها |اخبار ایران و جهان
59 روز سخت پیش روی بانکها در حالی که 59 روز دیگر به پایان سال جاری باقیمانده است که نظام بانکی کشور روزهای پر کار و شلوغی را خواهد داشت بر این اساس بانک مرکزی برنامه های جدی بانکها را برای ارائه خدمات بهتر به مردم اعلام کرد کد خبر ۴۶۸۶۶۱ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ - 2۱۱ روز افت شاخص بورس در ۱۵ روزه ریاستفطانتبر بازار سرمایه |اخبار ایران و جهان
۱۱ روز افت شاخص بورس در ۱۵ روزه ریاست فطانت بر بازار سرمایه در مدت ۱۵ روزه ریاست فطانت بر بازار سرمایه شاخص بورس ۱۱ روز منفی را در مجموع با کاهش ۳۳۶۳ واحدی و ۴ روز مثبت را با رشد ۷۲۳ واحدی به خود دیده و دماسنج بازار سرمایه به طور متوسط در هر روز ۱۷۶ واحد ریزش داشته است کد خبرفروش بليت هواپيما با فقط ثبت شماره ملي |اخبار ایران و جهان
فروش بليت هواپيما با فقط ثبت شماره ملي مديركل دفتر نظارت بر فرودگاهها شركتها و موسسات هوانوردي سازمان هواپيمايي كشوري اعلام كرد از اول بهمن ماه امسال فروش بليت هواپيما با ثبت شماره ملي مسافران الزامي ميشود کد خبر ۴۶۵۵۰۱ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۱ - 10 January 2015 مديفاصله ۱۸۷ هزار تومانی حداقل مزد با سبد معیشت کارگران |اخبار ایران و جهان
فاصله ۱۸۷ هزار تومانی حداقل مزد با سبد معیشت کارگران رئیسکارگروه مزد کانون شورای اسلامی کار با اعلام تعیین نتایج بررسی کمیته مزد سراسر کشور تا ۱۰ بهمن ماهگفت بررسیها نشان می دهد که در سال ۹۳ به صورت میانگین ماهانه ۱۸۷ هزارتومان فاصله بین حداقل مزد و سبد معیشت بوده است کد خبمجلس قراردادهای ۲۹ روزه را از قانون کار حذف کرد |اخبار ایران و جهان
مجلس قراردادهای ۲۹ روزه را از قانون کار حذف کرد پس از مخالفت جامعه کارگری با ماده ۱۶ الحاقی خروج از رکود مجلس امروز با اصلاح این ماده در قالب اصلاح بخشی از قانون کار از رواج قراردادهای ۲۹ روزه جلوگیری کرد کد خبر ۴۶۹۷۷۹ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹ - 25 January 2015 پس انشست بعدی شورای عالی کار با محوریت دستمزد |اخبار ایران و جهان
نشست بعدی شورای عالی کار با محوریت دستمزد مشاور مجمع عالی کانون کارگری با اعلام اینکه نشست بعدی شورای عالی کار اواسط بهمنماه برگزار میشود گفت از وزرای اقتصاد و صنعت برای حضور و بررسی مشکلات کارفرمایان دعوت شده است کد خبر ۴۶۹۱۳۸ تاریخ انتشار ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۵ - 23 Januarنوبخت: وقتی مینویسند نیازمندیم چرا یارانهشان را قطع کنیم |اخبار ایران و جهان
نوبخت وقتی مینویسند نیازمندیم چرا یارانهشان را قطع کنیم رئیس سازمان مدیریت درباره حذف یارانه ثروتمندان گفت رئیسجمهور اجازه نداد مردم رابهخاطر محدودبودن اطلاعاتمان بیازاریم زیرا وقتی کتبی مینویسند نیازمندیم چه اصراری وجود دارد که یارانهشان راقطع کنیم کد خبر ۴۶۷۹۳۵ تاری-
اقتصادی
پربازدیدترینها