واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۲۷ب.ظ)
تشکري هاشمي: رشد اقتصادي شهر با سرمايه گذاري در زيرساختهاي حمل و نقلي معاون شهردار تهران گفت: هدف هر تصميمگيري آن است که با توجه به محدوديت منابع، از هر سرمايه گذاري بيشترين فايده اقتصادي عايد شهر و شهروندان شود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد جعفر تشکري هاشمي افزود: تصميمگيري هوشمندانه و خردمندانه در پهنهاي چنين گسترده، نيازمند برنامهريزي روشمند و سنجيده در بخشهاي گوناگون اقتصادي و اجتماعي است و از اين رو، طرحهاي ترافيکي را نيز بايد در چارچوب برنامههاي بلند مدت، ميان مدت و کوتاه مدت، مورد بررسي و تصميمگيري قرار داد.
وي با اعلام اينکه سرمايهگذاري در زيرساختهاي شهر، رشد اقتصاد شهري را به همراه دارد و در اين ميان، سيستم حمل و نقل شهري از زيرساختهاي اصلي هر شهر محسوب شده و سهم زيادي از منابع مالي و انساني را به خود اختصاص ميدهد، تأکيد کرد: اتخاذ تصميمات و برنامهريزي در حوزه حمل و نقل در بسياري از موارد بر اساس تهاتر بين اهداف گوناگون و حتي به صورت متضاد با يکديگر انجام ميپذيرد.
معاون شهردار تهران با اشاره به اينکه به عنوان نمونه، يک استراتژي در خصوص افزايش سرعت وسايل نقليه در يک بزرگراه، ميتواند افزايش ريسک تصادفات را به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: به همين دليل، ارزيابي اقتصادي هر سيستمي در بهرهبرداري و مديريت آن و اتخاذ تصميمات مناسب جهت بهبود کارآيي آن سيستم، تأثير به سزايي دارد.
مهندس تشکري هاشمي با بيان اينکه مطالعات اقتصادي در خصوص محاسبه هزينههاي وارده بر استفادهکنندگان و بهرهبرداران از مُدهاي مختلف حمل و نقلي اهميت ويژهاي دارد، تصريح کرد: به همين دليل سازمان حمل و نقل و ترافيک، نسبت به اجراي پروژهاي مطالعاتي تحت عنوان «تعيين هزينه سفر با استفاده از مُدهاي حمل و نقل در تهران» اقدام نمود.
وي با تأکيد بر اينکه در اين پژوهش، پس از مشخص نمودن پارامترهاي هزينهاي در هر يک از مُدهاي حمل و نقل به صورت مستقل، روشي مناسب به منظور برآورد هزينههاي سفر در اين کلانشهر به تفکيک هر مُد ارائه گرديده، اضافه کرد: از آنجا که هزينه سيستمي در هر يک از مُدهاي حمل و نقل، بخشي توسط استفادهکننده، بخشي توسط گرداننده سيستم و بخشي نيز توسط جامعه پرداخت ميگردد، در هر يک از مُدهاي شناسايي شده، پارامترهاي هزينهاي به تفکيک استفادهکنندگان از سيستم و گردانندگان آن و همچنين هزينههاي مربوطه، بررسي گرديده است.
معاون شهردار تهران با اشاره به اينکه با استفاده از نتايج به دست آمده و مقايسه ميان مُدهاي حمل و نقل از ديدگاه تحليلهاي اقتصادي، مُدهاي برتر از ديدگاه استفادهکنندگان و گردانندگان سيستم و همچنين کل جامعه تعيين گرديده، اظهار کرد: يکي از اهداف عمده اين پژوهش، ارائه راهکارهايي در خصوص سياستگذاري جهت استفاده از مُدهاي برتر حمل و نقلي در تهران است.
تشکري هاشمي با بيان اينکه راهکارهاي مذکور ميتواند به تفکيک استفادهکننده و گرداننده سيستم ارائه شود، به گونهاي که هزينههاي هر دو گروه قابل تعديل باشد يا به گونهاي سياستگذاري انجام شود که هزينه کلي تحميل شده به جامعه کاهش يابد، تصريح کرد: نتايج مقايسه بين مُدهاي حمل و نقلي در تهران از نظر هزينه، به راهکارهاي بهبود مديريت تقاضاي سفر منجر ميشود و ميتواند تغيير مقصد يا طول سفر توسط استفادهکنندگان را نيز به دنبال داشته باشد.
وي در پايان با تأکيد بر اينکه از نتايج اين پژوهش ميتوان در بحث قيمتگذاري نيز استفاده نمود و استفادهکنندگان از سيستم حمل و نقل شهري را به سمت استفاده از سيستمهاي کمهزينهتر سوق دارد، خاطرنشان کرد: در مبحث قيمتگذاري ميتوان از نتايج تحليل حساسيت صورت گرفته بر روي مدل-هاي حمل و نقل استفاده نمود.
گفتني است اين پروژه مطالعاتي که نتايج آن در قالب کتابي تحت عنوان «هزينه سفر با هر يک از مُدهاي حمل و نقل در تهران» منتشر شده، اخيراً به عنوان برترين کتاب «جايزه جهاني تهران» معرفي و از سوي شهردار تهران موفق به دريافت لوح تقدير شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]