واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ بهمن ۱۳۹۳ (۱۳:۴۹ب.ظ)
همايش آموزشي بخشندگان خون، ضامنان سلامت در سنندج برگزار شد همايش آموزشي بخشندگان خون، ضامنان سلامت، با مشارکت انتقال خون کردستان،دفتر امور بانوان و خانواده استانداري، جهاد دانشگاهي، شوراي شهر، سازمان تلبغات اسلامي و پژوهشگاه رويان در مجتمع فرهنگي نور سازمان تبليغات اسلامي کردستان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اين همايش که با استقبال بيش از 300 نفر از بانوان سنندجي همراه بود در سه پنل اهداي خون بانوان، بانک خون بند ناف و بيماريهاي منتقله از راه خون برگزار شد.
محمد سعيد کريميان مدير كل انتقال خون كردستان درآغاز بخش اين همايش يکروزه گفت: مبحث اهداي خون از 800 سال پيش مطرح شده و پيشينيان نيز خون را مايه حيات، جاودانگي، قدرت و سلامت مي دانستند.
وي با اشاره به اينکه علم انتقال خون امروز به جايي رسيده که کمتر شاخه اي در پزشکي وجود دارد که با آن مرتبط نباشد، افزود :از هر سه نفر ، يک نفر نيازمند خون و فرآورده هاي خوني است وعلي رغم پيشرفتهاي زياد علم پزشکي و ساخت تجهيزات و بيمارستان هاي متعدد تاکنون جايگزيني براي خون کشف نشده است.
محمد سعيد کريميان ادامه داد: امروزه ميليون ها نفر به وسيله انتقال خون از مرگ نجات پيدا مي کنند و هزاران نفر نيز به وسيله دست نيافتن به خون لازم، جان خود را از دست مي دهند که مي توان به درگذشت سالانه 800 مادر به دليل در دسترس نبودن خون سالم و کافي در جهان اشاره کرد.
وي با ابراز خوشحالي از روند اهداي خون در کشور گفت: خوشبختانه با مديريت مدبرانه سازمان انتقال خون ايران روند اهداي خون در کشور ما به خوبي صورت گرفته و ايران جزو پنج کشور برتر دنيا در اهداي خون داوطلبانه است.
مديرکل سازمان انتقال خون کردستان در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه زنان نيمي از جمعيت جامعه ما را تشکيل مي دهند، اظهار کرد: مشارکت بانوان در اهداي خون در کشور ما در حد بسيار پاييني قرار دارد و به طور ميانگين در حال حاضر کمتر از پنج درصد بانوان خون اهدا مي کنند.
کريميان با اشاره به اينکه کردستان تا دو سال قبل حدود 14 درصد خون اهدا مي کردند، خاطرنشان کرد: در دو سال اخير اين ميزان به شدت کاهش يافته که ضعف اطلاع رساني را مي توان يکي از دلايل اين کاهش دانست.
مديرکل انتقال خون انتقال خون کردستان با ذکر اين مطلب که تنها در حدود 20 درصد از بانوان واجد شرايط سني اهداي خون داراي کم خوني فقر آهن هستند گفت : 80 درصد بانوان مي توانند اهدا کننده خون باشند و مشارکت اجتماعي خود را با اهداي خون نيز به مرحله انجام برسانند.
در ادامه اين همايش آموزشي دکتر ليلا آژير، مدير کل امور بانوان و خانواده استانداري کردستان، هدف از برگزاري اين همايش را ارتقاي سلامت بانوان و آشنايي آنان با فوايد اهداي خون عنوان کرد و افزود: متاسفانه طي ساليان اخير آمار اهداي خون در بين بانوان کاهش داشته که اين مسئله نشان مي دهد اطلاع رساني هاي لازم در اين رابطه کم شده است.
وي با اشاره به اينکه نيمي از جمعيت فعال جامعه را بانوان تشکيل مي دهند، تاکيد کرد: هيچ جامعه اي بدون مشارکت همه اعضا نمي تواند ادعاي پيشرفت و توسعه داشته باشد.
آژير با بيان اينکه اهدا خون و مزاياي آن بايد براي بانوان بازگو شود، تصريح کرد: عدم اطلاعرساني مناسب و آگاهسازي بانوان يکي از دلايل اصلي کاهش بانوان اهدا کننده خون بوده است.
وي در ادامه با اشاره به فعاليت بانک خون بند ناف در استان کردستان، خاطرنشان کرد: تعدادي از بانوان در گذشته به دليل عدم آگاهي و اعتماد براي نگهداري خون بندناف فرزندانشان به خارج از استان مراجعه مي کردند که در حال حاضر اين امر در استان کردستان فراهم شده است.
در ادامه اين همايش دکتر موسوي از پژوهشگاه رويان، پژمان صالحي فر مدير گروه تضمين کيفيت و دکتر معصومه سوري معاون فني انتقال خون کردستان هريک به ارائه مطلب در خصوص محور هاي همايش پرداختند.گفتني است همايش مذکور در تمامي شهرستان هاي استان کردستان نيز برگزار خواهد شد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]