تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834310452
انفعال قرارگاه فرماندهي فضاي مجازي در برابر حملات سايبري
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انفعال قرارگاه فرماندهي فضاي مجازي در برابر حملات سايبري
در شرايطي كه ايران به صورت مكرر مورد حملات سايبري غرب قرار ميگيرد، انفعال قرارگاه فرماندهي فضاي مجازي كشور قابلتأمل به نظر ميرسد.
نویسنده : مهدي پورصفا
فرمان تشكيل شوراي عالي مجازي توسط رهبر معظم انقلاب در واقع نشاندهنده نگاه راهبردي نظام جمهوري اسلامي ايران به اين حوزه مهم در عصر فناوري است.
در حالي كه از مدتها پيش در ايالات متحده امريكا و كشورهاي اروپايي سازماني متمركز در حوزه فناوري اطلاعات و مديريت آن ايجاد شده است، ايران نيز با درك اين واقعيت تلاش كرده است حوزهاي متمركز در اين زمينه ايجاد كند. با اين حال تاكنون بخش اعظمي از وقت شوراي عالي مجازي به بحثهاي فرهنگي يا فيلترينگ متمركز و از جنبههاي حفاظتي مهم در اين حوزه غفلت شده است. حوزههايي كه بارها و بارها ايران از آن ضربههاي سهمگيني خورده است و شايد جديدترين نمونه آن بحث استاكسنت براي ايجاد اختلال در برنامه هستهاي صلحآميز ايران باشد.
اما جدا از بحثهاي فرهنگي يا فناورانه حوزه مجازي تا كجا ميتواند بحث سيستمهاي رايانهاي تهديدي براي يك كشور محسوب گردد. تصور كنيد كه شهروندان ايراني در پايان روز خسته از كار روزانه و براي استراحت در كنار خانواده راهي منازل خود شدهاند. خيابانها پر از خودرو و ترافيك سنگين شبانگاهي شهرهاي بزرگ همچون تهران نيز نشانهاي از پايان يك روز كاري ديگر است و به نظر ميرسد همه چيز طبق روال هميشگي است.
اما برق تمام شهر به ناگهان قطع ميشود و عملاً به دليل وابستگي تمام فعاليتهاي حياتي به انرژي برق تمام امور روزمره عادي متوقف و همهچيز فلج ميشود. تمام تلاشها براي عيبيابي سيستم انتقال نيرو به بنبست ميرسد. به نظر همه چيز عادي به نظر ميرسد، ولي در عين حال وصل نشدن مجدد برق نشان از پديد آمدن نقصهاي متعدد است.
از سوي ديگر اوضاع در حال بحراني شدن است. علاوه بر برق، آب و گاز شهر قطع شده و گزارشهاي گوناگون حاكي از انفجارهاي متعدد در سيستم انتقال گاز است. در كنار اين از كار افتادن سيستم حمل و نقل عمومي به دليل قطع برق، جريان آمد و شد را مختل و امكان امدادرساني از نيروهاي امدادگر به مناطق سانحه ديده سلب شده است.
به طور حتم در ميانه چنين بحراني مهمترين سؤالي كه از ذهن مسئولان امر ميگذرد اين است كه آيا توطئهاي در پس اين اتفاقات وجود دارد؟
شايد اين سناريوي چند خطي با توجه به شرايط فعلي بسيار بدبينانه به نظر برسد و حتي حوادث طبيعي نيز نه در مقياس يك كشور، بلكه تنها در يك منطقه محدود باعث ايجاد چنين وضعيتي شوند، اما واقعيت اين است كه تجارب گذشته همواره نشان داده كه سهمگينترين ضربه از نقطهاي كه انتظار آن به هيچ عنوان وجود ندارد، وارد ميشود.
در طول دهههاي گذشته با پيشرفت فناوري و عطش روزافزون انسان براي مصرف انرژي، اهميت صنايع توليدكننده انرژي و خطوط انتقال آن در عرصه زندگي روز به روز بيشتر شده است به گونهاي كه از لولههاي انتقال نفت و گاز و سيمهاي برق به عنوان رگهاي حياتي دنياي مدرن نام ميبرند. در اين ميان نيز هرگونه اختلال جدي در توليد و انتقال انرژي يك تهديد مهم براي هر جامعه صنعتي و در حال رشد محسوب ميشود و از اين رو تأمين امنيت اين صنايع و خطوط انتقال آن يكي از راهبردهاي مهم امنيتي هر دولت مسئولي شناخته ميشود.
در طول چند سال گذشته و با افزايش نقش شبكههاي نت محور در دنيا، جنگ سايبري به عنوان نسل تازهاي از مواجهه در دنياي مجازي مطرح شده است كه ميتواند همانند يك نبرد نظامي صدمات جدي در حوزه نظامي و غير نظامي به دشمن وارد كند.
نبرد در حوزه سايبر به بخشهاي گوناگوني همچون تقابل در حوزه اطلاعرساني، توليد ويروسهاي متعدد براي تخرب در سيستمهاي رايانهاي، نفوذ و سرقت اطلاعات و... تقسيم ميشود، اما انرژي نيز از جمله حوزههايي است كه به شدت مورد توجه جنگجويان سايبري قرار گرفته است.
يكي از روزهاي سال ۱۹۸۲ ناگهان انفجاري با قدرت يك پنجم انفجار اتمي هيروشيما سيبري را لرزاند. گرچه فرماندهي هستهاي ايالات متحده از منشأ اين انفجار مطلع نبود، اما CIA به خوبي ميدانست كه برنامه خرابكار به خوبي وظيفه خود را انجام داده است.
گرچه اين انفجار كه در يكي از ايستگاههاي تقويت فشار لولههاي گاز در سيبري روي داد هيچ خسارت جاني در پي نداشت، اما سبب شد تا برنامه شوروي براي انتقال گاز و فروش آن به اروپا به دليل ظن دستگاههاي اطلاعاتي اين كشور به معيوب بودن ساير تجهيزات استفاده شده، سالها به تعويق افتد.
پس از آن نيز طي 30 سال گذشته چندين اختلال ديگر در سيستمهاي انتقال نيرو به هكرها و ويروسهاي كامپيوتري نسبت داده شد كه البته هيچ گاه به صورت رسمي عاملان آن معرفي نشدند.
هدايت خطوط انرژي ايران در اختيار نرمافزارهاي آلماني
در ايران نيز همانند ساير كشورهاي دنيا سيستمهاي انتقال نيرو و برق از سوي مراكز متمركزي به نام ديسپايچينگهاي ملي و از طريق نرمافزارهايي كه به آنها «اسكادا» (SCADA) اطلاق ميشود، اداره ميشود.
سيستم SCADA همانطور كه از نام آن پيداست يك سيستم كنترل كامل نيست بلكه جهت ارائه مديريت نظارت و بررسي بركنترل و جمعآوري اطلاعات طراحي شده و اهداف اوليه و طراحي و توليد آن عبارتند از مانيتورينگ، مديريت در تصميمگيري در كنترل و اعلام اخطار و آلارم در مواقع مورد نياز از طريق يك مركز واحد ميباشد.
اغلب اين نرمافزارها در ايران از محصولات رايانهاي شركتهاي غربي و به خصوص شركت آلماني زيمنس است كه وظيفه مديريت سيستمهاي توليد انرژي و انتقال نيرو را بر عهده دارد. نرمافزارهاي كه نشان دادهاند، چندان قابل اطمينان نيستند.
استاكسنت آزمون مناسبي بود كه نشان داد، نرمافزارهاي غربي براي اداره تأسيسات ايران گزينه مناسبي نيستند. استاكسنت در حقيقت بدافزاري بود كه براي تخريب سانتريفيوژهاي تأسيسات هستهاي ايران از طريق ايجاد اختلال در نرمافزارهاي كنترل اين تأسيسات كه همگي ساخت شركت زيمنس بودند، نوشته شده بود.
چه چيز مجتمعهاي پتروشيمي ايران را منفجر ميكند
واقعيت آن است كه واقعه استاكسنت و اختلالات ناشي از اين بدافزار ميتواند در هر كدام از سيستمهاي ديگر به خصوص تأسيسات توليد و انتقال انرژي كه نرمافزارهاي مشابه در آن استفاده ميشود، پديد آيد.
نگاهي به سوانح و انفجارهاي مشكوك در تأسيسات پتروشيمي ايران و همچنين انفجار برخي از ايستگاههاي فشار گاز كه هيچ دليل مشخصي براي آن يافت نميشود، صدق كلام اين مقام مسئول را در خصوص حملات سايبري در مقياس كوچك چندان دور از ذهن نباشد، گرچه به نظر ميرسد تا كنون هيچ تحقيق رسمي درباره نقش حملات سايبري در اين انفجارها به طور رسمي انجام يا منتشر نشده است.
اما آيا ابعاد چنين حملاتي در حد انفجارهاي كوچك باقي ميماند يا چنين حملاتي ميتواند مقدمه ايجاد اختلال سرتاسري در شبكه برق و گاز به منظور ايجاد هرج و مرج براي حمله خارجي يا براندازي داخلي باشد. اگر چنين باشد راه مؤثر با چنين حملاتي چيست؟
توليد نرمافزارهاي بومي تنها راهحل واقعي است
به طور حتم رصد مداوم شبكههاي نت محور و به خصوص لحاظ كردن تدابير آفندي مناسب براي نفوذهاي سايبري و هكرهاي متخاصم اولين اولويت براي مقابله با چنين حملاتي است.
اما نكته روشن در اينجاست كه نفس استفاده از نرمافزارهايي كه پيش از اين ناكارآمدي خود را در مقابله با جنگافزارهاي سايبري نشان دادهاند، به منزله استفاده از سلاح ناقص است.
جايگزين كردن نرمافزارهاي آماده با محصولات بومي و حداقل به روز كردن آنها با توانمنديهاي داخلي عملاً كشور را در مقابل چنين حوادثي بيمه خواهد كرد.
راهكاري كه ممكن است اگر به آن توجه كافي نشود ما را با سناريويي همانند سطرهاي اول اين مقاله و حتي با نگاه بدبينانه بدتر از آن مواجه كند.
در اينجاست كه شوراي عالي فضاي مجازي ميتواند با حمايت از توانمنديهاي داخلي كشور به وظيفه خود در راستاي مقاوم كردن كشور در برابر حملات سايبري عمل كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
کارگاه آموزشی آشنایی با جرایم سایبری در فضای مجازی برگزار شد
کارگاه آموزشی آشنایی با جرایم سایبری در فضای مجازی برگزار شد خبرگزاری پانا کارگاه آموزشی آشنایی با جرایم سایبری در فضای مجازی در اداره کل ورزش و جوانان برگزار شد ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ دي ساعت 12 03 به گزارش خبرگزاری پانا اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی با هدف آشنایی کارکنان باآسیبپذیری بیشتر برنامههای تسلیحاتی آمریکا در برابر حملات سایبری
چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۸ رئیس بخش آزمایش سلاح پنتاگون در گزارش سالانه خود اعلام کرد تقریبا تمامی برنامههای تسلیحاتی آمریکا که در سال 2014 مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت نسبت به حملات سایبری بسیار آسیب پذیر بودهاند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزتاخیر در برگزاری جلسه شورایعالی فضای مجازی/ تشکیل یک جلسه در 6 ماه -
تاخیر در برگزاری جلسه شورایعالی فضای مجازی تشکیل یک جلسه در 6 ماه شناسهٔ خبر 2461931 یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۶ دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزاری جلسات شورایعالی فضای مجازی کشور که قرار بود هر سه هفته یکبار انجام شود بیش از 2 ماه است که با تاخیر همراه است بهایران در رده ششم حملات سایبری رده بندی شد
ایران در رده ششم حملات سایبری رده بندی شدبر اساس این گزارش طی دوازده ماهه گذشته تعداد ۱۴۳ میلیون بدافزار شناسایی شده از سوی شرکتهای امنیتی و نرمافزارهای آنها به ثبت رسیده است اگر به تازگی با مشکلات بدافزاری در سیستم خود روبهرو شدهاید و این گونه مشکلات بیتاکید آمریکا و اروپا بر کنترل بیشتر فضای مجازی -
تاکید آمریکا و اروپا بر کنترل بیشتر فضای مجازی شناسهٔ خبر 2463540 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۸ بین الملل > اروپا وزرای امنیتی آمریکا اروپا و کانادا بر نظارت بیشتر بر فضای مجازی با هدف مقابله با تروریسم تاکید کردند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از حریت دیلی وزرای امنیتی آمریکامعاون هماهنگکننده سپاه قم: باید از ظرفیت فضای مجازی برای ترویج آموزههای انقلاب استفاده کرد
معاون هماهنگکننده سپاه قم باید از ظرفیت فضای مجازی برای ترویج آموزههای انقلاب استفاده کردمعاون هماهنگکننده سپاه امام علیبنابیطالب ع گفت در فضای مجازی بستر مناسبی برای تبلیغ آرمانها و آموزههای انقلاب اسلامی ایجاد شده است به گزارش خبرگزاری فارس از قم رضا فقیهی ظهر امروزكاشت تملق در فضاي مجازي برداشت هدف در فضاي حقيقي
كاشت تملق در فضاي مجازي برداشت هدف در فضاي حقيقي شايد سالي دو سه بار آن هم در راهرو يا آسانسور رياست مجموعه را براي لحظاتي ملاقات كند اما به بركت شبكههاي اجتماعي تلفن همراه نویسنده عباس چيذري شايد سالي دو سه بار آن هم در راهرو يا آسانسور رياست مجموعه را برايیک کارشناس فضای مجازی در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کرد سوء ظن، طلاق و قتل در بین زوجهای جوان؛ ثمره شبکهها
یک کارشناس فضای مجازی در گفتوگوی تفصیلی با فارس مطرح کردسوء ظن طلاق و قتل در بین زوجهای جوان ثمره شبکههای اجتماعییک کارشناس فضای مجازی معتقد است که استفاده ناصحیح از شبکههای اجتماعی باعث سوءظن طلاق و قتل در بین زوجهای جوان شده است این در حالی است که جوانان با هزاران سختیپیشنهادهای جدید اوباما برای مقابله با حملات سایبری
چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۹ رئیسجمهوری آمریکا پیشنهادهای جدیدش را در رابطه با حفاظت از مشاغل و دولت در مقابل حملات سایبری از جمله افزایش پیگرد قانونی جرایم مرتبط با شبکههای کامپیوتری و تشدید مجازات مجرمان مطرح کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامه نیوفضای مجازی ظرفیت قابل توجهی برای تعالی فعالیت های فرهنگی دارد - | اخبار ایران و جهان | Mehrnews.com
حجت الاسلام مسعودی فضای مجازی ظرفیت قابل توجهی برای تعالی فعالیت های فرهنگی دارد شناسهٔ خبر 2472472 شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۹ استانها > البرز کرج - مدیر کل تبلیغات اسلامی استان البرز بر تعالی فعالیت های فرهنگی با بهره مندی از فضای مجازی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری مهر حجتالاز سوء استفاده از اطلاعات فضای مجازی تا پایان معضل زنان کارتن خواب در پایتخت
پیشخوان اجتماعی باشگاه خبرنگاران از سوء استفاده از اطلاعات فضای مجازی تا پایان معضل زنان کارتن خواب در پایتخت صفحات اجتماعی روزنامههای اجتماعی امروز پیگیر موضوعهای معضل زنان کارتن خواب سوء استفاده از اطلاعات فضای مجازی حضور دختران معتاد در مقطع لیسانس و رشد تصادی آمار زنان کجانشین فرمانده نیروی انتظامی: اولویت ناجا تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق و محوریت قاچاق سوخت در جنوب کشور است/د
جانشین فرمانده نیروی انتظامی اولویت ناجا تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق و محوریت قاچاق سوخت در جنوب کشور است در اروپا ۱۵ برابر ایران قتل و جرایم خشن رخ میدهدجانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت تشکیل قرارگاه مبارزه با قاچاق با اولویت قاچاق سوخت و محوریت استانهای جنوبی کشور از جملهنظارت پلیس بر کسب و کار در فضای مجازی -
نظارت پلیس بر کسب و کار در فضای مجازی شناسهٔ خبر 2469338 دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۹ جامعه > انتظامی و حوادث جانشين پليس اطلاعات و امنيت عمومی ناجا گفت با توجه به گسترش فضای مجازی يکی از مهم ترين فعاليت های پليس نظارت بر اماکن عمومی و نظارت بر کسب و کار در فضای سايبر است بهدر جلسه شورای عالی فضای مجازی صورت گرفت تصویب بخشهایی از سیاستهای ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و انبوه
در جلسه شورای عالی فضای مجازی صورت گرفتتصویب بخشهایی از سیاستهای ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و انبوه در شبکه های ارتباطیسیاستهای ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و انبوه در شبکههای ارتباطی در جلسه شورای عالی مجازی بررسی و بخش هایی از آن تصویب شد به گزارش حوزه دولت خبرمعادل فارسی برای واژههای فضای مجازی
شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۱ کتاب فرهنگ موضوعی رایانه و فضای مجازی انگلیسی به فارسی به چاپ رسید بهروز صادقی مولف این کتاب در گفتوگو با خبرنگار ایسنا - منطقه خراسان هدف از چاپ این کتاب را علاقه به زبان فارسی و احساس مسئولیت نسبت به نگهداری از فرهنگ پربار آن عنوان کرد و افزود ایفضای مجازی نیاز مند محتوا نه ابزار
شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۲ مدیر سمنها و احزاب ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر خراسانجنوبی با بیان اینکه فضای مجازی به محتوا نیاز دارد نه ابزار بر ضرورت حضور مبلغین دینی در فضای مجازی تأکید کرد سعید کسرائینیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهادامه حملات سايبري به وب سايت آنگلا مرکل
۱۸ دي ۱۳۹۳ ۱۹ ۵۶ب ظ ادامه حملات سايبري به وب سايت آنگلا مرکل با گذشت يک روز از حمله سايبري به وبسايت صدراعظم آلمان هنوز دولت آلمان نتوانسته است به اين وبسايت دسترسي کامل داشته باشد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج استفان زايبرت سخنگوي دولت آلمان گزارش داد که متخصص-
گوناگون
پربازدیدترینها