واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تنها گذاشتن فرزندان در خانه؛
از چه سنی فرزندانمان را در خانه تنها بگذاریم؟
فرزنـدانى كـه قرار است باهم در خانه تنهـا باشـند بایـد آمـوزش هـاى لازم را بـراى مراقبـت از خـود و دیگـرى دیـده باشـند و خصوصیات اخلاقى مشابه داشته باشند تا كمتر با هم اختلاف پیدا كنند. در عین حال باید بتوان بر رفتـار آن هـا نظارت داشت.
امام صادق عليه السلام : سه چيز زندگى را تيره مىكند : فرمانرواى ستمگر، همسايه بد و زن بدزبان و وقيح . به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، براى اینكه فرزندتان را در خانه تنها بگذارید باید به یك سرى از خـصوصیات او و شـرایط حـاكم بـر زنـدگى خانوادگى توجه كنید و تنها در صورتى كه بیشتر شرایط لازم مهیا باشد مى توانید فرزندتان را، آن هم فقـط بـراى چند ساعت، در منزل تنها بگذارید.
قبل از اینكه فرزندتان را در خانه تنهـا بگذاریـد بایـد ایـن مـوارد را بررسـى كنید: 1. فرزندتان چقدر مسئولیت پذیر است و براى انجـام دادن مـسئولیت هـاى شخـصى، تكـالیف مدرسـه یـا كارهاى منزل چقدر جدیت و دقت دارد ؟
2. كودكتان در برخورد با موارد غیرمنتظره و پیش آمدهاى ناگهانى چگونه عمل مى كند ؟
3. آیا زمانى كه كارها طبق روال معمول یا طبق خواست او پیش نمى رود، مى تواند آرامش خـود را حفـظ كند ؟
4. آیا نكات ایمنى را بلد است و آنها را رعایت مى كند ؟
5 . زمانى كه تحت استرس قرار مىگیرد، مىتواند كماكان عاقلانه تصمیم گیرى كند ؟
6 . در مواجهه با موقعیتهاى جدید چگونه عمل مى كند ؟
7 . آیا محله شما امن است ؟
8 . آیا همسایگان شما قابل اعتماد هستند ؟
9. آیا كودكتان از اینكه در منزل تنها باشد احساس مثبتى دارد ؟
10. آیا ممكن است تنها بودن باعث شود كودك شما عصبى، نگران یا مضطرب بشود؟
11. آیا كودكتان كمكهاى اولیه را بلد است؟
12. آیا او مى داند اگر جایى از خانه آتش گرفت چه باید بكند؟
13. آیا او مى داند اگر برق منزل قطع شد، چه باید بكند؟
14. آیا كودكتان مىداند اگر غریبهاى تلفن زد چگونه با او صحبت كند؟
15. آیا او مى داند اگر غریبه اى خواست وارد منزل شود، چه باید بكند؟
دانستن این موارد و بسیارى موارد مشابه دیگر مىتواند به شما كمك كند تا ارزیابى كنید كه كودكتـان چـه اندازه آمادگى و توانایى تنها ماندن در منزل را دارد. شرایط سنى كودك نیز بسیار اهمیت دارد، برخى كشورها هشت سالگى را حداقل سن قابل قبـول بـراى تنهـا ماندن در منزل و مراقبت از خود تعیین كرده اند. اما شكى نیـست كـه شـرایط محیطـى و سـطح رشـد عقلـى – عاطفى – اجتماعى كودك نیز در این مسئله دخالت اساسى دارد و نمى توان تنها به سن تقویمى اكتفا كرد. بعضى از كشورها در مورد سن فرزندانى كه قرار است در خانه تنها بمانند قوانینى دارند كه بر اسـاس شـرایط اجتماعى و فرهنگى همان كشور تنظیم شده است. تاكنون در ایران قانون مشخصى براى این مسئله تنظیم نشده است. قوانین كشورهاى غربى نیز با هم متفاوت است، حتى در ایالتهاى مختلف آمریكا هم قـوانین بـا هـم تفـاوت دارند؛ اما اگر همه قوانین را كنار هم بگذاریم، مى توانیم از آنها اینطور نتیجه بگیریم كه حـداقل سـن مناسـب براى تنها گذاشتن فرزند در خانه حدود 8 سالگى است، كه آن هم با توجه به زمان و محلى كه قرار است کودک در آنجا تنها باشد و میزان امنیتى كه مى توان براى او تأمین كرد، متغیر است. در قوانین بعضى كشورها سپردن مسئولیت یك فرزند به فرزند بزرگتر، مجاز نیست، ولى در بعضى كشورهاى دیگر این مجوز با شرایط خاص داده شده است. براى اینكه یك فرزند را بـه فرزنـد دیگـر بـسپاریم، سـن فرزنـد بزرگتر باید به میزان معیینی باشد و با توجه به این سن مشخص مى شود كه چه مدت مى توان این مراقبـت را بـه او سپرد. مسئله مشترك در قوانین همه كشورها این است كه هر فرد كمتر از 18 سال باید با حضور یك بزرگتـر مسئول در یك محل زندگى كند و فقط زمانهاى محدودى را مى تواند تنها باشد. تنها گذاشتن دو یا چند كودك با هم در خانه، شرایطى دارد كه والدین باید به آن توجه كنند. فرزنـدانى كـه قرار است باهم در خانه تنهـا باشـند بایـد آمـوزش هـاى لازم را بـراى مراقبـت از خـود و دیگـرى دیـده باشـند و خصوصیات اخلاقى مشابه داشته باشند تا كمتر با هم اختلاف پیدا كنند. در عین حال باید بتوان بر رفتـار آن هـا نظارت داشت. مهکام / 2009
۰۶/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]